Så jag älskar julen...utan krav!

 

Vill skriva denna blogg till alla kvinnor..
Min mamma... tror jag oxå älskade julen, men så många krav hon hade på sig.. 
Hela huset skulle städas, alla skåp och garderober, källaren, golven skulle bonas i varje rum, taken tvättas...så trött min goa mamma var på julafton, hon var i regel klar kl 03 på julaftonsmorgon, men så glad =) hon hade ju hunnit med allt och allt var skinande rent, rena mattor överallt och all mat fixad, hemgjord leverpastej, korv, sylta mm... 

I denna iver började jag i mitt första egna hem (förutom maten, den inhandlades leverpastejen, korven mm)...såååå noggrant mina barn, man och jag har skrubbat och fejat vårat hus...med stigande arbetsbörda utom hemmet, fuskades det med städningen, så icke med pyntning och julförberedelser av trevligare slag... 

Men så jag hade indoktrinerat mina barn trodde jag, satte upp julgardiner den 20 dec istället för den 23:e...min son protesterade vilt...Jag förstörde hans jul ...några tomtar uppsatta den 22:a..förstörde min dotters jul  Icke vika från traditioner, var sak sin plats och dag!


NU...IDAG...Inser jag att mina barn är vuxnare än jag var, ett viktigt budskap har jag gett dem , det har de visat mig, de vill inte ha julklappar, de sätter upp tomtar och julgardiner redan vid första advent, de insåg att det var gemenskapen och trevnaden som var viktigast =) är så glad över mina underbara barn som är så klarsynta ♥♥ och en sak kan ni vara säkra på, det är pyntat, någorlunda städat, vissa maträtter av halvfabrikat, julklappar och en icke trött mamma som är glad och bara ÄLSKAR julen ♥ tiden vi har för varandra och go gemenskap ♥♥

Det är ju tiden mellan nyår och jul vi ska visa varandra uppskattning...det har vi lärt oss och gör i vår familj nuförtiden.

 

(Bilden lånad från nätet)

 

Ordspråk: Kom ihåg, om julen inte finns i ditt hjärta, kommer du inte finna den under granen./ Charlotte Carpenter

 


Mina hundar....

♥♥...är så roliga, idag på vår skogstur så tänkte jag att jag skulle gömma mig för dem, men tji fick jag. Bara jag tänkte tanken så var det en hund som tittade på mig =)
När hundarna varit valpar så har vi alltid haft dem lösa, de följer den äldre och trygga hunden och följer allt den gör. Men det har hänt att valparna som unghundar tagit sig lite friheter och sprungit lite för långt före oss, då har vi aldrig ropat på dem utan gömt oss. Det har tagit högst två minuter innan de kommit och letat, oroliga för vart vi tagit vägen. Efter två-tre ggr så har de lärt sig läxan och springer inte för långt före eller släpper oss ur sikte.

Trist grått och regnigt idag, började mörkna redan när jag begav mig ut i skogen =(


Första schäfern hos oss var Erro, en underbar kille som älskade alla djur ♥ .......


Erro längst till vänster, sedan Ferrona en tik vi tog hand om (som skulle avlivas) en helt underbar tik som vår son alltid hade med sig som lek-kompis under det år vi hade henne innan vi placerade henne vidare till en bra familj.
Vi kunde inte ha en hane och tik tillsammans, det ångrar vi idag, då vi gärna skulle vilja haft kvar en ättling till de båda sunda hundarna. ♥♥ .......


Sedan kom Nicke, här är han 8 veckor och dottern 10 månader ♥ Dottern var inte helt tillfreds med att dela badbalja och leksaker med honom........


Nicke var en UNDERBAR hund ♥ Saknar honom än idag =`(   .......


......Sedan kom Nobbe, här är han unghund och gosar med dottern ♥♥


En jättego och fin schäfer, den hund som haft mest dådkraft t ex han klättrade på stegen upp till logen och sedan hoppade han ner från logen ut i tomma intet och landade i höt. Tyvärr fick han epilepsi efter en operation av analsäckarna och blev den hund som lämnade oss tidigt vid bara 8 års ålder =`(  ......



.....Sedan kom då Arne till oss, goa Nobbe var en så underbar barnvakt åt både valp och kattunge. Nobbe värnade om alla djur på gården ♥.....


