En underbar julhelg! =)

Har inte hunnit blogga sedan den 21 december, då kom dotter och barnbarn hem till oss. Vi hade en hel del julbestyr att göra tillsammans men inte minst såg vi till att ha tid att umgås. Kvällen före julafton betade jag och dottern av minst 14 favoritavsnitt av "Sunes kalender". Senare på natten mot julafton kom svärsonen hem till oss efter det han slutat jobba, 22 mil hade han att köra.

Milton och Arne trötta, på kvällen den 22 december.

Dottern hade sin ljuvligt söta kattunge (Rambo) med, ett yrväder och en kurrmaskin av Guds nåde =) Han gillade verkligen vårt hus, några sömndruckna och kylslagna flugor följde med juldekorationerna ned från vinden, i värmen kvicknade de till och började poppa runt i taken och surrade i fönstren, så roligt att jaga dem tyckte Rambo (men inte mina blommor =) )


Jag spelade farmtown, Rambo försökte ta den lilla gubben som kilade omkring på skärmen.


Tomte och kattunge helt utslagna.


Får vänta till nästa år med denna tomteluva, lite för stor =)

Julafton började vi som vanligt med risgrynsgröt och skinksmörgås, vid två åt vi julmiddagen och sedan blev det Kalle Anka, ingen jul utan Askungen, tjuren Ferdinald och Benjamin syrsa.
Har alla Disney kanaler men tittar aldrig på ett tecknat program till vardags, sitter ibland och kikar med barnbarn, men att missa Kalles jul, det skulle vara katastrof.

Efter Kalle Ankas jul delar vi alltid ut julklapparna hos oss, så även i år. Milton (och Rambo) gillade papper och dekorationer skarpt men uppskattade även de julklappar han fick. Jag och min man hade bestämt att vi inte skulle ge varandra några julklappar i år, vi ska köpa en riktigt bra digitalkamera med videofilmning med HD kvalitet senare. Vi vill kunna filma bla äldsta barnbarnets dans och Miltons uppväxt. Vi har videofilmat dottern och äldsta barnbarnet från det de är nyfödda tills nu, men tekniken går ju framåt så snart finns nog inga VHS spelare kvar att köpa i handeln, dags att lägga alla dessa gamla filmer på DVD.


Milton har redan tjuvstartat med sin julklapp =)


Rambo undrar vilka julklappar som är hans =)

På juldagen kom sonen och äldsta barnbarnet, vi firade julafton igen efter våra traditioner. Istället för Kalle Ankas jul hade jag köpt en DVD med tomteverkstaden, utdelning av julklappar av tomten, tjuren Ferdinald m m, vi hade även sparat en del klappar så att son och barnbarn inte behövde öppna julklapparna själva, vi vet hur man drar ut på det roliga ;) På kvällen satt vi i flera timmar och spelade nya monopol, jättekul hade vi. Vi hann även med en film innan vi alla trötta och nöjda la oss.


Meja delar ut pengar i rätt valör åt oss alla när vi spelar Monopol.


Mina älsklingstomtar <3 Meja och Milton.


Mina underbara barnbarn, älskar dem så mycket.


Skulle dra av Milton luvan men den satt som en sugpropp =) Gissa om vi skrattade åt hans min? Lite Toker över denna bild eller hur?

Kan bara summera denna julhelg som en av de bästa jag varit med om, massor av gnistrande snö och kyla förbättrade allt =). Fullmånen som skapar en sagovärld med sitt vackra blåa sken med långa skuggor. Vill inte gå in om kvällarna när jag nattat djuren och det är så vackert. När kommer tekniken så långt att jag kan fota dessa vackra kvällar och nätter?


Milton har sovit en liten tupplur i vår julbäddade säng! Visst matchar han våra lakan? =)

I morgon nyårsafton, goda vänner kommer till oss, önskar er alla ett GOTT NYTT ÅR! =) <3

Psstt: mina nyårslöften i år - köra på min crosstrainer minst 15 min var dag och blogga mera, fick lite träta av min kära syster idag för att jag varit så dålig på att blogga =) För hennes skull ska jag skärpa mig, kram syster <3


Bild från idag, -22 och full månen syns redan =)


Så vacker solnedgång i kylan, tänker här på Viktor Rydbergs "midvinternattens köld är hård"
Bild från idag 30 december.

Varg eller lospår?

