Nyårsafton 2010

Vi städade snabbt mannen och jag i morse inför eftermiddagen och våra kära vänners besök...
Men tyvärr hade febern inte släppt hos mannen i familjen, så vi firar vår nyårsafton själva min man och jag.
Det har gått troll i våra och våra vänners träffar, vi skulle bjuda på kräftskiva och då var jag sjuk, sedan planerade vi in en till kräftskiva... även den fick ställas in pga sjukdom. Så nu har vi bestämt att nästa träff/fest ska vi bestämma hux flux och ingen lång planering innan ;)
Men jag och mannen ska köra kvällen och rätterna som vi hade bestämt, festligt ska vi ha ändå =)




GOTT NYTT ÅR! Igen :)





Snart godbye 2010

Sov länge....insåg även när jag vaknade att min förkylning tog i med ny fart. Har bara tvättat och småpysslat idag. Städningen får vara till i morgon, den är gjord på drygt en timme eftersom vi är två att städa ;)
Maten tar oxå bara en timme att göra så vi har gott om tid. Vi får se om vi får gäster imorgon, förkylning härjar även hos dem, så vi skulle höras imorgon och se om de är feberfria.

Jag har haft fyra schäfrar förut och ingen av dem har reagerat på nyårs-smällare, hoppas innerligt att inte lilla Inez ska bryta det mönstret. Vi bor mellan två samhällen och vi både ser och hör raketerna som skjuts där. Även några av våra grannar brukar skjuta raketer på nyårsafton. Tar nog Inez i koppel tills jag ser hur hon reagerar på kvällspinken.
När Nobbe (vår förr, förra schäfer) var unghund hade vi vänner hos oss som smällde av några raketer för barnens skull ( hästen som var rädd för smällare var inte hos oss än ).
Jag stod och höll i Nobbe i halsbandet när de sköt av första raketen, han gnällde och darrade, jag ropade till min man att vi nog fått vår första "skotträdda" hund. Hade precis sagt det då Nobbe krängde sig ur halsbandet och försvann. Livrädd blev jag att han stack till skogs. När nästa smällare lös upp himlen såg vi Nobbe som hoppade upp i luften och försökte fånga stjärnorna, det var nog det roligaste han hade varit med om =)

Nu önskar jag er alla ETT GOTT NYTT ÅR!





Efter 9 dgr med liv, glädje o fart, så är det nu tyst o TOMT!

Vid 14 tiden packade dottern in sig och son i bilen för att göra sin långa resa hem, vi har nu haft förmånen att ha våra barn och barnbarn hemma i nio dagar. Så livat och glatt det blir i huset =) Även djuren blir uppspelta, nu ligger hundar och katter och sover, tror de är både trötta av all fart, liv och rörelse och även dämpade av saknad.

Jag och maken passade på att åka och handla inför nyår på eftermiddagen, vi gissade rätt =) var inte alls mycket folk i farten. Till nyår kommer våra bästa vänner och firar den med oss. Vi har alltid firat nyår hemma pga alla djur vi har och alltid haft.
Förr hade vi även en häst som var LIVRÄDD för alla former av raketer. Vi var tvugna att ta in hästarna före 15 innan några ljushuvuden började smälla av sina raketer. Sedan var det svarta sopsäckar för alla fönster i stallet, bomull i hästens öron, vikingarnas julband i en radio som jag och dottern turades om att springa ned till stallet en gång i halvtimmen och vända. Då slapp den kraken vara livrädd. Jag köpte henne som två-åring och troligtvis var det någon som roat sig med att kasta in smällare/raketer i hagen när hon var föl. Det hjälpte inte heller att mina andra hästar var totalt orädda för smällare och raketer och stod lugnt och mumsade sitt hö.
Att det hänt henne något med raketer är jag bara helt övertygad om, när det åskade på sommaren och blixten lyste upp natten stod hon lugnt och sov ute i hagen, totalt orädd.

Ikväll ska vi ha en "slapparkväll", imorgon blir det en snabb genomgång av huset inför nyårsafton.


