Högtryck....

...med frost i två nätter. I morse var jag tvungen att använda kupevärmare för det var så pass mycket frost på bilen. Lönnen börjar ändra färg men de stora björkarna är fortfarande gröna. Veckan har knallat på som vanligt med jobb. I onsdags såg vi en mycket bra teater med alla mellanstadie och högstadie-elever, teatern handlade om levnadsvillkoren för så många människor i Nairobi som lever av den stora soptippen Dandora (en av världens mest farliga och förgiftade soptippar) Teatern var på engelska då dessa skådespelare turnerar runt världen med "A childs life" Det var knäpptyst i den unga publiken som verkligen tog till sig levnadsvillkoren som spelades upp.
 
Bilder från teatern...Tagen med mobil
 
Bilder från teatern...Tagen med mobil
 
Bild från Dandora (lånad från nätet)
 
Bild från Dandora (lånad från nätet)
 
Långa dagar både onsdag och torsdag...Trött som tusan idag =/ men nu ledig i dagarna tre =)
 
Lite bilder:
 
 
 
 
Älskade goa Sotis  ♥ den trognaste följeslagaren på hundturerna av våra tre katter =)
 
 
Hallonen är ordentligt frostnupna 
 
 
 
Solglänta, när jag var hem och rastade hundarna på lunchen.
 
Arne  ♥ pigg, rask och kry =)
 
 
 
 
 
Gurra var lunchens kattsällskap  ♥
 
 
 
 

Härlig söndag...

....klockan 12:30 hämtade vi upp dotter och Mille för vidare färd mot storstaden. Sonen fick bestämma restaurang eftersom det var hans födelsedag vi skulle fira  ♥ 
 
 Mormors surfplatta gör att långa bilfärder känns korta ;)
 
Mille kollar Menyn....jag tar köttbullar  ♥ ;)
 
Prinsessan valde oxfile  ♥ =)
 
 
 ♥ ♥
 
Alla vi fyra vuxna valde samma...plankstek...men så gott  ♥ Önskar jag kunde ätit mer ;)
 
Mille rönte stor framgång på restaurangen, en av de manliga servitriserna ville låna hans vackra lockar, du skojar sa Mille....men när servitrisen sa att han kunde gå till köket och ropa att han skulle få glass, så var han direkt med på noterna, morfar fick följa med som stöd, en härlig glass fick Mille med mycket gott på... Mitt hjärta grät när inte min prinsessa fick samma erbjudande =`(
 
Detta diplom hittade jag på prinsessans rum  ♥
 
Efter den goda middagen blev det kaffe hos sonen  ♥ Kära maken, dotter och jag blev mycket imponerade av sonens 3D dator och spel =) 
 
En vacker och solig dag var det....
 
Hemmatrakter vid 19 =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Idag blev jag och maken riktigt "putt"

......Efter frukosten med Mille och lite softande hördes plötsligt "vaff VAFF" vad sjutton sa jag åt maken det är en hund här idag igen.... vi sprang ut, Mille kikade från fönstret på övervåningen ( mormor jag såg hur hunden sprang runt, runt på gården).... Mötte en jägare på gården som sa- han jagade efter en grå katt... Nu blev maken riktigt "putt" och frågade mig om det var samma hund som jagade våra katter förra lördagen...men det var det inte, nu var det en stövare och förra veckan en spets =( Har en fråga idag, får man släppa en hund som inte är "ren" på just det byte den ska driva? Denna hund skulle driva räv, men tydligen blev någon av våra katter intressantare..Vi har bott på samma gård i över 20 år och bara haft 2 jakthundsbesök tidigare (en blev intresserad av kaninen och den andra av fåren)...gillar inte denna trend av jagande hundar =( Jag och maken brukar vara sociala och trevliga, det var vi INTE idag....men vi är det definitivt inte om det kan skada våra djur. Alla tre katter har varit in i kväll och ätit, oskadda ♥♥♥
 
Några bilder från igårkväll:
 