.......Arne hade ju sin goa Murre som sällskap, små och busiga var de båda och hade så roligt ihop ♥♥......


.....Underbara, knasiga och busiga Arne ♥♥ som nu fått till uppgift att vägleda vår fina tjej...



......Inez ♥


......Vilket han har gjort med stor kärlek och stort TÅLAMOD ;).....


.....Vår trogna barnvakt, hon följer barnbarnen vart de går och ser efter dem ♥♥ Så GLAD att vi fick just henne =)

Ordspråk: Hundar har gett sitt absoluta allt. Vi är centrum för deras universum. Vi är i fokus för deras kärlek, trohet och tillit. De tjänar oss i utbyte mot  smulor. Det är utan tvekan det bästa avtal människan någonsin gjort. / Roger Caras





Höll på att somna....

....för 50 minuter sedan när jag och Mille skulle varva ned för kvällen. Han sover nu och jag är jättetrött.
Hann bli en bra sväng i skogen med hundarna efter jobbet, idag var det fruset så hundarna var rena och fina när vi kom hem men det hade redan mörknat på ordentligt.

Bild på Arne från igår, mysigt med två stora blöta hundar ;)



Här har de bara gått en sväng in i köket, grind sätts för då för att inte sovrummet ska bli ned-duschat när de skakar sig.


...där inne satt även Mille och körde sina traktorer ♥ Ni skulle bara höra hans härliga brummande och se kinden som vibrerar =)

Ordspråk: Då Gud skapade världen var han redan trött. Det förklarar mycket./Mark Twain
 





Stormar idag.....

...såg på aftonbladet att det är stormvarning klass 3 på sina ställen i Sverige. Den kunde även jämföras med stormen Gudrun, hos oss är den inte så kraftig (än) tror alla stormar hinner mattas av innan de kommer upp till oss.
Men mörkt, blåsigt, blött och trist är det idag.
Önskar er alla en härlig advent och hoppas att stormen inte ställer till besvär och en massa strömavbrott.
Nu ska dotter och jag trotsa ovädret och åka på loppis =)


Bild från mitt sovrumsfönster.


Mille och jag chillar framför varsin dator, han tittar på traktor Tom, hans stora favorittraktor.




Några gamla adventskalendrar, året när Pekkas handelsbod var julkalender hade jag och min tvillingbror pås-sjuka.


Kom ihåg att släcka ljusen!        ( Denna bild tillkom när jag testade lite kvällsbilder ;)

Ordspråk: Dåligt väder ser alltid värre ut genom ett fönster./John Kieran


Lite bilder....

...från igår, vi hade en härlig kväll i adventsljusstakars, stjärnor och levande ljus sken. Mille var så nöjd med allt han varit med och pysslat och visade stolt upp det för sin storasyster när hon kom.
Det blev som vanligt poskodmiljonären och Idol, nu känns det tråkigare när de som är bäst ska röstas bort. Tror att Robin kommer att vinna, vad tror ni?



Tycker alltid det blir så varmt och ombonat hemma när det är advent ♥


Självklart var Sotis och Rambo med när alla satt och tittade på TV.


Här kommer en gammal goding, Billy Swan-I can help, den första skiva jag och min man köpte ihop när vi träffats vid 19 och 21 års ålder ♥ Den snurrade ett antal ggr på vår stereo =)



Ordspråk: Jul är ingen säsong. Det är en känsla /Edna Ferber

Novellstafetten fortsätter....

..... om de sju dödssynderna, Tootsies härliga ide...

Del 10

Ni vet väl att lättja heter akedia på grekiska, vilket egentligen betyder "frånvaro att bry sig" säger Anna och reser sig upp. Vänninorna tittar storögt på den alltid stillsamma och tysta Anna, en aggresivitet de aldrig hört förut skymtar i hennes röst.
Ni får ursäkta mig men jag har nog växt ifrån er fortsätter Anna, hennes ögon glider över till Helena och Kattis, deras patetiska kärleksaffär som de tror att de är ensamma om. Diana som härmar sitt föredöme Anna Anka och som tror sig vara vackrast och den mest avundsvärda kvinnan i världen, med rätt att styra de andra väninnorna.
Med en fnysning och rynkning på sin lilla fina näsa, fortsätter Anna och kastar ett öga på prästen i bakgrunden -vem av er bjöd hit vår konfirmationspräst? Jag vill minnas att han har ett gott öga till unga flickor....
Anna plockar upp sin handväska, ser sig om på sina vänninor och säger -vi ses i Tv-studion, det blir sista gången vi ses, men då ska ni få se den rätta Anna.

