Blev inspirerad.....

....av alla som antagit utmaningen och visade sina favoritlåtar. Jag tänkte ta en låt med ett sorgligt minne till. Jag var 18 år och hade precis gjort slut med min pojkvän. Stod klockan tre på natten och tittade på min fd pojkvän som vandrade bort i snöslasket och min Creedence Clearwater Revival skiva spelade denna passande låt i bakgrunden. Tårarna rann efter kinderna men vi passade inte ihop. Orden goodbye, goodbye, I wish you well, stämde så bra för det önskade jag honom =)
Jag gjorde ett klokt val för ett år senare träffade jag min man och livskamrat ♥



Ordspråk: Att älska en människa innebär att man går med på att åldras med honom/henne  / Albert Camus

Vår och vårvärme idag.....

....och jag hann ut en sväng i solen med hundar och make ♥ Kontrasterna är stora hos oss, snöfritt i södersol och massor av snö kvar där solen inte kommer åt lika länge.
Men visst kommer våren med stormsteg hos oss oxå =)
Här kommer bildbevis!


Vi har fortfarande domherrar kvar hos oss, här sitter två herrar i vår högsta björks topp.


Videkissarna så mjuka och goa, härligt vårtecken.


Diket isfritt med porlande vatten.


Massor av kåda hade kommit fram i spillkråkans hål, det rann efter stammen.


Hundarna kämpade på som vanligt, snöfritt på väg mot åkern....


Och fullt med snö på åkrarna..Arnes strategi att vinna över Inez är att sätta sig och använda sin tyngd, Inez strategi är snabba ryck och hopp =) Två trötta hundar förvandlades till "snarkofager" när vi kom in ;)

Ordspråk: Våren är en jungfru, sommaren en mor, hösten är en änka, vintern är en styvmor / Ryssland





Snöade idag.......

....det var tredje dagen i rad =( Kallt och det känns som våren totalt kommit av sig. Fullt denna vecka oxå, men efter den här veckan är jag klar med mina utvecklingssamtal =)
Igår åkte ju min man på en anställningsintervju, lilla Inez som haft sin älskade husse hemma sedan hon kom till oss blir så ledsen när han försvinner, hon lägger sig framför ytterdörren och väntar sorgset på att husse ska komma hem.


Här ligger ett troget hjärta framför ytterdörren och väntar, o väntar på sin älskade husse ♥

Vi har skapat en massa knasiga traditioner hos våra djur ;) Ger vi katterna mat ska hundarna ha en liten smakbit, de sitter troget bakom en och väntar.
När husse äter äpple så ska de ha "skrotten", det är bara för husse att dela den rättvist till båda =)


Fullt fokus på äppelätande husse, bild från i morse =)


En liten förväntansfull "dregelpärla" syns i Inez mungipa, Arne vet att det finns läckrare saker än äpplen att dregla över ;)

Ordspråk: En hund med köttben har inga vänner / Holland




Hur serverar man öl???

.... frågade min dotter när hon ringde mig ikväll, precis när jag kommit hem från jobbet, jag och T (svärsonen) har försökt, men fixar det inte, hur gör du? frågade dottern. Va, vadå, vad menar hon ????????? Fattade inget. Sedan trillade polleterna ned, då förstod jag, de har oxå köpt spelet "Sims medeltiden" =)
Vi pratade en stund om hur man löser olika saker.
Min dotter lurade in mig på spelet Sims och det är jag oändligt tacksam för.  Förr bar jag med mig jobbet alla timmar på dygnet, stressmage och svårt att sova. Nu kopplar jag av med ett spel en stund på kvällen, helt fokuserad på det. När jag lägger mig släcker jag och lyssnar på en ljudbok, somnar oftast efter två kapitel =) Jag kan lyssna på samma skiva i två veckor för att jag bara somnar ifrån. Mår så mycket bättre nu när jag kan koppla bort jobbet och slappna av på fritiden.



Ordspråk: Böcker är våra allra bästa vänner, även då de vänder ryggen till / okänd

Visst är det en ....

