Gott nytt 2015

 
Lite kloka/roliga ord inför det nya året ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Återigen, förbjud fyrverkerier för allmänheten....

....Visste ni att...Det är lika förbjudet att köpa ut fyrverkerier och smällare till barn/ungdomar som det är att langa alkohol från systemet till yngre.
Ett ofog med dessa smällare som borde tas bort från alla affärer direkt och jag hoppas att alla kommuner i Sverige blir lika kloka som vissa kommuner redan är, de har varit kloka nog att förbjuda allmänheten att använda någon form av fyrverkerier. Då  slipper människor få utbrända hem av fyrverkerier som gått snett, skadorna med bortskjutna kroppsdelar på akuten på nyårsafton finns inte mer och att djur tama som vilda slipper vara skräckslagna på nyårsafton och valborgsmässoafton.
 
Min tvillingbrors hund blev påkörd av tåget då hon i vettlös skräck flydde in i skogen av rädsla en nyårsafton då det började smälla runt henne. Min tvillingbror ringde mig klockan 01:30 och berättade vad som hänt, han grät och skulle beställa en helikopter så han kunde komma till Strömsholm och få specialistvård till henne. Vi grät tillsammans och jag kunde övertyga honom om att inte ens Strömsholm kunde hjälpa hennes svåra skador. De gav henne smärtstillande och hon fick somna in utan smärtor med sin älskade husse ♥
 
Fem dagar efter denna bild på Foxy och Arne så dog hon, brorsan firade julen hos oss ♥ Denna vackra hund var BIS och hade eftertraktade valpar.
 
 
Denna låt lyssnade brorsan på om och om igen ♥ Så han älskade sin hund och saknade henne ♥ På hans begravning spelade vi också denna låt som en hyllning till dem båda ♥♥
 
Idag kom blidvädret med bara -5, varmare ska det bli...och kallare. Besvärligt i helgtrafiken och blixthalka är det risk för. Hoppas alla inser att ta det lugnt på väg hem. Tittade på denna hemska film/artikel igår, lycka kan ändras på ett ögonblick  =`(
 
Vårt rimfrostiga hus med den vackra skymningen speglande i fönstren ♥
 
Så vacker vy över hästhagen ♥
 
 
 
 
 
 
 
 

Snart nytt år...

.....igen 
Som vanligt firar vi nyåret hemma i lugn och ro. Jag är fortfarande jätteförkyld med förhöjd temp, i tre dagar hade jag ingen röst heller. Vi har kallt fortfarande -17 i morse, så något utefotograferande har det inte blivit av för min del. Men man kan ju fota ut genom fönstret ;)
 
Bild från idag på vårt frostiga stall, huset är lika frostigt. Så kära maken eldar lite extra så vi har varmt och gott i huset 
 
Med den nya kameran får jag äntligen fina bilder på Bosse, så man kan se hans riktiga färger =)
 
 
Det sedvanliga morgonbuset, som är av den mycket högljudda sorten......
 
....och sedan sover de som vanligt tillsammans ♥♥
 
Katterna har flyttat in på heltid nu i kylan, min säng har varit obäddad i två dagar då jag inte har hjärta att flytta på de sovande goskatterna, här är sotis på väg in under påslakanet 
 
 
 
Hästens vattenhål har bottenfrusit, så vi får bära vatten till honom på dagarna oxå.
 
Hästen bangar inte för kylan utan är ute och skrapar fram gräs under snön, (bilden tagen genom sovrumsfönstret och är mycket inzoomad, gamla kameran)
 
 
 
 

Förbjud fyrverkerier till allmänheten...

......Så många djur som lider av alla dessa onödiga smällare varje år.
 
Själv har jag inte haft någon hund som varit rädd för fyrverkerier men däremot en häst. Vi fick ta in henne klockan 14 på nyårsafton innan det började smälla runt omkring oss, annars sprang hon skräckslaget runt i hagen och var mycket svårfångad i sin skräck. Vi stoppade bomull i öronen på henne, täckte för fönstren så hon inte såg ljuskenen och spela hög musik så hon inte hörde smällarna. Vet även om några bekantas hundar som sprungit bort och in i skogen i vettlös skräck och oroliga ägare har sökt sina hundar i flera dagar.
 
Här kommer det VÄRSTA och grymmaste jag sett, hur kan NÅGON/NÅGRA vara så hjärtlösa =`( Hoppas de får tag i förövarna och ger dem ett RIKTIGT straff för detta djurplågeri.
 
 
 

Julen blev.....

....lugn och fin ♥ Älskar julen och friden ♥ I år åt jag ytterst lite av julmaten, blev aldrig så där mätt och däst som man brukar bli =)
 
Bild från julaftonsmorgon klockan 9, kallt och lite snö hade vi innan, på dagen började det singla ned lätta snöflingor =) på kvällen blev det över -18.
 