Inez önskar att Mille ska tappa något gott till henne...helst chips, vindruvor kan hon äta men de är inte favvo ;) Idol fick 10 minuter av Mille sedan hade han fått nog =)
 
Mina ljuslyktor fungerar säkert som de ska ♥ Arne sover gott framför en av dem ♥
 
Mille föredrog traktorer och filmer om lego, när mormor stängde av och vi skulle sova kom jag ihåg att jag glömt att göra i ordning hundarnas mat, kommer snart sa jag till Mille, efter 2 minuter sov han ♥
 
Hur gick det då för farmors, älskade och vackra prinsessa.♥♥.... Hon och hennes partner vann ♥
 
 

Vaknade första gången i morse av att Arne pep vid 6.... bara att plocka bort en stor bajshög =/ tänkte att rutinerna blivit ruckade av Mille, sista kvällssvängen blev inte av och glömdes bort, hundarna brukar alltid pliktskyldiga slå en drill när jag nu gjort mig omaket att gå ut med dem i vanliga fall ;) ....Vid 7 fick jag hulkandes ta bort 2 spypölar efter Arne   Så kommer då tvivlet igen.....ÄR DET DAGS NU???? Men en pigg och glad Arne har förgyllt vår dag, maten har mosats och kolpulver har han fått...nu blir det sista kvällsvängen för idag =) godnatt! 

 

 

Första frosten....

.....för hösten fick vi inatt, gissade det nästan igår när det var molnfritt på kvällen. Jag har inte vågat titta än på vår odling hur våra gurkor, tomater och squash klarade det =/
Men en vacker morgon bjöds jag på med strålande sol. Nu önskar jag er vänner en vacker och lugn och skön helg =)
 
Min nya, stora och i mitt tycke vackra lykta.
 
 
 
Morgonsol och ånga stiger från vägen.
 
Morgontvätt
 
Första frosten, vy över hästhagen.
 
 
 
 
 
 

Orientering

....Idag hade våra ungdomar orientering, rått som sjutton klockan 08:30 när de startade. Trodde jag hade klätt mig väl och varmt men hade glömt vantar. Händerna hade antagit en lila/blå färg efter en timme. Alla mina ungdomssynder får jag sota för idag, jag red alltid hur kallt det än var (och struntade i mammas oroliga varningar), har förfrusit allt utom rumpan då jag alltid red barbacka när det var kallt =) Startade bilen en stund och höll händerna framför fläkten när alla ungdomar var i skogen....Var genomfrusen klockan 11 och det utlovade fina vädret hade flugit sin kos =( Känner mig lite kulen än.
 
 
Bilderna lånade från nätet.
 
Köpte en stor ljuslykta idag (dyr) ;) som ska stå på golvet, hösten och vintern är innemys för mig och med två stora hundar och tre katter så kan jag inte ha levande ljus i vanliga ljusstakar. Hundsvansar når långt och katterna tar sig friheter ibland och hoppar upp på borden även om de inte får det. Bilder på ljuslyktan kommer senare.
 
Till kvällen fick vi 1,5 ton hö som jag och maken baxade in på logen. Rundbalarna väger 300 kg så det krävs lite teknik att få dem på plats.
 
Bilden lånade från nätet.
 
I morgon soooooooooooooovmorgon, sedan kommer Mille och sover över då mamma ska jobba tidigt på lördag, Milles besvikelse var stor när mamma berättade för honom att "fångarna på fortet" var slut, ett program som han älskar, men vi ska nog hitta på något annat roligt program och mysa på fredagskvällen. Mormor har handlat och planerat för en härlig fredagskväll.
 
Bilden lånade från nätet.
 
På lördag tävlingsdansar min vackra prinsessa, håll tummarna för henne =) 
 
Min prinsessa, så vig och smidig =) ♥ (bilden lånad från min prinsessa)
 
Det vackraste jag vet  ♥   (bilden lånad från min prinsessa)
 
på söndag åker vi hela familjen in till storstaden och firar sonens födelsedag (som är idag  ♥) på någon fin restaurang som sonen  ♥ får bestämma =)
 
 
 

Dimmiga morgnar...