ORKA, vem bryr sig om dem tänker Anna när restaurangdörren slår igen efter henne. Vad hon inte vet är...

Fortsättningen läser ni hos Fnulan

Novellstafetten

Del 1 hittar ni här
Del 2 här
Del 3 här
Del 4 här
Del 5 här
Del 6 här
Del 7 här
Del 8 här
Del 9 här
Del 10 hos mig
Del 11 här
Del 12 här
Del 13 Här
Del 14 Här slutet

Ordspråk: Lättja är en Guds gåva. Den ska bara förvaltas./Palle Lauring


Idag sov.....

.... jag L Ä N G E   =) Så skönt, för jag har varit så T R Ö T T sista tiden. Hösten är en jobbig årstid tycker jag tack vare det kompakta mörkret...vet inte om jag törs säga det men jag hoppas att det kommer några cm snö snart så det blir ljusare.
Dagen har jag tillbringat med att göra i ordning för advent...självklart har jag haft hjälp av Mille ♥


Mille och jag klädde adventsgranen....


...med tungan rätt i munnen så fixar man allt.


..Granen på plats och den kommer att förgylla vår kväll ♥



Här ställer Mille våra fina värmeljuslyktor på plats ♥


I hallen blev det stor en stjärna på fot...

Huset är myspys nu, nu blir det "fredagsmys" och önskar er alla det också =)

Ordspråk: För en generation sedan behövde människor vila efter avslutad arbetsdag. Nu behöver de motion./ okänd



Ett troget djur...

......är våra älskade hundar ♥♥ Hittade denna film på Aftonbladet.

Om ni inte har sett filmen om denna trogna hund. Så gör det ♥


Hittade även ett härligt klipp på busande rävar på en studsmatta ♥





Förstår ankor och gäss som blir skrämda av den här sugna räven ;)

Ordspråk: Oavsett hur lite pengar eller hur få ägodelar du har, att ha en hund gör dig rik / Louis Sabin

Min dansande prinsessa...

....är så himla duktig, rytmisk och musikalisk. Hon dansar en gång i veckan och har gjort det i några år nu. De brukar ha två uppvisningar om året och då brukar arenan vara fullsatt av anhöriga och föräldrar.
Denna uppvisning är från advent förra året, blir dålig kvalite på filmerna i o med att man sitter så långt upp på läktarna och ljuset är så dåligt.





Min prinsessa, farmors STOLTHET ♥♥ Tog en bild från filmen så ni vet vem av alla fina tjejer som är mitt barnbarn ;)


Ordspråk: I en familj är kvinnan regeringen, mannen folket och barnen oppositionen. / Peter H Martin

Snart advent...

....och fönstren tvättade jag för fyra veckor sedan (glömde övervåningen ;)  ) Jag brukar alltid göra det för sent och dagarna innan advent, de sista åren har det varit flera minusgrader, äkta is och julkänsla brukar infinna sig då på mina isfrostiga rutor ;)


Bild från ett av våra fönster.....


...så även denna bild ;)

Att det blev så tidigt i år beror på min dotter, jag gick och småmuttrade över att jag skulle jobba fredag och lördag på fritidsgården och så behöver fönstren tvättas. Min kloka dotter sa då - om du nu tycker att helgen är full av jobb så tvätta fönstren nu så är du ledig nästa helg! Jag gjorde som kloka dottern föreslog och nu väntar jag bara på att det ska bli fredag och jag får plocka fram alla härliga advents-saker ♥
Vår julgran står på vinden med julgrans-ljusen på, det finns ingen i familjen som tycker om att fixa och trixa på med ljusen varje år, så i fem år har de suttit på samma ställe i granen ;)


Men det blir olika dekorationer i varje fall varje år ;)


Har glömt att köpa hyacinter, det ska åtgärdas i morgon =)


Härliga advent!