Har sett att morfar använder skohorn när han tar på sig skorna....


Funkade bra, morfars skor passar perfekt ;)


Två söta "änglar" sover middag <3


Lokie vandrar ut i hagen i eftermiddags-skymningen, bild från igår em.

Vardag igen......

På annandagens eftermiddag kom dotter med familj till oss igen. En lång och orolig väntan började igen i snöfall och all jultrafik, dottern ringde med jämna mellanrum och lugnade mamma, det är inte så halt, inte så mycket trafik, halvvägs nu osv...
Sedan när vi åt berättade hon sanningen, i en av rondellerna i Borlänge gick bilen bara rakt fram, som tur var fanns det ingen bil i den andra filen.

På natten åkte svärsonen hem vid 3 för att hinna till jobbet som chaufför hos Spendrups, de har haft bråda dagar så vi fått vår kära julmust.
Dotter och väninna åkte in till Storstaden för att förhoppningsvis hitta något bra på mellandagsrean, hon fick även i uppgift att köpa min julklapp till maken ( dataljudanläggning- vet inte vad de heter ;)  ). Glad blev maken för sin julklapp i alla fall =). På kvällen jobbade jag på fritidsgården. När jag kom hem satt dottern och jag och småpratade till över 2 på natten, så mysigt <3
Idag har vi haft vår jätteduktiga hovslagare här, han varmskor hästar, aldrig några tappskor efter honom =) Dotter och barnbarn kvar till i morgon, ingen tid för datorer;)


Så fascinerad av mobiler,vi vuxna plockar ju ofta med dem.


Världens matgladaste barn =) Här bjöds det på gröna ärtor, smaskens!
Bild på vår himmel idag.......


.....så vackert!



Jag blir som barn på nytt på julafton =)

Vi hade världens bästa julafton igår, allt gick efter våra givna traditioner. Barnbarnet fick "pysselpresent" i julklapp i julstrumpan på morgonen, hon ritade så det stod härliga till =) Sedan måste alltid farmor rita också, jag kanske inte har berättat det men jag tecknar gärna. Teckna betydde jättemycket för mig när jag var liten, jag ritade på allt! Kommer ihåg att vi aldrig hade tillräckligt med ritpapper hemma, så jag fick teckna på papperspåsar, tårtkartonger och allt jag kom över. Födelsedagar och julklappar innebar alltid att jag fick påfyllning av mitt förråd med både teckningsblock och pennor =) Så jag älskade alla dessa rena block som bara väntade att fyllas på med mina alster ;)

La mig 00:30, sist av alla som vanligt, hade frusit lite tidigare på dagen, satt insvept i fleccefiltar medan de andra satt i bara T-shirts, insåg att något tok var på G.
Vaknade strax  före tre i natt, min man låg och läste, han hade blivit väckt av våra kära katter som förde ett j-vla liv, jag var dunderförkyld! Försökte verkligen somna om , men det gick inte. När klockan var 4 så gav jag upp och satte på kaffe. Lite sengångaraktiga föräldrar/farföräldrar bjöd på frukost när ungdomarna vakna ;) När de åkte hem vid 12 pysslade vi lite innan vi la oss på sängen och tittade på en beprövad sömnmedicin, "morden i Sandhamn" ( vi tittade på serien dagen före julafton, jag somnade efter första reklamen, maken efter andra) Sov till 18:45, nu blir det favorit i repris.... fångarna på fortet.
God fortsättning på julen!



Förr ritade jag ett julkort till eleverna varje jul, detta är ett av dem!


En oljemålning jag gjort på en tomte som matar sin häst.

Lägger in några bilder från julafton, önskar alla en god fortsättning =)


Det vackraste jag vet....mitt underbara barnbarn <3


Julklappsutdelningen.....


Mysstund med mysig kisse <3


Så rolig julklapp, vi tittade på TV barnbarnet ritade (farmor också ;)  )


Så härligt att vara katt, busa halva nätterna och sova på dagen....






GOD JUL!

