Varning!...Starka bilder på djurplågeri.....

Idag blir det ett starkt och argt inlägg.
Ibland misströstar jag totalt över den grymma rasen homo sapiens, vad vi utsätter djur och andra människor för utan att blinka.
Förra året var trenden en mössa med pälsinlägg och året innan var det päls på en jackas huva, oftast var skinnet från en hund. Kan du sätta på dig den mössan med gott samvete efter att ha sett dessa bilder?


Mitt hjärta gråter med dessa arma djur :`(
De här djuren offrade livet för att människor vill vara trendiga eller se rika ut.....

I tidningen i helgen fanns detta att läsa:

http://arbetarbladet.se/nyheter/sandviken/1.4049356-sa-har-levde-hastarnaEn bild på en av de vanskötta hästarnas hovar.


Arma djur, ingen människa behöver idag gå klädd i djurpäls, förbjud användandet av djurpäls, ge böter till dem som bär en päls...

Till sist ett av de mest vidriga konstverk jag sett =(

(Alla bilder i inlägget är lånade från nätet)Så jag grät åt denna sång som liten, om den lilla kalven på väg till slakt.


Ordspråk: Av en hunds vänlighet kan man lära sig hur människan borde vara./ Captain BeefheartNu blev det höst på riktigt...


...när vi fick ställa tillbaka klockorna så det blir mörkt en timme tidigare ;) bara att vänta in snön då som gör allt ljusare ;)
Förra helgen satte vi på vinterdäck på alla bilar i hushållet, det enda som saknas är en snöslunga, de går åt som smör i solsken efter de senaste vintrarna.


Mille kör sommardäcken ned till ladan i sin kärra. I vedförrådet är det fullt som ni ser med ungdomarnas grejer ;)


Lite sol bjöds det på i veckan, så vackert!


Min prydnadskatt......


.........Som älskar Idol, i lördags hade han i alla fall den goda smaken att inte sitta framför TV-n som han oftast brukar göra


När det var reklam och vi andra lämnade rummet passade denna herre på att göra det bekvämt för sig...mina hundar får INTE ligga i möblerna ;)

Min mage är inte ok än, men jag har tagit det lugnt hela helgen för att försöka förbättra läget. Idag har jag jobbat med min eximination på datorkunnande, skoj =) Ska jobba med det i veckan oxå.


Detta är gåvan jag blev så glad för, fick den av en förälder, det är en handblåst björn med världens goaste text ♥
Digitalkameran hade våra "hus-spöken" flyttat på och ställt tillbaka dagen efter ;)

Ordspråk: Jag är inte mörkrädd - om jag får ha lampan tänd./okändVart tog min digitalkamera vägen?.....

...ingen som vet.... ingen som vet. Dottern är på dagis-föräldramöte, misstänker starkt att hon lånat min ;) Hennes systemdigitalkamera tar så enormt mycket bättre bilder än min, men är oxå så mycket krångligare. Så det är bara att vänta på att hon kommer hem =)
Min magsjuka håller i sig, var hemma igår (blev bättre) Jobbade idag (blev sämre). Fick världens finaste present idag, hade så gärna velat dela den med er, men får göra det vid ett senare tillfälle.


EFTERLYST, belöning utlovas!

Ordspråk: Det är tre saker jag alltid glömmer. Namn, ansikten och - jag kan inte komma ihåg den tredje./okändORKA....

...hör jag ofta ungdomarna sucka i mitt arbete när något känns övermäktigt för dem. Idag säger jag oxå "ORKA"! Har jobbat i helgen och är trött, dimmigt, grått och trist hela dagen så här blir det sova snart, först en snabbsväng ut till hästen och ge honom kvällskraftfodret.
Har haft risig mage sedan torsdag förra veckan, kanske drabbats av en tidig "vinterkräksjuka" som blommade ut idag =( Typiskt, måste bara jobba imorgon!Vill definitivt inte hänga över toan med risig mage... (bilden lånad från nätet)

Ordspråk: All sjukdom kommer av mat och dricka./ Ludvig Holberg


Igår var jag populär....