Förr hade vi alltiden en riktig gran, då tyckte både make, jag och barna att det var kul att se ut en jul-gran...Sedan blev det några snöiga vintrar och vi letade, ruskade av snö och tyckte granen såg hyffsad ut och tog hem den, när vi sedan på julafton tog in dem så var de ingen "hit". Nästa snöiga advent bestämde vi oss för att köpa en plastgran, till barnens stora protester =/ Men det blev jul ändå och på den vägen är vi ;)
Försöker försvara plastgranen med att vi sparar träd och tänker på miljön, men dottern säger att det är bättre att vi tar ned riktiga granar än att använda "plastgranar" som är mer skadliga för miljön ( hon studerar till miljöanalytiker) Så det argumentet föll ;)
Älskar advent och jul som ni nog vet =)

PS. Gillar mitt jobb på fritidsgården, jobbar bara 5 kvällar i månaden och har själv valt att få jobba två helger ;)
Detta inlägg kom till efter ett svar hos Elise

Ordspråk: Julen är över när man har lyckats att få ut alla knappnålar ur julklappsskjortan. / okänd

Om jag bara kunde....

...måla så här snyggt. Min dotter och jag satt och tittade på youtube i tre timmar igårkväll på olika konstnärer och hur de byggde upp sina tavlor. Kika så får ni se hur fantastiskt duktig dessa två konstnärer är =)




En helt underbar tavla ♥....Titta gärna i HD och full skärm =)




Ser så enkelt ut och resutatet skulle jag gladeligen sätta upp på väggen =)...

Ordspråk: Det svåra är inte att göra mästerverk, utan att försätta sig i det tillstånd då man gör ett. / Okänd
 

Lördagsmys..

...a la Mille ♥ En kopp kaffe och "Ginza-tidningen". I förgrunden står mamma och steker mat.
Som jag sagt tidigare är det härligt rörigt hos oss nu när vi är så många i hushållet =)



Milles mystund med tidning och en kopp kaffe ♥ ;)

Ordspråk: Barn gör inte som man säger, de gör som vi vuxna gör ;) / okänd

Det är krig....

...var dag hemma hos oss. 2009 hade en vildkatt kommit och bestämt sig för att stanna och bo hos oss, vår kära Gustav vill ha gården för sig själv så ingen annan katt/räv bör göra sig besvär att korsa vår gård, de jagas bort fortare än kvickt, men med vildkatten mötte Gustav för första gången sin överman. Kampen pågår fortfarande, det är ett ständigt morrande och spottande och fräsande. Vi kan inte välja bort Sotis eller Gustav och båda vill stanna hos oss så vi pusslar, fixar och trixar med katterna så det fungerar ändå rätt bra. Alla sover inne om nätterna på olika håll. Skrev i januari 2010 om hur vi fann Sotis. Vi trodde i början att Sotis var en honkatt, men insåg efter några veckor när han blivit tamare och vi kunde undersöka att det var en hane.

Snälla Rambo är kompis med dem båda trots att han bara dykt upp då och då när vår dotter kommit hem på besök.
Nu stannar nog Rambo ett tag hos oss då ungdomarna kommer att flytta in i en lägenhet på 3:e våningen. Rambo är ju van att få vara ute och gå som han vill.


Gustav sover på köks-soffan.



Sotis sover i fåtöljen i vardagsrummet eller i min säng.


Rambo sover i en av datastolarna eller i min säng.

Två veterinärbesök har bråken kostat Gustav, han börjar ju bli gammal så motståndskraften är sänkt och han har fått några riktiga infektioner efter bett.


Här är Gurra rakad och fått såren sköljda hos veterinären och sedan fick vi fortsätta skölja hemma.


Gustav och Rambo äter ihop.


Rambo och Sotis älskar varandra och tvättar varann och leker ihop ♥....


...De sover även gärna ihop....


...medan Gurra och Sotis gärna slogs med varandra. Nu slåss de mer sällan men det morras och fräses som varning om de kommer för nära varandra.

Ordspråk: Arga katter får rivet skinn / Okänd

Bonde söker fru....

