Semester 7:e dagen. Öland

 
 
...Vaknade och åt en lika god frukost som alla de hotellfrukostar jag ätit senaste veckan. Sedan blev det förberedelser inför Ölandsresan, I....... packade en så stor fika/matsäckskorg så hälften blev nog inte uppätet, men så himla gott   Vi gav oss av i god tid för att hinna se lite av Öland, tur var det för senare skedde en trafikolycka på Ölandsbron så bron var avstängd och vi hade inte hunnit till teatern. (Hoppas det gick bra för alla inblandade i olyckan)
 
 På Ölandsbron.
 
 Skimret i bakgrunden är havet, så vackert.
 
"De fem kvarnarna".......
 
.......så vackra och välbevarade.
 
Ett helt annorlunda lanskap än jag är van vid, så vackert på öland.
 
Tycker dessa stenmurar som fanns runt många gårdar är så vackra.
 
Himmelsberga museum, där skulle friluftsteatern spelas.
 
På väg till "spelplatsen", gräset är helt förtorkat 
 
Teatern var så kul 🤣 alla skrattade glatt åt intrigen. 
 
 Alla var så bra i sina roller.
 
I pausen åkte picknickkorgen fram. Precis som fåren tidigare hade gjort så valde vi skuggan. Jag letade efter en plats utan fårlortar, det fanns inte....
 
 
 Så vackra byggnader på museét
 
 
Vi åkte sedan hem till I...... igen, dottern och jag bjöd på middag, en favoriträtt som vi kallar "pastaröra" vi satt länge ute och pratade i den ljumma kvällen. Nästa dag skulle vi besöka Kalmar slott, efter det började hemresan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Semestern 6:e dagen.

Efter ytterligare en dag  på Legoland och 7,5 timmar senare på Legoland så åkte vi vidare till ett samhälle som hette Korup utanför Odense, loggade in på hotell Fredrik den VI.
 
Fint rum fick vi här också, men det serverades inte middag på hotellet så vi fick åka in till Odense.
 
 
Där hittade vi en grillbuffe, du fick välja av en hel del olika grillade köttsorter och ta en skiva av vad du ville ha, sedan var det buffe med massor av gott. Vi åt alla för mycket, vi fick vänta ett tag innan vi kunde åka dryga milen tillbaka till hotellet då Mille blev illamående efter att ha ätit för mycket.
  
Tidigt morgonen efter startade vi färden mot Kalmar. Ungdomarna ville se Sveriges match i VM på eftermiddagen. Jag tycker inte om att åka fort och ville vi skulle ha god tid på oss (i Danmark var det ofta 130 km/h 😱 )
Första gången jag åker över Öresundsbron.
 
Det blev några timmar i bilen innan vi kom fram till dotterns pojkväns mamma som bor i en by utanför Kalmar. Vi skakade hand och sedan pratade vi, en själsfrände till mig, vi hade så många liknande livsöden, intressen och samma stora djurintresse. Vi gick en promenad till badplatsen med de härliga hundarna Freja och Knut  , ungdomarna badade och vi pratade. Vi kom fram till att vi båda fått fjordhästar som barn och båda våra hästar var uppfödda i Danmark. Jag kan inte berätta här om allt vi hade gemensamt, men på kvällen när jag la mig tänkte jag att det kändes som vi var barndomskamrater, känt varandra i hela vårt liv och bara tog vid och började prata där vi slutade sist. Vi blev bjudna på så stor gästfrihet och god mat. Mille och jag tog över hennes dubbelsäng och i den ingick en varm gosig hund, ibland två   
  
Mille med gosiga Knut 
 
Freja sov troget hos Mille, så typiskt tikar att ha full koll på barn  så gör ju även Inez hemma hos oss. Mille var så hänsynsfull första natten att han kröp in under mitt täcke för att inte störa Freja när hon sov  Nästa natt sa jag åt honom att rätta till täcket som han ville ha det och då skulle hon lägga sig där när det var klart och så skedde och jag fick ha mitt täcke ifred 😉.
 
Finaste freja   Vad vore människan utan hundar? eller djur överhuvudtaget?  
 
 
 Bild från badplatsen, man ser Kalmar över sjön, jag såg även Öland och ölandsbron. 
 
Här har vi öland.
 
I gäststugan sov ungdomarna gott
 
Så vackra fönsterlampor   Till hösten kommer jag att köpa in några som får lysa in sommaren i vintermörkret.
 
På natten vaknade jag och hörde hur regnet porlade, glad blev jag då allt är så förtorkat, (senast idag fick Kalmar och flera andra län totalt eldningsförbud, innebär inte grillning ens på egen tomt ). När I...... gick ut och morgonrastade hundarna ropade jag - blev det mycket regn inatt? Inte en droppe svarade I........, här är förklaringen, en härlig liten damm som porlade fridfullt 
 
 I morgon ska I..... visa mig/oss hennes barn och hemtrakter Öland och så ska vi gå på hembygdsteater där hennes dotter spelar med .... så jag ser fram mot det   
 
 
 

Fjärde och femte dagen blev det...

