Visst är hösten här....

.....att döma av färgerna i naturen. Tycker det är för tidigt att det ska vara höstfärger redan i augusti eller vad tycker ni?
I morse var hela världen vit, inte av snö utan av dimma   ;)
Det var så härligt att gå i skogen i morse innan jobbet, man såg inte många meter framför sig =)


Så mysigt när man inte har en aning om vad som finns 20 meter inne i dimman...


...några blåklockor bakom Arne....


Inez väntar in mig. Hon är en gudomlig hund ♥ fast hon bara är 1 år och 3 månader har hon aldrig stuckit ifrån oss eller jagat efter ett djur...hon har full koll på var matte eller husse är.


Höstfärger redan =(


Hittade två så vackra spindelnät i morse  =)

Ordspråk: Dimma kan inte skingras med en solfjäder./ Okänd


En härlig helg....

...med UNDERBAR värme och sol. När maken slutade jobbet på fredagen packade vi in hundar i bilen och började vår färd mot Stockholm. Dotter, svärson och barnbarn ska ju flytta från storstaden och flytta närmare oss så denna helg skulle bestå av en hel del turer till återvinnings-stationen.


Denna fiffiga lastning var en av de bilar vi såg på färden  =)

Väl framme så blev det givetvis några bilder på Mille


Mille letar äpplen till hästen......


....och många äpplen blev det, en uppgift han tog på största allvar ♥


Efter mycket slit blir man hungrig, så bärbuskarna vittjades, det blev både vinbär och krusbär som hamnade i den lilla magen. Ett flygplan fångade intresset här medan bären intogs ;)

Idag blev det vindsröjning varav en hel del julsaker kom fram....en tomte blev synnerligen intressant =) den både spelade och dansade så det var på tiden tyckte Mille att han fick komma ut en stund och få se hur en sommar ser ut.


Smög här på Mille och tomten och tog denna bild ;)Har du nu bara fått snö på luvan tidigare så är det på tiden att du får prova lite sand oxå  =)


På eftermiddagen åkte vi till Nynäshamn, någon form av regatta förekom denna helg och massor av båtar låg där. Men vi åkte dit för att fira dottern som fyller år i morgon och vi skulle äta en god middag och fira henne ♥


Mille var helt fascinerad av uppträdandet som hölls under middagen....

Sedan var det dags för mig och maken att vända hemåt...Visst var det med ett visst vemod vi sa hejdå till deras härliga villa och trädgård och vägen och platserna vi åkt så många ggr =`(


Så vacker väg....Från Södetälje till Ösmo...Rosenhill, Sorunda m.m.


I Eskilstuna såg vi dessa kvällsryttare, förstår dem till fullo att de tog en ridtur denna vackra kväll =)

Tack goa Kicki för hjälp med vår häst ♥ så vi kunde åka...kramar till dig =)

Ordspråk: Sorgsenheten flyger så småningom iväg på tidens vingar/ Jean de La FontaineRegn i massor....

...det verkar vara varannan dags väder nu. Ska bli fint i morgon och det är jag glad för när nu eleverna ska ha en dag ute och även får möjlighet att bada.
Laddade över bilder från mobilen och sätter in några av de bilderna idag. De första bilderna är från 5 juli när Mille, jag och hundarna gick ut och plockade blåbär (Sotis var med oxå men han var den enda som inte åt bär)


Mille tyckte det var både skojigt och gott ♥


Inez äter blåbär bredvid Mille...


Arne har fullt sjå att äta bär ;)Syrran Jane har tjatat på mig attt hon vill se hur håret blev sedan jag klippte mig, nå! så här blev det =) Uppklippt och urtunnat. Bild från 8 augusti


Ser ni den stackars älgen, den har fått benet avslaget tack vare att människor inte kunde bjuda den på några äpplen :-( ......Utan skrämde bort den från trädgården så den sprang ut framför min svärsons lastbil, sedan linkade den trebent och la sig i en annan trädgård. Fick bilden på mobil från svärsonen och han ringde mig även på jobbet och berättade hur det gått till. Tack goa T....... för att du är en fin djurvän och stannade på platsen och såg till att jägare kom och älgen slapp lida mer...På våra länsnyheter just den dagen berättade de om att folk slarvar med att märka ut platser när de kört på djur så att många djur får lida i onödan...


Sista bilden är från idag, jag och Mille pratar med varandra på telefon...dottern tog bilden och skickade den till mig. Jag är pratglad men när Mille och jag pratas vid får jag inte en syl i vädret =) Pratade även med mitt andra goa barnbarn idag, hon har börjat skolan igen...4:e klass, så fort tiden går..

Ordspråk: Livet har många bra stunder. En av dem är dagen man får barnbarn./ Gudrun Vinsrygg

Lycka är.....