....gör att det alltid är vackert och trollskt när jag går morgonsvängen i skogen. Det brukar vara lite dimma runt mig på mornarna vi bor ju rätt högt upp jämfört med samhället jag jobbar i, så när jag åker till jobbet så åker jag verkligen "in i dimman". I morse var det sagolikt vackert när solen bröt sig fram  ♥
Alla bilder är tagna med mobil.
 
Lite dimmigt i skogen....
 
...så vackert och frisk och härlig luft....
 
Tycker Arne har höstfärger ;)
 
Korset på kyrkan syntes inte...
 
Vackert...
 
....och trollskt
 
Här har jag parkerat bilen och solen bryter fram mellan huskropparna =)
 
Nu har höstkvällsmyset börjat med tända ljus och massor av TV-serier, kryper upp i soffan med hundar och katter som sällskap runt mig och njuter av alla TV-serier som man bara slötittar på och inte lägger ned någon tankeenergi på när det är slut, det är min avkoppling ;)
Dessa bilder är tagna med digitalkameran ;)
 
De här ljuslyktorna är presenter från min man  ♥
 
På golvet står denna ljuslykta.
 
Idol är en av serierna jag följer....bilden från igår ;)
 
 
 
 
 
 
 

Mycket jobb...

...har gjort mig osynlig på bloggen. I förra veckan var det utvecklingssamtal och föräldramöte, många sena kvällar. Men i torsdags så struntade jag i att "ha bråttom" och följde med Mille och dotter till vår skogssjö där Milles pappa var och fiskade ;) Jag hade 40 minuter tillgodo till föräldramötet när jag kom hem =)
 
Fredagen slappade jag bara, var trött efter den intensiva veckan. Dimma var morgon från tisdagen tills idag som ligger kvar till 13-14 innan solen kikar fram. Idag har vi förberett på logen för hästens hö, en stor rundbal på 300 kg åkte ut i naturen så rådjuren kan äta sig mätta om de vill.
 
I morgon blir det snärjigt, en kompis hämtar mig så jag kommer till jobbet då en av våra bilar står på verkstaden efter det avgassystemet brakat i fredags, söta maken körde hem med hörselkåpor på sig för han ville slippa oljudet =) Sedan ska jag till tandläkaren direkt efter jobbet (3000 kronor fattigare igen). Med lite tur hinner jag till verkstaden och kan hämta bilen innan de stänger. Kära dottern löste mitt bekymmer med hundarna och rastar dem på dagen då jag inte har någon möjlighet att komma hem  ♥ Önskar er alla en härlig vecka, men hörde på nyheterna ikväll att det skulle bli en "höstrusk" vecka.
 
Bilderna är tagna med mobil.
Vår härliga skogssjö  ♥
 
Med massor av spångar man får balansera på när man går runt sjön.
 
 
 
Mille och pappa fiskar =)
 
En regnbåge blev det så länge jag var kvar =)
 
Goa killarna =)
 
 
 
 
 

Andra måndagen i september

Tror aldrig jag varit med om en liknande sommar och höst tidigare :-) 25 grader varmt och solen värmer ordentligt. orkade inte sitta i solen när jag kom hem, utan satte mig i skuggan på trappan. Gör detta inlägg med mobilen ;-)
 
Bild på Mille från igår, det blev en helikoptervinge resten får byggas en annan dag. Passar på att önska er alla en fin vecka.

Söndag med strålande sol...

....efter den fuktiga morgonen igår så kikade solen fram och det blev en underbar dag, varmt och över 25 grader. Vi åt god smörgåstårta och sedan blev det kallops till middag. Vid 19 åkte son och prinsessan hem. Mille hade bestämt tidigare att han skulle sova över hos mormor och morfar. När han la sig vid 20:30 hade vi över 27 grader i sovrummet, puuhhh, bara att slå upp ett fönster och släppa in kvällssvalkan. En underbar dag med barn och barnbarn var till ända.♥
Idag ska Mille snickra, han ser fram mot att få spika och bygga, vad han knåpar till återstår att se ;)
 
Kusinerna ♥♥
 
Prinsessan har nu börjat tävlingsdansa och hon är mycket smidig ♥
 
Bus med hundar blev det oxå
 
Arne med sin älsklingsleksak.
 