När min man gick ut med hunden i morse visade hunden honom på mycket stora tass-spår så även två stora bajshögar. I bajset fanns mycket hår och det var mycket stora kottar. Jag följde med och tittade på spåren en stund senare, men i och med att det är så kallt -14 så blir det inga riktiga spår i snön. Kikade på "bajsarna" och försökte avgöra på nätet vad det kunde vara för djur, lutar nog mest åt varg. Varg har vi haft i våra trakter i många år, en ungvarg var synlig bara någon km från oss för några veckor sedan.


Bajs och spår


Luktade illa gjorde den också.


-12 mitt på dagen och strålande sol =)

Idag kommer dotter och barnbarn hem till oss, så roligt det ska bli.


Så söta båda

Snart är det jul =)

Har inte haft tid att blogga på ett tag, december månad är min favoritmånad, mycket att göra men bara kärt besvär =) Vår Nobelfest blev toppen, så även discot efteråt.
Alla julklappar inhandlade och nästan alla inslagna. Julkorten postade, som vanligt tänkte jag skippa fyra, fem av dem jag brukar skicka till av olika anledningar, nya adresser, vi har inte setts på flera år och vad händer? det är från dem de första julkorten dimper ned i postlådan =) Så dåligt samvete jag får, skickade fem nya kort i fredags med vanligt brevporto.


Har redan möblerat om med mina stora blommor så att julgran och julklappar får plats.

Min man och jag har gjort julmat och städat frenetiskt, vi ville bli klara tills i morgon för då kommer dotter, barnbarn och kattunge hem. Vi vill  ha tid att umgås med dem och bara njuta av att ha dem hemma =)
Vi är nästan klara =)

Så vacker jul det verkar bli i år, snö och kyla i hela Sverige.
Önskar alla en GOD JUL!
Här kommer några bilder från vår gård i vinterskrud och kyla.


Bild från vårt sovrumsfönster igår.


Himlen förändrades hela tiden, så vackert!Blev bara vackrare...


och vackrare.....


Sen den magnifika avslutningen av en vacker vinterhimmel =)

Idag kände jag att jag behövde LUFT har stått vid spis och bakom dammsugare hela helgen. Tog en paus och gick ut till djur och natur, fotade "lite" som vanligt ;) Här kommer några resultat =)


Idag kämpade sol och snömoln med varandra, det blev fifty fifty


Jag och hunden gick till åkern för att se om rådjuren varit där, såg inte ett enda spår=(Ingen tid med bloggning just nu =)

Som ni nog märkt har jag inte haft tid att uppdatera min blogg den senaste veckan.
Livet går i turbofart just nu med lite ledighet. Julklappshandling, julmat, utvecklingssamtal ihop med lärare, möten, nobellfest m m.
Kommer igen när mer tid finns, fram till dess önskar jag er en bra vecka =)Mitt köksbord och fönster i advent.


Färdigdukat inför våra elevers nobellmiddag förra året =) Imponerande eller hur?

En dålig dag som ändå fick bli bra!

Igår berättade min man att de skulle få besked vilka som skulle få gå denna omgång. Flera har fått sparken tidigare pga lågkonjunkturen. Min man hade på känn att det var hans tur. Bad honom sms:a mig om så var fallet. När klockan var vid 11 hörde jag en glad trudilutt på mobilen, visste med säkerhet att det var från min man, så var också fallet, han hade varit en av fem denna gång som fick gå =(
Men mitt i sorgen känner jag ändå en glädje över att min son och svärson har jobben kvar. De sitter ju mitt i livet med familjer, småbarn och en del skulder. Det har jag och min man klarat av, inga skulder och ett lån på gården som är (ursäkta uttrycket) "en fis i rymden". Vi ska klara oss bra ändå på min lön.
Min svärson gav oss ett glädjebesked till som gjorde att vår dag ändå blev rätt ljus trots mannens avsked. Summa summarum, dagen blev ändå dräglig ;)
Sätter in några bilder från morgonen, den första bilden tagen från gården, frost och 8 grader kallt.
De andra tog jag en km från jobbet, så vacker morgon över sjön =)


Månen lyste fortfarande när jag gick ut med hunden, 8,1 minusgrader.


Änder "snattrade" högljutt i vattnet, runt vassen hade is lagt sig.


En så vacker morgon, digitalkameran fick följa med i handväskan =)

RSS 2.0