Hur fort kom inte våren.....

....lite sol och värme gjorde att snön varit helt väck i snart en vecka. Trodde norrsidans drivor skulle försvinna först i maj. Jag gillar när jag har fel  . Allt kommer på en gång nu, krokus, vitsippor och tulpaner i värmen
 
 
 
 
 
 
.
Årsveden är hemma, min kära makes slit   blir en varm vinter igen 
 
I söndags åkte mina klockchilin ut till växthuset i sällskap med spetspaprika , tomater och gurka..
 
 
Efter besöket på Bauhaus kikade jag på nätet och hittade ett "uterum" som det så vackert heter "paviljong" hos Jysk på 18 kvm..Beställde direkt då det var vår-rea till 14 april, så även lite möbler. Efter tre dagar kom lastbilen med alla saker...
 
Nog var det ett knåpande att få ihop allt... men med tidigare växthusbeställningar och garage har vi blivit fenor ihop kära maken och jag på att lösa allt, det jag inte förstår av ritningarna förstår maken och det han inte förstår löser jag.... Vi är världens bästa team tillsammans    
 
 Här är stomme och tak uppe efter första dagen, med 158 cm över havet hade jag inte mycket till hands för att hjälpa min långa make att få upp taket...Men jag fann på råd snabbt och tog en lång pinne och så drog vi taken på plats.
 
Vår härliga uteplats är klar  grillat i dagarna tre...Lite fix och trix kvar, städning av plattor så är det perfekt för oss.
 
Vi firade i lördags med goda drinkar, med långsvansade hundar så blev det vardagsglas, men jag lovar att det var lika gott ändå oavsett glas 😉 Minns inte när vi drack en drink (grogg) senast, starksprit förekommer sällan, vi föredrar vin annars.
 
På lördag ska vi fira min kära mor som fyller 85  Kom idag på en så fin present till...hoppas så hon kommer att gilla presenterna..berättar senare  😉
 
 
 

Hur många var ni er klass på lågstadiet?

....En fråga som dök upp på facebook i en grupp jag är med i. Tankarna började genast vandra tillbaka i tiden...
 
Vi var 4 elever i min klass, gick i en B2 skola på landet, ensam tjej i klassen från ettan till sexan. Gissa om jag har slagits med grabbarna? Blåtiror flera ggr eftersom jag alltid var målvakt i fotboll. Men mest slogs jag med min tvillingbror, vi utgjorde ju även halva klassen. Min bästis hette Lasse, en jättefin och snäll kille, vi umgicks inte på fritiden men i skolan 👍.
 

När jag kom upp i trean fick jag tre årskurser till i klassrummet och fick då även tjejkompisar. Jag minns att vi tjejer inte var lika renhåriga mot varandra som killarna var, någon skulle alltid hamna utanför, bli det tredje hjulet, det skiftade från vecka till vecka vem av oss som inte fick vara med.

 

Det var hårt, vi fixade inte att vara schyssta mot varandra, kampen om populariteten var viktigast...så drog vi oss fram i osäkerheten om kamratskapet hela mellanstadiet.

Mobbningen från min lågstadielärare mot mig och min tvillingbror pga att vi var fosterbarn gissar jag avgjorde mitt yrkesval. Så även den mobbning vi tjejer gjorde mot varandra.   Vuxna måste se och avbryta det som pågår. Under min lågstadietid fick vi puckla på varandra så mycket vi ville, rastvakter var inte uppfunnet då.

Minns vårt första anti mobbingteam på skolan som jag var med i, vi skulle göra enkäter som barn/ungdomarna skulle svara på angående kränkande beteenden inom klassen och inom skolan. Min fråga till dem var självklar... Finns det någon vuxen som kränkt/kränker dig?

Måste bara även få berätta, det fanns ju skidtävlingar för alla åldersgrupper på den tiden, ensam i min årsklass kunde jag såsa fram och ansträngde mig inte det yttersta i skidspåret men vann alltid första pris i tävling för flickor i min åldersklass 👑. 

 

 

 

De först två åren på lågstadiet minns jag med ständiga slagsmål, men hoppade någon på brorsan så slogs jag alltid ihop med brorsan och vice versa. Att vi själva slogs jämt och ständigt var en annan sak, men vi hade båda ett måtto...ingen rör mitt syskon 🤣

 


I söndags ringde dottern ....

Direkt jag svarade frågade barnbarnet Mille... Mormor följer du med oss till Västerås i morgon? .... Självklart svarade jag -Ja. ❤️

 

Mille gillar inte direkt att gå i butiker, men när dottern ibland vill gå in i de ”ointressanta” butikerna för ett barn så väntar han och jag utanför eller i bilen och roar oss med allehanda lekar 🤣.

 

Med min sjukdom så har så många hinder kommit in i vardagen som var helt naturliga och roliga förr, nu är jag helst hemma, hatar att åka och köra bil idag. Säkert 7 månader sedan jag var i Västerås senast... Alla julklappar handlades på nätet då jag inte hade någon som helst lust att trängas i affärer. 