Nu kikar jag bara in och önskar er alla en god jul, sätter in några bilder från julen hos oss. Kram till er alla <3


Snöfall tidigare idag.


Granen klädd och julklappar på plats =)




Vardagsrummet på övervåningen fick adventsgranen och en ljusslinga.


Tomten på diskmaskinen är på plats, (Inez svans oxå)


Julbonaderna av Anders Olsson är uppe, de flesta är runt 37 år =) min dotter har beställt bonader av Anders olsson på nätet, då kostar de skjortan.


Solen lös mestadels idag, här solnedgång.

dan före dopparedagen....


Två av våra söta ekorrar som besöker oss varje dag, min man står 2 meter från dem och skottar snö, de är totalt orädda nu =)




Katterna har precis kört igång morgonbuset, de orkar bara hålla på i 5 minuter, sedan är det sovtajm igen ;)

Nu har dotter och barnbarn åkt vidare mot Dalarna. Återigen en lång och orolig väntan innan sms:et kommer att de är framme. Bara -15 grader idag men vi var tvungen att hjälpa igång dotterns bil som inte ville starta efter kylan. Tur vi har vår lilla Felicia som alltid piggt hoppar igång.

Just nu är hundarna dämpade, Arne blir alltid så ledsen när de åker och det smittar av sig på Inez. Men glädjen blir stor igen när sonen och Meja kommer =) Hundarna gillar fullt hus.

Nu dags att sätta lite fart, dammsugning och en sista tur till affären =)

Två dagar kvar....... =)

Vi hade 26 grader kl 8 i morse. Kallaste dagen den här vintern. Idag har jag mest lekt med Milton och inte gjort någon större nytta. Man får passa på de stunderna när vi har dem härhemma att riktigt umgås. I morgon far de vidare upp till trakterna runt Orsa där de ska fira jul ihop med svärföräldrarna. Vi hade dem ju hemma förra julen så det är vartannat år som gäller.

I morgon kommer son och andra barnbarnet hem till oss för att fira julen. Vi klär julgranen när de kommer och pyntar det sista då. Vill att Meja ska vara med och bestämma var sakerna ska vara =) Sedan provsmakar vi alltid sill och skinka till kvällen, självklart har vi tomtegröt också (risgrynsgröt). Sedan julgodis och något "uppesittar" program på TV. Kvällen före julafton är så mysig, allt är klart, julgranen lyser och man kan bara sitta och mysa ihop med sina kära.

Vi har nyss nattat hästen och gått med hundarna, -24 hos oss och snöflingor har börjat dala, månen lyste som med en extra gloria ikväll i fukten. Hoppas bara att det blir ett vettigt väglag i morgon för alla som ska ut och köra.


Inez leker med grisen hon fick av min dotter, hon håller allt så "mänskligt" och sött tycker jag =)


Klart jag kan rita en tomte! Milton ritade lite på förmiddagen, men roligast var att plocka i och ur kritor ur asken ;)


Det syns på himlen hur kallt det är, bilden tagen 15:30 idag.


Det nya dataproffset är i farten ;)

Sådan vacker kväll och natt vi får, nu -25 =)

Gå ut och titta på denna underbart vackra kväll =) Är inte religiös, men ibland önskar jag att jag var det ;)



Bara tre dagar kvar......

När jag kom hem igårkväll var dotter och barnbarn hemma, så UNDERBART att träffa dem igen, en månad sedan sist. Vi har fullt upp på båda håll så tiden skramlar iväg ruggigt fort. Tycker lilla Mille har förändrats så mycket varje gång vi har möjlighet att ses. Min dotter pluggar till miljöanalytiker på Linné universitetet i Kalmar och jag har mitt jobb som tar väldigt mycket tid i anspråk periodvis t.ex vid utvecklingssamtal och olika möten, sedan har vi minst 22 mil emellan oss.

