Att rädda djur.. För mig en hjärtesak.

Kattskrik på gården ikväll kattslagsmål eller lo? Vi sprang ut båda två maken och jag ropade på Börje, såg han komma mot mig.. Kära maken gick nedåt gården och lyste med ficklampa men såg inget annat djur...
 
Ikväll blir det en inne natt vare sig Börje vill det eller inte 😞 Jag tänker på om det var Vilden som kom på besök 😢 Vår gård var ju fri från katter när han kom till oss, då Rambo hastigt togs ifrån oss 😞
 
Kanske en överraskning för Vilden.. Hur det än är så blir det sorgligt 😢 Ville rädda båda dessa två katter... Vilden skrev jag om här  vi skaffade en åtelkamera för att kunna se hans förehavanden, många bloggar blev det då även en räv dök upp nästan var dag, gav Vilden fästingmedel då vi såg han var full av fästingar och avmaskade honom, en stackars vildkatt som skydde människor..
 
Åtelkameran åker ut igen så vi ser vilka djur som rör sig på gården om nätterna 💗
 
Vackra Vilden 💗 en katt jag ville hjälpa som kom till oss dagen efter då vår sista katt dog i sjukdom efter ett huggormsbett trots en lång natt på Evidensia Strömsholm med dropp..
 
Vi hade ful koll på Vilden pga åtelkameran.. Fler djur dök upp..
 
Vi hajade till maken och jag när vi såg de första bilderna när vi såg en räv kommit in, att räven lagt sig att vila efter den ätit sig mätt och slapp regn och rusk tyckte vi bara var fint. Jag såg senare på sommaren 22 att det var en handikappad räv då skatorna anföll henne och hon hastigt kröp ned under grunden i stallet, när hon kom fram igen så gick hon bara på tre ben, kontaktade ingen jägare då jag gissar det är en hona av alla bilder jag har, finns kanske rävungar i ett gryt, så vi matade henne gärna💗
 
När vi nu matade både vildkatt och räv så skaffade jag en större skål med mycket kattmat i, den bar hon bort, vi har inte funnit den igen 😄 Någon svamplockare i skogen kanske finner den..
 
 

Åska i säkert 5 timmar...

... Åska är ju en av mina största fasor här på landet, den cirklade runt oss i timmar i dag, blixtvakten varnade hela tiden på mobilen och vi såg hur nära åskan var och där blixten slagit ned.. Tack och lov var den som närmast oss 4,3 km..
 
Hade en bloggvän som varit med om ännu värre fasor inatt 😖 Att få porten sprängd mitt i natten och fönster som blåstes ut i våningen måste vara en fruktansvärt skrämmande upplevelse. 
 
Åskan drog bort vid 17:15.. Vid 18 kom en kompis med pizzor vi åt gott och samtalade länge som vi alltid gör när vi träffas 😊 
 
Nu börjar det mörkna på igen på kvällarna, bilden tagen 21:47

Mycket som händer ibland..

Har flera gånger kontaktas av vad som ser ut som Interpol polis på mailen, jag ska klicka på en länk vilket jag inte gör, kastar bort mailen direkt de kommer, de vet inte mitt namn och ingen skriver under med namn, bedrägerier som vanligt ... 
 
Blev kontaktad på FB i våras att jag skulle få ett arv på 500 000 euro då en man var svårt sjuk i cancer, så klart lurendrejeri, struntade i att svara på messenger, hur fick han tag i min messenger? Återigen någon som inte vet vad jag heter.. Såg i en tidning för någon vecka sedan att många män blivit bedragna av en kvinna en fejkprofil med samma budskap från ett stulet konto på FB och de hade skickat pengar till operationer och mediciner.. När de insåg de blivit lurade skämdes de så mycket och ville inte anmäla..
 
