på väg =)

Sitter nu på tåget och om en timme är jag framme hos min älskade syster Jane ♡

Packat och så lite mer.....

om vargjakten (rovdjurstjuvjakten).
Nu har jag packat och förberett inför resan till min älskade syster Jane imorgon  ♥...så KUL att äntligen få träffas igen ♥ 
 Bilden lånad från nätet
 
 
Skrev ett svar till Freja igår som kommenterat mitt förra blogginlägg läs gärna hennes svar till mig  http://kort.webblogg.se/2013/october/algjakt-eller-vargjakt.html#comment  och här kommer mitt svar till henne :
 
Jag är oxå uppväxt med jägare som stolt talar om SGT = skjut-gräv-och tig.... förstod att jag inte skulle få många kommentarer på min blogg (förutom från mina vänner här) men just nu har 118 unika besökare läst min blogg och så har jag 188 sidvisningar...Att jakthundar tyvärr blir dödade av vargar som jagat efter dem kan jag förstå, jag kan även förstå hundägarens sorg....men att jakthundar inte driver det de bör göra t.ex älg, räv eller rådjur har ju jag fått erfara då de jagat mina katter, får, kaniner som jag bloggat om tidigare. Det är inte ens en sansad debatt om vargens vara eller inte vara i Sverige...bara ett enda stort VARGHAT...Har argumenterat som du Freja så många ggr...länstsyrelsens representant som kom för att ge oss råd om staket för att skydda våra får såg på mig som en "mindre bättre vetande" då jag sa att det var min skyldighet att skydda mina djur från rovdjuren, stänger jag in djuren så de inte kan fly, ja..då är det min SKYLDIGHET...Insåg att han tyckte att bor man på landet och har djur så ska man HATA rovdjur.....
 
Vill här oxå tillägga att jag känner många bra och djurälskande jägare som inte står för varghat  ♥ .
 
Visar här alla mina läsare.
 
 
Min man kom hem från jobbet och berättade att man tagit illegala björnjägare på bar gärning (dalanytt) Polisen hade skickat ut en helikopter som hittade jägarna och dirigerade polisbilarna dit, björnen var tydligen redan inlastad i bilen, hittade en länk till händelsen:
 
Länk: http://svenskjakt.se/Start/Nyheter/2013/10/bjorn-skjuten-vid-tjuvjakt-30-aring-gripen-av-polis/
 
 

Björn skjuten vid tjuvjakt – 30-åring gripen av polis

 

UPPDATERAD: En man i 30-årsåldern greps på fredagseftermiddagen av polis, misstänkt för att ha tjuvskjutit en björn utanför Överkalix. Ett stort polispådrag, med bland annat en polishelikopter inblandad, föregick gripandet.

På fredag förmiddag fick polisen tips om att en eller flera jägare hade skjutit en björn i närheten av Kölmjärv, väster om Överkalix, rapporterar Norrländska Socialdemokraten. Enligt tidningen var björnen skjuten där männen inte har jakträtt.
Polispatruller skickades till platsen och en helikopter deltog i jakten på de misstänkta tjuvjägarna. Vid lunchtid pågick något av en biljakt med förföljande helikopter då den följde de misstänkta längs skogsvägarna.
I närheten av Bredträsk fick polisen stopp på bilen. I bagageutrymmet fanns den skjutna björnen.
En man i 30-årsåldern greps och ytterligare en person togs med till förhör.
Enligt NSD är den misstänkte mannen inte hemmahörande i Norrbotten.
Björnjakten i trakterna av Överkalix är ännu inte över, till skillnad från vid kusten och ovan odlingsgränsen, skriver NSD.

Vid 23-tiden på fredagskvällen släpptes mannen. Enligt vakthavande polis i Norrbotten utreds frågan vidare av åklagare. Polisen ville under lördagen varken bekräfta eller dementera några uppgifter om orsaken till gripandet, det vill säga om mannen saknade jakträtt på området eller om det finns andra orsaker till gripandet. Vid tillfället för jakten fanns det fortfarande björnar kvar på tilldelningen i det aktuella området.

 

Bild lånad från nätet =`( 
 

 Här kommer ett utdrag från Jan Guillou artikel: Läs den gärna =)

 

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/janguillou/article12896783.ab

 

När varghatare och vargvänner drabbar samman. I gårdagens Dagens Nyheter hade det efter några timmar rasat in sexhundra kommentarer från allmänheten. Stickor och strån rök som vanligt.Jag vet ingen annan fråga som skapar motsvarande engagemang och ärligt talat förstår jag inte vad det här beror på.