...spillkråka som massakerat trädet, googlade på spillkråka och såg att de gjorde exakt sådana hål på träden och långa flisor låg på marken. Tack till Viveka och hennes dotter som tipsade =).
Vi har även haft en fågelrackare som hackat på vår husvägg, ( låter som någon som hamrar på väggen ) Vi var tvugna att sätta upp tre plaskassar på väggen för att skrämma fågeln, det funkade ;) Inte kul att vakna tre på natten av att någon "hamrar" i väggen. Vi är så vana vid plastpåsarna att vi inte tänker på dem, men jag undrar vad folk tänker när de ser dem ;)
Här har varit riktig vinter med isvindar och snö =( Blääääääh..
Hoppas ni alla får en fin vecka =)
Håll tummarna för i morgon, berättar senare ;)

Här kommer några bilder jag lånade på nätet när jag googlade på spillkråka


Identiska hål som på mina bilder.


...här ser vi även att fågeln inte räds att sitta på backen.


...och samma flisor på backen =)

Ordspråk: Fåglar som sjunger vet inte om någon hör dem / Ordspråk från Polynesien

Nu har jag bara.....

...orkat ta det lugnt ;) Vår andra bil står fortfarande på verkstad, tar tid att få fram ett nytt startlås =( På måndag får jag kompa övertid för då behöver min man bilen på förmiddagen. Det är nackdelen med att bo på landet, vi är så beroende av bilar. Vi brukar alltid ha våra bilar i gott trim, men ett krånglande startlås kan man inte förutse. Idag gick vi ut med hundarna i det som såg ut från fönstret som en solig och härlig dag, men isvindarna var inte sköna. Vill fråga er bloggvänner om ni kan svara på en fråga, vilket djur har gjort detta?


Vi tippar på hackspetten, men kan de hacka fram så stora flisor? Vi har många hackspettar som besöker vårt fågelbord =) Snart kommer de att sitta på gamla telestolpar eller döda träd och trumma för att locka till sig en partner.


Men det övre hålet sitter en meter över marken så det är svårt att tro att det är något annat djur som gjort hålen.




Medan jag och maken gnuggade geniknölarna, sysslade hundarna med sin favvosysselsättning....styrkemätning ;)


Hela vägen hem var det ett kämpande och morrande =) Inez är som en gasell, så snabb och vig, Arne hinner inte med =)


Ett smart grepp av Inez, att vrida pinnen så Arne till slut är tvungen att släppa ;) Några smällar fick både jag och mannen av denna pinne när hon glatt triumferande sprang ett ärevarv =) Sedan försökte hon få Arne att kämpa igen, men han såg inte åt pinnen igen ;)

Vi behöver inte skaffa ved nästa år...Inez fixar det, vår gård ser ut som plockepinn efter alla pinnar hon släpat hem =)


Eftermiddags-sol <3


Frollic är magiska, allt fokus på mig, till och med pinnen ignorerades ;) Så typisk köns-skillnad på hundarna visar denna bild, Arne så stor och maskulin, Inez så feminint liten och graciös =)

Ordspråk: Farao med sin pyramid och hunden med sitt kissande vill berätta för världen "här gick jag förbi" / Mikal Rode






åhhhhh......

...så TRÖTT så klockorna stannar, En slitig jobbarvecka till ända, vi hörs i helgen alla goa vänner här =)


Så här trött är jag just nu... (bild lånad från nätet)


Gillade solljuset i vårt duschrum, ser ut som en stadssilhuett, men det är alla dusch, schampo och balsamflaskorna i fönstret


Syrrans katt var lite för närgången vid fotografering =)


Liten fågelunge i vår en på gården, väntar på mamma och mat.

Ordspråk: Trötthet är den bästa huvudkudden / Benjamin franklin

Vår i fyra dagar...

...har det varit hos oss, plusgrader även på natten =) solen har skinit har jag sett...genom fönstret ;)
10 veckor kvar innan sommarlovet när loven är borträknade, slutruschen inne nu för våra nior.
Så jag kommer att sakna dem när de försvinner, har jobbat från och till med dem i över 5 år, i tre år har jag även varit mentor i klassen.
Önskar sol till helgen, så skönt att sitta med näsan mot solen och lyssna på en ljudbok i hörlurarna =)

Längtar efter våren, den är för mig.....


Utsikten från min solstol =)


Vitsippor med "tröttmössorna" på, fotade tidigt en morgon


Senare på dagen syntes de i sin fulla prakt i solljuset


Fullt med grodyngel i varje dike och bäck


Vår egen "djungel", tiden före midsommar är det vackraste och grönaste jag vet =)


Sedan sommaren med alla vackra växter

Ordspråk: Våren är den härliga tid då vi alla skyndar ut i det fria för att äntligen inandas friska avgaser / Carlo Manzoni

4 veckor kvar.....