...brukar titta på programmet och vet av erfarenhet att det kan fungera bra att en storstadsvan person flyttar ut till landet. När jag träffade min man vid 19 års ålder så bodde han i Göteborg, han var född och uppvuxen i en annan storstad. Han flyttade hem till mig och större djurälskare finns nog inte. Vi har jobbat sida vid sida på gården i många år och älskat det.
Idag är han mer "bonne" än mig..kika på bilderna får ni se ;) stadsresor försöker han göra så korta som möjligt =)


Höet ska hässjas


Vår dotter hälsar på en nordsvensk häst som heter Fatima =)


Här har han tagit en ridtur på vår älskade häst Dysse ♥


Min kära make verkade och skodde hästar i många år, lugn som han är lärde han fölen att det är inget farligt ♥ På bilden fölet Rasmus.


Vi körde även hem vår årsved med en av våra hästar, som vanligt var hunden/hundarna med ;)

Ordspråk: Djurens frigörelse är också människans frigörelse./ Peter Singer



Handling igår.....

...i storstaden, så nu har jag de flesta julklapparna hemma =) Det blev även några julklappar inhandlade i Stockholm på min och Janes shoppingrunda. Har bara några julklappar kvar och flera av dem kan jag köpa på hemmaplan =)
Så skönt att slippa julrusch och trängsel i affärer och överfyllda parkeringsplatser.

Ikea fick även ett besök av dotter, mig och barnbarn...så gott vi skrattade åt Mille, Ikea har ju så kallat inredda lägenheter i olika kvadrat. I en av dessa sa Mille, jag ska sova och tog av sig skorna och ställde dem under en hängare med ryggsäck och en keps ovanför, sedan vek han undan täcket och kröp ned ♥ Han provsatt sedan nästan varenda soffa vi såg ;) En timme efter Ikeabesöket och en god fika somnade han gott i sin sittvagn, det är krävande att gå på Ikea ;)


♥♥♥ Denna bild tog jag från provhytten på Kappahl, jag och dotter kunde lugnt prova kläder ;)

Fastnade inte för något av IKEA:S julpynt i år, det blev bara några julklappspapper, ljus, och en bil-lekmatta som fick följa med hem.

Juldekorationer (bilden lånad från: Ikeas hemsida )

I morgon ska jag börja att slå in julklapparna, så kul att göra fina paket=)



Bilden lånad från nätet.

I morse när jag vaknade var det fortfarande över -3, hela världen var vackert frostvit. Sedan kikade solen fram och det blev en underbar dag med kall och hög luft. Jag är bortskämd med en vacker skog och många stigar att välja mellan, idag blev det stigen där vi är tvugna att ta vägen hem ca 1 km. Nyttigt för hundarna som måste gå fot då =) de springer ju oftast lösa annars och har bara kommandona, stanna och hit!


Den sedvanliga "kämpa-om-vem-som-är-starkast-leken"


De är aldrig långt före mig ♥♥


Arne vet att vi ska ut på vägen och då är det kontroll som gäller, han väntar på kommando =)


Fnissade gott åt denna bild på Inez, hon ser ut att ha "tax-ben" ;)


Här har jag beordrat hundarna att stanna och gått bakåt för att ta bilden, de är så söta när de går fot ihop ♥♥


När jag kom hem möttes jag av två tiggande katter, Sotis och Rambo ♥♥ Det enda de gör nu är att äta, sova och snabbt gå ut och göra sina behov, kyla tycker de inte om ;)


Ordspråk: En av de stora nackdelarna med julen är att vi får julklappar av våra fruar som vi inte har råd med./ Robert Lembke

Till min kära tvillingbror....

...vi delade ju mycket du och jag, bland annat kärleken till djur och du älskade i synnerhet hundar ♥ Många gånger när du ringde till mig så ville du prata med Arne, du frågade alltid hur det var med Arne, vilket tok han hade hittat på sedan sist? Den käraste hund du haft var Foxy, en siberian husky tik som var en mycket fin, go och klok tjej. Din glädje när hon fick valpar var enorm, hon blev även best in show den gången du ställde ut henne =)


Foxy och Arne, min stora jätte lydde minsta vink från henne ;)

Fyra dagar efter att denna bild togs så ringde du mig helt förtvivlad klockan 01:30 på natten, nyårs-dagsnatten. Foxy hade blivit skrämd av nyårs-smällare och sprungit till skogs, hon sprang till dig flera ggr till pistmaskinen du körde och du förstod inte vad hon kom för, du beordrade henne till den fina kojan du byggt. Hon blev påkörd av tåget, du grät och frågade mig om nummer till Strömsholms djursjukhus, du skulle ta en helikopter dit med henne. Du berättade för mig om hennes skador, jag grät med dig och sa som det var, hon är utom all räddning. Du gjorde det rätta, hon fick morfin och du tog farväl till Foxy, sedan fick hon lugnt somna in. Hur gärna hade jag inte velat vara hos dig då och inte ha över 46 mil mellan oss =`(

Du hade gjort en så fin minnesplats för Foxy i din lägenhet, på lådan av hennes aska stod denna bild av henne och pokalen hon fick, över dem hängde den fina prisrosetten ♥

Jag tog hem fotot och prispokalen.

