10 dagar sen sist....

...... men bloggen har liten prio just nu. Våren är här och utelivet har börjat igen =)
Som jag skrivit tidigare så hör bloggandet till höst och vinter för mig. Veckan som gick var det studier i Kalmar för min dotter igen och mormorsvecka för mig. Så väl vi kommit in oss i rutiner Mille och jag, vi lägger oss tidigt och går upp tidigt. Mycket hinner vi med på morgonen och vi slipper stress.

Igår städade Mille och jag bort alla pinnar från tomten som hundarna släpat in under vintern, när jag tömde skottkärran klev jag på något vasst, kanske en spik. På kvällen jobbade jag på fritidsgården och vi hade 5 band på besök och minst 100 besökare, jag och min kollega servade banden i deras loge och vi hade fullt upp hela kvällen. När klockan blev 22 kunde vi sätta oss ned och ta det lite lugnt och då började det bulta i min fot =/

I dag, lördag så har jag inte kunnat stödja på foten och har tagit det lugnt hela dagen, känner en viss förbättring i foten och svullnaden börjar ge med sig =) Så i morgon blir det röjning av huset och tvätt, välbehövligt i vårtider då hundarna drar in en massa sand och smuts och alla djuren fäller massor av hår.

Här kommer lite bilder ;)


Vår himmel ikväll....


...Jag och kära maken beundrade den ihop =)


När våren kommer så flyttar katterna ut...så även Sotis...


Här är Sotis med oss på hundpromenaden...


Tre kompisar som vill leka i samma vattenfyllda dike.


Skitiga hundar förpassas till kök och hall tills de torkat...förståelsen från dem är NOLL, varför har du satt upp en grind matte ?


Långhårig kille blir.....


...korthårig när mormor tar fram saxen ;)


Morgonfrilla och .....


...morgonmys med TV och fåret Shaun.


Sotis ♥

Ordspråk: Carpe diem 

Oj vilken vecka........det blev =)
Förra torsdagen var Mille riktigt krasslig, han hade varit sjuk hela veckan och varit feberfri på onsdagen och fick åka till dagis på torsdagen. När han kom till mig på em var han riktigt hängig, vi låg i sängen och läste sagor, det var den aktivitet som passade honom bäst. Tempade honom och han hade 39,2 i feber, så det blev hemmadag igen på fredagen.


Fredag och lördag jobbade jag på fritidsgården =) söndagen ledig, på måndagskvällen jobbade jag igen på fritidsgården. Har tänkt på att jag alltid rivstartar ordentligt efter alla ledigheter ;)  Som jag berättat tidigare så jobbar jag bara fem kvällar på fyra veckor, men kvällarna ligger ihop.

Igår på lunchen blev jag uppringd på jobbet och blev inbjuden till en teaterföreställning som handlade om ungdomars mående idag. Självklart så åkte jag till föreställningen, den var SUPERBRA! Teatern är uppbyggd på ungdomars berättelser och handlar bl.a om incest, självskadande,missbruksfamiljer, bullimi, anorexia osv. Debatt efter teatern, vilken jag stannade på, hemma 21:45. Ska försöka gå på alla föreställningar som visas på teatern med nya "berättelser" varje månad.
Är lite trött ikväll, är inte van vid så många sena kvällar på raken. I morgon sista arbetsdagen för veckan, hur fort går inte veckorna? Snart påsk! =)

Lite bilder från veckan:


Bild från i fredags, det hade snöat på natten, Arne var ute och "skrotade" för sig själv. Av bilden och svansen att döma så har han rullat runt i snön ♥ Så vacker mitt stora hjärta är där han ligger och myser ♥♥


I måndags när jag åkte hem till hundarna på lunchen möttes jag av Mille på Lokie.....


Totalt orädd är denna lilla ryttare...det enda som intresserade honom här är AKTA MIN KRATTA ;)


Give me five...sedan satte han handen på hästens rumpa och pratade med mig...lite mer försiktighet hade både jag och hans mor önskat ;)


Godis och en klapp till en duktig häst efter ridturen.....


Sedan blev det hagen igen för Lokie.


En nöjd ryttare efter ridturen, har man inga fickor så går det bra ändå ;)

Ordspråk: Barn har aldrig varit särskilt bra på att lyssna på de vuxna, men de har aldrig försummat att imitera dem./ James Arthur Baldwin


En veckas uppehåll....


Blir det på min blogg, så mycket att göra just nu och jobbar i helgen! Foten är bättre och febern försvann helt förra torsdagen.
Vi ses snart! Hoppas ni har lika härligt vårväder som vi =)


Hundarnas, katternas och hästens hårfällningsperiod är här ;)

Ordspråk: Gott om tid har jag ont om/ okänd

Sportlov del 2....

