Påskafton blev annorlunda....

...inte i en rolig bemärkelse. Jag vaknade strax efter 5 och behövde gå på toa. Mille sov gott bredvid mig ♥ När jag reste mig upp kände jag mig yr, men trodde jag var ordentligt sömndrucken, när jag skulle kliva över grinden som vi satt upp till köket (Inez löper och vi måste ha hundarna åtskilda) så höll jag på att falla av snurret. Fick hålla mig i väggarna för att ta mig fram till toa, en katt ville ut och en ville in, jobbigt värre blev det PGA av snurret. Tänkte att det blir bättre om jag sover färdigt, la mig ned och hela världen snurrade. Tog mig ur sängen och fick krypa därifrån. Satt sedan på golvet, rabblade mitt personnummer och förstod att jag inte drabbats av en stroke, väntade på att dottern skulle kliva upp för att åka till jobbet. Först upp var maken och jag ropade på honom och sa att vi måste åka till akuten. Han blev så klart jätterädd när han såg mig sitta där på golvet i mörkret.

 

 Väl framme vid akuten kom jag snabbt in, där togs många tester, blodtrycket blev jag mörkrädd för 182/114 (stress troligtvis) blodprover, EKG och en massa andra tester. Alla tester var bra men jag fick som tur var en ung läkare som inte ville utesluta något så han beställde även röntgen av hjärnan. Första gången jag gjorde skiktröntgen och det var en enkel och snabb procedur (allt var normalt). Ett nytt blodtryck togs och då var det nere i160/95 dåligt men ändå bättre =) Jag fick frågan om jag ville bli inlagd, då skulle jag bara observeras och inget mer göras, jag ville självklart åka hem igen =) Vi ringde dotter och son och höll dem informerade och berättade när vi skulle komma hem.

 

 När vi kom hem ropade dottern att mat stod på bordet, jag och kära maken hade ju inte fått något i magen då vi åkte hals över huvud tidigt på morgonen. Gissa hur gott det var med traditionella ägghalvor med räkor, majonäs och svartrom till det sill och potatis ♥♥♥ När jag satte mig på stolen var det som att åka fritt fall en meter och yrseln var kvar. Men gott var det och jag kunde njuta ihop med familjen ♥

 

 Vi vilade en stund i soffan och pratade, Ligger jag still och inte rör huvudet så funkar det, då är jag med ;) Lyckades fixa såsen till kycklingarna jag gudskelov kokat dagen förre så middagen blev till belåtenhet även denna påskafton ♥

 

 Vaknade igår morse klockan 6, gick på toa, allt kändes normalt då, dottern var uppe då hon skulle iväg till jobbet, vi pratade en stund.....la mig och sov sedan bredvid Mille till 08:20 och då var allt snurrigt igen. Tog min vandringsstav som extra stöd då det var tvunget att tvättas (enligt mig). Har jag huvudet stilla och ser åt samma håll är det lugnt, kanske är det kristallsjukan jag fått.

 

Sakta och makligt städade jag golven efter Inez löp och hängde två maskiner ute i solskenet. Sedan blev det vila i några timmar, har lärt mig vilket öra jag ska vila/sova på för att bli minst snurrig. Några ”fria fall” har det blivit idag oxå. Då går jag och lägger mig. Kära maken lyckades såga sig i handen när han och Mille tog ned några björkar, ett Första hjälpen omslag som bands om hårt men ändå blödde det igenom. Så då blev disken mitt jobb, jag diskade och såg ut genom fönstret, höll huvudet stilla hela tiden, det funkade.

 

Idag har jag fortsatt jobba i intervaller med hemmasysslor. Ju senare på dagen, desto mer yrsel. Hundar och häst har maken helt fått tagit hand om.

 

Förhoppningsvis kan jag få tid till läkarbesök i morgon/ tisdag och får förhoppningsvis blodtrycksmedicin och så ska jag förhoppningsvis även sluta stressa i jobbet =)

 

Lite bilder från påsken;

 

 Långfredag och solen sken på vår gård, som resten av påskhelgen ♥
 
Rambo har lagt sig i min stol...satt du här? det såg jag inte ;)
 
Milles påskpresenter, bättre begagnade från en av mina kompisar =) Glädjen var stor över att ha en traktor igen. Den förra blev sönderkörd då den gömdes i snön och vi fick en hö-transport.
Morfar fick hjälpa till och visa hur timmerkranen skulle skötas....
 
Sedan fixade Mille att lasta på och av ved galant....
 
...något som sysselsatte Mille hela påskhelgen i det fina vädret =)
 
Min vackra prinsessa ♥ (Lånat bilden från henne sida). Dottern fixade allt med present och påskäggsletning medan jag var på akuten.
 
En vacker kväll i skymningen ♥
Jag skulle bädda rent i sängarna inför påsken på skärtorsdagen, kastade mitt täcke åt sidan....Sotis sov gott på mattes täcke ♥  ;)
 
Vi var barnvakt åt Mille i påskhelgen då dottern jobbade...här morgon och Mille ligger och drar sig efter att ha vaknat, örngottet är i flanell och dottern sydde det när hon gick i nian och Mille älskar det =) Vad gör Mille?...
  
 
.....tittar på Alfons Åberg så klart på mormors surfplatta =) Härligt med helger och långmys på morgnarna ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 


Kommentarer
Postat av: Monica o Jacob

Ingen rolig Påsk direkt, konstigt att dom inte hittade något på akuten inte roligt att inte veta vad det är:-(
Mycket elände kommer från nacken eller öronen, hoppas du får svar idag.
Fina bilder, KRAM från oss alla

Postat av: Freja

Åhh, så otäckt! Hoppas att det försvinner så du slipper känna av det igen!

2015-04-07 @ 20:57:22
URL: http://frejareddevil.wordpress.com
Postat av: amanda


Jösses och herregud, vilken påskafton !
Alla blir rädda om mamman blir sjuk.

Nej, men vännen, du jobbar väl inte för mycket ?

Man kan faktiskt slita ut sig och arbeta ihjäl sig.
Tänk på vilodagen!
Det är viktigt att lyssna på varningssignaler.

Hoppas och jag önskar att allt har nu blivit bättre och
att du mår bra !!

Skickar en massa ljus och energi till dig med en stor björnkram !


2015-04-08 @ 12:16:10
URL: http://amaandar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0