Vill att ni ska läsa.....

....en mycket bra och tänkvärd blogg som en vän visade mig.. På Facebook delas en massa efterlysanden och folk nappar gladeligen i sin iver att hjälpa andra...ibland är det rena lögner som sprids och du eller jag vet inte om denna person som efterlyses har skyddad identitet och kanske gömt sig från någon våldsam person, kan gälla både man och kvinna.Ska jag dela en efterlysning så ska det vara från någon som jag känner och kan kontakta och höra att det är OK.Har alltid bara delat efterlysningar om borttappade djur, föl som behöver en surrogatmamma osv....Tyvärr är det sällan man får reda på om djuren kommit tillrätta, vore bra om det spreds lika snabbt.
 
http://vardagsrasismen.wordpress.com/2014/06/26/jag-kommer-folja-dig-tills-du-dor/
 
 
Idag fick jag en överraskning, en nyklippt och korthårig Mille...lika söt som vanligt ♥
 
Han hade tagit med en bok som jag skulle läsa för honom =) Den handlar om en massa fakta som vetgiriga barn vill veta.
 
Först gick vi med "polisschäfrarna" lite sök och leta med Inez, sedan läste vi ut boken i lugn och ro =) (lite suddig bild då blixten inte ville gå på )
 
 
 
 

Midsommar och lite till....

Midsommaren bjöd på blandat väder, strålande sol blandat med några regnskurar. Det hindrade inte oss från att göra en utflykt till kopparverket på midsommarafton med kära far och goa I-M som kom på torsdagen för att slippa helgtrafiken.,
 
Vattennivån hade sjunkit rejält mot när vi var på studiebesök med skolan...
 
...näckrosor blommade....
 
...men det blåste kallt så vi var väl påklädda.
 
När vi kom hem blev det mat, I-M hade gjort en supergod sill och jordgubbar blev det till efterrätt ♥ Till kvällen blev det grillat  =)
 
I tisdags kom min fina prinsessa och stannade till lördagen ♥ Mille ville sova över och umgås med sin kära kusin, så roligt de hade =)
 
M......försökte lära Mille att läsa, Mille var med på noterna och "läste" så det stod härliga till =)
 
Sedan blev det kväller, nedvarvning med en film ♥♥
 
På onsdag ska Bosse opereras, vi ska bada honom i decinficerande medel på tisdagskvällen. Det dröjer ett tag innan hundarna får ligga så här mysigt tillsammans igen =`(
 
♥♥
 
♥♥
 
Fortsatt "trökväder" hos oss, en massa regn. I år behöver vi inte vattna landen särskilt ofta.
 
 

Fick en ny tid igår....

...från det andra djursjukhuset som oxå fick en remiss av vår veterinär. Glatt tackade jag -Ja- till den operationen som sker den 2 juli, en vecka tidigare än den första tiden jag fick ♥ Ringde idag till Strömsholm och avbokade operationen den 9 juli och hoppades att någon annan hund/katt kunde få den tiden. De tackade mig så mycket för att jag avbokade och i så god tid ( förstod av samtalet att folk kanske struntar i att avboka sina tider). När jag sedan hämtade posten hade jag fått ett brev från Strömsholm som handlade om allt om  förberedelser inför operationej och om själva operationen och rehabiliteringen efteråt. Kan säga att jag att jag blev rätt modstulen efte den läsningen =/ Efter operationen bör Bosse hållas i bur/eller ett mycket begränsat område i 8 veckor, hållas så lugn som möjligt....
 
Vi har ju gått med hundarna enskilt i snart fyra veckor nu så Bosse är van vid det, men hans glädje,. hans hoppande i glädje/ kikande ut genom fönstret....hur ska jag kunna begränsa det utan att frånta honom all hans levnadsglädje? Trots att han är en snart 7-månaders "slyngelvalp" så hör han och lyder direkt vid tillsägelse, han är bara så UNDERBAR ♥
  
Vår första hund med ledproblem, men han är så älskad ♥ ♥ ♥ ♥ Vi ska fixa det tillsammans ♥ =)
 
Ni får följa vår och Bosses kamp tillbaka till en frisk hund här på bloggen, men såååååå tungt det kommer att bli att vara tvungna att begränsa denna underbara, levnadsglada unghund =/
 
Lilla älskade Bosse ♥♥
 
Midsommar ska vi fira ihop med min far och bästa I-M, de kommer imorgon och som vanligt har de sin husvagn med =) Så kul det ska bli ♥ 
Hos oss kommer det att bli kallt, runt 10 grader. Jordgubbarna saknas ;) men för övrigt blir det sill, lax, grillade fläskottletter, färskpotatis, potatissallad, nubberöra och årets enda nubbe =) Önskar er en UNDERBAR midsommar ♥ kram
 
Ordpråk: 

västergök är bästegök
norregök är sorgegök
södergök är dödergök
östergök är tröstegök


Sommarlov...