......till påsklovet ;) Fy sjutton vad fort tiden skramlar iväg, fast skönt oxå för då är det snart sommar.
Blir ett kort inlägg idag, jag har nu två dagar framför mig då jag jobbar från tidig morgon till sent på kvällarna och inte hinner blogga eller gå in till alla och kommentera.

Tänkte först visa min kamera, det är ingen avancerad kamera, men jag är helnöjd med den och de bilderna den tar. Den är inte dyr, kikade på nätet och då var det billigaste priset för den 2600 och dyraste 3500, Jag själv köpte kameran på nätet och betalade runt 3000 för ett år sedan =) Har inga extratillbhör till den, vet inte om det finns att köpa heller =)


Så här ser min kamera ut. (bilden lånad från nätet)

Här kommer lite fler bilder på månen.


Denna bild är tagen genom vardagsrumsfönstret, björken var ivägen för månen.


Tycker bilderna blev mysiga när kameran fokuserade på grenarna istället för månen...


Tog säkert 50 bilder på månen i lördags, 30 blev superbra =) Men jag fick prova mig fram en hel del för att hitta rätt inställningar, ni vet ju att jag hellre prövar mig fram än läser instruktionsböcker ;).


Lilla Inez funderade varför matte inte kom och la sig utan sprang runt och släckte ned och fotade ;) Nu fäller alla våra fyrfotade vänner, hår överallt inne =).


När det är fullmåne så kommer varulvarna, Min syster Jane gillade bilden på Arne när han säger ifrån åt Inez =) Så jag förstorade den åt henne ♥

Ordspråk: När man köper en hund, köper man även en sorg. De blir ju inte så gamla / Jörgen Ryg





Ett snabbt inlägg i sena kvällen....

...Jag och min man stod och beundrade den vackra månen ikväll vid kvällsfodring av hästen och nattispink av hundar...kvällen var underbart vacker, månen är ju flera procent större och lyser starkare än i vanliga fall, vi får vänta 16 år till på detta fenomen  =) Självklart följde kameran med ut ;)



Tidigare på kvällen hade vi ätit kex och goda ostar, min man skojade och satte ned de tomma askarna med mjukost till vår ostälskande katt Gurra, ingen av oss kunde tro att han skulle gilla kantarellost och extra stark vitlöksost, men det gjorde han =) Nu fick han bara slicka rent askarna, men en gourmetkatt är han tydligen ;)



Blev lite jobb idag, när jag kom hem var det så varmt och härligt så jag gick ut och satte mig i solen en timma och njöt. När jag kom in såg jag en kille till som njöt av solen = )


Sotis är verkligen en solkatt, han ligger på min sköna filt som jag plockade fram i torsdags för att ta en skön "middagslur" jag hinner ta en middagslur högst  2 ggr i månaden, Sotis tar minst tre middagslurar dagligen, men denna filt blir vi allt två om ;)

Köpte även en bukett tulpaner när jag stannade till vid affären, tulpaner är verkligen vårblommor =)

Tulpaner i kvällsljus...lika vackra även då ♥

Ordspråk: Vad du är lycklig måne klara, som får så högt över jorden fara och blott se på. / Christina Lagerlöf


Lite allvar....

Jag är inte ytlig, jag har ett stort hjärta och har alltid vurmat för alla svaga. Mitt arbetsliv går ut på att hjälpa där det behövs stöd och hjälp. Att jag inte har skrivit något om katastrofen i Japan beror på att bloggen är mitt sätt att koppla bort allt  tungt och jobbigt, den är min positiva fritid. När tsunamin i Tailand inträffade jobbade jag sedan 12 år tillbaka i vår kommuns POSOM-grupp ( Psykiskt Och Socialt OMhändertagande, vid större katastrofer betyder det). Blev inkallad i mellandagarna eftersom vår kommun hade flera invånare som befann sig i Tailand och hade firat jul där. Vår kommun hade tur, alla hade överlevt. Men har jobbat med flera tunga ärenden under åren i POSOMgruppen.

Min blogg är en form av dagbok och jag skriver den för att hålla mina barn och vänner uppdaterade om vad som händer här på gården och vår vardag =) Det är oxå här hemma på gården jag hämtar kraften för att orka jobba vidare i ett  jobb som kräver att jag är stark.


Novemberhimmel 2010


Min underbara doftande rosenbuske ♥


Klockan 23 en sommarkväll...det enda som hörs är myggen.

