Blåser som sjutton.....

...ikväll och på bara en vecka så har hösten gjort sig hemmastadd på riktigt. Veckan trallade på i maklig takt. Bosse njuter av sin frihet när vi är hemma och har blivit bättre i sin hälta. Har även tagit en sväng med honom och Inez i skogen i 15 minuter denna vecka. De måste ju vänjas med att gå tillsammans igen och det är stränga förhållningsregler för Bosse som självklart även vill ha Inez frihet.
Mysigt med katterna som "flyttat" in igen och sover hos mig var natt ♥♥ De är söta som socker och tror de smälter bort i regnet ;)
 
Bilder tagna med mobil.
 
Hösten gör sitt intåg...
 
Efter frostnatten, vackra löv 
 
Tisdag morgon, äntligen får hundarna vara tillsammans 
 
.....
 
 
 

Blir knas för mig ......

....här på bloggen. I fredags när jag skulle rätta två fel i mitt inlägg så ändrades det inte. När jag kikade på lördagen så låg 4 inlägg ute med samma innehåll och samma tidpunkt som det första som lades ut. Skrev ett nytt inlägg igår och det var bara rubriken som fanns, allt jag skrivit var puts väck och bilderna =/
 
Idag har vi haft en riktig höstdag med regn hela dagen. Mörkt och tråkigt redan nu.
 
Igår fick dottern en fin bild på Bosse, det är inte lätt att fota honom för oftast har man en stor nos i linsen ;)
 
Vår älskade Bosse ♥ Här har han hittat ett kvitto att leka med ;)
 
En bild från veckan som gick, tror jag tog den i onsdags. Var gång som jag ser Oslo planet så går tankarna till sonen som ofta flyger på tjänsteresor eller då ska han ska utbilda andra. Han reser i hela Europa, Turkiet m.m. han reser ofta till Oslo och när det var fint väder tog han ett foto på vår gård  =)
 
Önskar er en bra vecka =) 
 
 

Sonens födelsedag idag....

....men först veckan.
 
Förra torsdagen började jag känna mig hängig. Halsen krånglade, ont i huvudet och feber. Sjukskriven i tre dagar. Idag lyssnar jag in kroppens signaler, stannar hemma och vilar, något jag inte gjorde förr då jag jobbade sjuk och med feber som efter många år straffade sig.
 
Vårt härliga höstväder håller i sig, dimman ligger kvar längre men resulterar runt 12 till en oftast mycket varm och underbar dag =)
Bilder från i torsdags (tagna med mobil)
 
På väg hem för en snabb hundsväng runt 10.....
 
....dimman var lika tjock hemma.
 
Kl. 13 samma dag skulle våra ungdomar visa sina färdigheter i orientering, härligt väder med värme och sol.....
 
...från en klarblå himmel =) Förra året höll jag på att frysa ihjäl när ungdomarna orienterade.
 
Idag var det dags igen för ett besök på djursjuhuset med Bosse. Dotter och Mille följde med men vi släppte av dem vid shoppincentret innan vi fortsatte till djursjukhuset.
 
På väg till storstaden, Mille spelar Farmville 2 ;)
 
Efter förra påfyllningen av ledvätska blev Bosse haltare igen. Jag och kära maken hade diskuterat mycket inför detta veterinärbesök. Vi vill att Bosse ska få vila från behandling ett tag. Berättade för veterinären att vi istället för att utöka hans promenad med 15 minuter per dag så har vi istället låtit Bosse få vara med oss och vara social i hemmet och sluppit buren när vi är hemma under dagtid. Hon tyckte vi gjort rätt, Bosse måste få vara "hund" igen, men vi ska även utöka hans frihet med 15 minuter promenad per dag. Bosse och Inez har sovit ihop i ca två timmar och våra hjärtan gläds över denna återförening ♥
Jag fick beröm för min träning av Bosse och över hans lydnad. Den träningen har jag tvingats till då Bosse måste hållas lugn och jag ofta fått dämpa en ung och naturligt levnadsglad unghund, många ggr har det känts MYCKET tufft.....
 
M E N....Bosse tillhör de få 2 % som inte svarar på operationen, han är för halt, Veterinärens analys är att han växte för fort efter operationen, därav de nya problemen med fler lösa benbitar och ben som växte för fort.
 
Vikten idag var 35,2. Vi ska nu avvakta i 2 månader, sedan återbesök...veterinären hör av sig om en månad, om Bosse blir sämre hör vi av oss.
Det finns människor som har hälta och kan leva ett bra liv, det livet vill vi ge Bosse oxå om han inte blir helt hältfri, men lida och ha ont ska han inte ha.
 
Vi hämtade upp dottern och Mille efter veterinärbesöket och sedan blev det firande av sonen ♥
 
Kan bara säga....den var god  ;)
 
 
 

Vilken härlig höst....