...Nix, pix... jag hade glömt att det var min tur att stå för fikat =/ Med enbart kaffekoppar satt jag och min kollegor på vårt möte i två timmar och bara kände hur gärna vi velat ha en liten go bulle, kaka, smörgås, kex eller vad sjutton som helst som gett oss lite energi. Jag har världens trevligaste kollegor, ingen klandrade mig (bara jag själv, var det första gången jag glömde? nääää ) Jag tar fikat nästa gång sa jag =) Nej då stör vi hela turlistan, (då kunde kanske fler glömma ;) )
Jag kompenserade min fadäs med att vara sekreterare för mötet ;)


Bilderna lånade från nätet.

Ordspråk: Bättre ett dåligt minne än dåliga minnen./ okänd

Onsdag, mitt i veckan....

...redan och nu tycker jag att dagarna skramlar iväg med en hiskelig fart. Alla onsdagar är lååååångdagar för mig, börjar klockan 07:30 och jobbar till 17, sedan är barngympan ett måste för mig =) den slutar 18 och när jag sedan kommer hem blir det "kväller".

Har sovit dåligt denna vecka, vaknat flera ggr varje natt, hört allt, katter som klättrar på väggen och vill in, en fluga som trillarl från fönstret ;) mannen som vänder sig i sängen....ahhhh brukar ju aldrig ha några problem med att sova.


Sova, sova, så skööönt =) (bilden lånad från nätet)


När jag var ung sov jag ännu hårdare än jag vantligtvis gör nu. En gång brann grannhuset ned där jag bodde i min ungdom, brandkår, nyfikna med bilar körde och tittade på branden  och vad gjorde jag?....SOV.....
telefonen ringde på morgonen (förmiddagen) jag svarade och en röst sa - klarade de sig? Va, vadå? fattade inget,
-men ert grannhus brann ju ned inatt fortsatte personen i telefonen. Tyckte det var ett mycket dåligt skämt =(
Tog i på skarpen och frågade - Vad menar du egentligen? Då sa min kompis, gå ut på trappen och titta upp på ditt grannhus, det gjorde jag och den synen glömmer jag ALDRIG...Den stora lönnen utanför fd. grannhuset var långa mörka istappar där brandkårens vatten och askan från huset frusit fast, det var vinter och över -15 när det hände. Inget hus fanns kvar bara lite svartbrända bräder. Jag hade gått förbi huset när jag nattpinkade hunden, det lyste varmt och inbjudande från fönstren. Nu fanns inget kvar! Så skrämmande och otäckt! Jag hade inte hört något, jag hade sovit gott i min säng......


Så otäckt med bränder, en av mina största fasor. Är noga med att bryta strömmen till TV, kaffeapparater och tvättmaskiner, de brandfarligaste apparater vi har i vårt hem. Så även el-ljusstakar! (bilden lånad från nätet)

I vårt hus finns en brandvarnare på varje våning och de skulle även väcka mig med sina ilskna tjut, har ni bränt vid något hemma så vet ni hur illa de låter ;)


Dessa billiga livförsäkrare ♥

Ordspråk: För sent att vakta elden, när huset står i brand. / svensktIdag var det höst...

i alla bemärkelser...mörkt och regn precis hela dagen =/
Jobb, hundsväng i ösregn morgon och eftermiddag, jag och Mille röjde köksbänken (vet ingen som gillar att diska och plocka i diskmaskinen så mycket som han ) Kvällssvängen med hundarna fick mannen ta ;)
Är inte speciellt förtjust i låten, men den stämmer på min dag ;)

Ordspråk: Kanske är världens näst värsta brott att ha tråkigt. Det värsta är att vara en tråkmåns./ Cecil Beaton


Med stormsteg....

...bär det av mot advent, julkatalogerna med julgranar och tomtar ramlar ned var dag i brevlådan nu. Julbord annonseras redan i vissa tidningar. Hittade en fin  klänning som jag baske mig ska köpa till jul, 400 kr  =)


Klänningen, bilden lånad från Ellos.se

Det var nattmörkt när jag gick upp vid 06:00, det blev höstens första morgonsväng med ficklampa, men ingen frost eller is att skrapa på rutorna som det var förra veckan. Inga vinterdäck på än, men jag hoppas de kommer på båda bilarna till helgen.
Somnade sent igår efter en underbar glädje och händelserik dag, så det blir tidig kväller här =)


Bild från förra helgen, lupinerna har börjat blomma igen så även nässlorna, säkert lurade av vår varma höst.


