Igår föll det julesnö...

..... och min stora förhoppning är att den ska få ligga kvar till jul, med några minusgrader på dagar och nätter.
 
Härligt stora flingor föll hela dagen så även när vi gick med hundarna i skogen.
 
Det luktar ljuvligt i huset med 5 utslagna hyacinter, köpte 4 till igår som jag hoppas blommar och doftar till julafton.
 
Har precis läst boken: En annan Alice av Liane Moriarty. En bra bok som jag gärna tipsar er om.
 
 
Bild och recension lånad från Bokus
I En annan Alice bjuder Liane Moriarty på samma vinnande blandning av igenkänning, humor och allvar som i succéerna Öppnas i händelse av min död och Stora små lögner (boken bakom HBO-serien Big little lies).Alice Love vaknar upp på golvet på gymmet och förstår inte vad hon gör där. Hon avskyr ju att träna! Hon får veta att hon slagit i huvudet och tuppat av, och blir hjälpt till sjukhuset. Alice som nyligen fått veta att hon är gravid med sitt första barn ber oroligt läkaren se efter att allt är som det ska. Hon möts av förvåning. Alice är inte alls gravid, påstår läkaren. Däremot måste hon ha fått barn tidigare - hon har tydliga ärr efter ett kejsarsnitt på magen. Långsamt inser Alice att något är fel. Långsamt inser hon att smällen mot huvudet har fått henne att glömma ett helt årtionde.En annan Alice är en roman om chansen att få göra om och göra rätt. När Alice vaknar upp på gymmet är hon 39 år, inte 29. Hon tror att hon är nygift, störtförälskad i sin man och gravid med sitt första barn, men egentligen är hon trebarnsmamma och mitt i en uppslitande skilsmässa. Tio år har fullkomligt raderats från hennes minne - ett årtionde då hon uppenbarligen fått för sig att bli träningsfanatiker, då hon glidit ifrån sin älskade man Nick, då hon förlorat närheten till sin syster och på något sätt tappat bort sig själv. Alice måste hitta tillbaka till sina minnen, och till den hustru, dotter, vän och syster hon en gång var.
 
Just nu läser jag: Bränn alla mina brev av Alex Schulman Boken handlar bla om hans morfar Sven Stolpe, en inte så sympatisk herre i mitt tycke och mormoderns affär med Olof Lagercrantt
 
 Bild och recension lånad från Bokus

Tre tidsperspektiv. Två generationer. En hemlighet.

Efter ett uppslitande gräl inser Alex att han bär på en vrede, ett odefinierbart mörker. Besatt av att ta reda på dess ursprung följer han ledtrådar som tar honom tillbaka till sommaren 1932 och vintern 1988, och de ödesdigra händelser som kom att förändra allt.

I BRÄNN ALLA MINA BREV väver Alex Schulman samman tre perspektiv till en berättelse som överskrider både tid och rum. Med hjälp av autentiska brev och dagboksutdrag avtäcker han inte bara århundradets kärlekshistoria, utan även dess tragiska konsekvenser. Det är en gripande och djupt personlig skildring av passion och svartsjuka, och hur ett möte i det förflutna kan skapa svallvågor över årtionden.

I 28 år....

....Kämpade jag för att barn skulle få känna sig trygga i skolan, slippa mobbing...Självklart missade jag säkert flera, en stor sorg men de jag fick veta om gjorde jag allt jag kunde för.
Nu sitter jag utan proffesionen som jobbet gav mig, mitt barnbarn är utsatt av en tre år äldre elev.
Hur agerar jag nu? Jag vet de rättsliga vägarna vi kan gå men mamman/vi vill gå den korta/milda vägen först. Alla barn har rätt att förstå att de gjort fel och ångra sig, förstå att det blev fel.
 
Det började med att mitt barnbarn sa ifrån angående en oförätt, fick medhåll att han hade rätt av en lärare. Nu i  fredags tog den äldre eleven mobilen ifrån honom, skulle kasta den med kraft på golvet men den hamnade mot fönsterbrädet och sprack i skärmen, tidigare har det hänt på vägen till skolan att han har blivit hotad.
 
Blir så ledsen då barnbarnet inte vill berätta vad som händer för han tror det ska bli värre då (som de flesta barn). Det jag förklade och sa till de ungdomar jag jobbade med...berätta allt, de ska inte få komma undan med någonting, de ska få stå för allt de sagt och gjort inför personal, rektor och föräldrar...Efter de mötena så slutade det mestadels där. Får man stå upp för det man gör och föräldrar får veta vad som försigår så slutar det oftast om inte så har rektor ansvaret att se till att elever inte kränks.
 
Dottern har så klart kontaktat klassföreståndaren ( världens bästa lärare och så omtyckt av både elever och föräldrar för att hon värnar så mycket om sina elever ❤️) Men min oro finns där när jag /dottern känner in Milles oro 😢  
 
fortsättning följer!
 
 Finns inte i min värld! Jag kommer att fortsätta kampen så länge jag lever...
 

Så var granen klädd 🎄 .....