Ordspråk: Det är inte bördan som tar knäcken på en människa, det är sättet hon bär den på / okänd



Snön vräker ned.....

....och våren verkar långt borta =(

Ingen större lust att gå ut så jag sitter vid datorn och roar mig med att göra lite roliga bilder. Idag blev det bilder med barnbarnen ♥


Farmors stora hjärta, min vackra prinsessa ♥


Mormors lillprins som lyser upp vintermörkret ♥


Farmorgos med prinsessan ♥ och.....


...mormorgos med prinsen ♥


En liten hyllning till min underbara syster

Ordspråk: Var kan man ha det bättre än i familjens skydd / Jean Francois Marmontel


En helt vanlig onsdag.....

Igår när jag kom hem från jobbet så var jag ute med hundarna en stund i solen, någon vårvärme var det inte då. Jag hade plockat fram en skön stol från källaren och tänkte sitta ute en stund och låta hundarna busa fritt, efter 5 minuter åkte stolen in igen. Hundarna  och jag gick en sväng istället. När jag kom in såg jag att det bara var +2.
Sedan jobbade jag i 4 timmar per telefon, jag tror att de nya trådlösa telefonerna micrar hjärnan, man blir både konstig i huvudet av dem och så känner man värme av dem. Är det fler än jag som tycker så?
Sista jobbardagen gjord för veckan =)

Sätter in några bilder från gårdagen.


En syndare tagen på bar gärning...pinkar i hästens hö =(


Lokie njöt i vårsolen och tittade på de busiga hundarna, husse har fodrat honom väl, det syns på backen =) men hararna gillar alla rester.


Hundarna var så busiga och lilla Inez var på topp, det är inte för inte vi kallar henne för "pinan", ibland har Arne det verkligen jobbigt ;)


Visst ser Arne grym ut på denna bild? Men ni ska veta att den enda av de två som har ett ärr efter bus är han.


På kvällen kopplade jag av med Tv på datorn, fick sällskap av Gurra ♥ Ser ni alla kattklomärken på stolen ;) syns inte i vanliga fall, men blixten synliggjorde dem väl =)


Visst ser han go och timid ut? Men skenet bedrar, hårdare katt har vi aldrig haft, han har slagits med andra katter och rävar och försvarat sitt revir hårt. Ärr på nosen och ett öga som deformerats lite (syns inte på bilden)

Ordspråk: En del morgnar när hunden  tittar på mig, är jag glad att den inte kan tala / Gunilla Dahlgren.




Lite sämre....

....med uppdateringar kommer det att bli från min sida här på bloggen. I nästa vecka kommer jag att börja med vårterminens utvecklingssamtal och det innebär ju en hel del sena kvällar. Men till alla mina vänner här på bloggen kommer jag att kika in till när tid finns =) kram till er alla ♥


En bild från min kompis och min båtfärd, först ska vi ut genom kanalen.......


för vi brukar ro ut till en stor klippa mitt i en sjö och bada och sola =).......


Men vi fick ro vidare, på stenen fanns ett måsbo med ägg......


En liten söt och orädd fågelunge ♥

Ordspråk: Vardagar är de bästa, de är fulla av äventyr / Anne Cath Vestly



Lite bilder igen.....

Min man och jag har haft fem semestrar på alla de år vi varit tillsammans, när vi åker bort måste vi ha djurvakter boende hos oss. Inte alltid så lätt att hitta. Oftast har våra barn hjälpt oss, men sist var det bekanta som ville prova på lantlivet + att de hade en häst på bete hos oss =)
Här kommer bilder från min och mannens 6 dagar på Gotland 2007 =)


Det var en torr sommar och gräset hade vissnat bort.


Visby domkyrka, S:ta Maria domkyrka,



Fårö blev vårt favoritställe, vi åkte dit tre ggr =) Vi hyrde rum på ett vandrarhem i Bunge, en kilometer från färjan till Fårö.


Man kan inte tro att bilderna är tagna i Sverige =)


En så annorlunda natur mot den vi är van vid =)


Min man vandrar upp i den vita sanden. Man har planterat tallar och gräs annars hade fårö sakta övertagits av sanden.


Så vackert detta sandhav är =)

Ordspråk: De säger att Sverige är vackert på vintern. Hur vet de det? Då är det ju täckt av snö. / Tage Danielsson.


Camilla Henemark.....

