Valborgsmässoafton.

När jag var liten så åkte vi alltid till en brasa och lyssnade på "sköna Maj" som en kör alltid sjöng och flera sånger till. En tradition för mig, när min son var född gick vi till en brasa, smällare sköts då ett nyare fenomen som jag inte upplevt tidigare. En smällare gick nästan in i barnvagnens suflett, hade den lyckats komma in där hade den troligtvis inte hittat ut, den hade nog smällt i mitt barns ansikte.Inga fler majbrasor för mig efter det.
 
Gjorde ett försök till att gå på en majbrasa när dottern var cirka 4 år. Det eldades och smälldes ikapp, fick då syn på en kille som slog sin flickvän, sprang dit och gick emellan, argumenterade med killen och en av mina hästkompisar (en kvinna) drog en knytnäve på killen och han föll, full och inte helt stadig men hon är stark (ko och hästtjej, där finns muskler). Sista majbrasan för mig, en tradition jag fick som barn men som inte mina barn fått då jag är en "kyckling"mamma.
 
Mille med sin bästa vän har utökat potatislandet, de har slitit, grävt fraktat bort grästorvor mestadels med skottkärra sista gången med fyrhjulingen som haft startproblem och de fick igång den 😊 De har utökat potatislandet i två dagar nu, i morgon gödning och potatissättning är planerna. Om ni har lust sa kära maken kan ni plocka bort rishögen, något de tog sig an med liv och lust.
 
Slit och släp, men inget de bangar över.
 
Med en massa jord och torvor så blev det tungt och de var de tvugna att fylla på luften i vagnens hjul med vår högtrycksluftkompressor, men killarna fixar allt 😊
 
Så glada 😊 maskiner är verkligen det roligaste som finns, nu ska jord och torvor bort från gården.De vet att jag övervakar allt 😂 Så när jag står i fönstret för att de inte ska köra för fort, ta några risker så vinkar de till mig och jag vinkar tillbaka 😊
 
Så började de rensa rishögen efter de två stora björkarna, de hann med hälften ikväll. De kommer imorgon igen 💗 Ska vi slå vad sa jag till kära maken ikväll, kommer de att rensa rishögen först eller gödsla och sätta potatisen? Vi båda gissar på rishögen då fyrhjulingen får jobba för dem och som de flesta grabbar älskar de motorer . 
 
Nu när det börjar grönska kommer rådjuren allt oftare till oss.
 
Ha en fin valborgsmässoafton vänner.
 
 
 
Trackback
RSS 2.0