Lutfisken är min och makens favoriträtt  =)
 
En nyhet tillkom på julbordet, en sillsallad som min kompis alltid gör...barnen tyckte den var jättegod.
 
Hundarna gosar och vilar i en stor hög efter mogonsvängen på julafton. 
 
På juldagens morgon begav sig kära maken redan klockan 7 till storstaden för att köpa vår gemensamma julklapp, när han kom fram var det en kö på 100 meter och nästan alla parkeringsplatser var upptagna innan 8 när Media Markt öppnade. Vi fick vår julklapp i alla fall =)
 
Hoppas kunna ta bättre bilder nu =) men en hel del återstår att lära sig ;)
 
En julklapp till från kära maken ♥ En fin ljuslykta som är ca 45 cm hög =)
 
Mille älskar punchpraliner ♥ Hade så vackra bilder på min prinsessa ♥ Men hon ville inte att jag skulle lägga ut dem och det respekterar jag. Efter lite Tv-tittande på kvällen blev det kortspel i ett par timmar ♥
 
Polkagrisar hör julen till =)
 
Syrran Jane ringde igår och frågade om vi hade lika vacker himmel som de, det hade vi =) Hon blev lite chockad över min obefintliga röst, är förkyld och har fått feber och är nästan "röstlös".
 
 
 På julen blir man mer påmind om alla ensamma, i vår storstad anordnas alltid en träffpunkt för alla ensamma, men alla kan ju inte ta sig dit.
 
 

God jul alla vänner ♥ ♥

Hos oss snöade det för två dagar sedan och sedan har vi haft kallt, - 8 igår och just nu är det -7 , så det blir en någorlunda vit jul i år ♥
 
Bild från klockan 16 i eftermiddag =)
 
Ett minne från min mormor, hon har gjort dessa tomtar och sedan den dagen jag fick dem så har de prytt mitt hem i juletid ♥
 
 
Husse ger hundarna mat, som ett skott kommer katterna och tigger =) det är ett gott betyg till hundmaten då katter är mycket kräsna med vad de äter.
 
Jag var barnvakt i fredags då förskolan var stängd pga studiedag. Natten till torsdagen snöade det rejält och dottern och Mille byggde en fin snögubbe. Sedan började det regna så halva snögubben försvann, Mille roade sig med att massakera resterna, här har han kastat snöbollar och fått bort huvudet.
 
Det var ett fasligt knackande för att få bort "snöklumpar" att kasta =)
 
Vi har haft vår årliga Nobelfest =)
 
Vår skola har så många elever nu att det blev mycket trångt i vår matsal när hela högstadiet skulle rymmas samtidigt. Nästa år får vi nog ta en större lokal.
 
Förrätten: Skagenröra i krustad så smarrigt =)
 
Vacker julmusik bjöds vi på mellan rätterna =)
 
Varmrätt: Ugnstekt lax med potatistopp, sparris och hollandiesesås, mycket gott  =)
 
 
Efterrätt: Kladdkaka med grädde =)
 
Som vanligt var alla ungdomar så vackert klädda med bl.a långklänningar och kostymer ♥ En jättefin kväll blev det.
 
Dottern experimenterar med kameran ;)
 
 
 GOD JUL önskar jag er alla =)
Här kommer lite julmusik för stämningens skull =)
 
  

Blev lite handling idag igen....

....då dottern och jag for till en annan stad. De sista "krafs"julklapparna blev köpta t.ex.
chokladkartongen till släkten osv. och en hel del julgodis och även en del julmat =) Hela vägen hem regnade det men halkvarnaren varnade hela tiden för temperaturen låg på 2 grader och under ibland.
 
Några av julklapparna inslagna och på plats =)  Lade de största paketen först så Bosse inte skulle få för sig att ta den vägen när han vill in till sovrummet och tippa julgranen  ;) Fler paket kommer sedan =)
 
Mina goa "innekatter" ♥♥
 
 
 
<img src="https://cdn2.cdnme.se/1378710/8-

11 dagar kvar till jul och....

...fyra arbetsdagar till för mig. Har haft jobbets systemkamera med mig hem denna helg för jag ska fota på vår försenade nobelfest i år igen och jag ville pröva mig fram med kameran för bra bilder. Förra året fick jag kameran i handen fem minuter innan vi började =/ Bilderna dög och ingen klagade ;)
 
Idag klädde jag julgranen och slog in alla julklappar och placerade dem under granen, med julmusik i bakgrunden så kom en härlig julkänsla och jag trallade glatt med. Vi har bara sovrummet och hallen kvar att grundstäda, härligt att vi är så långt i julförberedelserna  =)
 
Jag och kära maken har bestämt oss för att köpa en riktig systemkamera som gemensam julklapp efter jul då rean börjar. Vi gillar båda att fota och många motiv har vi runt oss i vår vardag ;)
 
Rambo "berättar" att han vill gå ut.
 