... näms ju i boken "Carl XVI Gustav, den motvillige monarken" som Kungens älskarinna. Eftersom jag läser den boken och hade kommit till avsnittet om det vilda festandet bland en klick finansmän den så kallade sociteten i Stockholm. De hyrde in bl.a strippor och tjejer (som spelade i porrfilmer) och som vågade göra mer saker än vanliga krogtjejer, för att tillfredställa sällskapets behov.
Sedan fanns då Camilla som en annan "krösus" blivit kär i och bl.a låtit skugga i över 2 månader . När hon sedan var tillsammans med en av cheferna i hans företag så fick den chefen sparken och hon skulle bojkottas i alla medier som han förfogade över. Men kungen fattade tycke för henne och talade finansmannen tillrätta och hon fick synas i media igen.


La Camilla...så vacker. (Bilden lånad från nätet)

Hon och kungen fattade tycke för varandra och träffades i båtar eller i kungens kompisars lägenheter, de kom dit gömda i filtar och smugglades in i gömställena av Säpo.
Att kungen haft en affär med henne bryr jag mig inte ett skvatt om, det var hans val. Idag år 2011 kan jag tycka att alla borde se kungen med samma fel och brister som vi alla har, en helt VANLIG människa. Han svek sin familj och det får väl han försöka rätta till utan att hela svenska folket ska lägga sig i det. Men den som drabbats värst är nog Camilla.

Tittade på programmet "Efter 10" där hon intervjuades, hon berättade om sitt livs resa, hur hennes liv gått i 110 knyck och hur hon bara kastat sig impulsivt in i det ena efter det andra. För att göra en lång historia kort så lever hon idag på socialbidrag, har försökt ta livet av sig, legat på psyk och äntligen fått förklaring på mycket av hennes impulsivitet, hon har fått diagnosen ADHD. Men det sorgligaste hon sa i intervjun var att när hon fick reda på vad som stod i boken så tänkte hon att hon måste emigrera, hon skulle dömas av hela svenska folket för vad hon gjort mot Silvia?!?! Men, det var ju ändå kungen som var otrogen mot Silvia, nu vill jag inte att han ska dömas heller...Ja ni, ibland tycker jag nog inte vi kommit långt i vår jämställdhet, det är fortfarande många ggr kvinnan som får skulden till mäns otrohet.  =(  Heder till Camilla som vägrade svara på någon fråga om kungen.
Jag hoppas att allt går vägen och blir bra för Camilla, att leva med ADHD är inte lätt, det ser jag dagligen i mitt jobb.


Bild från intervjun...lika vacker idag =)  (Bilden lånad från nätet)

Ordspråk: Naturen har gett människan en tunga, men två öron, för att vi ska höra så mycket mer än vi säger / Latinskt

Så tog det slut....

....min långa och sköna ledighet är nu till ända. Vilka härliga veckor jag haft =) först hos syster och dotter och sedan en lugn vecka hemma med mycket slappa. Lite nytta har jag gjort oxå förståss men man kan knappast säga att jag förtagit mig i flit ;) Trodde jag skulle få sätta näsan mot solen idag oxå, men tji fick jag här har varit gråmulet hela dagen och legat runt nollan. I morgon rivstartar jag med lång dag och inlagda möten, men ska bli så roligt att träffa ungdomarna igen =)


Undrar hur gott cigaretterna smakar i detta rökrum =)


Hua så otäckt att gå in i detta badrum =/ (bilderna lånade på nätet)

Ordspråk: Arbete är tillflykten för den som inte har något att sysselsätta sig med / Oscar Wilde

En ska aldrig räkna ut nåt.....

....för det blir aldrig som en har tänkt sig, sa Raskens Ida i en gammal TV-serie om en soldatfamilj från slutet av 1800-talet.

Min man och jag var i god tid till mammografin i torsdags, jag sa åt mannen att åka vidare till Arosbygden och köpa foder så skulle vi träffas sedan, jag hade 35 minuter till utsatt tid för min mammografi. Efter betalning satte jag mig ned i väntrummet och plockade upp en veckotidning och bläddrade igenom den. Fastnade för en artikel om en kvinna som satt i rullstol hon var totalförlamad och andades genom respirator, började läsa om hennes olycka.