Igår hade vi jättehärligt väder, blev en härlig utedag med dotter och barnbarnen.
Mina goa barnbarn skottade snö för fullt så att det inte skulle frysa till is igen så att farmor/mormor kunde ramla på isen igen. Mille måste blåsa på min fot flera ggr var gång han är hem och berättar för alla att mormor har ont och måste se på min fot.
Igår hade prinsessan beställt mat, vi skulle äta pannkakor och blodpudding. Medan jag stekte rätterna så vispade hon och Mille grädde, de delade rättvist på uppgiften ♥♥


Sotis börjar så sakteliga ta sig ut igen vartefter värmen kommer och snön smälter. Vi skrattar gott åt hans rädsla för vatten och att bli blöt om tassarna ( något som inte bekymrar de två andra katterna det minsta). Sotis och Rambo hade en kul lek i syrenerna och for runt i träden igår. Inne har de så kul med  goa M... som leker med dem hela tiden ♥

Kusinerna busar i vår säng =) Tyvärr så har Mille blivit sjuk och hade 38,5 i feber visade det sig igår kväll. Lite bättre idag i alla fall. På mitten bilden ser ni vad man får ut av att borsta Arne efter utevistelse...massor av hår och två pinnar ;)
Äntligen...äntligen hittade jag en hundsäng som Arne ryms i ♥ Köpte en varsin åt hundarna på Ö&B i måndags. Men oftast blir det för varmt och hundarna föredrar att svalka sig emellanåt på golvet.
Idag fredag åkte prinsessan hem, fyra härliga dagar har vi haft  ♥  =)

Sedan igår är jag feberfri, foten mycket bättre. Många av er inklusive syrran var bekymrade över att jag jobbade med feber men jag är inte feberkänslig. I onsdags frågade dottern mig hur jag mådde när hon kom - bra sa jag, ingen feber. Tog örontermometern och provade den visade på 38 grader, jag var helt säker på att jag var feberfri.
Hoppas vårt vackra och varma väder får fortsätta över helgen nu.

Ordspråk:Om jag ska tro på något som jag inte ser, då föredrar jag under framför baciller. / George Bernad Shaw

SPORTLOV =)

I måndags var Milles dagis stängt, då bestämde jag och dottern att vi skulle åka till Milles "favoritlekland" ......IKEA.....
Sagt och gjort, vid nio rullade vi in till storstaden =)


Vi diggade musik i bilen och först blev det lek på lekplatsen som fanns precis vid garaget.
Sedan blev det en Semla till Mille och smörgåsar åt oss på en restaurang innan vi tog oss an Ikea.


ALLA sängar måste prövas, stolar provas, kikas i skåp och lådor m. m.


Ska feber prövas så bör man göra det rejält ;)
Det borde mormor gjort, när vi åt på Mc Donalds innan vi åkte hem tyckte jag att de hade så kallt och jag frös verkligen. När jag packade ur bilen hemma slog jag omkull mig på isen (andra gången samma dag) Svor gjorde jag så det ekade i nejden. När klockan var 17:15 frös jag så jag skakade, tog tempen, 39:5.
Förstod att det var för sent att få tag i en vikarie, skulle ju jobba klockan 18 på fritidsgården så det var bara att stoppa i sig treo och pallra sig iväg =/ Fem ungdomar var krassliga och låg på soffor och vi gnydde och gnällde ihop ;)

Tisdagen tillbringade jag i sängen med 39 graders feber, vid 16 stoppade jag i mig treo och åkte och handlade och vid 17:30 kom prinsessan ♥
När hon läste högt för mig på kvällen så läste hon om en kille som älskade prinsesstårta, då blev vi sugna och bestämde oss för att åka till Kondis nästa dag =)


Vi har världens finaste konditori och jätteduktig konditor så vi hade en mysig stund och åt gott, även dottern var med. Sedan åkte vi och hämtade Mille från dagis och for hem till oss. Dottern skulle hjälpa mig att mocka stallet då min fot inte mår bra efter senaste vurpan, fotknölen är borta och den är mycket svullen och det är svårt att få på sig en stövel. Hon gjorde även mat åt oss alla ♥ Underbara prinsessan läste böcker för Mille och lekte med honom, Mille avgudar sin kusin ♥
På kvällen var det barngympa och mormor fick stå över allt bus denna gång och bara titta på.


Fotknölen är puts väck!

Idag har vi fått ett ton hö, foten är lite bättre så det gick att få på sig stöveln och baxa in det. Nu väntar vi på att Mille och dotter ska komma så ska vi vara ute i det fina vädret, termometern står på 19,2 på södersidan och 10,3 på norrsidan ;) Lika härlig dag igår, isen börjar sakta ge med sig.

Ordspråk: -Tror du benet är brutet? -Nej det tror jag inte, för det värker oavbrutet./ Åke Hernström


RSS 2.0