....att ha en långhårig schäfer ;) Sysselsättningsproblem finns inte då...borsta hund och hålla efter golven i huset, sopa två ggr per dag och dammsuga varannan dag =)


Bild från i söndags, maken borstar Arne...Idag borstade dottern av lika mycket   =) Visst gör han skäl för namnet "hårboll"?

Lycka är även att ta tidiga augustimorgons bilder...bilderna tagna före kl. 06:00 i morse   =)


Luften är kyligare nu men känns friskare, men morgonen förutspådde en varm och härlig dag ♥ Vilket det oxå blev   =)


Spindelnät överallt.....Fukten visar de på dagen så osynliga spindelnäten..


Naturens härliga konstverk.....

...världens goaste häst njuter, sommarplågan med bromsar, flugor, knott och mygg har nästan helt försvunnit..

Har inte kommit riktigt in mig med jobbrutinerna än...varje år nytt schema och olika arbetstider. Tidiga mornar i år...föräldramöte i morgon...nu rullar det på som vanligt..men har ju världens bästa ungdomar som jag får möta varje dag ♥ det är en stor lycka =)


Ordspråk:Anspråkslöshet är viktigare för lyckan än rikedom och glans./ Drottning Kristina

En skön lördag med lite svamp-plockning.

Idag har det hållit uppe även om det är grått och mulet. Maken och jag bestämde oss för att gå ut och plocka kantareller och steka till middagen. Vi har våra ställen och ser till att vårda dem väl så att svampen kommer år efter år. Vi gick bara till två av våra ställen idag.....vårt bästa ställe ska vi plocka på i morgon.
Efter maten blev det en skogssväng till.


På första stället var de flesta svamparna fortfarande lite för små...


På andra stället var det bättre storlek på svamparna...Nu ska de in och rensas och stekas till middagen =)


Hundarna var som vanligt med och busade med sin favoritlek ♥


Det har regnat rejält hos oss de två senaste dagarna, här badar hundarna idag på den andra skogsturen.


Inez med en sedvanlig pinne =) Hon ser sig om efter Arne om han kanske ska komma och försöka ta den  ;)Men Arne lufsade runt och myste i skogen.


När vi kom hem såg vi att Gurra satt och lurade på sork på den gamla stubben.

Ordspråk: Omtanke om djur är intimt förknippad med god karaktär; och jag kan försäkra att den som är grym mot djur inte kan vara en god människa. När en människa bryr sig om alla levande varelser, då och endast då är hon ädel / BuddhaSå var första jobbarveckan slut...

....och det blev precis som vanligt..på onsdagen kändes det inte som om man varit en dag från jobbet.

Igår ringde dottern och sa jag packar bilen full och kommer.......yipiiieee..... Satt i ett möte och hade glömt sätta mobilen på ljudlöst...helt inne i jobbet var jag nog inte ändå ;) Min dotter känner mamma väl och frågade diskret...ringer jag olämpligt? Men så är det att mina barn kan ALDRIG ringa olämpligt som jag ser det ;)

Ringde maken och berättade att de skulle komma och stanna över helgen =) Jätteglad blev han. Har insett att jag ibland hör vad jag VILL höra, dottern tittade förvånat på mig när jag redogjorde för sovplatserna till kvällen..men mamma..vi ska bara packa ur  bilen och släpkärran och åka hem igen, förstod du inte det? Nej! det hade jag inte gjort ...men vi fick nästan två timmar ihop innan dotter och Mille for igen♥♥.

Hos oss spöregnar det idag, 13 grader och höstmörkt....men det skiner jag i för jag och maken ska mysa med ljus och käka gott ikväll =)


Ordspråk: Det är en sak jag uppskattar hos små barn. De går inte runt och visar fotografier på sina föräldrar./ Tage DanielssonMammas gamla Barbie-bil leks det mycket med =)


Vilken ork småbarn har...Mille orkar springa så här hur länge som helst..själv skulle jag inte orka springa dubbelvikt mer än 5 minuter..


När bagaget var urlastat hoppade Arne in...han tänkte sig nog en semestervecka i Stockholm och slippa busiga Inez ett tag =)


Kvällsbild från i tisdags...sista kvällspinken med hundarna, jag ropar nattis även till Lokie ♥T R Ö T T...

Igår kom jag hem klockan 23:30...varvade ned framför datorn en stund, maken och hundar sov ♥
Somnade nog runt 01:30 (ovanligt tidigt för att vara mig efter kvällsjobb)...MEN....
Vaknade klockan 06:08, funderade på om jag skulle försöka somna om..men kom fram till att då skulle jag bara "halvslumra" livrädd för att försova mig. Så jag pallrade mig upp och var på jobbet klockan 08:00... Min bästa kompis ögonbryn höjdes när hon fick se mig, hon vet att jag är en "sömntuta av Guds nåde =)

BACK IN BUSINESS AGAIN ;)

I morgon hovslagare och en timmes komp, bra hovslagare är guld värda så de dealar man inte tid med ;)
Sov gott goa vänner här...för det ska jag göra NU.


