Svininfluensa-sprutor, lite tankar.

Hade glömt bort att högstadiet skulle vaccineras idag. Är själv så kluven till vaccinet, hörde på radion att de som propagerar för att folk ska vaccinera sig är inga oberoende forskare utan har alla en fot i läkemedelsindustrin, och hur opartiskt blir det????? Kanske lite pengar under bordet för deras uttalanden. I Finland finns inte denna hysteri kring svininfluensan, media slår inte på så stort som i Sverige. I Polen har hälsoministern sagt nej till att folk ska vaccineras, VARFÖR? Jo just för att han ska värna om folks hälsa och att han var just hälsominister var argumentet. Så vad ska man tro och tycka?
Har själv blivit erbjuden sprutan två ggr men tackat nej, hade med största sannolikhet svininfluensan i våras. Har alltid varit emot alla former av medikamenter. Är restrektiv med olika former av sprutor till djuren också, går det epidemier så får djuren vackert stanna hemma på gården. Har klarat alla hästar, hundar och katter hitintills i över 35 år peppar, peppar =)

Många har frågat mig vad jag tycker, ungdomar, föräldrar och bekanta. Säger att det är ett avgörande de får ta själva, tycker synd om min dotter och svärson och alla baby-föräldrar som ska ta ställning, skulle inte vilja vara i deras kläder nu.

Idag blev biljetter beställda till vårt 8-åriga barnbarns dansuppvisning den 13 december, ser så fram mot det =)



28 november


Gustav sover uttsträckt i vår säng =) Bild från idag!



Igår köpte jag 12 hyacinter och en julstjärna, gör egna arrangemang i korgar och krukor varje år. Den goaste doft jag vet är från hyacinter.

Kom inte ut på nätet igår, jag och min man dividerade om vad felet kunde vara. Vi brukar ha problem med telefonen när det blir vattensjukt i markerna. Händer ibland att vi är utan fast telefoni i någon månad. Jag trodde det var modemet som packat ihop och min man trodde att det var pga samma trubbel som vi brukar ha med telefonen. När han satt och tittade på TV plockade jag fram ett nytt nodem som vi hade fått för ett år sedan från telia, kopplade i det och vips..... så funkade allt igen. Gissa om jag var STOLT när jag ropade på min man och sa åt honom att komma och titta =)

Lägger in en bild på min kära katt Gustav, man kan knappt tro att det läkt så fint på en vecka. Fick igår reda på att en räv var uppe på vår trappa när vi var på jobbet i fredags. Vi har en räv som tillbringar mycket tid på vår gård, har själv fotat honom när han är uppe på trappan. Han får gärna vara hos oss, tror inte heller att det är han och Gustav som slagits.

Igår blev mitt underbara barnbarn 6 månader. GRATTIS till lilla Mille!


Världens goaste baby ( min dotter har tagit fotot )


Lååååååååååååååååång dag!

Idag har det inte hänt mycket, regn och jobb!
Jobbade till 18:10, försläsningar i drygt 4 och en halvtimme, tycker det är så tröttsamt att sitta så lång tid även om föreläsningarna är intressanta. Kom på mitt i föreläsningen att jag glömt ringa en förälder som sökt mig, det upptog en del av mitt intresse resten av tiden innan paus och jag hade möjlighet att ringa.

Min älskade make hade gjort iordning stallet och mockat åt mig så allt var klart när jag kom hem <3
Så skööönt att få varva ned i lugn och ro.

I morgon tänker jag plocka fram alla mina adventsaker och njuta av helgen i stjärnors och ljusstakars sken =)


Så mysigt med advent, älskar decembermånad.

Regn, regn och åter regn!