Själv har jag inget att dölja så mailen raderas så fort de kommer, har min telefon inställd på att de som finns i mina kontakter på min I-phone bara kan kontakta mig, slipper försäljare och bedragare.. Hade två uppringningar från Sri Lanka förra veckan, känner ingen där eller har vänner som semestrar där, gissar att det skulle kostat en del om jag hade haft telefonen öppen så alla kan kontakta mig och jag svarat, får alltid notiser om samtal som inte kommer fram..
 
Funderar på om jag ska polisanmäla detta..
 
Det första året jag bloggade 2009 så anmälde jag en man som var sjuk och behövde vård, en polis förhörde mig om händelsen, fick brev från polisen efter förhöret.. Senare från domstol där de skrev ut rättegångstider och när jag skulle infinna mig som vittne..
 
Får ni detta brev så vet ni att andra fått det också..
 
I morse var världen mjölkvit, tog två bilder, så glad att det fortfarande är så ljust ännu 05:10
 
Trollskt med denna dimma efter regn på morgonen..
 
 

En stor rädsla infann sig igår...

Var ute och letade efter Börje hela förmiddagen och eftemiddagen, ropade på honom.. Vet att lodjur finns hos oss och en katt har ingen chans mot dem..
 
Fick ett meddelande på messenger att Börje sökt sig för första gången ut från gården till en granne, Börje hade  gått in genom en kattlucka och ätit sig mätt...
 
Skrev detta meddelande på Facebook " Hej kära grannar! Om Börje kommer till er så ge honom ingen mat, ni kan självklart inte rå för att han går in genom er kattlucka, men plocka undan maten. Vi har bara haft Börje i drygt 4 månader och vill inte han ska bli "husvill", det var detta som hände honom i förra samhället när han flyttade in till en ny familj som matade honom och sedan övergav honom. När Vilden kom frågade jag er grannar om det var någon av er som ägde katten? för jag matar inte någon grannes katt.. Tack på förhand 😊 Börje är hemma igen ❤ Saknad hela dagen"
 
 
Skrev även detta meddelande till en vän på FB som förlorat en katt till andra som matade honom " Nu var det ingen som matade honom frivilligt igår fick jag veta, när husägaren kom hem till huset på kvällen så satt Börje inne och käkade deras kattmat, men som du skriver så finns det många som matar en gullig katt, Börjes uppfödare hade kattlucka så han är van vid dem och knatar nog glatt in i dem.. Det viktiga är att ta bort kattmaten om man ser att han kommer in, tills han går ut igen, mat får han här hemma så han vet var hans hem är. Vet att vår katt Rambo smet in till husägaren flera gånger då han ville slippa lilla "dryga LillGurra" Men Rambo knatade alltid hem, han hade växt upp hos oss och jag hade inte haft någon vetskap om det om de inte berättat det för oss..
 
Viktigt även med Börje är ju att pälsen bör skötas dagligen, gissar han bara är halvvägs i utväxt. Idag har han varit inne 6-7 gånger, sovit inne en stund och gick nyss ut runt 22. Börjes nattbravader har vi ingen kunskap om, han är ofta på logen och vaktar ute i timmar över sorkhål som tidigare katter gjort
 
 

Mycket om katten Börje 😻

Kan inte låta bli att lägga in kvällsbilder på vår älskade Börje, skulle natta hönsen kl 20:00 och där låg han på trappan i den värmande kvällssolen och sov ❤ Gäspade stort 2 ggr när jag störde honom, sprang in efter mobilen, Börje gillar inte våta gräsmattor så dagen har mestadels tillbringats inne och på trappan..
 
Du skuggar mig vid din fotografering 😒
 
Tänk att man inte kan få sova ifred? 
 
I början "bet" han oss några få gånger, inte hårt, bara markerade de två första veckorna, då tänker man direkt vad har du varit med om 😞? Idag är han en "snackiskisse" som jamar på väg in till oss från gården, när han kommer in och ibland när vi gosar ❤ Det har ändå gått fort i förståelsen oss emellan, en vinter så är allt klart gissar jag 👍❤ 

Man vaknar med tiden...