Nu har jag skapat en plats i mitt hem där ni alltid finns tillsammans ♥♥




Denna låt spelade Christer i sin sorg om och om igen efter det han mist Foxy, hans saknad efter henne kom han aldrig över. Denna låt med Totta spelades på hans begravning och vi sjöng även "Får man ta med sig hunden in i himlen".


Totta näslund-Bara om min älskade väntar ♥

Ordspråk: Ett liv utan sorg är som en målning utan skuggor./ Frank Cane


Hemma igen....

...Denna vecka har jag tagit kompledigt då mina ungdomar är ute på prao. Har en massa komptimmar och det är svårt att ta ut dem då terminerna pågår och man behövs på plats.
Var och hälsade på son och barnbarn innan jag åkte hem igår, de har precis flyttat och jag tyckte lägenheten var så välplanerad och fin =) Min underbara, älskade lilla prinsessa börjar bli en stor tjej nu ♥.


Gillade M..... fina örhänge, men det är ju så att allt klär en skönhet ♥ (bilden tagen med mobil, därav kvaliteten)


Denna härliga bild på Mille med docka i badet fick jag på fredagskvällen på mobilen när Jane och jag satt och åt, hjärtat bara fylldes av kärlek ♥



Förmiddagspromenaden i skogen idag, kontrasterna är stora från en dag till en annan...

........Igår



Igår blev det oxå firande av världens bästa make, pappa, morfar och farfar ♥♥♥


Nu är det snart dags för årets bästa månad, advent och jul ♥ Köpte en jättesnygg julstjärna åt mig och dottern på Indiska, längtar tills jag får sätta upp min =)

Mitt köksbord i advent, den fula lampan från Ikea som skymtar i fönstret är ett minne blott ;)

Ordspråk: Jag skulle ge bort en rulle omslagspapper till min bror, så jag bad expediten slå in den i ett annat omslagspapper, så han skulle veta när han kunde sluta öppna paketen. /Steven Wright

 




Vi har så roligt......

...så klockorna stannar. Igår gick vi först ut och åt gott sedan provade vi på Stockholms nattliv. Så kul.


Ett litet bild-collage från kvällen

Idag har vi gjort affärerna osäkra, jag fick agera hattmodell och Jane letade på alla vackra kreationer.


Som ni ser på några av bilderna så har jag skrattat så tårarna rinner =)

Imorgon hemfärd, dessa roliga dagar kommer jag att leva på länge ♥

Ordspråk: Ett gott skratt förlänger livet/okänd

Telefonen ringde....

...idag på jobbet, det var min dotter som sa att hon och svärsonen blivit klara tidigare än de trodde med att städa ur deras villa. Vi kommer hem ikväll så att du kan åka till din syster Jane som du längtat så till ♥ Så glad, så glad =) snabbt hem när jag slutade jobbet, ut en sväng med hundarna, kastade ned kläder i en väska, ut i bilen och gasen i botten ;)
Väl framme hos vår mor kom jag på flera saker jag glömt i hastigheten vid packningen...ett av det viktigaste....digitalkameran =( och en hel del andra saker...men huvudsaken var ju att jag hade möjligheten att åka till min älskade syster. Syrran fixade både mitt och mors hår, hon är ett PROFFS ♥ Sedan bar det av till Stockholm =)

Har en ny mobil en sony ericsson xperia som jag ska försöka lära mig, det kan kanske bli några bilder i alla fall =)


(Bilden lånad från nätet)

Ordspråk: De flesta människors semestrar rinner ut i sanden./Gerhard Uhlenbruck

 





En halv vecka har gått...

...och jag har inte haft tid att göra något inlägg. Igår somnade jag även ovanligt tidigt 22:20.