Sotis på "kattfilten" som är "fullknöckad" med katthår ;)
 
Bosse och Inez, här syns det väl vilket kön hundarna har. Inez smäckra och feminina huvud och Bosses kraftfulla (något barnsliga) men maskulina huvud.
 
Hon har det inte alltid lätt Inez, här har hon hela sin nos i Bosses mun. Men som han terroriserar henne terroriserade hon Arne ;) inte mycket sympatier hon får från husse och matte ;)
 
 
Bosse ♥
 
Färdigklädd julgran =)
 
Hyacinterna blommar och det doftar JUL ♥
 
Dottern kom och gick ut med Inez och tog lite bilder =)
 
Inez har lagt upp sin pinne på en stor sten, förväntansfullt hoppas hon på att dottern ska kasta den så hon får leta =)
 
Finaste ♥
 
Middag för Lokie, all mat är dagens höjdpunkt =)
 
Vår vackra 24-åring ♥ fortfarande så pigg, busig och levnadsglad ♥
 
 
 
 
 
 
 
 

Kom på en sak....

....i söndags angående Bosses kliande. Jag har ju varit mycket noga med att bädda rent hos i synnerhet Bosse och naturligtvis tvättat hundarnas filtar i "vårt" tvättmedel. Han kanske är överkänslig mot parfymerat tvättmedel.
 
Hundarna och husse stannade kvar i bilen medan jag väntate på vår tur hos veterinären ( Bosse har startat larmet i bilen två ggr tidigare ;)  ) Veterinären trodde inte på rävskabb efter det hon undersökt Bosse ute vid vår bil, hon trodde på min teori =) 
Så nu blir alla hundarnas filtar tvättade i ren natursåpa i fortsättningen =)
 
Efter veterinärbesöket passade kära maken och jag på att inhandla en del av julmaten, ( då låste vi bilen med nyckel så inte bilen kunde larma ;) )
 
Bosse gillar de nya hundfiltarna ♥ mjuka varma och gosiga =)  (Bosses ögon är redigerade då de såg ut som två glödande klot)
 
Rambo sover alltid på hundfilten ute i hallen på natten ♥
 
Sotis sover på någon av hundfiltarna ibland men föredrar mattes skrivbordsstol så även sängen, men mest gillar han Bosses vilobur. Där blev han instängd med Bosse av misstag igår när husse tog en sväng i skogen med Inez. När husse kom hem och släppte ut Bosse så kom först Bosse ut och sträckte på sig, sedan Sotis =)
 
Inez tittar skeptiskt mot blixten som blinkar =)
 

Nu är vi lyckliga ...

.....Förra fredagen var vi på återbesök till djursjukhuset med Bosse, veterinären var glad och tyckte att det verkligen gått framåt med Bosse =) Knappt en halv grad halt nu, det var kanske något vi och Bosse fick leva med men nu har han inte ont längre ♥ Vi vet att Bosse oftast är o-halt nu och vi tror att han kan bli helt hältfri  i framtiden.Vi skyndar långsamt men nu får han äntligen bygga upp sina muskler med en 30 minuters promenad var dag =)
 
Goshundarna som nu nästan alltid får umgås tillsammans ♥
 
Imorgon ska vi till vår "husveterinär" med båda hundarna då vi misstänker/vill utesluta att de drabbats av rävskabb, Bosse har kliat ett öra helt rosa och hår är borta på det ena örats spets =(
 
Förra söndagen handlade jag och dottern de flesta av julklapparna innan vi gick på kära prinsessans dansuppvisning ♥ Så kul att se ♥ 
 
Avslutningen på showen, så fantastiskt bra alla dansade ♥ Hoppas min kära prinsessa ger ett medgivande om att få lägga in en bild på henne från showen senare =)
 
I fredags började det snöa, allt bev ljusare och världen kom tillbaka igen från det kompakta mörker som varit =)
 
 
Spegelbild från adventsljusstakarna i ett fönster.
 
Idag är katterna "vinter-tjocka" som vanligt ;) Rambo väger säkert runt 7 kilo. Vi köpte jättegosiga stora hundmattor på djursjukhuset, maken tog två....ta tre sa jag, katterna kommer att lägga beslag på dem. Det gör de, Rambo ligger på denna matta i hallen var natt =)
 
Bild från i lördags, solen strålar och dimman stiger.
 
Fukten och kylan skapade en härligt dimmig morgon =)
 
Har stressat en del sista tiden med påföljd av att magen har krånglat, har varit svälld och haft ont =/ efter jobbet när jag kommit hem och gått med hundarna så har jag legat och vilat och det har hjälpt. Två veckor kvar till jullovet, hoppas magen håller......

RSS 2.0