Hittade den perfekta bilden på hur det ser ut hos oss ;)    (Bilden lånad från nätet)


Ordspråk: Trötthet är den bästa huvudkudden./ Benjamin Franklin
Åhhhhh......

Skulle ljuga om jag inte säger att det känns motigt att börja jobba igen. Den här sommaren har schvissat förbi och jag känner mig inte utvilad och redo för ett nytt arbetsår.
Så mycket som inte är klart heller vad det gäller min tvillingbrors bortgång, så svårt för oss i familjen att försöka få ordning på allt när man bor ca 60 mil bort.

Jag rivstartar i varje fall med en arbetsdag från klockan 08:00 till 23:15...Här ska jobbas ;)


Härlig orkideé


Min födelsedagros, den blommade två veckor för tidigt i år...men det fanns blommor kvar även på min födelsedag =)Hittade en så härlig bild på min lilla prinsessa ♥...bilden tagen för ca tre år sedan


Arne vid vår egen lilla skogssjö, där både vi, hundar och hästar badar...


Maskros med liten insekt =)

Ordspråk: Det är bättre att slitas ut, än att rosta bort./ danskt ordspråkI skogen med hundarna =)

Denna sommar har mestadels bjudit på fint väder efter 16 hos oss...så även igår så jag och maken tog en sväng med hundarna i skogen tillsammans...Hundarna busade hela tiden och lekte. Till vår stora glädje så har Arne börjat gå ned rejält i vikt, han fick ju ett sår i magsäcken och fick äta dietfoder i ett år och i samband med  kastrationen blev han rund som en tunna. Vi ser att han är rörligare och orkar mer nu när vi gått tillbaka till det gamla fodret.


I en kvart kämpade de om denna pinne som Arne hittat...


Full koncentration....Här sitter Inez på berget och triumferar med pinnen hon tog från Arne...


Men Arne har inte gett upp fighten =)


Ser ni Inez överlägsna svansföring? Försök att ta mig om du kan =)


Så kämpade de igen en god stund om pinnen...Jag och maken var så glada över Arnes ork, för vart kilo han går ned finns ju chansen att han får finnas kvar hos oss längre.. i dagarna fyller han 9 år...


Vätskepåfyllning ;)Vår vackra skog...


Ljungen blommar överallt...


Bild från i Maj, "tunnan" Arne hoppar över en stock..


Bild från igårkväll, hörde det glada klappret från hovar och glada tjejröster...Några kompisar red förbi =)

Ordspråk: Av en hunds vänlighet kan man lära sig hur människan borde vara./ Captain Beefheart
Lite bilder från sommaren....

Bilder från juni och juli..Många av bilderna är från det vi var barnvakter till Mille ♥


Det är tungt att köra ved...


Allt måste prövas, medan morfar travar ved...


Ett mycket bra sätt att klia myggbettet under foten ;)Goa, älskade Arne ♥


Så fina blommor tycker Mille och plockar åt mormor...OBS: Det är inte ström på tråden ;)


Nu ska hästen få kraftfoder...


I Sollefteå...


Mille fick sällskap av en lom när han badade...Kvälls-siluett från juli...Sommarfärger...Ordspråk: Barn är i större behov av förebilder än av kritik. /Joseph Joubert

Inte ens en vecka kvar....

...tills jag börjar jobba på riktigt efter sommarledigheten. Jobbar även på fritidsgården i morgonkväll så jag mjukstartar lite. Just nu är vädret synnerligen omväxlande hos oss, värme runt 25 ena stunden och sedan kommer det en riktig skur och det kryper ned till 15. Svalt och skönt på nätterna så man behöver inte längre  vrida sig och kasta av sig täcket stup i kvarten pga värmen. Igår åkte jag med min kompis in till stora staden och vi shoppade loss lite inför jobbstarten. Idag blev det telefon hela förmiddagen, de flesta kretsade kring min tvillingbrors död och allt som måste göras. Har ännu inte fattat att han är död, undrar om jag någonsin kommer att göra det....Vi hade ju inte möjlighet att träffas så ofta pga avståndet, men vi pratade ju ofta i telefon och höll oss ajour om vad som hände på båda håll.

Men trots allt finns det en hel del att ändå se fram emot...dotter, måg och barnbarn ska sälja sitt hus i Stockholms utkanter och flytta närmare oss..De kommer troligtvis att bo 1-2 månader hos oss innan de hittat nytt boende på orten där svärsonen ska börja jobba. Sedan finns det en sak till som jag verkligen oxå ser fram emot, men det får bli en "hemlis" än så länge ;)


Två örnar (tror jag att det är) svävade över vår gård i söndags..vi har ett havsörnspar som häckar inte långt från oss..


