Blixten slog ned på vår gård...

...Vi var barnvakter då dottern jobbade kväll igår och sedan "dag" idag, Mille har lov från skolan då det är en klämdag
En härligt varm dag igår som det varit senaste veckan och morfar och Mille pysslade mest med veden då. Åska utlovat för idag och när Mille och jag kravlat oss ur sängen när kära maken redan tagit hundsvängen i skogen sa han att det var olidligt kvavt ute. Drack som vanligt mitt kaffe ute, njuter av fågelsången och grönskan. Morfar och Mille bestämde att de skulle köra jord till en bro i hagen. Det gjorde de, den som gav upp först var Mille - för varmt ute tyckte han...Efter 30 minuter stod inte maken ut längre i den olidliga och kvalmiga hettan.
 
Vid 14 kom dottern och hämtade Mille, vi gjorde oss iordning för helghandling..den tog oss bara 20 minuter sedan bar det av hem igen..Regnet hade börjat stänka på vindrutan redan när vi for in till samhället och det hade mullrat några timmar långt bort i fjärran.
 
När vi packade ur bilen kom Gustav och ville in med oss..När jag fem minuter efter står och packar in varor i kylskåpet lyses allting upp i ett sken jag aldrig sett, samtidigt small det, en öronbedövande smäll...gissar att jag och katt lättade minst en meter. Allt slocknade, blixten slog ned på gården. Hundarna blev inte rädda som tur är. De reagerade så klart på smällen men låg lugnt på trappan senare i resterna av åskvädret 
 
Vi kollade säkringar om de utlösts, hittade några, gick till elcentralen ute och där syntes inget på displayen, utslaget, Ringde vattenfall och inom en timme var de hos oss och felsökte, Behövs bytas ny elcentral men de kunde koppla så vi har ström ändå ..Säkringarna till varmvattenpumpen gick så vi får klara oss utan varmvatten några dagar...Hoppas innerligt att det bara är säkringarna så vi inte behöver byta värmepump också.
 
Är i varje fall tacksam över att inte hus och lada träffades av blixten, att Gustav som aldrig varit med om ett åskväder var inne annars kanske han sprungit till skogs, blixten slog nog ned ca 50 meter från där han satt när vi kom hem.
 
Så glad att Mille åkt hem ca en timme tidigare, jag har nog skrämt honom lite för åska och menat att man ska dra ur alla elektriska apparater när man inte är hemma eller när man hör åskan...Det ljusskenet och den smällen skulle han nog aldrig glömt 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0