.....Mille kom strax efter 13 och vi började genast med granen, 240 lysdioder skulle upp först eftersom jag kastade de gamla julgransljusen förra året.  Sedan hjälptes vi åt att kånka ned stora jullådan från vinden, Mille rotade glatt runt i den stora lådan och han hittade finare och finare kulor hela tiden, alla var ett MÅSTE i julgranen  ❤️ 🎄 Bild på granen med systemkameran, är supernöjd av 2018:års gran som jag och Mille fixade. 
När granen är klädd placerar Mille julklapparna under granen, ett noggrant arbete där det görs om flera gånger 👍
 
Som ni vet så bara ÄLSKAR jag julen ❤️ Så mysigt i vintermörkret ❤️
 
Vilken mysig plats tyckte Gustav ❤️ mob foto
 
Så vacker julen är ❤️ går här och småmyser nu 👍 mob foto
 
 
 
 
 
 
 
 

Imorgon....

....Ska jag och Mille klä julgranen, sedan tänkte jag vi skulle ta en avkopplande stund att sitta och rita och måla.
När jag vaknade i morse så var hela gården vit, jag tror att det är så rättvist ordnat i naturen som att när vi har vår mörkaste tid så lyser snön upp...
 
 
Från att bara stirra ut i kompakt mörker efter kl 16 så kan man nu se ladugårdstak och marken även i mörker.
 
Unghönsen var inte något brydda över snön..
 
Gav dem hushållsrester vid 15, de sprang gladeligen runt i snön och åt...

Har besvär med ögonen...

....De rinner konstant med tårar och ögonvitorna är röda...Gissar på torr luft och att jag är för mycket inomhus. Har ögondroppar som jag köpt tidigare...testade dem ikväll igen.
 
Har lovat att teckna en bild till en kär arbetskollega som går i pension till jul, förr var jag bra på att teckna... Men nu när jag skrev på juladresserna på våra julklappar så såg jag hur usel min handstil blivit, gissar att mitt tecknande hamnat därhän... 
 
Imorgon ska jag börja, har bilden helt klar för mig hur den ska se ut.... Om den blir bra ska jag visa er den....Blir den halvtaskig visar jag den... blir den usel visar jag den.... Klagade för kära maken igår hur fult jag skriver idag! Inte konstigt när man idag idag skriver allt på datorn...Övning ger färdighet....
 
kliar och stör konstant.. bilden och diagnos lånad här
 
 
 

Igår ...

....tillbringade jag en stor del av dagen med att slå in julklapparna, i år var det flera av julklapparna som var ovanligt stora 👍 En rulle julklappspapper räckte till alla, kommer inte ihåg var jag köpte den för det är sådana rullar jag vill ha, inte de där billiga på affärerna som räcker till typ två julklappar.
 
 Tre julklappar kvar att slå in men de är inte hemkomna än, köpte dem på nätet igår som jag gjort med allla julklapparna 👍 Så smidigt att få länkar från barn och barnbarn om vad de önskar sig, de får det de VILL ha och inte det jag tror de önskar sig.
 
Idag var det en vacker dag med strålande solsken och kallt ☀️ Blev även kloklippning på hundarna som vi gör ca var 14:de dag. Den senaste veckans mörker och duggregn hoppas jag har förvunnit och inte kommer tillbaka.
 
Till helgen ska Mille och jag klä granen, sedan brukar han placera paketen under granen.

Julklapparna klara nu...

Alla är köpta på nätet. 🎁🎁
....Hittade lite härliga retro julgrejer på nätet i torsdags... Handlade till mig själv en hel del saker jag ville ha och som vi hade hemma när jag var liten, bla. änglaspelet som plingar så fint i värmen från ljusen.
 
Änglaspelet.
 
Fönster eller kakeldekoration 🤶🎅
 
Fönster eller kakeldekoration 🤶🎅
 
 Nu är katterna inne på heltid, oftast sover de ihop 
 
Här är en länk till Adolfströms handelsbod där jag handlade mina julsaker.
 
Köpte även 4 bonader, visar två här.
 
Har en mindre variant av denna bonad redan innan men nu blev det en stor bonad igen 42 x 81 cm lånade bilden här
 
 När jag var 7 år hade vi denna bonad hemma, var en snöfattig jul det året så jag drömde mig in i bonaden och all snö. Nu hittade jag en mindre variant av bonaden som självklart åker upp till julen.
Bilden lånad här
 
 
 
 
 
 

Ingen rolig förmiddag...

......Det var kära maken som tog djuren i morse. När jag vaknade och drog undan gardinerna så tittade jag ut och fattade först inte vad det var jag såg. Det var alldeles vitt på backen och något stort satt i det vita. Då förstod jag vad det var! Min finaste unghöna som jag döpt till nougaten hade flugit ut från hönsgården som vanligt och hade gått runt på gården när höken kom. Den tog henne 😭. Vi har förökt förhindra henne att ta sig ut genom att ta bort saker men lyckades inte hitta vad hon flög upp på först innan hon flög ut. 
 
 Jag skrek till när jag förstod vad som hänt så höken blev rädd och flög iväg. Kära maken tog reda på resterna och körde ut dem i skogen 😭
 
Har plockat fram alla adventssaker idag, det tar sin tid att ställa upp dem i alla fönster i huset.
 
Vi gjorde även kalops i slow cockern idag, det luktar så gott i huset när det står och puttrar så man blir ordentligt sugen på mat långt innan det är klart.
 
 Så gott!
 
Köpte en ny plastjulgran, den är superfin och ser så verklig ut med barr. Tar sedan till julen in några grankvistar så det luktar riktig jul.
 
Gustav satt först i stekpannan men när jag skulle fota honom reste han sig upp 😆 Han hittar på allt den lilla tokern.
 
 
 
 

RSS 2.0