Mina hjärtan, Arne ♥ och Inez ♥


Sotis ♥ Här ligger han på mitt tangentbord, han vet hur han ska ta all uppmärksamhet =)

Ordspråk: Innan vi lever är livet inte något, men det tillkommer oss att ge det en mening och värdet är inget annat än den mening vi väljer. /Jean Paul Sartre


Så GLAD.....

.... för idag träffade jag min biologiska pappa för första gången, kunde se likheterna i både utseende och såg många likheter i mitt sätt att vara. Vi har pratat mycket i telefon och det kändes bara så rätt att få krama om varandra ♥
Vi kommer snart att träffas igen =) Vi bor en bra bit ifrån varandra och möttes på halva vägen och åt en underbar middag, gissa var?

På samma ställe som Jane var i torsdags, nämligen Avesta. Så det blev ju ett foto vid dalahästen av mig oxå.


Jag lovar...klottrade inte på hästen, når nog inte upp  ;)


Detta var vår utsikt nästan hela vägen hem, så glad att min man körde för han kan ju använda sig av solskyddet i bilen, jag är ju för kort =)

Ordspråk: Den vackraste gåvan människan fått är att känna glädje./ Luc de Clapiers Vauvenargues

 


I morgon....

...kommer dagen som jag väntat på så länge =) Är så pirrigt glad och förväntansfull ♥ De enda som vet om min glada hemlighet är så klart Jane och min man o familj.
Jag brukar alltid vara cool och ha full sinnesnärvaro, vi får se efter i morgon om det stämmer ;)


Bilden lånad från nätet


Ordspråk: När döttrarna gifter sig förlorar fadern hemgiften, men han vinner badrummet. /okänd

Veckan som gick....

...har det varit jobb och jobb, har jobbat från 7:30-21:15 måndag och onsdag, bytte en kväll med en kollega som ville åka på hockey. Har inte hunnit att blogga något och igår kom min kära syster Jane med make på besök ♥


Goaste syster Jane, varför måste vi ha över 20 mil mellan oss? Skulle vara så roligt att bara kunna slinka in till varandra på en fika och prata och fnittra =)Har ni tänkt på vad länge vi haft fullmåne? Vi stod och pratade om det igår när vi gick ut till hästen. Den har varit "full" i en vecka nu.


Bild från i tisdags morse när jag gick med hundarna.Gustav är lik sin namne, gillar lasagne ;)

Mille har även han fulla veckor och somnar senast 19 efter sina händelserika dagar på sitt toppendagis. På onsdagar är det ju även gympa som han ÄLSKAR. Här kommer några bilder från onsdagen..


Balansgång på plint....


Balansövning på matta....


Härligt att krypa genom en tunnel...


Givetvis måste man pröva ribbstolarna =)

Ordspråk: Låt aldrig någonsin någon komma till dig utan att lämna dig bättre och gladare /Modet Theresa

Igår hade vi födelsedagskalas....

...min kära make fyllde år. Som vanligt så hade vi en stor och god räksmörgåstårta, det fanns rester kvar av den än idag, mums. Sedan blev det även champinjongratinerad fläskfile.
Dagen bjöd på strålande sol även om det var kallt.
Idag har det varit 7 som varmast, till eftermiddagen kom regnet. Jag och Mille städade och det kändes rätt ogjort efter att hundarna varit ute i regnet ;)


Mille väntar på snön??? Nix, detta är hans åkgräsklippare ;) Bilden tagen idag av dottern.


In och värma sig en stund, men Mille längtar ut, han skulle vara ute 12 timmar om dagen om han fick (dvs hela hans vakna tid ;)  )


Gurra, la min mobil bredvid honom som jämförelse =)


Gurra har skapligt stora tassar, de andra katterna ser ynkliga ut bredvid honom =)


Goa underbara Inez ♥ Alla bilderna är tagna idag.

ordspråk: Det bästa botemedlet mot sömnlöshet är en måndagsmorgon. /okänd


Bushundarna....

..har så stor glädje av varandra =) minst två riktiga repor med bus blir det varje dag. Inez  är så snabb att Arne är tvungen att gina för att ha en möjlighet att komma ikapp henne, men så kul de har =) Tror att Inez gör Arnes livslängd längre när hon ser till att han håller igång och inte bara slöar och ligger och tar det lugnt.