 
 ...Legoland. Nu en tre år äldre Mille som tog för sig så mycket mer av vad Legoland hade att bjuda på.
 
Självklart blev det piratskeppet ett par gånger och dottern och Mille gick all in och sprutade ned alla som besköt dem med vatten. Älskar min dotters envishet, hon blev blöt men de som sköt på henne blev blötare
 
Superglass i värmen dag 2
 
 Mille fick sitt Legolandkörkort med foto och allt.
 
 
 
 
Här åker de kanoten, fick vänta ett bra tag innan de kom.
 
Hade fullt fokus på denna lilla hund, bunden vid staketet då ägaren åkte "kanoten" folk klev på dens svans och såg den inte då den var liten. Ställde mig mitt för den så den fick ligga ifred.
 
Sista filmen är även den från ett vattenäventyr. 
Miltons favorit..
 
Hittade även en 10 veckors Rhodesian ridegback valp i en vagn för barn, de hade även en vuxen rhodesian, helt lugn sov valpen i folkhavet och alla ville så klart titta på de två hundarna.
Här låg en tio veckors valp och sov gott  
  
Så blev det kväller igen, hotellet hette propellern drygt en kilometer från Legoland, inte undra på namnet med alla flygplan som åkte över vårt hotell och legoland ideligen idag.
 
 
Bakgården på hotellet.. 
 
I dom vita fönstren skönjer man en pool.
 
Första Danska ölen intogs här....så gott!
 
Hotellfrukost
 
 

Tredje dagen, 4 juli besökte vi ....

En regnskog i Danmark
 
 
 
 Varmt var det som tusan ute och inne i regnskogens fuktighet så dröp svetten av oss. Men först tittade vi på den svarta pantern.
 
Den hade en någorlunda hyffsad inhängnad, den var mest intresserad av ett bygge utanför. Däremot fanns det en fläckig jaguar som stressat gick runt i ett fingerat rum från en tropisk jägare, den tyckte jag synd om 😭.
 
Mille prövade en klättringsgrej.
 
Insektshotell ska vi bygga nästa sommar, tog bilden som tips på vad man kan göra .
 
Fria apor i regnskogen.
 
En tröttis 
 
En stor sköldpadda, gillade att så många djur fick gå fritt.
 
Sovande bältadjur.
 
Det porlade och fanns vatten och vattenfall överallt.
 
Älskar bara danska språket .
 
 
De sålde inte korv, bara glass 
 
Vårt hotellrum för natten, vi är i Horsens.
 
Torra och sönderbrända gräsmattor överallt. Här blev det minigolf på kvällen.
 
Ett stort hotellkomplex.
 

2 juli påbörjade vi resan...

....till Danmark. Vi startade hemifrån oss klockan 13 och ställde kosan mot Göteborg där vi skulle övernatta. Tidigt morgonen efter skulle vi åka färjan till Danmark.
 
Uppe klockan 6, en varm och solig morgon som vanligt denna sommar. Klockan 8 gick färjan Stena Line.
 
Härligt soldis på havet.
 
Hejdå Göteborg och Sverige.
 
Mille och jag beundrar utsikten.
 
Vi tillbringade en del tid på barnens lekställe.
 
Väl framme i Danmark styrde vi mot Skagen, jag har alltid längtat efter att få se det speciella ljuset som är där och få se de två haven mötas.
 
Många fartyg ute på havet.
 
Sanden var supermjuk och tung att gå i med foppatofflor.
 
27 grader varmt och solen brände.
 
Härligt och så vackert.
 
Gick i vattenbrynet och vågorna kom hela tiden rullande.
 
Självklart gick Mille också i vattnet.
 
Vi hittade flera sjöstjärnor som kröp omkring.
 
Vi gick genom denna grunda pöl som nådde oss upp till knäna för att komma närmare havet och fota och filma.
 
 
 
Här möts Kattegatt och Skagerack, man ser hur vågorna kommer från två håll.

  Vi var lite trötta i benen så vi tog "sandormen" tillbaka.
 
 Lunchen vi åt den dagen, lite rådlös blev jag att det inte var potatis till. Funkade perfekt med rågbröd istället för potatis.
 
 Sedan skulle ungdomarna bada, samma ljuvliga sand men här var den full av snäckor, ni ser alla vita små snäckor på bilden.
 
 Långgrunt som tusan långt ute vid stenarna såg man fortfarande benen på en hund som badade. Palmstranden heter badplatsen
 
 Vårt första hotellrum på resan, Vodskov dit kom vi vid 17.
 
 
 

Semester i Danmark

Igår startade vi färden till Göteborg, där sov vi över hos dotterns killes far. Klockan 05:45 gick vi opp och åkte vidare till Stena Line för skeppning till Fredrikshavn

En av mina högsta önskningar slog in 👍❤️

Jag kommer att blogga mer om resan senare med bilder, vill kika på digitalkamerans bilder när jag kommer hem på datorn.  Här på resa  blir det bara mobilens 😞RSS 2.0