Nu är det livat i huset  med tre katter =), dotterns katt (Rambo) ska vara hos oss en vecka medan de åker vidare upp till Dalarna och hennes svärföräldrar.
Sotis och Rambo är bästisar, de börjar leka direkt där de slutade förra gången, så gulligt att se. Arne (äldsta hunden) måste alltid vara med och se till att de leker schysst vilket brukar innebära att han åker på en propp när han blir för närgången. Som den schäfer han är blir det en hiskelig olåt om han blir riven ;). Inez tycker det är jättekul med katter som busar och vill gärna vara med i leken, hon busar nog på rätt sätt för katterna säger inte ifrån åt henne.

Mitt i allt detta bus går en liten  ett och etthalvt åring och pysslar och donar med sitt helt obekymrad. Men han är ju van vid detta laget. Mille är oxå populär vid måltiderna av hundarna. Tappar han inte mat på golvet så ger han hundarna givmilt en bit då och då ;) Det ligger en hund på var sida om barnstolen och sträcker han ut en hand så finns det garanterat en hundnos där, DET tycker han är kul =)

Är en underbart vacker, ljus månskenskväll hos oss,  -20 och det biter ordentligt i näsa och kinder när man går ut.
Precis som i dikten: Midvinternattens köld är hård, stjärnorna gnistra och glimma =)


Mille tänkte sig ut på en liten utflykt igår vid 22 =)


Sotis och Rambo älskar varandra <3 busar och sover ihop.


Rambo tvättar Sotis <3


Här är Mille ute och går i morfars tofflor =) Alla skor han hittar på måste prövas.

Yipppppieeee....och bara fyra dagar kvar

Idag kommer dotter och barnbarn <3 Kommer att bli en orolig väntan innan hon kört de 24 milen och är hemma hos oss. Själv har jag en 12 timmars arbetsdag framför mig. Först jobbar jag på skolan till 15:15 sedan börjar jag på fritidsgården 15:45-21:15. Idag ska vi ge ungdomarna ett julbord på fritidsgården.

Snöar fortfarande hos oss, skulle enligt våra länsnyheter oxå snöa hela dagen. Igår kväll när jag nattpinkade hundarna var det fullmåne, världen blir så underbart ljusblå då, långa skuggor och all snö som glittrar.  Ville inte gå in.

Nu full fart mot jobbet!


Bild på vårt hus från förra helgen. Gillar molnformationen som en sjärna bakom =)

5 dagar kvar.....

Idag körde vi igång tidigt och la in racerfarten, så nu är all städning klar =) Det snöar för fjärde dagen i rad, men idag blåser det också. Märkte att det började blåsa redan i natt när jag var ut med hundarna. Sista "kvällspinken går alltid snabbt för hundarna är trötta och vill in och sova. De slår pliktskyldigt varsin drill sedan vill de in igen. Vi brukar kvällsfodra hästen vid 21:30 och då får hundarna sin sista riktiga runda för dagen. De kan rutinerna.

Hästen är oberörd av allt snöande, han har frigång vilket innebär att han kan gå in när han vill i stallet, men han föredrar oftast att vara ute. Vi stänger in honom på natten då vi vet att vi har mycket varg här, flera vargar kan ju lätt fälla honom. Vi har även haft en björn på besök några ggr och då blir han riktigt rädd. Nu ligger förhoppningsvis björnarna i ide så de ska inte vara något bekymmer för hästen.

I eftermiddag får vi besök av några vänner.


Lokie idag i snöovädret.


Han är det snällaste som finns, älskar denna häst så MYCKET <3


Sotis vill INTE gå ut!


Stackars tomten =( bör ej läsas av känsliga!!!!!



Tomten


Släden den glänser i stjärnornas ljus
Tomten stiger in med säcken i ett hus.

När han kommer tillbaka är renarna väck
Kvar står bara hans julklappssäck.

Han ser sig förvirrat om efter djuren
Då ser han två skyltar som sitter på muren

På den ena det står Securitasvakt
På den andra: de djur som står här går till slakt

Tomten tänker ”otur som fan”
av alla ställen att landa på Scan

Men det kanske inte är någon fara och färde
För de jobbar väl inte här den 24:e?

