November minnen..

För tre veckor sedan hjälpte barnbarn med kompis och en vän till morfar att få upp fyrhjulingen på flaket till en släpvagn, 350 kg maskin i motlut är tufft. Det gick bra och den ostartande fyrhjulingen lämnades in på verkstad.. En vecka tog det innan verkstaden fann felet, var någon koppling till säkringsdosan som felade. Kära maken körde hem den lagade fyrhjulingen från verkstaden..
 
Snön föll, kära maken plogade, hjulen slirade på glansisen som skapats, med snö och tö..
 
Så "kräksnöade" det en hel dag, vi har 2 dm snö på gården nu..Bilen tar sig lätt ut över snöplogkanter efter plogbilar med fyrhjulsdriften.. Men självklart måste snön hållas efter.
  
Mille har nu tagit över slyröjning i hästhagen, han har kört ned halva hästhagen med nya röjsågen.. Tidigare i November..
 
Börje hade full koll på jobbet, kikar ni noga så ser ni barnbarnet vid diket.
 
Så tacksam för all hjälp vi får 💗
 
Idag kom Mille med kompis och snöröjde, fyrhjulingen som av misstag stod med tändning på hade laddat ur batteriet. (Batteriet laddades men fyrhjulingen helt död) ungdomarna ville komma fick jag på sms innan skolan slutade, morfar hämtade dem.. Snöslungan som stått i källaren i över 5 år startade glatt och grabbarna snöröjde, Mille med snöslungan/kompisen skottade gården där snöslungan inte kom åt och sandade 💗
 
Börje med en massa päls är helst inne, gissar hans päls är som mitt hår, den känns inte som tidigare bondkatter som hade tät päls med underull.. nu har han sitt hem, mat/vatten finns alltid, behöver inte gå ut för att göra sina behov, kattlåda finns inne 😍
 
Mattes gullkisse 💗💗

Ikväll tog vi...

...Tre små whiskys, jag låg hela dagen i sängen, med min vurpa jag gjorde på köksgolvet i förrgår så var ryggen helt slut och gjorde lika ont som vid covid 19, tillbringat all min tid i sängen under dagen..
 
Min man var på begravningen av sin ädsta broder idag,  broderns dottern 1 år yngre än maken.. Kära maken är en sladdis och är jämn gammal med sin äldsta syskons barn.
 
Idag fixar jag inte att vara den klippa jag en gång var till familjen...
 
 
 

Nu november..

Vår lilla skräpsamlare Börje. Inte ens en vecka sedan jag rengjorde och skakade hans fårskinn.
Kära maken skrattar och säger han drar in mer skräp än vad schäfrarna gjorde tillsammans, man kan följa hans spår in i huset med löv och pinnar 🤣
 
Alla årstider har sin charm.
 
Dekorationer i höstmörkret..
 
Det blev betydligt fler efter minusgrader och snö..
 
Syrenen bröts av tack vare skatboet som samlade tung blötsnö.
 
Här ser ni hur stort skatboet var..
 
Kom en hel del snö i förrgår, idag hade det fryst på, såg små katt-tassar som höll för den lilla skare som blivit, desto värre för mig, halkigt i de gamla spåren där is lagt sig på vissa ställen.. Väljer att inte trampa upp nya stigar, töar det och fryser på igen väljer jag snön bredvid, isfri när hönsen ska skötas..
 
Vi kan inte ploga gården då det är el-fel på fyrhjulingen (tror vi) men med bilen (suv) med fyrhjulsdrift tar vi oss ut ändå, hoppas snön regnar bort men finns fler varningar om snö inatt..
 
Börje gillar inte vädret.
 
Jag tror vi fått en liten kisse ❤ som inte gillar vintern, han har varit ute drygt 2 timmar idag.. Här sitter han och drömmer sig ut, utan snö och regn..
 
 

RSS 2.0