Försöker man se det som ett politiskt problem så är en överväldigande majoritet av svenska folket, senast saken mättes, för vargens existens i Sverige, 71 procent. Siffran blir högre i Stockholm, 81 procent, och lägre i vargdistrikt som Dalarna, 54 procent.

Att politiker som Andreas Carlgren ändå faller till föga för den varghatande minoriteten är svårbegripligt. Han har två gånger slagit knut på sig själv för att tillåta licensjakt på vår svenska vargspillra. Första gången med det befängda argumentet att slumpvis avskjutning skulle vara genetiskt nyttig för vargarna. Andra gången med det demokratiskt än mer besynnerliga argumentet att jägarna måste skjuta vargar då och då för att vi ska få ”acceptans” för vargen i Sverige.

Ordet är påhittat av jägarorganisationerna. Det betyder att om vi jägare inte får avreagera oss en gång om året med legalt vargskytte så kommer vi att övergå till illegal jakt. Utan ”acceptans” kommer vi att utrota vargen oavsett vad politiker säger.

Jag känner inte till något annat område inom politiken där hot om organiserad brottslighet skulle fungera för en minoritet som vill driva ett särintresse. (det är jag som kursiverat texten och gett den fet stil)

 

 Om 71 procent av Sveriges befolkning vill ha varg kvar så får vi oxå visa det och inte smita som Andreas Carlgren lättvindigt gör.

Älgjakt eller vargjakt.....

....idag tänker jag göra en blogg som många av er kommer att tycka är obehaglig, både att ta ställning till och bilderna......Har hört att 11 vargar blivit dödade under älgjakten hitintills (men detta är hörsägen) men vet att flera vargar blivit skjutna av jägare och att länsstyrelserna inte ifrågasatt hundangreppen, inga veterinärintyg osv på en del av skadorna. Kikade in på facebook och såg ett i mitt och makens tycke superbra inlägg och mycket klokt från en ung släkting, en ung tjej mitt i livet som bor på landet med sina djur och barn, här får ni läsa Karins inlägg:
 
Ang jakt...
Sitter och googlar runt innan det är dags att smaska i sig matlådan.. Men jag blir så djupt upprörd av all skit som händer..
Jag själv bor mitt i skogen. Vi har Lo Varg Räv Mård Grävling Rådjur Älgar Hare Möss Råttor Sorkar mm på vår tomt och skog runt om kring titt som tätt. Det innebär att jag inte har mina höns lösa varken på gården eller i skogen utan har dom i en hönsgård. Lika så med mina kaniner som jag självklart inte släpper i skog och mark. Inte ens mina barn släpper jag utan uppsikt.

Detta tycker jag är sunt.

Men vad håller dessa människor på med i sverige? 
Dessa konstiga människor som påstår sig behöva skjuta en varg i försvar pga att dom släppt sin hund i deras revir för att jaga deras byten?? 
Varför påstår människan att dom kan sköta naturen bättre än naturen själv? 
Javisst i områden där inga rovdjur finns kan jag köpa att älgstammen kan behöva lite hjälp på traven, men varför släppa lös sin hund i ett område som naturen redan så väl tar hand om själv och sedan lägga ut bilder på hur man offrat sin hund till vargarna i ett patetiskt sökande efter empati bland andra blodtörstiga hycklare.

Om jag hade en hund som jag var de minsta rädd om skulle jag inte medvetet skicka in den lös i ett vargrevir! Hunden är en förtamad avlad varg som hör hemma i koppel hos sin matte/husse.

Så snälla, nästa gång kan ni väll hoppa över att publicera era slaktade hundar på sociala forum. Om jag vore ni skulle jag snarare skämmas för att jag medvetet utsatt min vän för en fara som sedan tog dess liv.
 
En tidigare blogg jag gjorde 7 januari 2010 : http://kort.webblogg.se/2010/january/vargjakt.html
 
 Vårt första möte med "besten" vargen var kanske sagan om Rödluvan och vargen  (bild lånad från nätet)
 
 
 
Tavlan..säger mer än tusen ord =/
 
JAKT ..........människa eller varg...vad är skillnaden?...jag ser bara döda djur =`(  (bild lånad från nätet)
 
En människa med sin trofé (bild lånad från nätet)
 
En hund med sin och husses/mattes trofé (bild lånad från nätet)
 
(bild lånad från nätet)
 
(film lånad från nätet)
 
 Vill inte se denna bild igen, men en husse/matte gjorde sitt val att släppa sin bästa och jagande vän i skogen (bild lånad från nätet), men vill inte heller se denna bild igen.......
 