Det gör de förstår han när han hör skriken
Tomten rusar in i fabriken

På ett band ser han renarna - åh vilken pärs
En efter en blir de malda till färs

Maskinen är stor, tomten slänger vanten
och svingar sig upp på kanten

Han tar tag om den sista renens svans
Det är blodigt och halt, han har dålig balans

Han träffar maskinens roterande egg
Det sista som syns är hans bländvita skägg

Gläns över sjö och strand
Tomten säljs som isterband

 




Köttbullar i ugn....

Min goa syster ringde och vi höll precis på med köttbullarna, hon tyckte det var en smart idé att göra dem i ugn så här skickar jag lite tips till dig syrran ;)
Gör din vanliga köttfärssmet som du gillar bäst, smörj en ugnsform (gör nu inte som min man som klickade i massor av smör) ställ en plåt i mitten av ugnen i 250 grader i ca 10-15 min beroende på storleken på köttbullarna. Köttbullarna får mer färg om de inte badar i smör ;) i och för sig spelar det ingen roll eftersom jag brukar steka på dem samtidigt med prinskorven på julafton, då får de färg.



Lika runda som de lades i är de när de är färdiga.


Jättegoda blev de, vi åt köttbullar med hemlagat mos idag =)





Så även julbäddat <3 lite kul med jul-lakan =)

Hittade några julklappar idag till barnen, sköööööööööönt! Nu är alla julklappar inslagna och klara.
Ha en bra kväll!

6 dagar kvar........

Jag vaknade klockan ......11, hur kunde jag sova så l ä n g e?? La mig vid 01:30 som vanligt på helger, brukar då vakna runt 9. Kan lugnt säga att jag känner mig utsövd ;). Tur att min man och jag har olika dygnsrytmer. Jag släpper alltid ut hundarna innan jag lägger mig på natten för sista pinken. Min man brukar lägga sig senast 22 helg som vardag, sedan går han upp med tuppen.

På tal om tuppen, vi hade ju alltid en massa höns förut. Vi har aldrig gillat att ha djur instängda så de knatade runt på gården och åt allt gott de fick tag på. När vi grillade eller fikade ute kom de springande och tiggde en godbit. Hallonhäcken fanns det aldrig ett hallon kvar på "hönshopparhöjd".
En höna blev så tam att hon alltid skulle med på hundpromenaderna och var kväll la hon sig på bänken vi har ute på trappen. Det var bara att ta henne under armen och sätta henne på en pinne när man stängde in hönsen och släckte för natten. Agda hette hon så klart, hon höll även på att skrämma ihjäl vår veterinär när denne kom och knackade på en kväll, hönan blev rädd och kacklade och det var inget ljud som vetrinären väntat sig, när jag kom ut skrattade vetrinären och sa: Tänk så många roliga och knasiga djur du har =) Jag tog det som en komplimang ;)
Kan säga att tuppen/tupparna var "billiga" de gånger vi glömt stänga in dem i gården för natten och han/de stod  och gol utanför vårt sovrumsfönster vid 3.


En bild på våra höns och tupparna Olle och Sigurd. Ute och spatserar på gården i vårsolen.

Idag blir det julköttbullarna och den sista städningen av rummen på nedervåningen, sen är vi klara. Det snöar för tredje dagen i rad. Vår traktor står översnöad med trasig startmotor, så det är handkraft som gäller här =)







En riktig jul.....

Julstämningen gör sig allt mer påmind med varje snöflinga =)



God natt! Sov gott till dessa vackra gossar och toner.


De sjunger underbart <3


7 dagar kvar......

En vecka kvar till årets bästa helg enligt min åsikt <3 Julen för mig är helig, vi är i vinterns mörkaste period och då lyses den upp med ledighet, god mat och gemenskap. Efter julen går vi snart mot ljusare tider och alla förväntningar som vi då har på både vår och sommar.
Känns på något vis som alla tinar upp efter jul och nyår. Nytt år och vi har alla alltid samma förväntan på att detta år ska bli det bästa året i vårt liv =)

Hade jag vetat vad år 2010 hade i beredskap för mig på nyårsafton hade jag nog krupit i ide och kommit fram nu till jul. Ett tufft år har det varit med mammas död o begravning, plocka ut alla minnen från barndomen, försäljning av barndomsgården.