Idag har det regnat hela dagen, kan tycka det är nog nu. Vill ha snö!
Hörde på radion att de trodde det var den solfattigaste november på årtionden.
Jag och mannen tog ledigt och åkte till Granngården för att köpa foder idag.
På vägen dit kom ett uttryckningsfordon i full fart med blinkande lampor, det visade sig vara en polisbil, sedan kom en till, en till och en till i lika hög fart. Snart såg vi en poliskontroll som stannade alla bilar.
Vi fick då reda på att det varit ett bankrån i en stad drygt 5 mil därifrån. När de kikat in i bilen vinkades vi iväg, vi såg antagligen inte ut som några farliga bovar =)

Glömde igår att Arosbygden bytte namn till Lantmännen, sedan Granngården som de faktiskt hette idag också.
Massor av foder inhandlades och jag glömde inte kaninernas mineral/saltstenar.
Köttfärsen till julköttbullarna inhandlades också, så även mitt underbara 8:åriga barnbarns chokladadventskalender.

Gustav fortsätter stadigt att bli bättre, börjar riktigt andas ut nu och tror att han ska bli bra. Sätter in en bildserie från fredag förra veckan fram till sista bilden som är idag.


I fredags, så ont! Stackars Gurra.


Här har vi punkterat en svullnad, ena ögat halvt igensvullet, bilden från i söndags. Gurra ser ut som en boxare.


Bild från idag, så mycket bättre!

Så mycket som händer just nu....

Hjälp! Så mycket händer just nu att jag har fullt upp med att sortera och fundera hur jag ska lösa allt på bästa sätt.
Både på det personliga planet och på jobbet har det hänt mycket tuffa saker. EN olycka kommer aldrig ensam är talesättet och det stämmer just nu.
Känner mig litet som Edward Munchs tavla skriet! Vilken sak tar jag tag i först?


Edward Muncks tavla "skriet". Bilden lånad från nätet.

Katten är bättre, pannan är snart helt läkt, bara ett sår över vänster öga som spökar nu, där kan jag dra en lättnadens suck i alla fall. Ska försöka hinna ta en bild på Gustav och lägga in i morgon.
Imorgon blir det Arosbygden eller granngården eller har det bytt namn igen? Nåväl, vi ska handla in några månaders kraftfoder till hästen =). Kan slå vad om att vi glömmer kaninernas saltsten? Både jag och mannen har tagit ledigt från jobbet från 13:00 i morgon. Tror jag ska bjuda honom på en god middag ute då ;)


Min älskade katt Gustav, här ligger han i Miltons babygym =)



Fniss, detta visste ni inte ;)

Kolla in den här filmen så får ni se!


http://www.tackfilm.se/?id=1258825877567RA68
Kopiera adressen och sätt den i adressfältet ovan =)


En kul grej som alla kan göra!


Min stackars katt =(




Min katt Gurra är en stark försvarare av sitt revir...ingen annan katt eller räv ska beträda hans revir, då blir det fight!
Vi har sett när Gurra satt full fart mot räv som sprungit genom hagen. En lastbilschaufför berättade att han fick stanna med lastbilen en sommarnatt vid 3 när Gustav och en räv satt och tittade på varandra mitt på vägen =)
Chauffören tänkte "nu är det slut med den katten", men...räven sprang in i skogen med Gurra efter...
När Gurra var yngre fick han aldrig några skador, med åldern (han är 11 år nu) så duggar skadorna tätt...
För drygt en vecka sedan såg jag att han hade bettmärken i huvudet, har hållt koll på dem...i torsdags såg jag att katten började få ont, syntes på hans sätt att ligga, sedan svullnade såren oxå..Igår brast det och varet kom ut...
Kontaktade igår världens bästa veterinär, T M, han sa åt mig att köpa 3% vätesuperoxid o tvätta såret med, jag skulle oxå använda en spruta för att rengöra såren på djupet...Frågade om katten behövde antibiotika, men det trodde han inte skulle behövas...sagt och gjort, åkte ned till apoteket och köpte medikamenter =)
Sa åt min man att ta på sig handskar o jacka när han skulle hålla Gurra medan jag tvättade så att han inte skulle bli riven...Väl förberedda hämtade jag katten och började försiktigt tvätta...vad tror ni katten gjorde...jo KURRADE =) Inte ens när jag satte in sprutan i bettmärkena för att spola slutade han kurra...Tror han förstod att vi ville hjälpa honom...Idag ser han fortfarande förskräcklig ut men inte som igår...han har nog inte så ont nu heller för han ligger utsträckt o vilar...