Kvinnans största sorg var att hon aldrig mer kunde krama sina barn, den yngsta av de tre barnen var bara 10 år. Hur hade nu olyckan gått till som gjort henne totalföramad?
Hon hade precis blivit klar från en utbildning på högskolan och hon och hennes kompisar skulle fira detta.
Bland annat hade de olika lekar, kast med stövel var en. kvinnan gjorde sig klar för sitt kast, böjde sig framåt och när hon tog sats och slängde iväg stöveln mellan benen tappade hon balansen och for med huvudet i backen, hon hörde hur det krasade till och att hon tappade känseln i kroppen. Sedan förlorade hon medvetandet, var även död någon minut men sakkunnigt folk fanns i närheten och gjorde hjärt/lungräddning så hon överlevde.
Satt och funderade en stund på hur ödet formar vissa människors liv och bär med mig tankar på det än. Kasta stövel har väl de flesta gjort på en fest, på mer eller mindre nykter kaliber, vem sjutton har tänkt på att man skulle bli totalförlamad av en sådan lek? Vårt öde vet vi inget om och tur är väl det, bara vi kommer ihåg att leva och vara nöjd över den vardag vi har. Morgondagen vet vi inget om.

Ett klipp från serien om Rasken från avsnitt 4, som ung  gillade jag serien jättemycket  =)


Ordspråk: Den har lärt mycket, som kan förstå livet utan att sörja / Okänd

Tema eld....

....blir det på bilderna idag. Bäst att sätta in vinterbilder medan snön finns kvar =)

Idag blir det städning, förhoppningsvis så kan vi hämta bilen oxå med nytt tändningslås.
Solen lyser och jag hoppas det blir varmare fram på dagen, så den rackarns snön som föll igår smälter bort. I förrgår lejde vi en man att ploga av vår gård så en lastbil ska kunna komma in med vår årsved, så vi var lagom glada för snön kan jag säga =)

Så var mina två lediga veckor till ända, har haft en så mysig ledighet och verkligen vilat =) Önskar alla som kikar in en trevlig helg!


Solen börjar gå ned en vacker januaridag....ute med hundar i skogen


Ser ut som det brinner i snön :)


Julbelysningen värmde hål i snön, dålig kvalite på bilden från min gamla kamera...men den fick åka med ändå =)


Här brann himlen en novemberkväll...


...så även här.


Kallt och iskall sol i bakgrunden...

Ordspråk: Det finns eldsjälar som bara brinner i medvind /Stig Johansson

Skrattade så jag grät.....

....när jag såg denna bild på Sotis, det var mörkt och sen kväll när jag knäppte av några bilder på honom och Inez, dagen efter när jag la in bilderna på datorn såg jag detta =)


Jag måtte ha stört en väldigt trött katt ;)



Vår jordkällare i blomsterskrud...snart är vi där =)


Videkissar ♥ och.....


syrener och.....


min härliga lila syren med goa Arne framför och.....



lupiner och.....


Tibast med Lokie i bakgrunden, längtar så efter våren och att få sätta på hästen flughuvan igen =)

Idag blev det storstaden, mammografi, hästkraftfoder och diverse andra saker har inhandlats, bla en ventil som behövdes till vår trasiga toa och en dusch, håll tummarna för att mannen kan fixa toan själv. En rörmokare skulle beställa ventilen för över tre veckor sedan, han har inte hört av sig och inte heller dykt upp igen =(
Det finns några saker jag inte vill kasta ut pengar på, det är kastruller, toa och bilar, så trista dessa saker är, för mig är de bara måsten ;)

Ordspråk: Blommor är Guds hälsning från en annan fullkomlig värld /Elmer Rutherford






Världens underbaraste häst...

....heter Lokie, han är av rasen fredriksborgare och vi köpte honom en vecka efter att han kommit till Sverige med en hästtransport från Danmark. Snällare och vackrare häst finns inte ♥


Här har han kommit hem igen efter ett år hos dottern i Stockholm, sommarsemester här hemma och bete ;)


En ny kompis, här ska det luktas på varandra ♥


Här har Lokie kommit hem till oss för att stanna, våren 2009, dottern är högravid med Mille ♥ Lokie tittar sig runt omkring och allt är som vanligt =)


Klart att hästarna måste äta på samma tuva...Lokie ser ut som en ponny men han är över 163 cm i mankhöjd, den andra hästen Scion är en jätte och gudasnäll ♥


Rullar sig i paddocken efter en svettig ridtur ;)


Dottern rider ett dressyrpass hemma i paddocken


Uppvärmning före en dressyrtävling....