Här ser ni hur Arne ginar, men han har ändå ingen chans att hinna ikapp....


Inez vet om sitt övertag och retar honom genom att springa så nära att hon stryker förbi honom...


Mille är så van med deras race-turer att han inte bryr sig ett skvatt...han leker och donar med sitt =)


Inez stannar till med jämna mellanrum så att de kan brottas en stund, annars tappar Arne intresset och slutar jaga henne. Här tvärnitar han inför Inez vackra garnityr ;)


De brottas en stund men Inez tar sig även ur denna lek när hon vill....


...så kul att låta Arne tro att han har övertag =)


Sedan tog vi en lugn tur ned till åkrarna, då busas det inte på samma vis utan då används nosarna mest =)
Bilderna är tagna i fredags innan jag åkte och jobbade.


Självklart var Mille med ♥ han traskar på och tycker allt är kul =)


Förstår uttrycket att ligga i kurvorna ;)

Ordspråk: Det är en tröst att hösten är så vacker. /okänd
Hjälp.....

...jag har totalt glömt bort hur det är att ha småbarn. Dottern åkte till Kalmar tidigt i tisdags morse för sina studier. Hade lovat att ta hand om Mille under dessa dagar o fixa och sköta om allt, dagis. barngympan m.m. Hade bestämt mig för att ha god tid på mig, så klockan ringde två timmar innan min jobbtid. En halv timme för eget fix och kaffe sedan en lugn och skön väckning av Mille med gos och vällingflaska i lugn och ro. Vi gosade, pratade och fixade och plötsligt var det bråttom, ut med hundar (en 2-åring går inte fort) , sedan in i bilen och försöka knäppa ihop bältet i barnstolen, två bälten som ska formas till en triangel och bältena blir mer och mer snodda =( Hann till jobbet med 10 min till godo.


I morse ville Mille äta välling i min famn tittandes på barn-TV, sedan tittade han vidare tills mormor samlat ihop kläderna för dagen.

Igår var det tidig morgon, vällingen intogs i sängen av en go och glad kille. Tyckte vi hade god tidsmarginal men den krömp mycket snabbt, inga hundar behövde ut, husse hade gått med dem vid 6 och de skulle ju följa med mig ut på skogsdagen, skulle även köra skolskjutsbarn till skogen så det gällde att vara i tid. Barnstolsbältet ville inte bilda en triangel denna morgon...grrrrrrrrr...Lämna på dagis, vara kvar en stund, mormor hämtar när jag slutat jobba, puss och kram. 7 minuter innan jobbet börjar när jag träffar på rektorn som lämnar barn, vi hade det båda stressigt idag. Prick 8 på skolan =)

Torsdagen summeras, lugn morgon, hundar ut med 2-årings promenadtakt, börjar förstå bältet (lite) bättre, vink, puss och kram, 5 minuter tillgodo innan jag börjar jobba.
När jag hämtade Mille berättade jag att vi skulle hem och städa och han skulle få dammsuga och mormor skulle torka golven. Jaaaaa, Mille är en omtänksam kille och tyckte att det var dags för dammsugaren att få äta sig mätt på alla hund och katthår som samlat sig sedan måndagen (vi ska inte tala om allt grus och löv). Förstår varje småbarns förälder som inte hinner någonting, Mille vill gärna leka ute när han kommer hem, sedan blir det mat, och sedan nedvarvning, välling, gonattsaga och sova. Min mans syster sa till mig när jag var 20 år o försökte bortförklara vår oreda i hemmet (hon har barn som är äldre än min man) "jag gnällde över oreda och strumpor som låg överallt när barnen bodde hemma, nu har de flyttat och jag har fint och städat, men så tråkigt, städa inte bort lyckan" Sivs ord har följt mig genom livet, jag har följt rådet och hon har så rätt =)


Skrattade gott när Mille gick in under bordet och dammsög, han behövde bara böja huvudet ;) noga såg han till att dammsugaren blev mätt ;) (hatar suddiga bilder men blixten gick inte på)


En blöja kan användas till mycket ;)


Mössa! sa Mille ;)

Ser så fram mot nästa gång dottern ska till Kalmar, då går jag upp 2,5 timmar tidigare. En underbar vecka är till ända, jobbar i morgonkväll, lördag och söndag blir nog slyröjning om vädret tillåter.

