Snön bara vräker ned..

Mille med kompis som hade sin prao där vi hade vår fyrhjuling på verkstad fick igång fyrhjulingen på några minuter, de började snöröja igår på gården.. blev inte riktigt klara så de kom idag också..
 
Kompisen plogade med fyrhjulingen, Mille körde snöslungan, de fick in fyrhjulingen inom lås och bom. Har ju varnats om att tjuvar kikar på transportsstyrelsen om vilka som äger och innehar fyrhjulingar där de mesiga Svenska myndigheterna vräker ut uppgifter.
 
Mille kör bort snön så fyrhjulingen kan köras in..
 
Kompisen plogade men utan snöslungans hjälp hade de inte klarat det.
 
Grannen ringde som hjälpte oss för något år sedan och vi behövde hjälp, när vi var insnöade grabbarna åkte dit och snöröjde 💗
 
Idag brakade hönsgården samman av snön, vi struntade i all snö som lagt sig på taket av nät då vi inte kommer att skaffa höns igen. Den rivs till våren.
 
 
I nostalgia tog jag en bild av våra sista hönsägg, min man förstod direkt varför jag tog bilden 😥 Klappade mig på axen , min sorg är även hans..Se mitt förra inlägg där alla våra höns dödades av mården.
 

Vilken jäkla sen julklapp vi fick 😢

På något sätt hade mården kommit in hönshuset och bitit ihjäl alla våra höns 😭 Stackars hönor vilken skräck för dem. Nu är hönseran slut 😢
 
 
Mina fina älskade höns ❤️❤️❤️ ❤️❤️❤️ ❤️❤️❤️ ❤️❤️❤️ ❤️❤️

Här spankulerar de fritt på gården som vanligt ❤️ En höna är inte en andra lik, de har sina många ggr roliga personligheter som alla husdjur.
 
I morse när kära maken skulle gå ut och ge dem ljummet vatten tyckte han det var märkbart tyst då hönsen alltid brukar låta lite. När han öppnade dörren såg han förödelsen av alla döda höns, Jag har gråtit över förlusten 😭. Vår fina lillan (Dvärghönan) som var minst men lät mest ❤ Duvan som alltid kom först när jag gick in i hönshuset, Ripan som gav mig blåmärken på händerna när jag plockade ägg, Cajsa-stina, Nettan, m.flera ❤ 14 höns fick en förskräcklig död, alla bitna i halsen. Inte visste vi igår när vi nattade dem att det var sista gången.. I åtta år slapp vi mördaren mården, tidigare dödade den nästan 20 höns för ca 25 år sedan.
 
Stod ikväll när jag gjorde en smörgås med julskinka och skar bort fettsträngen, lägger den i hönshinken var första tanken, sorgen slog till direkt över förlusten, mina fina "puttor" som jag kallade dem är borta..Naturen råder vi tyvärr inte över även om vi gjort allt för att skydda dem.

 

Skrattade gott ikväll 😆

Har nu lämnat sedan covid 19 en massa måsten bakom mig vad det gäller julen som jag tagit med mig från min barndomen, två ensamma jular fick mig att tänka till.. Julstädningen, julen kommer ändå! Den där "storstädningen till jul" som mamma lärde mig, hoppar vi också, mamma fernissade golv, alla skåp och garderober städade, gissar det var ett arv då mormorhade små ytor i sitt torp. Matlagning, städat och fint ska det vara på julafton men inte så nitiskt städande av ett stort hus, och som min dotter en gång påpekade för några år sedan - varför all denna julmat? Gör en god lunch så äter vi julmaten som middag med mindre antal rätter..
 
Vi är säkert här många som plockar julmaten fram och tillbaka och den tar aldrig slut, hos oss har den slutat i djurmagar. 
 
I år har vi bestämt oss för vissa rätter, de mest traditionella, överdådet på julbordet hoppar vi.
 
Går här och småstädar, lagt in sill, planerar maten, plockar undan saker.. Plockade undan kära barnbarnets arbetskläder idag, hans så kallade ryssmössa lades på hatthyllan.. Kikade efter katten Börje tre ggr inom en timme om han ville in, då det blev + grader idag så har Börje tillbringat mestadelen av dagen ute, just nu +3,8.
 
Barnbarnets mössa 😄
 
Men vad tusan, jag har ju plockat undan kläderna tänkte jag, Då rörde pälsmössan på sig 💗Här ligger "pälsmössan" katten Börje, han var inte ute som jag trodde 🤣 😍 💗 
 
Söndagens tö tog hårt på snön, och där det är plogat blir det is direkt, kära maken hämtade sand och sandade. Så nu är femte årstiden här, istiden..
 
 

Idag är det kallt..

Efter covid 19 och med sorgen av att inte kunna fira jul med barn och barnbarn under 2 år så tappade jag mycket av julkänslan 😥, min största glädje tidigare vart år var maten, julklapparna och den stora glädjen att fira den tillsammans, familjens fest som det alltid varit i hela mitt liv..
 
Kunde knappt bärga mig innan adventsljusstakarna fick komma upp och lysa upp vinterkvällen i mörka december.. Sedan 2020 har jag inte klätt vår stora fina julgran, en mindre gran har fått lysa upp köket, de jag tidigare kallade för "adventsgranar" Idag satte jag upp adventsljusstakarna i fönstret, som jag tyckte förr 4 dagar försent.
 
Vi får springa med ljummet vatten till hönsen flera ggr per dag så vattnet inte frusit, tinar frysta skålar inomhus. Katten har gått i ide inne 😊 Han går ut på 10 minuter och gör sina behov.. Vi håller koll så han kommer in direkt när han vill, han ska aldrig mera frysa..
 
Vår temperatur 20:30 idag..  🥶 Tycker synd om våra kompisar som inte får elda i sin kamin ikväll då de ska ha "skorstensinspektion i morgon" Deras kamin är en av deras största värmekällor 😢
 
 
Där står fyrhjulingen obrukbar igen med plogen på 🥴 Trött är bara förnamnet 🤢 Våra kulor som ger oss ledljus på kvällen/natten lyser oss året runt och speglar sig i fönstret..
 
 
 
 

Idag blev vi bjudna på ett härligt och gott julbord av dotter och svärson ❤👍😊

En extra ring över solen.På väg mot julbordet..
 
Massor av gott bjöds det på 😋Här den kalla maten den varma var på annat ställe, tummen upp för att det serverades lutfisk med sås 👍
 
Julmys  ❤
 
Julgranen framför dessertbordet..👍
 
Tack för vårt mysiga julbord...
 
Tack Mille för din omtänksamhet om mormor, där jag fick stöd från dig på vägen ifrån parkeringen i utförsbacken, sandad men ändå hal 💗 Ditt stöd uppför/nedför trappan till matavdelningen, med 26 kg tappade muskler är jag inte så tuff längre... Du bar min kasse med sittkudden jag lyckligtvis tog med mig då stolarna var hårda utan dynor, 💗 Tar nog med mig det extra då han inte skämdes att stötta sin mormor 💓 Tack Mille💗
 

RSS 2.0