.....och det har inte riktigt gått in i huvudet än att jag är ledig nu.
Ungdomarna var så fint klädda och hade så fina frisyrer, tycker det är så roligt att de vill göra sin avslutningsdag till något extra.
När vi stod och väntade på att gå i "tåg" till kyrkan får jag se några barn som kommer travandes på trottoaren med reflexvästar på sig med förskolefröknar, ett av barnen har gyllene lockar som flyger för vinden och jag förstår direkt att Mille är på väg till kyrkan ♥ När jag sedan är vid kyrkans ingång så ropar någon "mormor" Mille kommer springandes och en stor kram blev det ♥ Väl inne i kyrkan så fick han sitta i mormors knä och titta på alla uppträdanden. Mina elever tyckte det var en självklarhet att Mille skulle sitta hos oss =) Det är ju så att var och vilken situation jag än befinner mig i så är jag mina barns mamma och mina barnbarns mormor/farmor  ♥♥ Visst vet jag att skilja på jobb och fritid, men många ggr kan man förena de båda =)
 
På eftermiddagen ringde Strömsholm och sa att vi hade tid för operation av Bosse den 9 juli, glad blev jag men om det andra djursjukhuset har en tidigare tid så tar jag den, vet att de har en mycket duktig kirurg hos sig =)
 
 

plockade....

....... bort en fästing från halsen i morse :( rött och irriterrat idag.
Sista jobbdagen i morgon sedan sommarlov.
Åska just nu så inlägget blir från surfplatta.
Lånat från Sollentuna veterinärklinik

Idag har vi...

....besökt ett djursjukhus med Bosse. Efter lek i skogen med Inez för ca tre veckor sedan började Bosse halta på vänster framben. Vi tog det lugnt med hundarna, hjälpte inte. Sedan två veckor tillbaka har vi gått med hundarna var för sig för att Bosse inte ska busa för mycket och förhoppningsvis bli bättre...Hjälpte inte det heller så då kontaktade jag djursjukhuset för undersökning och röntgen.
 
Så idag fick vi svaret efter röntgen, höger armbågsled jättebra , men på vänster var det en liten pålagring som snarast bör opereras för bra resutat i framtiden. En remiss skickad till två djursjukhus för snabbast möjlig "titthålsoperation", ju yngre desto bättre prognos för framtiden. Jag tyckte att två veckor är en för lång väntetid ( vilket veterinären sa att jag inte kunde vänta mig en operation så snart) så jag kommer att börja ringa redan på måndag, håll tummarna för att jag får en tid fort.
 
Liten Bosse (32 kg) sover gott på röntgenbordet ♥
 
Vi fick vänta i en halvtimme för att höra om veterinären var nöjd med plåtarna, en extra bild blev det.
 
Hem, ljuva hem ♥ trött Bosse använder ett ben som huvudkudde ♥
 
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
 
Igår var dottern och Mille hemma när jag kom hem från jobbet. Goa Mille ♥ hjälpte som vanligt till med att trava morfars ved ♥ 
 
Här travar "brandkårs-polisen" ♥
 
Precis som morfar använder Mille skottkärran att köra fram veden till traven =)
 
Lika noga som morfar travar Mille veden =)
 
Inez älskar katternas bädd på trappan =)
 
Lite fakta om Bosses problem lånat från : http://www.agria.se/hund/artikel/Osteochondros-ska-alltid-behandlas
 

"Osteochondros ska alltid behandlas

Ole Frykman är överveterinär på Regiondjursjukhuset Strömsholm. Hans specialistkompetens är kirurgi och han åker också runt i Sverige och handleder andra veterinärer i ämnet., – Jag får ofta frågan om armbågsdysplasi är medfött vilket jag då förklarar att det inte är, säger han.

– Armbågsdysplasi är en tillväxtstörning som inträffar när benen radius och ulna växer, förklarar Ole Frykman, och tillståndet kan yttra sig på flera olika sätt. När benen växer olika snabbt blir trycket på det ena för starkt och en bit brosk och/eller ben kan lossna – det vill säga osteochondros uppstår. Detta är en form av armbågsdysplasi.

Oftast syns det tydligt på röntgen om en hund drabbats av osteochondros. Men det kan också vara så att det inte framträder vid röntgentillfället.

– Det behöver alltså inte vara så att en hund som läses av UA hos kennelklubben aldrig får problem med osteochondros, säger Ole.

Artrosen som osteochondrosen ger är det första man ser på en röntgenbild.
– Symtom visar hunden först när brosket spricker och ledvätska kommer i kontakt med det underliggande benet. Då uppstår nämligen en inflammation som gör ont på hunden.

Symptom som en hund med osteochondros kan visa är:

  • Varierande hälta
  • Ofta sämre efter vila
  • Rotation av armbågen och tassen
  • Galla i leden (svullna leder)
  • Smärta vid palpation

Ole påpekar hur viktigt det är att en hund som fått diagnosen osteochondros fastställd behandlas direkt.
– Det finns till exempel inget som heter växtvärk utan det är alltid en tillväxtrubbning när hunden får ont utav att växa. Självklart kan problemet vara ”godartat” som till exempel panosteit vilket är en liten benhinneinflammation. Osteochondros däremot ska alltid behandlas så tidigt det bara går för det är inte en diagnos som försvinner av sig själv, säger Ole.