Jag har varit duktig och tvättat alla fönster i huset inför advent...Hagen fixad oxå med ytterligare tråd så förhoppningsvis inget rovdjur kan ta sig in till hästen..en ledig vecka till ända...Vi skulle åkt på "thank giving" middag ikväll hos amerikansk vän...men det blev tji kosing med det pga att min man har blivit ordentligt förkyld..så det blir lugn hemmakväll med Robinsson på TV...


En bild för drygt ett år sedan, en annan fight...Här har Gurra blivit biten i nosen..ärren finns kvar..


Mitt rentvättade fönster =)

Lugn dag =)

Vaknade 09:30 i morse, det spöregnade, smattrade hårt mot rutan...
Kände att vädret gjorde att jag med gott samvete kan stunta i fönstertvätten som jag föresatt mig att göra när jag är ledig..
Slog mig ned vid datorn med en kopp kaffe...så skööönt att bara slappa direkt man gått upp..
Till min förvåning såg jag efter en timme att solen kikade fram...skyndade mig ut på en sväng i skogen med hunden..tog några bilder med mobilen...
Fönstertvätten får anstå till en annan dag =)
JAG ÄR LEDIG...dessa komptimmar har jag slitit långa dagar för..


Spegling i vattenpöl..


Arne busade med en pinne..


Han leker alltid och skuttar runt i skogen på våra svängar...Underbara, glada Arne =)
Bilderna tagna med mobil, därav kvaliteten...

Nu ledig en vecka =)

I fredags direkt efter jobbet skjutsade min man mig till Västerås, där hoppade jag in i sonens bil och sedan bar det av till Stockholm. Framme vid 19 hos dottern, lite småmys, prat och idol innan jag och sonen ramlade i säng, trötta efter en arbetsvecka.
På lördagen tog vi det lite lugnt fram till 16 när vi skulle åka på 50-årskalas.. Milton var den snoffsigaste killen på kalaset, han var nog den enda som bar slips =)


Snyggaste killen på festen!
Denna underbara lilla kille var vaken nästan hela kvällen, från 17 till 00:20. Inte en enda gång blev han missnöjd på hela kvällen.
Men han somnade gott när vi åkte hem o sov därefter tungt =)
Festen var suverän, god mat och underbara människor, så kul jag hade =)

På söndagen bestämde jag o dottern att vi skulle åka och titta på en kattunge som hon tingat...Med sonens GPS hittade vi lätt, inte en enda felkörning trots att vi skulle in på mindre vägar i Nacka..
Efter bara några minuter hade både jag o dottern smält för den ljuvligt charmiga lilla kattpojken, om två veckor får hon hämta honom. Förstår att det blir en lååååååång väntan för henne.


Min dotters kattunge...våra hjärtan smalt direkt =)


Två av hans systrar..nästan identiskt lika...


Två systrar till...hade gärna tagit ett par oxå...om det inte varit för Gurra..han är INTE snäll mot andra katter..

När vi kommit hem till dottern var det bara att packa ut allt i bilen för den långa färden hem.
Hela vägen hem låg dimman och diset tätt..Min son kör lugnt och säkert, så strax efter 18 var vi i Västerås där min man hämtade upp mig...Ner till stallet direkt jag kom hem, puss på mulen och lite gos med kaninerna..En toppenhelg till ända!
Nu en veckas komp, ska bara slappa och ta det lugnt,,kanske, kanske blir några fönster tvättade oxå ;)

Ändrade planer....

Nu är planerna ändrade för helgen.. jag och min son åker på festen till Stockholm, min man stannar hemma o ser till djuren..Skulle ha packat ikväll (vi åker redan i morgon efter jobbet) men...men..ringde min goa syster i Stockholm, när vi pratar med varandra tar det L  Å  N  G  tid, ooopppsss har två timmar redan gått??? Så mycket roligare att prata o fnissa med henne än att packa...Kram syrran <3
Nästa vecka har jag tagit ledigt, har 144 komptimmar att knacka innan jag slutar den anställning jag har nu...ungdomarna är på Prao så verksamheten drabbas inte =)
Ser fram mot helgen!