Nåja...jag har inte blivit yngre, inte mörkhårig och har inte heller en så fluffig säng ;)
(bilden lånad från nätet)

Jag jobbar två måndagar i månaden på fritidsgården då har vi alltid "tjejkvällar",  i måndags hade vi besök av "tjejjouren" och bl.a togs ämnet upp om tvångsgifte och hedersmord, jag berättade lite om filmen "the stoning of Soraya M och tjejerna ville se den, så jag kastade mig i bilen och åkte hem och hämtade den =) En stark film som berör...
Tog upp den och fler aktuella böcker och filmer om olika kvinnoöden i min blogg i Februari 2011. http://kort.webblogg.se/2011/february/kvinnor-i-manga-delar-av-varlden.html




Det blev ingen tur till Jane i helgen, hade ingen djurvakt  =( Men vi får ändå träffas hos mor i morgon, så kul!

Ordspråk: Familjen är det viktigaste i världen/ Princess Diana Frances Spencer



Alla helgons dag....

...i morgon..... stannar upp..... och kan ännu inte fatta att min tvillingbror inte finns mer. Min tröst är att en jättefin vän som hjälpt mig jättemycket i allt runt min brors död och varit en stor hjälp och tröst för mig, skickade mig en bild i kväll på ljus hon tänt för Christer i minneslunden. Tack goa Anita


En lila lykta så klart, Christers älsklingsfärg ♥

Skrev ned några minnen till en av Christers vänner, denna dikt skickade Christers vän tillbaka till mig =) Det  handlar även om när vi hade pås-sjuka samtidigt =)

Vi växte upp tillsammans du och jag
Lekte vi inte så slogs vi var och varannan dag


Du vakna en morgon och titta på mej
Du sa jag såg konstig ut men det gällde även dig
Vi blev sjuka tillsammans, vi dela ju på allt
Dom dagarna så tog vi det rätt kallt


Du gillade historier och rock`n roll
Nu får du spela i himmelen det dom tål


The sun goes down
Jag tänker på dig
Du finns i mitt hjärta
Önskar att jag kunde fått dela din smärta


Nu är du smärtfri, inga flera sjuka dar
Och i mitt minne du kommer alltid finnas kvar

Vila I Frid
Min Bror ♥


Skrivet av Stefan D...........




Självklart ska denna låt följa detta inlägg...brorsans älsklingslåt ♥ Saknar dig ♥ ♥ ♥ ♥



Ordspråk: Att en person är död bevisar inte att han har levat. / Stanislaw Jerzy Lec

 

Lånade en vacker bild från nätet, allhelgona-afton har jag alltid tyckt varit så vacker, så många vackra minnen vi tänker på när vi minns våra kära och ljus som lyser upp.


Denna vecka...

...har varit "mormorsvecka" igen. Dottern åkte till universitetet i Kalmar tidigt i tisdagsmorse. Mille och jag har haft så härliga morgnar och dagar, jag har kommit in mig i rutinerna lite så det funkade bättre denna gång =)
Så mysigt det är med småbarn, man upptäcker världen på nytt själv, ser det som man glömt bort tack vare två-åringens nyfikenhet och upptäckarlust.
Har gjort alla tre kurserna klara för datoreximinationen, skönt! Bara att skicka in vartefter de godkänns =)


Bild tagen på morgonen, dimman stiger över våra åkrar och hästhagen.


Här har morgonvällingen avnjutits och Mille sitter och småmyser innan påklädningen, Inez är självklart med ♥


På onsdagen var vi på barngympa igen, Mille älskar att springa runt och pröva allt på hinderbanan =)


Bild från skogsvängen idag, igår blev jag så besviken på mig själv att jag glömde kameran hemma, hundarna och jag träffade på två rådjur, ett stod i över en minut och tittade på mig, hade kunnat få en kanonbild. Inez struntade blankt i rådjuren och gick vidare, Arne tittade på dem och lyssnade på dem när de skuttade bort i skogen =) Mina hundar är inte intresserade av att jaga efter djur, därför kan jag ha dem lösa.


Det kryllar av höst/tratt kantareller fortfarande.


Tall fotad i en vattenpuss.

Ordspråk: Varje dag kan inte vara en ljusfest.(Kina)


RSS 2.0