Symptom hos en hund med panosteit hund:

  • Ömma benhinnor
  • Aldrig galla i leden (svullna leder)
Osteochondros kan också uppkomma hos äldre hundar som är friröntgade och inte tidigare visat några symtom.
– Då kan det bero på att en ”gammal” osteochondros kommit igång igen. En broskbit som tidigare lossnat men lagt sig tillrätta på ett bra sätt kan lossna, förklarar han.

Även på äldre hundar är det viktigt att den lösa benbiten plockas bort.
– Då kan hunden återgå till ett relativt normalt liv även om artrosen finns kvar, säger Ole. "
 
Ordspråk: Djur är märkliga. Hunden ser upp till dig, katten ser ned på dig, bara grisen ser dig som en jämlike / Winston Churchill

Två filmer....

som är så UNDERBARA ♥ Har ni tid en regnig dag så titta på dem =)
 
Bilderna är från filmerna och är lånade från Internet.
  
 
http://www.svt.se/naturfilm/se-program/del-1-1912
 
Filmen visar djurs vänskap mellan olika arter.
 
 
http://www.svt.se/naturfilm/se-program/del-2-681
 
Denna film visar människors vänskap med ovanliga djur.
 
Dagen har varit stekhet och solen bränner. En härlig sommardag är till ända. Hoppas vi får en lika härlig sommar som ifjol =)
 
Ordspråk: Vänner får man inte, de förtjänar man / Carl Rakosi

I torsdags....

....såg jag och hörde att Sotis hade riktigt ont efter en fight under natten, troligtvis med räven. Var gång han rörde på huvudet så morrade han för det gjorde så ont. Han stack upp till övervåningen och la sig för att få vila ifred.På eftermiddagen kom han ned, åt, hoppade upp i min famn och ville ha gos och kurrade ♥ Svullnaden hade redan lagt sig och jag kunde lättad andas ut. Redan då kunde jag röra vid hans skorvor efter bettet utan att han reagerade.
 
Kära maken såg en dag för någon vecka sedan hur Sotis satte fart och jagade bort räven, att räven är hos oss var dag ser vi på dens markeringar och hundarna visar var han/hon gått fram.
 
 Idag när det åskade satt jag med hundarna på trappan och såg ett djur släntra in i hästhagen, sprang in efter kameran och fotade...men vad var det för djur, jag skulle gissat på räven men djuret hade ingen svans....
 
Det blev några suddiga bilder då "djuret¤ drack vatten i hagen och sedan fortsatte....Lokie lyfte bara på huvudet och tittade, troligtvis van vid besök.
Efter en stund så dök det upp på gården igen och det var.....en svanslös räv, tyvärr hade jag inte kameran till hands då, men han/hon är mycket vacker.
 
Kväll på gården.
 
Denna bild är tagen 20:15 ikväll, bilden tagen från sovrumsfönstret.
 
Inte mycket ved kvar nu för maken att kapa, han har kämpat på bra ♥
 
Ordspråk: De är sura sa räven om rönnbären, de hängde för högt / Danskt ordspråk
 
 
 

Måsungar....

....dimper ned från skolans tak var dag, Skolgården är en farlig plats för dessa små ungar att vara på, så jag och några kollegor har flyttat dem till en säkrare plats igår och idag. De häckande måsparen har noggsamt hållt koll på oss när vi tagit ungarna och flugit runt ovanför oss hela tiden, medan vi burit bort dem, skriandes av oro... När väl ungarna är på sin nya plats har de lugnat ned sig =) Vi har säkert fyra häckande par till vars ungar kommer att dimpa ned.
Vi kikar var morgon om vi ser några ungar spatsera runt på skolgården ;)
 
Två ungar som vi flyttade idag, igår var det tre ♥
 
Den oroliga måsmamman/pappan ropar oroligt från taket då vi närmar oss ungarna.
 
Så söööööt ♥
 
 

Bara så vackert och så härligt....

...i den ljuva och skira försommaren ♥ Går bara runt och njuter =)
Helgen blev utejobb för mig och maken, han kapade halva traven ved och jag rensade landen, varmt som tusan i söndags och det brände lite på ryggen efter några timmar i landen.
Lika varmt och gott idag, när jag kom hem från jobbet så dök dotter och Mille upp efter 5 minuter ♥ dotter och jag svettades och spelade tennis med Mille som domare =) Vi förstod inte alltid hans regler ;)
 
Hela gården doftar av syrenerna ♥
 
Min absoluta favoritbjörk på gården ♥ morgonskuggspel ♥
 
Två dagars jobb, är så imponerad av kära maken ♥ Inte hade han ont i ryggen heller av allt slit med de tunga stockarna
 
Söndagens kvällssväng med hundarna ♥ 
 
Söndagens kvällssväng med hundarna ♥ 
 
 
Bild från trappan klockan 21 igår ♥
 
Ordspråk: Våren är Guds sätt att säga "En gång till" / Okänd

RSS 2.0