.....troferna som lagts upp på stubbar.(bild lånad från nätet)
 
Vill inte heller att vi ska glömma att trafiken tar flest jakthundars liv, en stor risk tar alla som släpper sin bästa vän utan uppsikt.
 
Läs och begrunda,:
 
UPPDATERAD. I går måndag sköts en varg i Värmland igen i samband med älgjakt. Vargen ska ha gått fram emot en älghund nära skogsbyn Brunnberg som ligger långt ute i folktomma skogar några mil norr om Hagfors.
Hunden hade ingen kontakt med vargen, vargen är död.
Enligt hundföraren fanns det två vargar på platsen, den döda vargen bedöms vara en årsvalptik. Den vägde 20 kilo.
Vilken ålder det var på den andra vargen som gick undan vid skrämselskottet går naturligtvis inte att säga. Hundägaren bedömer den som större än den dödade vargen. 
Vargvalpen som blev ensam på platsen sedan den större vargen försvunnit gick sakta fram mot hunden och befann sig ca tio meter från hunden då den sköts. Hunden och vargarna hade ingen fysisk kontakt. 
Enligt uppgift bedöms skottet mot vargen ha följt de regler som finns för att § 28 ska kunna användas. 
Skogsbyn Brunnberg ligger inom Acksjöreviret. Valpen ska nu undersökas av SVA i Uppsala dit den nu är på väg. I reviret fanns minst fyra valpar för några veckor sedan.
Reviret är inte nytt, alla som jagar där vet mycket väl att vargarna finns där sedan flera år. Ändå släpper de sina älghundar.
I dessa dagar då det dödas varg runt om i Värmland och Dalarna får vi höra från jägarhåll att antalet döda vargar beror på att vargarna blivit fler. Faktum är att angreppen har kommit i revir som sedan länge är etablerade i nuvarande områden och väl kända för de jägare som jagar där. Ett revir har varken fler eller färre vargar över tid. 
Skottet i Brunnberg betyder att antalet dödade vargar sedan 1 juli i år där § 28 åberopats är 11 djur.
De flesta av dem föräldradjur vilket kommer att få återverkningar ute i de drabbade reviren.

11 vargar döda sedan 1 juli...
 
Ytterligare en blogg om människans inverkan på naturen: http://kort.webblogg.se/2011/february/forelasningen-var.html#comment
 
 
Ordspråk: De som hatar vet inte ens om att de hatar! De tror sig bara säga sanningen / okänd
 
 

 
 


En solig lördag....

....som även var härligt varm bjöds vi på igår. Vi var ute i solskenet med djur och Mille, passade även på att plocka in lite saker för vintern =)
 
Lite bilder:
 
Lönnen har tappat löven som de flesta träd runt gården...endast syrenen har löv kvar.
 
Vi tog bort plasten från drivhuset, efter 1 minut var de nyfikna katterna där och undersökte vad vi pysslade med =)
 
 
Närstudie på Rambo =)
 
Mille fixar Lokies vatten.
 
Finaste Inez med.....
 
....sin stora tandpetare ;)
 
Arne roade sig med att smälla i sig över hälften av en familjepizza när han var ensam inne, oroliga blev vi för hans mage....men den har klarat sig fint (puuuhhhh) Här har Rambo tagit Arnes sovplats...Arne bara väntar på att han ska gå...ingen av hundarna skulle ens drömma om att mota iväg katterna ;)
 
En brun liten kille, här har vi fredagsmys och tittar på Bambi och Rudolf med röda mulen...Jag hoppade Idol igår och tittade på programmet på datorn ikväll istället =)
 

 Här får jag nog ta in mina djur oxå...både vad det gäller rent i huset ,mer pengar och ett tomt hjärta  ;)

Bäst före datum....