Två trötta hästar som gäsper samtidigt =)


En bild på två av mina älsklingar, dotter och häst ♥♥

Idag har jag ett trevligt tandläkarbesök, lagning av ett hål =/
I måndags skulle min man besikta en av våra bilar, efter det han tankat fick han inte i startnyckeln igen i bilen, bogsering till verkstad...Idag får vi kanske veta felet, betala räkningen och hämta bilen =)

Ordspråk: Vi har nästan glömt hur märkvärdigt det är att ett så stort, starkt och intelligent djur som en häst tilllåter ett annat, mycket svagare djur, att rida på dess rygg /Okänd

Först ett bevis....

... till min kära dotter ♥ Färgbilder fanns även på min tid som barn ;)


men jag tycker många gånger att de svartvita bilderna är snyggare =) På denna bild är även storebror med.

Kikade in på facebook, såg en reklam som fick mig att rysa =(


Jag är mamma, maka, mormor och farmor, jag vill ha mina skrattrynkor som visar att jag levt. Jag vill inte konkurrera med min dotter om den senaste makeupen, modekläderna och frisyrerna, jag vill vara JAG. Minns så väl en gång på skolan då en manlig kollega bjöd på bullar, jag tackade artigt Ja till en bulle....Mannen sa: så kul med en kvinna som äter en bulle och inte tänker på vikt och utseende hela tiden, min fru gör det...Jag kunde inte låta bli utan svarade..."Nej och ni män blir inte heller vackrare med åren"...

Skönhetsindustrin försöker sälja en massa produkter med så kallade "föryngrade egenskaper" Tror inte på det och vill inte ha dem....Jag fortsätter tvätta mig med barnängens barntvål och använda HTH... så det så!

Ordspråk: Du måste vara femtionio år gammal för att tro att en mans bästa ålder är sextio / Frank Mckinney Hubbard.

Jag är tvilling.....

....som jag tidigare har berättat. Jag har en tvillingbror några minuter äldre än mig. Det jag kommer ihåg från barndomen var att det var så kul att ha brorsan, vi delade rum fram till tonåren. På kvällarna låg vi alltid och pratade om dagens händelser, vi gladdes åt födelsedagar och diskuterade förväntansfullt om vad vi skulle få i julklapp, vi delade allt. Men vi slogs oxå och retade gärna varandra.

Jag var ensam tjej i klassen från första klass fram till sjuan...det innebar att min bästa kompis hette Lasse. Brorsan hade sina kompisar i skolan och jag mina, men gud nåde om någon flög på brorsan och slogs, då kunde denna räkna med att även slåss med syrran. Jag var en pojk-flicka under hela min uppväxt och det sitter fortfarande i =) min man brukar säga att jag är den mest "manhaftiga" kvinna han känner ;) Jag jobbar hellre ute och stänger hagar än att vara inne och laga mat, så där har vi bytt roller.
Idag bor brorsan över 40 mil ifrån mig, men vi har kontakt mestadels per telefon.

Ordspråk: En bror är inte en bror för ett år eller två. Han är en vän för livet. /Jamie Mcfarlane


Jag och brorsan....Vi är inte ett år än på bilden. Det är jag längst till vänster =)


Här är vi nog två år....


Pill på brorsans strumpebandsknapp...


Här är vi nog runt 6 år, så kul att alltid ha en lekkompis, börja i skolan samtidigt osv..







Hemma igen....

Har haft en underbar vecka hos mina nära och kära ♥ Men oxå så ljuvligt att få träffa kära maken, två superglada hundar och två inställsamma katter, senare en puss på mulen till världens bästa häst ♥
Det är alltid med så blandade känslor man åker hem, både glädje och saknad från dem man åker ifrån, sedan finns ju en längtan till både man och alla djuren på hemmaplan...
Just nu har nog kära maken skavsår i öronen efter allt jag har att berätta....för övrigt är jag "taltrasten" i vår familj ;) I morgon jobbar jag på em/kväll...sedan resten av veckan ledig =)


Bus och skoj....syrran i peruken jag tror alla i vår släkt har provat under glada skratt...


...så även jag ;)  ...kort hår blir det nog inte för mig efter detta foto...


Goa Mille har precis vaknat efter middagsvilan, rosor på kinden och lockar i håret...morfar och farfar har självlockigt hår som tydligen Mille ärvt =)


Hejdå pussen....Så svårt att säga hejdå, kanske dröjer en månad innan vi träffas igen :`(

Ordspråk: Du kan inte sakna något du inte har upplevt / Marit Tusvik







En snabbis....