När de fyrbenta som hundar, hästar och katter och så många fler djur vi haft försvunnit och de dog av ålderdom och få av sjukdomar, då gjorde jag som alltid, grät lade upp bilder, hedrade deras liv...
 
När Bosse dog så dramatiskt på en dag från frisk till sjuk den 26 oktober förra året, så gick vi in i huset i tystnaden, städade bort, bäddar, matskålar, leksaker, då vi inte skulle skaffa något mer djur, vi har blivit pensionärer och vill inte djuren ska överleva oss.. Vi hade bestämt att Bosse var vår sista schäfer..
 
Som jag skrivit tidigare här på bloggen ringde jag alltid våra barn då vi åkte bort några timmar, hände det oss något (ex. bilolycka) så visste de det och tog hand om djuren.. messade alltid nu är vi hemma!
 
Efter ett helt liv med fyrbenta djur så fanns inget kvar, bara hönsen som jag gullade extra med som vanligt 💗 Det jag vet idag är att jag blev deprimerad, för första gången i mitt liv, inga fyrbenta, pälsbeklädda djur längre, jag som alltid levt med massor av djur sedan barndom, SAKNADEN var total 💗
 
Så många schäfrar, katter som behövde nya hem efter våra förluster, fått förfrågningar på messenger och bilder? skrev detta som svar på en förfrågan "Jättefin schäfer, men ryktet stämmer tyvärr inte ( att vi sökte en ny hund) 😞 Vi hade bestämt att Bosse skulle bli vår sista schäfer, då vi inte vill att en hund ska överleva oss, plus att jag inte orkar med en sorg till, förlorat båda våra schäfrar och katten med njurproblem inom ett år 😭.. Vår granne har  ett hundpensionat och hon får ofta in hundar där ägarna avlidit,  😞 Bosse blev vår sista hund 😢 Tacka för hennes omtanke skrev jag, du får gärna vidarebefodra mitt svar till henne... Kram"
 
Så kom min kära vän och granne med en förfrågan om en femårig katt som levt i ett samhälle i centrum, han var långhårig och hade rakats på grund av tovor, massor av frågor blev det från mig?  trafikvana osv.. Vi bestämde oss för att ta hand om honom, kanske skulle han som fyra äldre (tidigare) katter klarat vägen utanför vår gård..
 
När katten kom några dagar senare så kom glädjen i den enkla vardagen tillbaka 💖 När barn och barnbarn kommer så finns ju alltid glädjen 💗..
 
Första bilden jag fick på Börje 😥. Den här stackars kissen måste ju få ett hem, kunde inte gå ute i vinterkylan rakad 😭 Många grannar ömmade om honom i samhället och tog in honom i värmen i flera timmar.. Dagen efter min kära granne leverade katten till oss så flyttade ägarna till Norge 😡 Folk utan hjärta ska inte ha djur, vad hindrade dem att ta med sig Börje till Norge?  
 
Börje pälsar på sig, drar in massor av skräp, "borstade bort fem "prästalöss" som skulle skapat tovor.. Bild från 17 juli..
 
Två drag i pälsen och halva gården är där 🤣
 
Vi har köpt en klippmaskin och kommer det en tova rakas den bort, känner igenom pälsen dagligen, men vi har kardborrar i hagen och då är det kört 😖 Vi försöker ligga steget före då vi inte är vana med långhåriga katter, har bara haft korthåriga bondkatter tidigare.. Nu har vi en liten (stor) utmaning 😊 

Som vanlig i mitten av...

... Juli så blir det många födelsedagskalas, så även min födelsedag, ett av barnbarnen skrev, vad önskar du dig? Jag skrev att jag ville ha ett härligt doftljus till höstmörkret, fick två av mina kära barn och barnbarn ...Är inne på min tredje dag av goda smörgåstårtor, idag fick hönsen resterna av vår smörgåstårta, katten Börje hade fått de räkor som fanns kvar tidigare, fanns lite tårta kvar men här går inget i komposten utan i katt och hönsmagar..
 