2009 var ju inte så lätt heller med alla omorganisationer på jobbet, min dotter som hade problem med blindtarmen under sin graviditet, svininfluensa mm.

2011 tror jag på =) Blir nog ett av de bästa åren i mitt liv, obotlig optimist är jag av naturen =)



Men visst bjöd året på mycket glädje också, vildkatten Sotis som bodde under ladan är nu en familjemedlem <3


Lilla Inez kom till oss och tillförde så mycket glädje i vårt hem <3


...till sist det bästa av allt <3<3 Mina barn och barnbarn <3<3






ARG........Grrrrrrrrrrr =(

Nu är jag riktigt ARG!!!!! Hade skickat efter en hel del julklappar från Ellos. Fick beskedet att de skulle levereras inom 5-7 dagar. Som ni sett här på bloggen har jag väntat o väntat. IDAG får jag ett brev där de skriver att ALLT är slutsålt och "vi ber om ursäkt för det inträffade"...Kunde de inte kläckt ur sig det tidigare???? Nu blev Ellos en kund fattigare i alla fall. Kommer att saknas några julklappar här i jul, jag har ingen möjlighet att åka in till storstaden igen före jul. Några av julklapparna kan jag kanske hitta i vårt eget lilla samhälles butiker, men bl.a kära maken får vänta på sin...

Idag har vi städat klart övervåningen, dotter och barnbarn kommer på måndag <3 Hon ska göra en tenta först innan hon åker. Jag jobbar från 08:45-21:15 den dagen, så vi hinner väl bara i princip ge varandra en nattiskram på kvällen. Men dagen efter har vi skolavslutning och jag slutar hyggligt tidigt =)

Har snöat hela dagen, ibland vräkte det ned. Vi får en underbart vit jul i år också <3


Bild på Inez, tog den igår kväll, här ber hon mig lyfta undan Sotis som vräker sig i hennes korg, hon fick helt enkelt inte plats.


Hundarna bara älskar snön, de busar och far runt hela tiden =) Lokie tittar intresserat på.


Inez är husses duktiga hjälpreda, här hjälper hon till att skjuta på snöskyffeln ;)


Trötta och nöjda hundar efter utevistelsen =)



En vintersaga...älskar filmen <3

Älskar denna dikt och film, jul för mig =)




8 dagar kvar.....

Hade sovmorgon idag, hade klockan på väckning 8, två ggr stängde jag av innan jag masade mig ur sängen.  Gick upp till nykokt kaffe och pigga och glada hundar som redan varit ute med husse och skött om alla morgonsysslor. Snön föll tätt, radiokanalen avbröt hela tiden för att varna om alla trafikhinder i länet, så lätt att tycka att vi är själva om snökaos och trafikproblem. Men allt är relativt, min man ropade på mig och visade bilder från Ontario i Canada förra helgen, ska aldrig mer säga att jag varit med om snökaos, se själva:


Skaplig snöslunga =)    (Bild tagen från nätet)


Lite skillnad på snövallarna hos dem än hos oss ;)      (Bild tagen från nätet)

Har även släktingar på facebook som bor i Alaska i Anchorage, ser aldrig att de klagar varken på kyla eller snö. Visst skapar både kyla och snö problem ibland, men jag tycker att vi svenskar blir så handfallna av ett naturfenomen vi borde vant oss vid. Budgetarna har redan spruckit i flera kommuner pga snön, men.... HALLÅ.... antar att man felbudgeterat då i ett land som Sverige som rimligtvis brukar ha snö på vintern.

Inget paket idag heller =(




9 dagar kvar ....

Julklapparna kom inte med posten idag heller, lovades en leveranstid på 5-7 dagar. En vecka sedan jag beställde idag! Måste säga att jag blir lite nervös,  mina barns och mannens julklappar är beställda på nätet. Barnbarnens julklappar finns här hemma i alla fall =). De vuxna får vänta om så blir fallet.