Bild från i somras! jag, min mor och syrran...bilden tagen med mobil!


Min goa syster, så kul vi alltid har när vi träffas :) bilden från en regnig dag i somras...


Varg på besök????

Min man tar alltid hand om djuren på morgonen och jag tar hand om dem resten av dagen...funkar bra för oss att ha det så...Hästen har frigång o får vara ute i paddocken om han vill på nätterna...När jag kom hem vid 14 idag rastade jag hunden...fick då se att staketet såg underligt ut i paddocken..Gick ner till stallet för att ge Lokie middag, då såg jag att min man glömt öppna grinden ut till hagen i morse...trätte lite på honom för mig själv...trodde det var Lokie som hoppat både ut och in från paddocken när det inte var öppet...gick och kikade o började laga stängslet, men såg inga stora nedslagsmärken från vår tunga häst, varken inne i paddocken eller i hagen...konfunderad började jag stänga igen det trasiga i hagen, en stolpe hade hamnat på sniskan..
I förra veckan hade man fotograferat en ungvarg bara två kilometer från oss, kanske han som varit på besök..men isåfall hade han hamnat mitt i el-trådarna och nog fått sig en otäck läxa...
Mysteriet kvarstår! Skulle åkt på en stor fest till Stockholm nu i helgen...men jag får stå över den, vågar inte lämna gården nu när jag inte vet vad som hände =( Tar över 2 timmar att åka hem om det skulle hända hästen något..min hästvakt är inte heller så hästvan...
Min man och son åker nog i alla fall, så tänker vi just nu.


En vacker varg! Bilden lånad från nätet.


Förhoppningsvis håller detta stängsel rovdjur ute från hästen...Hela paddocken är inhägnad så här.


Min egen varg, Arne =)

Oooopppsss...glömde att det är fars dag i dag!

Utedag idag oxå, fixade boxen där kaninerna ska vara..en massa säkerhetsåtgärder måste sättas dit för att inte Gurra (katten) ska ha kul..Han har tagit större harar än våra dvärgkaniner...
En dag som var helt genomgrå, men vi hade så fullt upp att vi inte hann störas av det...


Kom just på att jag glömt att det är fars dag! =(


Ok...det är inte min pappa...men han är världens bästa pappa..vet att mina barn skriver under på det..så hylla pappa-dagen är en dag att få visa hur mycket vi uppskattar honom..men året består ju av 365 dagar, vi får ta det en annan dag istället, kanske mer värt då..


Tycker denna översättning är så rolig  =)

Tuff vecka.....

Har inte orkat eller kunnat förmå mig att skriva på två dagar... I torsdags blev mina närmaste kollegor/vänner avskedade pga besparingar...har känt en stor SORG! Sååå jag kommer att sakna dem...kan inte beskriva med ord hur det känns....en av dem hade 17,5 år på "bygget" men det hjälpte inte...man var uppe i 20 års anställning för att få vara kvar =(
Natten till fredagen sov jag nog bara ca 2 timmar, trött som sjutton på jobbet igår..la mig o sov två timmar direkt jag kom hem...somnade runt 23 igår och vaknade 10 i morse...all sömn behövdes!

Idag har jag och min man jobbat ute och förbättrat staketet till hästen, det regnade och haglade stundtals när vi jobbade, men vi kämpade envist på...
En strålkastare har vi satt upp för att vi lättare ska kunna jobba ute på gården i mörkret...skönt! jag är ju mörkrädd oxå =)
I morgon fortsatt jobb ute, lite mer "hagstägning" och kaninernas box ska göras klar så de kan flytta in!
Somnar nog gott ikväll oxå =)


Stumpan och stampe...mina goa kaniner som ska få flytta in i stallet över vintern..


Snöar idag...