Ordspråk: Den dumme städar och städar, geniet behärskar kaos./okänd

Yiiiippppiiieee....


....En glädjens dag blev det =) En härlig skogsdag med klassen och nu fungerar båda mina datorer igen =) Det var virusprogrammet som stökade till dem. Killen på jobbets IT avdelningen sa i måndags - jag ger upp din dator och sätter i en ny hård-disk ....så kul tänkte jag att min nya stationära hemdator som bara är ett år är ett minne blott =/ Jag hade lyckats rädda alla bilder men det fanns så många dokument och annat jag ville ha kvar men som inte gick att spara eftersom alla drivrutiner var puts väck..

Idag hade vi skogsdag och solen sken och mina farhågor om dåligt väder som jag skrev på bloggen igår kom på skam...Ibland gillar jag att ha fel ;) Här kommer några bilder från vår härliga skogsdag. Klassen delades in i grupper och de fick besöka fem stationer.


Här är min grupp som ska avgöra ett antal horn och pälsar och avgöra till vilket sort djur det tillhör.
Vi är vid vår skogs-sjö 1 km från vårt hus =)Här ska ungdomarna göra upp eld och bränna av ett snöre på kortast tid...Bara näver, späntstickor och ved fick användas, och späntstickorna fick de hugga till själv.


Inez fick följa med till elevernas stora förtjusning, min underbara tjej växer bara i mina ögon, lugn ligger hon här medan eleverna skjuter med luftgevär på en tavla. Resterande stationer var beräkning av träd och mätning av träd, samt hur man röjer och vad man ska tänka på.
En av grabbarna blev synnerligen förtjust i henne och de lekte ihop en god stund. Här har de lekt färdigt och gosar med varandra. Den killen vann hennes hjärta och hon följde honom som en skugga ♥ Inez ser liten ut här men killen är faktiskt 180 lång ;)


Vid lunch körde jag hem Inez och hämtade Arne som fick några timmar ute i skogen. Men eleverna tyckte att han var för stor och därmed lite skrämmande så han rönte inte samma framgång som Inez ;)

Mitt ute i skogen ringde min mobil, det var från IT-avdelningen, felet var hittat och jag skulle få instruktioner för att lösa problemet på min hemdator =) Jag jublade och hade inte nog med lovord till världens bästa IT-tekniker som alltid ställer upp och är så genomsnäll och go =) Det tog mig bara 25 minuter att återställa hemdatorn och nu fungerar det igen =) Skriver detta inlägg från min reparerade dator =)

Ordspråk: Något av det bästa med unga människor är att de ifrågasätter, att de bryr sig om rättvisa och att de har ett öppet sinne./ Zack de la Rocha

Djuren vi äter...

....vad har många av dem för liv, det (ofta) korta liv de lever. Kikade in till Daniel och såg hans inlägg och bilder på svensk djurhållning hos vissa av våra "matleverantörer" inlägget heter Möt ditt bacon. Det är vidrigt att år 2011 fungerar inte svenskt djurskydd trots alla fagra löften från våra politiker, bara falska luftslott som man pumpar i svenska folket. Jag har haft djur i hela mitt liv, EN ENDA GÅNG har jag fått ett besök av en djurskyddsinspektör, då gjorde kommunen en drive och besökte alla hästgårdar som fanns i vår kommun.
Kika in på Daniels tänkvärda blogg, vill du att maten du äter ska leva under dessa förhållanden? Självklart vet jag att många uppfödare sköter väl om sina djur och att många djur har det mycket bra...Men flera slakterier är oxå vidriga i sin behandling av slaktdjuren, finns så mycket som måste göras innan vi kan slå oss ned och äta den goda fläskotletten eller nötsteken med gott samvete.


Dessa två kalvar svalt eller frös ihjäl, ingen brydde sig om att sköta om dem  (bilden lånad från nätet)


En bonde som väntar åtal för djurplågeri (bilden lånad på nätet)


Ordspråk: Blott de tama fåglarna har en längtan. De vilda flyger. / Elmer Diktonius

Tacos till kvällsmat...