Min födelsedagstårta, glömde idag att fota min bästa väns 😭 vi blir aldrig influencers 😂
 
Idag fyllde bästa vännen år, hon fuskade inte som jag med en köpt smörgåstårta utan gjorde den själv, så j-kla god 😋
 
Jag har levt mitt liv helst ute med jobb att stänga hagar, mocka stall, rida, jobba fysiskt efter ordinarie jobbet, tror det är över 30 år sedan jag bakat något? 🙄 Finns inte på kartan att jag ångrar mitt val av prioriteringar, min kära make lagade mat till oss och våra barn men bakningen av bröd och fika stod mamma för (stod för hennes kostnader så klart)..  
 
Min dotter gör både goda maträtter och bakar, hon fick mormors "bakbok" skriven med skrivstil som ungdomar idag inte behärskar att läsa och mamma behärskade inte dagens textning.. Så där sitter jag på lösningen för recepten 😉..
 
Härliga dagar med familj, vänner har det varit.. Sommarmånaderna är ljusa på många sätt.. Fler födelsedagar att fira framöver 😊

Gårdshjälpen..

...barnbarnet var hos oss lördag och måndag -gräset behöver klippas sa han när vi släppte ut hönsen i sommarhagen, du får gärna klippa det sa jag.. Sagt och gjort så var åkgräsklipparen ute på 1 minut..
 
Så härligt med nyklippt gräsmattan och det luktar så gott..
 
Bild från sovrumsfönstret 20:32 i måndags..
 
Lördagens jobb var att köra morfars nya trimmer, det är en kombinerad röjsåg och trimmer, men Mille fick bara köra trimmer... Självklart får hjälpredan en "lön" för jobbet han gör 😊
 
Ytterligare en fin bild Mille tagit på Börje när han fick min gamla digitalkamera 💗

Blixtvarnaren larmade..

.. Blixtvarnaren larmade, vi hörde mullret, den första åskan denna sommar, drog ur datorer, jag lyssnade på min bok och kära maken löste sudoko.. lite mer muller.. De mörka molnen drog sakta bort under några timmar. 
 
Men först trodde vi nog att det skulle braka loss, ni ser att vi haft regn tidigare då våra gräsmattor blivit grönare, vi slapp som tur åskan, ingen mer varning i telefonen, lite muller på avstånd bara.. Sedan vräkte regnet ned, gissar det även fanns hagel inblandat ...
 
Här stiger dimman upp efter regnet en bild från 5 minuter sedan (21:56), potatisen växer, blommar och frodas, tyvärr klippte min kära make några dillplantor då han klippte  gräsmattan sist 😥 Han förstod det då det luktade dill 😞 hoppas jag återigen får samla ihop ett "årsbehov"..
 
 

Idag var dagen mörk..

... Ösregn nästan hela dagen, våra tuffa höns trotsade regnet, i värsta skyfallen var de inne, fanns säkert massor av godsaker som  mask som de kunde fånga i blötan,  daggmaskarna letar sig upp till ytan för att de inte ska drunkna när vattnet fyller deras gångar i marken, det utnyttjar inte bara hönsen utan även andra fåglar...
 
Katten Börje kom in, sa ifrån att han ville ut flera gånger, vi öppnade dörren och han tvärvände in igen... Vid 19 lättade regnet, Börje hade trotsat regnet tidigare.. Nattade hönsen, ingen Börje visade sig 😔
 
Men en timme efter låg han på trappen och ville in, vi fjäskade lite för älsklingen 💗
Vi skämmer bort sötnöten ❤️ Börje älskar räkor 😉 En glad kisse blev det ikväll efter ösregnet..
 
Swimmingpoolen är snart på plats 😉 men så välbehövligt med regnet nu, på våra sandmarker har gräset torkat bort, skickade ju efter nytt batteri till gräsklipparen, den startade direkt igår och kära maken klippte bort de få ställen med förvuxet gräs... Mitt tips med nytt batteri 😉 Man är inte bonnunge för inte, mycket jag lärt mig under barndomen om maskiner, problemlösning m.m.
 
 

RSS 2.0