...blir det idag =) Igår skjutsade Jane och hennes familj mig till dottern ...Goa Mille kände igen mig direkt, gos och kramar ♥ Det var ju över en månad sedan vi träffades och småbarn blir ju ibland lite blyga.
På kvällen satt jag och dottern och pratade svärsonen gick och nattade Mille...eller hur det nu var? Mille kom knallande till oss efter det HAN hade nattat pappa =)
Idag hade jag och dottern lite mamma och dotter tid och åkte själva in till Farsta centrum och kikade i affärer, lite fina kläder till Mille hittade vi allt på =)
Nu har jag precis kommit ut från bastu och dusch och nu blir det fredagsmys ♥


Jane försvann med Milton...här hittade jag dem läsandes en bok =)


Lite skoj....hopp i vattenpöl =)



Sol och vår i Stockholm....

...och två glada systrar satte sig i bilen 10:30...Undrade om syrran hade tänkt överraska med en tatuering eller vad det kunde vara som hon var så hemlighetsfull om...Det visade sig att vi skulle på Thaimassage, vi la oss ned på varsin brits och så kom det två små söta kvinnor och började massera oss...gissa vilka nypor de hade och vad starka de är. Min massör sa att jag var hård som sten i axelpartiet och det visste jag innan ;) Hänger ju på en dataväska med en massa diverse saker i som behövs en dag på jobbet, på andra axeln har jag min handväska med diverse saker i..sen skjuter jag upp axlarna när jag går så inget ska ramla ned...skönt var det och vi skojade med massörerna. 
Hem till Jane och fikade, sedan bar det av till drottninggatan till en väskaffär som Jane ville jag skulle besöka, lite mera shopping, fika och sedan tunnelbana hem...Vi skrattade och pratade så vi missade att gå av vid rätt station, så två stationer efter hoppade vi av och åkte tillbaka =)

Ett snabbt inlägg, nu finns inte tid för dator...nu är det umgås som gäller ♥

En härlig dag till ända med mycket trötta fötter. I morgon bär det av till dottern =)


Fika på Waynes coffee


Sol och skönt, en härlig dag att vara i Stockholm.


Syrran färgade utväxten och jag har köpt en locktång så nu får jag håret som jag vill ha det....yiiipppiiieee


Underbart....

....och vad roligt vi har, fick världens godaste middag när vi kom hem till syrran. Hennes kära man hade lagat middag och dukat jättefint..Sedan blev det lite pyssel med mitt hår. Idag ska jag få en överraskning av syrran, har ingen aning om vad det är....spännande =) åtekommer med överraskningen senare ;)


Syrran pratar med hela kroppen när hon pratar i mobil...


Här bestäms tid när vi ska komma hem. Maten ska stå på bordet då.


Syrran ville jag skulle vara med oxå, tog min kamera med nya minneskortet och plåtade..


Färdigdukat och klart, sedan kom det till tända ljus, så mysigt ♥



Så omtänksamt av dem, på mina handdukar låg mitt favoritgodis "turkisk peppar" ♥


På bordet stod en ramlösa, kändes som att komma till ett hotell ♥


Stockholm...... here I come...

Idag bär det av till huvudstaden. syrran möter mig på Centralen och sedan ska vi prata, prata och åter prata =)
Det första jag behöver köpa är ett nytt minneskort till kameran, mitt stora minneskort packade ihop för tre veckor sedan, det hade nog gjort sin uppgift ändå, undrar hur många tusen bilder jag tagit med det...juli månad förra året tog jag över 900 bilder och i december i år blev det över 800...En vanlig månad blir det allt mellan 250-350 bilder.


Jag och syrran...fyrtornet och släpvagnen eller helan och halvan, vet inte vilken benämning som passar bäst på oss =)

Jane skjutsar mig sedan vidare till dotter, svärson och lilla Mille som bor på södra sidan av huvudstaden där jag tillbringar några dagar innan jag på söndag vänder hemåt igen. En minisemester blir det, kanske den enda hemifrån under detta år... Jag klagar inte, för detta liv med alla djur har jag och maken valt frivilligt, vi har ju våran semester året om eftersom djuren är vår största hobby och avkoppling =). På order har jag en dator med på resan så det blir bloggar som vanligt ;)

Ordspråk: Familjen är hjärtats fosterland /Giuseppe Mazzini

RSS 2.0