Sommar och frihet..

Strax efter 1 inatt ringde det, det var barnbarnet Mille som inte kunde sova. Han vet att mormor är en nattuggla och provade att ringa, självklart svarade jag 💗 Jag har varit en nattuggla i hela mitt liv, som barn och tonåring tecknade jag fram till 3 på natten om inte mina föräldrar såg ljusspingan under dörren när de gick och lade sig, Snart lärde jag mig att släcka när jag hörde knarrandet i trappan på väg upp till deras sovrum.
 
När pappa började snarka tände jag och fortsatte teckna. Blev oftast väckt i barndomen tidigare än jag var utsövd. Hade högsta betyg i bild, men för att få det var jag tvungen att ta med mig bilder hemifrån då jag oftast tyckte bilduppgifterna var "urtråkiga" tog med mina "nattbilder" fick högsta betyg men tyvärr blev alla bilderna stulna. 😥
 
Mille gick en promenad medan vi pratade om att han just nu går en kurs om Epa-körkort i Dalarna och en massa annat. Här kommer några bilder från hans nattpromenad, de flesta från 01:20, har självklart hans tillåtelse att lägga in dem 💗
 
Första bilden, Så mysigt att följa med på nattvandringen, det var första gången vi gjorde det.
 
Badplatsen.
 
Mille de här blommorna är prästkragar, bilden blev lite suddig, tycker det är de blommor som mest förknippas med midsommar (även midsommarblomster), jag förbjöd morfar att klippa vissa delar av gräsmattan då jag ville de skulle förökas. Lägger in en bild så får du gå tillbaka och kolla om det var samma blomma 😊
 
Våra prästkragar med guldbaggar på. Bild från förra bloggen.
 
 
 
 
 
 

Trevlig midsommar!

Här lyser solen och det är varmt och skönt. Önskar er alla en skön midsommar med sol och god mat.
 
 
 

Tranor ❤

Så fort tranorna kommer till gården så trumpetar de ett bra tag, under alla 35 år vi bott här har de kommit var vår ❤ De häckar nog någonstans vid våra åkrar, vi hör dem men har valt att inte leta efter deras häckningsplats då vi inte vill skrämma bort dem ❤.
 
När Mille skulle sova över hos oss, så fick jag spela upp tranornas läte så han inte skulle bli rädd när de trumpetande runt 3 på natten. Det fungerade bra då han visste vilken fågel det var som lät i hagen.
 
 Så mäktiga fåglar  ❤.
 
Vacker kvällsskymning från i fredags klockan 22:14
 
Så vackert med alla blomster just nu, bilden tagen idag efter en regnskur den 16 juni.

Ytterligare Mille firande idag.

Haft en underbar dag idag och firat Mille igen, vi har firat hans riktiga födelsedag under veckan ❤ Hela familjen samlad idag och alla barnbarn + mitt bonusbarnbarn kallad Feffe (Milles syster), vi åt en av de godaste smörgåstårtor jag någonsin ätit som dottern och Mille gjort. Den goda bär och frukttårtan stod svärsonen för. Tack för en UNDERBAR dag mina kära ❤
   
Så j-kla god 😋❤ Länge sedan jag åt så mycket smörgåstårta 😊 (fick en bit med mig hem av Mille ❤) 
 
Finns väl inget godare än bär och frukttårtor inte sött utan syrligt och smaken av bär 😋❤
 
Lillan 4 månader idag och så varmt idag 🥵 så finkläderna plockades av efter någon timme ❤
 
Igår åskade det rejält men inte samma skyfall som i måndags då det var ett värre åskväder och det kom 18 mm på en och en halv timme.
 
Släppte in katten Börje sent i måndags kväll, för sent såg jag att han hade mus/råtta/sork i munnen, jag böjde mig ned för att lyfta ut Börje med fångsten och tappade då mina trådlösa lurar och Börje blev skrämd och tappade fångsten som smet in i huset. Kära maken såg den tidigt i morse, nu pallrade den sig in under våra sängar såg jag för 10 minuter sedan runt 20 . Den elektriska fällan sattes på plats under en säng. Hoppades att vi hade en fångst imorgon.
Ostbiten borta på morgonen och ingen död fångst i fällan då batterierna var för dåliga. Vi införskaffade nya batterier men vi fick ingen fångst troligtvis fick den en liten stöt och aktade sig för fällan. Haft dörren öppen i flera dagar så gissar gnagaren har hittat ut igen då vi inte sett den något mer. 

RSS 2.0