Bilder på goa Mille ♥...(min dotter har tagit bilderna)I morse var det som vanligt fullt bus mellan Inez och Sotis...Arne sover lugnt och struntar i ungdomarna...


Den andra "gamlingen" Gurra sover helst i lugnet och friden på logen ♥


Bild från i söndags...två varma hundar som sökt sig till skuggan..


Synen som alltid möter mig när jag kommer hem, välkomstkommitén på trappan ♥ (bilden är tagen med gamla digitalkameran)

Ordspråk: Det finns bara ett ställe som är hemma. Och det är där en människa känner sig helt trygg./ Peter Egge5 augusti....och allt måste gå vidare...

Igår åkte jag till frissan, klippte mig och tunnade ur min tjocka kalufs rejält. Konstigt nog så ser håret tjockare ut när det blivit urtunnat... Sedan bar det av till min bästa vän för både bastubad och kräftätning, kräftorna var premiär för året. Jag berättade om de senaste veckornas jobbiga händelser och hon fick mig att se saker från lite andra vinklar, TACK goa Ann ♥ Hon har följt mig genom livet sedan vi gick i 9:an och känner mig så väl. Vi gick och la oss klockan 4 (som vanligt när vi träffas), i morse tog vi vid och fortsatte prata där vi slutade igår.
Vid 17 i em började det regna och luften blev direkt friskare och klarare, skönt efter två veckor med tryckande värme. Hörde att syrsorna spelade trots att det regnade =)


I augustimörkret lyste dessa lyktor upp vår kväll...


När det kröp ned till 14 på kvällen/natten och bastuvärmen gått ur kroppen flyttade vi in på hennes mysiga altan =)


Vid regnbågens slut ska det ju finnas en skatt, hann inte söka efter den denna gång ;)


En sommarkvällshimmel i slutet av juli...


En liten nässelfjäril som förirrat sig in i mitt kök, slog upp alla fönster och den hittade ut till friheten igen ♥

Ordspråk: Att ha en vän är som att vakna och känna att solen skiner / okänd

Hemma igen....

Det var både tungt men även glädjerikt att vara i Sollefteå. Tungt att gå igenom brorsans saker, minnen, saker som jag hittade och skulle vilja prata med brorsan om....t.ex. att han var så duktig på att teckna, när vi var små tecknade han aldrig, han tyckte jag var tråkig som satt och tecknade i 5 timmar ibland. Jag berättade tidigare att det startats en facebook grupp till min brors minne och flera av hans vänner träffade jag, de delade med sig av deras minnen ihop med min bror och vi fick många glada skratt tillsammans och även tårar. Begravningen blev fantastisk, vi hade världens bästa präst som berättade så fint och så personligt om Christer . ca 150 av hans vänner kom och många höll så fina tal vid kistan.


Blommorna på kistan är handblommor, alla andra vackra blommor stod runt kistan. Den fina, personliga begravningen det blev ger mig glädje idag ♥

I vanliga fall brukar det vara 3 musikstycken på en begravning, på Christers blev det 8, varav tre var vår brors favoriter ♥

Här en dikt som en av Christers vänner skrivit och som han även läste upp i kyrkan , sedan fick jag texten inramad ♥ Foxy var Christers älskade hund, han saknade henne otroligt efter hennes död.

Ditt liv här på jorden har nu tagit slut
Din bilfärd mot molnen har börjat
Ibland tar ett människoliv för fort slut
Det känns som det nyss har börjat
Nu får du träffa din Foxy igen
Era vägar skiljs ej mer
Nu när du bland molnen hoppar och far
Ska du veta att i våra minnen du alltid finns kvar

Vila I Frid
Rock´n Roll


 

Nu är jag hemkommen igen, men det finns mycket kvar att göra än...

Men idag tog jag mig ledigt och åkte ut på sjön med min bästa kompis, vi solade och pratade..och pratade...Ön där vår "solklippa" låg var oxå ett tjurbete...när vi hörde att det började knaka och braka i skogen hoppade vi i båten och rodde iväg en stund =) Tjurarna vandrade vidare och vi rodde tillbaka. Om två veckor börjar jag jobba igen, den här sommaren försvann i en rasande fart.


På den här bilden så ser ni att Jane är en riktig ängel, hon har t o m gloria;) Tack goa Jane för ditt stöd och hjälp ♥


Utsikten från solklippan =)


Små lätta moln dök upp på eftermiddagen...


På väg hem...två canadagäss på en sten, hade min gamla digitalkamera idag...ska någon kamera "bada" får det bli den ;)


Sommarhimmel från juni..

Ordspråk: Du kan inte hindra sorgens fåglar att flyga över ditt huvud, men du kan hindra dem att bygga bo i ditt hår! / Okänd

RSS 2.0