En rå och kall dag, runt 10 hela dagen, till kvällen och helgen är det lovat upp till 2 dm snö. Jobbar nu bara 2 och en halv dag till innan jullovet. På söndag ska allt vara klart för dotter och barnbarn kommer på måndag, då ska vi bara koka knäck och mysa ihop har jag tänkt, inga "julmåsten" kvar.

Katterna vägrar att vara ute nu i kylan, på sin höjd kan de gå ut 5 minuter och göra ifrån sig. Kattsandskontot har rakat i höjden. De ligger oftast och sover hela dagarna inomhus. Sotis gör någon repa ibland och far runt i huset, då blir det också fart på hundarna som vill vara med och leka, man kan inte annat än skratta åt deras bus.

Blir lite TV-ikväll, "bonde söker fru", har inte gjort något nyttigt sedan jag kom hem från jobbet idag. Tar igen det i helgen! Tycker det är sååååååååååå skönt att jag kan koppla bort en massa "måsten" som alltid hängde över mig förut =)


Sotis älskar hundarnas nya gosiga filtar <3


Fyra hyacinter har slagit ut, luktar ljuvligt jul i hela huset.


Domherrar har vi gott om vid vårt fågelbord =)


10 dagar kvar =)

Idag började jag klockan 09:00. sedan ramlade dagen på i rasande fart tills jag slutade klockan 17:25. Som alla vet älskar jag vintern, men bilar och vinter är en dålig kombination. Blir så sur när isen är på INSIDAN av bilen, skrapar man rutorna så blir man kall om ändan och blöt av all frost som hamnar på sätet =( 10 min tog det innan jag kunde köra hem och hade fri sikt.
-13 och mycket råkallt hos oss nu, blir nog snö till natten.

Min kära make är just nu "mellan två jobb" Han fick gå som så många andra i den ekonomiska krisen förra hösten. Han servar mig var morgon och ser till att jag har en ren och is/snöfri bil när jag ska till jobbet.  Han sköter om allt här hemma så när jag kommer hem kan jag bara ta det lugnt. Har blivit så bortskämd =)

Hade ju föresatsen att jag skulle slå in julklappar ikväll, kan säga att den föresatsen släppte jag när jag var på väg hem, även om dagen "ramlade" på i rasande fart så är jag trött. Tror mörkret gör mycket för orken. Julklapparna jag skickat efter hade inte kommit heller, lika bra att slå in alla på en gång när man har ångan uppe =)

Förra helgen var jag och åt julbord, det var på en Herrgård, tänkte på julkalendern "Sunes jul" då när vi alla vuxna plockade mat och "hummade o ummade" över allt gott som fanns där. Eleverna i min klass får självklart se avsnitt av "Sunes jul" nu i december, enligt mig den bästa kalender som visats på svt =)

Sätter in några bilder från julbordet:


Så vacker entré, fick julstämning direkt.


Så god mat, ser ni alla svarta burkar? Olika sillsorter =) Så även massor av olika kött, lax mm. Allt gjort på plats.


En liten del av allt kallskuret kött, också gjort på plats =)


Inte att förglömma, "gottisrummet" <3

Ett av de bästa julbord jag ätit! =)


Syrran träffade Maria Montazami i fredags, visst är de lika =) Bilden tagen med mobil av syrrans man.





Julhandel.....

Idag var jag kompledig för Nobelfesten i torsdags. Jag och min man bestämde tidigare i förra veckan att vi skulle passa på att handla alla julklappar och julmat då. Sagt och gjort, vi åkte in till storstaden och shoppade allt vi hade kvar. En  god lunch passade vi på att äta ute oxå =) Så skönt det är att handla på en måndag och slippa all helgträngsel, inte heller behöva leta parkering 1 km från butiken man tänkt besöka.
Hundarna fick varsin gosig dyna som även är lätt-tvättad. De ligger båda på dem nu och gnager på benen som de oxå fick.

