Men...vad fan?...

...var kära makens kommentar när vi gick in i ICA-butiken idag och julsånger ljöd glatt. Julskinka, lutfisk och julmust, allt fanns redan i hyllorna, varför? Finns det någon som redan firar jul?
Även jag blev arg... Även för tidigt för en julälskare som jag när butikerna tar ut all glädje inför julen i förskott, de vill bara få folk att handla, folk kommer att ledsna på alla tomtar, stjärnor, julmat och all julmusik de matas med, allt stressas på en månad för tidigt...
 
Julen börjar sakta i advent för mig, först fyller butikerna på med adventsljusstakar och hyacinter, vackra julkort fylls på efterhand, sedan kommer alla lucia, stjärngossars och tärnors alla linnen och attiraljer ... Efter det så fylls butikerna med julmat, nötter, godis, julgranskulor, glitter, tomtar och pynt....Så stegrades julförväntningen i butikerna förr (för ca 10 år sedan)...
 
Såg att man kan köpa julgranar redan 1 december i reklambladen som ständigt dyker ned i brevlådan, kungsgranen var visst populär, undrar hur den granen ser ut den 24 december? 
 
Börjar förstå varför många struntar i julen, kraven, stressen, handlarna/traditoner/media lägger på oss inför årets största myshelg och tar en resa i stället med barnen söderut i lugn och ro.
 
 
 
 
 
 
 
 
.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0