Vid 11 började det snöa hos oss....kändes mycket råkallt...burr
Wow vad ungdomarna imponerade på mig idag...så mycket de lärt sig =)
Har världens bästa jobb! (Ett tag till :( )
När jag kom hem var det redan mörkt...gick ned och mockade i stallet, lämnade lamporna på eftersom hästen föredrar att vara inne :) Snöade för fullt när jag kikade ut för en stund sedan, är nog vitt ute när jag vaknar i morgon =)
Mer snö i morgon är utlovat....

Sätter in några vackra snöbilder från förra vintern


Vår vackra kyrka!


Solnedgång över hästhagen!


Arne älskar snö! =)


Morgon! Bilden tagen genom köksfönstret!


En av vinterns nackdelar... =( Den här lastbilen och chauffören fick vänta i 8 timmar innan de kom loss..tre lasbilar låg i diket samtidigt efter vår smala väg....

Tisdag....blev en lååååååååååååång dag!

Somnade i soffan när jag tittade på "mannen som pratar med hundar" igår...när jag väl kvicknade till vid 21, så gick jag ut och gav djuren kvällsmat och rastade hunden för kvällen...
Somnade före tio...vaknade klockan 03:20 och insåg att jag fått min natts sömn...jaha! vad ska jag hitta på nu då??? gick och småpysslade en halvtimme, sedan tänkte jag att jag skulle lyssna slut på CD 10 i min ljudbok "östermalmsmorden"....somnade nog om vid spår 11 skulle jag tro...får lyssna ikväll och höra vad jag känner igen... Min man väckte mig som vanligt med färdigt kaffe, sedan hade jag över två timmar på mig innan jag började jobba....så skönt att skrota o ta det lugnt =)
Så många tel.samtal idag, känner mig mickrad i hjärnan av mobilen :P Kom hem vid 16:35...satt fortfarande och pratade i mobilen när jag stängde av motorn...katten satt på trappräcket och väntade på att få komma in, han hade ju gått ut när jag var hemma på lunchen och var så HUNGRIG nu =)
Dålig mottagning inne i huset, så jag satt kvar i bilen och pratade färdigt....Plopp sa det...satt inte min kära Gurra på motorhuven och tittade uppfodrande på mig att komma ut....Tycker han är helskön...Han vet vad han VILL och har inga problem att göra det klart för oss....


HOO HOOO...vill in nu! Gurra på motorhuven, dålig bild i mörkret, tagen med mobil =) Min underbara o knasiga katt....  =)


Pratade i tel på jobbet...såg denna underbara solnedgång genom fönstret...även denna bild tagen med mobil =)

Söndag...lugn dag!

Tycker söndagarna är lika jämt, jag sover lite längre och tar det mestadels lugnt..."måstena" avklarades igår, inte så många nuförtiden, dels beroende på att jag har sänkt massor av kraven jag hade på mig förut =)

När dottern bodde hemma var det annorlunda....då kuskade vi till olika dressyrtävlingar på helgerna. Upp i svinottan för att göra matsäck, Dottern gick dock upp minst en timme tidigare för hästens man skulle knoppas, hästen borstas till den blänkte, lindas ben inför transporten, sprayas hårspray på ridstövlarna så de blänkte m.m.
Ett år var jobbigare än de andra, nämligen när hon var 18 och tävlade både ponny och stor häst...Men så roligt det var...nu i lugnet saknar jag det verkligen....vårt liv var bara jobb och djuren, fullt upp ständigt och jämt =)
Tror det är så vi ska ha det, det man värdesätter då är en stunds vila med en bra bok eller film...
R A S T L Ö S H E T har jag inte ens kunnat stava till =)


Vår underbar ponny Zingo...köpte henne innan hon fyllt två, red in henne själv, ville min dotter skulle sitta på en säker häst...Min dotter tränade dressyr för en helt suverän tränare, vi tog privatlektioner här  hemma...
Första tävlingen vann de...tyckte det var som i en romantisk hästbok, första tävlingen vinner man  =)




Sedan gjorde Lokie sitt inträde i vårt stall...En fredriksborgare, direktimport från Danmark...en ursnäll och go kille =)

RSS 2.0