...vi har, klockan 18 ikväll hade vi 18,6 i skuggan. Solen har skämt bort oss med värme i över en vecka nu ♥ regndagarna har varit få denna tidiga höst =)
 
Visst hade jag blivit "hemmablind" på Bosses hälta, den nya veterinären ville se mig gå och trava Bosse på parkeringen innan vi gick in för påfyllningen av ledvätska. Jag tycker att han ser ut att ha en hälta på skala 1,5 -2 sa den nya veterinären, han hade ju grad 3 tidigare efter operationerna fortsatte hon. Jag har aldrig tidigare haft en riktigt halt hund så jag har gissat hältgrad då ingen sagt tidigare vilken grad av hälta Bosse hade.
Beskedet jag fick på telefon när Bosse var klar var att hans ledvätska idag var "halmfärgad" som den ska vara, förra gången fanns det blod i ledvätskan. Inget vi hade fått vetskap om tidigare. Analsäckarna var fulla igen och tömdes, även dena gång var det ingen inflammation, men analsäckarna blir nog nästa operation då de krånglar så ofta nu =(
 
I helgen valde dotter och Mille att sova över hos oss och vi hade en mysig lördagskväll och söndag ♥ , dottern och jag kikade på VM i hästhoppning båda dagarna och hejade friskt, bet i kuddar var gång det var Rolf-Göran Bengtssons tur att rida ;) 
 
Vardagarna trallar på i samma mönster med jobb, djur och tidiga kvällar. Inte mycket ork att skriva.
 
Ett stort grattis till min älskade far ♥ och min älskade syster Jane ♥ som fyller på samma dag ♥ ♥ 
 
Lite bilder:
 
Orientering i daggvått gräs, ungdomarna fann på råd =)
 
Regnet hängde i luften...men stannade där.....norrsidan...
 
...på södersidan sken solen och ungdomarna träningsorienterade i vår natursköna natur =)
 
En av tjejernas mundering, tyckte deras fötter såg ut som "shirehästars" med stort hovskägg ;)
 
Katterna sover fortfarande oftast ute, här väckte vi Sotis när jag och Bosse tog sista kvällspinken, deras bädd är full av björkfrön.
 
Morgon, 07:30....mitt skrivbord och förberedelser inför dagen....choklad och mes-smörsmacka...alla bilder på djur och hjärtans kära syns inte på bilden ;)
 
Viktiga ord i valtider...barn är ofta MYCKET klokare än vuxna ♥ ♥ ♥ 

Påfyllning av ledvätska.....

....i morgon igen, tycker Bosse bara är 1-gradigt halt nu, men ibland misströstar jag över min egen beömning, har kanske blivit för van vid att se hälta. I morgon blir det en helt ny veterinär som ska ta hand om Bosse då "vår" veterinär ska på en kurs om ögonoperationer som hon även gör. Ska bli intressant att se vad den nya veterinären säger som ser Bosse för första gången.
 
En underbart varm och solig sommardag har det varit idag =) På jobbet var det svettigt och våra kära ungdomar som orienterade på em pustade i värmen. Jag och kära maken satt ute på eftermiddagen och njöt, det kanske var sista chansen för detta år.
 
 Tidig morgon....
 
 ...med Rambo i släptåg på morgonpromenaden...Tycker det är så trist när svampplockare måste sparka sönder svampar när de är ute och plockar...
 
 Morgondimma som förebådar en vacker dag.
 
 Bosse har fortfarande en liten vänstervridning på benet. Bilden tagen ikväll..
 
 

Såg dokumentären om Estonias förlisning.....

.....20 år har gått och jag minns det som igår då jag väckt dottern som är 8 år, vi ska äta frukost och jag slår på radion som vanligt och hör nyheterna om färjan Estonia som sjunkit och alla människor som befarats ha omkommit.
 
Dagen innan hade min granne kommit över en stund på fika och hon berättade att hon varit på en resa till Estland med färjan Estonia, hon berättade även om att hon gick ut på däck vid ett på natten, det var så vackert berättade hon, man såg inte var himlen tog slut eller där havet tog vid, himlen var vackert stjärnklar, - jag tänkte berättade hon " Om Gud vill ha mig får han gärna ta mig nu". Hur många gånger har jag inte tänkt på hennes ord efter det som skedde, hon klarade livet den gången med en dag....men dog i cancer bara ett år efter.
 
Ombord på Estonia fanns 989 personer. 852 av dem dog. Bara 137 kunde räddas ur vattnet.
 
Estonia
 
 

Röstat och klart....

 
....har alltid förtidsröstat, har inte satt min fot i en vallokal någon gång, oftast ligger valet runt min sons födelsedag och då har vi haft födelsedagsfest istället =)
 
 
Någon kö var det inte tal om, det tog mig 5 minuter.
 
 
En solig och varm dag och det blev en skön skogssväng med Inez när jag kom hem från jobbet. Bosse fick en skogssväng oxå, men han får bara vara ute en kvart.
 
 
Alla bilder i detta inlägg är lånade från nätet.
 

RSS 2.0