I morgon ska jag börja att slå in alla julklappar, hoppas även att jag fått dem som jag skickat efter. Nu ska jag äta lite och sedan åka och jobba på fritidsgården några timmar.



Här syrran ser du gardinerna lite bättre ;)

12 december...några minuter till.

Glömde berätta att vår kära vildkatt som kom till oss förra julen inte är en hon, det är en HAN, därav namnbytet från Askungen till Sotis. Han är kastrerad så det slapp vi, jag har annonserat på nätet och forskat hemomkring men ingen har saknat en ung hankatt. Idag skulle jag aldrig kunna tänka mig att mista honom, har fäst mig så vid denna lilla goding <3
Inez och Sotis är bästa vänner och sover ofta ihop.


Jag på väg att lägga mig, småttingarna sover redan.

Vi har även renoverat två rum under hösten, vardagsrum och sovrum fick nya golv och ny färg på väggarna, lite nya möbler blev det också. Har ännu inte vant mig riktigt med de nya rummen, går här och myser =) Hallarna ska också rustas snart, men det blir nog till våren när hundarna kan vara ute mer, ludna väggar är inte så kul.


Sovrummet, vi kastade en bokhylla och massor av böcker, så mycket man spar på.


Vardagsrummer, allt går i svart och vitt. Gardinerna var ett surrogat tills jag hittade nya i svart och vitt


Ser tomt och tråkigt ut här men här har vi i princip bara lyft in möblerna efter renoveringen =)

Lägger också in två bilder från min älsklingsårstid, advent <3 mina fönster i sovrum, kök och vardagsrum.
På nedre bilden till vänster syns (lite av) mina nya gardiner i vardagsrummet.



Älskar advent, så mysigt med alla ljusstakar och stjärnor =)


Tillbaka igen....



Hej igen!
Snart ett år sedan jag bloggade sist och så mycket som hänt. Vi begravde mamma i full snöstorm i början av februari. Sedan var det dags att börja tömma huset som mamma och pappa bott i över 50 år. Ett jättehus med vind och källare, med andra ord så fanns det mycket samlat och många minnen. Vi syskon hittade alla saker som betydde mycket för oss från vår uppväxt (kallar det för "snuttefiltar") men de behövdes i sorgen. På våren gick gården ut till försäljning och i juni var det klart. Så glad över att mammas bästa vän köpte gården, vet att mamma sitter i himlen och ler åt det.

I början av juni köpte vi en liten valp, en tik denna gång, så mycket glädje hon tillfört och tillför vårt hem. Idag är hon 8 månader och en levnadsglad liten tjej. Sotis (vilkatten) finns kvar hos oss, han och Gustav kommer hjälpligt överens, de ser mest till att inte komma i vägen för varandra, vapenvila kallas det kanske för ;)

Milton är nu över ett år, en go och glad liten kille. Meja dansar fortfarande, är jätteduktig i skolan, och är världens omtänksammaste tjej <3 Jag är så STOLT över båda mina barnbarn.
Ska nu försöka få tid att uppdatera min blogg, kanske inte varje dag men någon/några ggr i veckan =) Bloggar gör jag bland annat för att mina barn och syskon bor långt ifrån mig, så även för mina vänner. Därför sätter jag också in många bilder, det blir mer personligt då =)

Sätter in lite bilder från året som gott!

Översta bilden:
Milton ska bada, bilden från november


En trött kille, pappa fyller 30 år och det ska snart bli kalas =)


Jag var barnvakt på 30-årskalaset, som vanligt så gick munnen i ett ;)



Söta meja och Milton åker ruschbana tillsammans.


Meja....det vackraste jag vet <3


Inez, vår tikvalp...första dagen hos oss...


Så vacker tjej, nu syns det att hon är en ståtlig schäfer =)


Vår underbara Arne, så vacker kille <3


Bild på mig från i torsdags, vår skola hade vår årliga Nobelfest, jag har klätt upp mig med lite bling,bling för mina kära elevers skull. Ville inte de skulle möta vardags Christina på festen =)

RSS 2.0