När Rambo vågade sig in igen så blev det gos med bästa kompisen Gurra ♥
 
En gosig kram bjöds det på ♥
 
...sedan blev det lite sedvanligt bus ♥♥
 
 
 
 

Höstmorgon....

......och dimman ligger tät fast klockan snart är 9. Så fuktigt ute att det droppar från träden fast det inte regnat på flera dagar. 
 
Hade morgonbesök vid 7 av en jakthund som jagade katten Rambo, ARG blev jag och två arga schäfrar såg till att han lämnade gården kvickt...Stackars Rambo ligger förskrämd och trycker någonstans och vågar inte komma fram fast jag lockat på honom.
 
Idag kommer barn och barnbarn, vi ska gratta dottern i efterskott =)
 
Här kommer några bilder från i morse:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Läger...

Då blev det läger i dagarna tre, med underbart väder och glada och positiva ungdomar. En kollega hade gjort program för dagarna och det var nya roliga lekar som ungdomarna älskade. Efter lunch första dagen så ville några ungdomar fiska. Jag körde bort till sjön före ungdomarna och passade på att ta några bilder.
 
Inte fel att bo så nära vattnet.
 
På denna altan är det nog mysigt att sitta och titta på utsikten.
 
Ingen fisk blev det, men en härlig stund vid kanalen och sjön.
 
En liten gräshoppa som ville bli förevigad ;)
 
Någon timme senare kom det fler ungdomar för att bada och mysa i solskenet...Vi hade 25 grader varmt men efter våra kalla nätterna är vattnet inte så varmt längre så det blev inga längre stunder i vattnet.
 
På kvällen blev det grillning vid sjön...
 
Nu kan jag äntligen pusta ut vad det gäller Arnes mage...men nu står Gurra på tur för veterinärbesök, kanske får han då sin dom och vi är tvungna att ta bort honom. Han har antagligen en förstorad lever och hans mage begränsar honom idag. Som den gammelkatt han är med sina 17 år ligger han antingen i granhäcken, syrenen eller sover på logen. Det är tungt när djuren blir gamla och de tuffa besluten ska fattas, men jag måste tänka på all glädje djuren gett mig  ♥
 
Här sover Gurra i sin älskade granhäck och njuter av kvällens sista solstrålar ♥ ....
 
....vaknade av mitt fotande med en trött gäsp... 
 
...nåja är jag nu vaken kan jag lika gärna tvätta mig ;)
 
 
 
 
 
 

Sommar igen...

Helgen som gick blev det mycket TV-tittande på dagen, först terrängtävlingen och sedan hoppning i fälttävlansgrenarna. Vid 16 på lördagen packade jag ihop lite pinaler och sedan for jag till min bästa vän för kräftskiva, bastubad och massor av mysigt kompissnack =) Vi hade en UNDERBAR kväll  ♥ ♥
 
Bilden från i lördags  ♥
 
På fredagen hade vi kungligt besök och skolbarnen stod där glatt och viftade med sina egenhändigt gjorda flaggor, några av de yngre barnen var lite besvikna för att kungen inte hade någon krona på sig ;)
 
Denna bild på kungaparet är lånad från nätet =)
 
Imorgon bär det av på lägerskola med våra ungdomar i dagarna tre, fint väder är lovat så vi kommer säkert att få härliga dagar =)
 
Bild på hundarna från i morse, vi har en stor och härlig "gräsprärie" i skogen...Arnes mage ser ut att gå åt rätt håll och vi tror att det nya fodret kommer att fungera  ♥
 
 
 

RSS 2.0