Saknar även min och M.... ”tjejshoppingturer”, då fick pappa och farfar hålla sig undan för då ville vi vara själva och sedan åt vi alltid något gott efter shoppandet. Shoppandet, pratet vi hade lärde mig så mycket om hennes utveckling. Vi har inte tappat bort att prata med varandra idag, men då gjorde vi det på ett så mycket lekfullare och roligare sätt  ❤️.

Det vackraste jag vet..mitt barnbarn M........❤️ 

 Vilken härlig dag vi hade, jag tittade på paviljonger på Bauhaus och loungeset att placera i paviljongen 👍....Fick så bra tips på vad jag ville ha...men i morgon beställs allt från nätet, blir både så mycket billigare och allt levererat hem till gården.👍

 

Lite vårkläder/skor blev köpta till Mille, som var målet med resan då han växer fort och just nu ser ut som en långbent kalv. Lite gott hann vi stoppa i oss också. Fick även ett samtal från en av mina tidigare elever ❤️, livet är så gott ibland när man går utanför sjukdomens begränsningar. 👍 Jag vägrar fastna i gränserna, men det kostar ofta på.

 

 👍
👍
 
Gillade dessa, men det blir en paviljong på 3 X 6 istället, samma mått som tidigare...beställs imorgon 👍 Så även ett loungeset.
 
Blir dock inte detta jag föll för, för lågt för min smak.... men såg framför mig hur mysigt det skulle vara att ligga där i sommarkvällen och lyssna på podradio ❤️

När Lill-babs dog...

....Så såg jag alla dessa hyllningar till henne på Facebook, precis som när många av våra folkkära kändisar dör t.ex Jerry Williams, Rickard Wolf m.m  . Brukar själv inte dela kändisars bortgång och gjorde det inte nu heller.
 
Men känner ändå en sorg till att hon är borta nu, jag har minnen av henne. När jag precis fyllt nitton, ensamstående mamma till en två-årig son och som småbarnsförälder är du oftast hemma var kväll, så nu ville jag ha en sista kul kväll innan vintern . Min två år äldre kära bror ställde ofta upp som barnvakt och lovade att vara barnvakt då jag ville gå på sista "folkparksuppträdandet" för säsongen   Min bror bodde då i Göteborg och hade sin bästa kompis med sig som även bodde i Göteborg. Kompisen valde att följa med mig ut, min bror blev ensam barnvakt.
  
Den kvällen blev helt UNDERBAR, jag fann min man för livet  , visst vi hade båda kikat på varandra tidigare och gillat det vi såg. Artisten för kvällen var så klart Lill-Babs, så för oss båda betyder hon mycket. Men de som även gjorde det möjligt att vi två fick vår tid tillsammans var min bror och Anki    puss  och kram till er, ni har varit livsavgörande för mig och min lycka i livet.
 
För att göra en lång historia kort, kära maken åkte tillbaka till Göteborg, sa upp sig och efter en månad  fanns han hos oss och där är vi fortfarande.
 
Satt hos frissan när mobilen ringde...Mitt barnbarn undrade,. hur träffades du och farfar? jag gör ett jobb i svenskan om hur man träffades innan sociala medier fanns. Delar så gärna med mig av vår historia   
 
 
19 år och med det käraste jag har i famnen  kära maken har tagit fotot 
 
 

Påsken blev fin....

...vi bröt så klart traditioner som vi brukar nuförtiden.. Till lunch blev det ägghalvor, olika sorters sill, kall och varmrökt lax och dotterns goda räkcheesecake. Vi åt på pappertallrikar, då vi nu har lite decimerat med tallrikar pga en söt röd liten kattunge, sedan ville vi inte diska utan snabbt ut i solen. Middagen åt vi dock på porslin  
 
 
 
Dotterns cheesecake, tredje året nu, alltså en tradition till i vårt påskfirande  
 
Barnbarnen fick i år utan några ledtrådar leta efter sina påskägg ute på vår gård, de hittade dem snabbt trots att jag trodde jag hittat ett riktigt fiffigt gömställe  Sedan ut i solen, vi pratade och njöt och så sköt vi med luftgevär på en måltavla (en av Milles julklappar), Jag slängde iväg ett skott och gissar att jag träffade ladugårdsväggen  sonen och Mille sköt bäst.
 
Middagen bestod av mammas/mormors/farmors favoritkyckling, sedan godis och film.
 
På påskdagen efter lunch blev det vernissage i närmsta stad. Mille skyllde på åksjuka och ville stanna hemma hos morfar och djuren, mamma tyckte inte det  Konstnären målar djur och då blev jag intresserad   Jag sa åt Mille att vi hittar våra favorittavlor och sedan får mamma gissa vilka våra är, det glömde vi direkt vi såg tavlorna både han och jag. Det tog mig och Mille inte ens fem minuter förrän jag och Mille hade bestämt vilka två tavlor som fick följa med hem  Ännu en härlig påsk med min kära familj 
 
 
Denna härliga tavla är 135 cm,  Millle såg den stora tavlan direkt och tyckte den var så fin. Så vi bestämde att den får sitta hos oss tills han flyttar hemifrån, då är den hans 
 
 
Även denna fina tavla följde med hem  
 
 
 

RSS 2.0