...och det gillades av Mille =) Fanns inte en tomat, majs eller gurkabit kvar när vi skulle duka av. Han älskar grönsaker och frukt. Jag är inte så noga med när man ska äta vissa rätter...Plötsligt blir jag sugen på filé och då gör vi det även om det är en tisdag ;) Mamma höll hårt på traditionerna med husmanskost på vardagar och sedan finare mat på lördagen, men söndagen var viktigast..då skulle det gärna vankas en fin stek med en obligatorisk efterrätt, och alltid fint dukat.(bilden lånad från nätet)

Ikväll blir det Hollywoodfruar, måste bara titta på programmet. Deras värld är så långt ifrån min, funderar många ggr om de kan stanna upp och njuta av allt de skaffat sig eller om allt är köpt för andras beundran? Men facineras ändå av det de berättar och hur de ser på saker och ting =) Har även förstått på jobbet att många tittar på programmet. ;)


Bilden lånad från nätet.

Tittar även på Idol, Lets Dance, fångarna på fortet och diverse återkommande "serier"...det är min bästa avkoppling och jag släpper totalt arbetet som jag i tankarna ofta tar med mig hem.
Har aldrig ätit blommig falukorv, men tror det skulle vara gott =)


Ordspråk: Allting har en ände, korven den har två. Pannkakan har ingen, men den går åt ändå./OkändSå var vi då inne i oktober....

...och det märks, grått som sjutton idag men än så länge har det inte regnat. Jag och maken fortsatte förra helgens jobb med slyröjning. Vi har haft två härliga dagar med sommartemperaturer på över 22 grader i skuggan. Jag sover fortfarande med fönstret öppet och vaknar var natt av katter som klättrar in eller hoppar ut.Här sitter Sotis och funderar på om han ska hoppa ut, ni ser vad klomärken det är på väggen, men maken sa bara "det kan vi måla över". Under fönstret är källardörren så de har en bra bit att klättra upp ;)
Jane, på den här bilden ser du en av plastpåsarna som sitter på väggen för att hålla spillkråkan borta.


Närbild på min lilla, goa älskling ♥

I helgen har ungdomarna och Mille varit i Dalarna och hälsat på dotterns svärföräldrar, tomt och tyst har det varit, man vänjer sig fort vid liv och rörelse. Inez avgudar dottern så hon har sett lite moloken ut. Men om bara några timmar så är de hemma igen =)


Gustav, han är ju en mycket stor katt så det är inte så konstigt att han väger 7 kg.


Här kommer en glad Inez ♥


Goa Arne njuter i solskenet ♥


Måste bara ta med denna härliga bild..Rambo (dotterns katt) har följt med som vanligt till dagis. Rambo är en jättesocial och go kille som även vandrade med dottern till affären. Hon fick otaliga ggr gå tillbaka med honom och ibland satt han utanför affären och väntade in henne =)

Ordspråk; Man kan ha hund, men det är katten som äger människan. Katter tycker nog att människor är rätt bra husdjur./George Mikes

En Award från Mari-Lena


Fick denna award från MariLena

gör så här:

fullfölj nedanstående meningar och skicka vidare  Awarden till

5 andra bloggare !

1.    när ingen ser eller hör mig så……………Sjunger jag, hellre än bra ;)

2.    jag går aldrig hemifrån utan……………min handväska som är ett helt materialförråd och väger minst 5 kg. Där ryms allt jag behöver i vardagen, lim, tejp, pennor, sudd, whiteboard-pennor, sax, paraply och en massa annat =)

3.    min blogg heter ”kort och gott”, och det gör den för…..att jag är kort (158 stolta cm över havet) jag skriver om min vardag och fotar massor av det i livet som jag finner gott ♥.

4.   om jag vågar så skulle jag……………starta eget i det som jag vet att jag är bra på ;)

5.    om 10 år kommer jag att……………vara nöjd och glad och att ha tid att fota mer och ha flera djur än jag har nu  =)

och nu gör jag som Mari-lena, och utmanar 5 bloggare som har kommenterat

senast på mina inlägg!

 

Jane, min kära lillasyster

Elise

Roggan

Viveka

Miie

 

 RSS 2.0