....är nu passerat för hösten i våra trakter =( Löven ligger nu som en brun tråkig massa efter snön som föll förra torsdagen, snön försvann helt i förrgår när värmen och blåsten kom. Hästen har börjat vara mera inne om dagarna och kvällarna vilket även betyder att mockningssäsongen startat igen. Jag mockar var morgon vid 6 så det är klart när jag kommer hem från jobbet och är l i t e trött ;)
 
Nu är jobbarveckan slut, imorgon ska vi vara barnvakt till Mille som idag kom hem från en semestertripp från Gran Canaria där farfar firade sin födelsedag med familj. Ska bli roligt att höra om hans upplevelser där =)
 
Mille älskar sina shorts, kan tro han blev glad när han fick använda dem igen ♥ (bilden lånad från min svärson)
 
 Så vackra löv för bara en vecka sedan 
 
Ordspråk: Hösten är en andra vår, där varje löv är en blomma/ Albert Camus (1913.1960)

Biljett beställd....

.... till goaste syster Jane  ♥ regn,  mörkt och trist =( tur jag har något kul att se fram mot i höstmörkret =) några bilder från tidigare år och våra roliga systerträffar ;) vi ses alltid i oktober =)
 
 Stockholm......... here I come =)
 
Förra året, efter en god middag  ♥ =)
 
 Syrrans vinbox  ♥  
 
2011...god mat och KUL kväll =)
 
Dagen efter shopping och lite kul provning av allehanda huvudbonader 2011 ;)
 
Pöss och kram syrran  
 
Ordspråk: Längtan bär en människa halva vägen (isländskt ordspråk)  
 
 

Osynlig....

...pga att min 3-åriga "värstingdator" kraschade förra veckan och att jag inte orkat blogga för sorgen efter Gurra, min älskade katt som var vår familjemedlem i 17 år ♥ Gurra var en stor personlighet och vi har så många roliga minnen efter honom. därför är han sååååå saknad . Gurras sista dag var en solig och fin dag, han gick ut vid 9 och la sig i sin älskade granhäck
 
 Vid 11 när gick jag ut med hundarna, ville jag kolla var Gurra var då jag inte såg honom, lyfte några grenar i granhäcken och där låg han på favvoplatsen ♥
 
Vid 13 såg jag att Gurra flyttat ut från häcken för att "gona" sig i solen ♥
 
När klockan började närma sig 14:30 tänkte jag gå ut och hämta in Gurra, men det behövdes inte, han kom direkt jag öppnade dörren för att äta mat...här ser ni hans onaturligt stora mage.
 
 Efter maten blev det sedvanlig tvätt ♥
 
Vid 15:45 började vi vår tunga resa...
Veterinären tyckte Gurra var vid väldigt fin vigör för sin ålder, fin päls, hull och var lite imponerad av hans storlek. Magen kunde hon inte ge något svar på, kanske cancer eller vätska??
 
Lugnt, fint och stilla tog vi farväl av vår gamle vän, han somnade in med huvudet på min axel ♥ Nu finns han begravd med sina vänner här på gården =`(  
 
 
Makens födelsedag startade med smörgåstårta till frukost ♥
 
Jag hade tänkt en familjetävling i gokart, men sonen hade kundbesök från Tyskland och kom inte ifrån, så den kampen tar vi senare ;)
 
Storstaden visade sin vackra sida =)
 
En god middag åt vi tillsammans när sonen kom från jobbet, de två första restaurangerna vi valt gick bort, en hade stängt och den andra hade lagts ned =( 
 
Hösten är här nu:
 
 
 
 
 
Arne springer över lövmattan ♥
 
Goa hästen med "sommarmage" ♥
 
Sotis och Rambo njuter i höstsolen ♥♥
 
Sotis ♥
 
Rambo och Gurra var vänner, igår såg jag hur Rambo letade efter Gurra i gran och syrenhäcken♥
 
Sotis biter på naglarna 
 
I lördags var jag och kära maken på fest, syskonen i storstaden ville fira brorsan =)
 
Jättegod mat blev vi bjudna på, här förrätten på bild och kul hade vi =), 
 
Kvällshimmel från i onsdags.
 
Köpte en ny dator i lördags innan festen, kan säga att jag ännu INTE är vän med windows 8 =/ så mycket larv med en massa appar....Många foton gick förlorade med förra datorn, men än har jag inte gett upp, med lite tur var det inte hårddisken som kraschade. 
 
Köpte en fotpall till fåtöljen, Rambo trodde vi köpt honom en egen härlig säng ;)
 
Mysigt med omtänksamma hussar och mattar =)
 
Åhhhh...kan man inte få sova ifred utan att bli puttad av en massa fötter???
 
Höstens första snö kom inatt, klass 1 varning var det i våra trakter och många avåkningar, ringde och kollade så maken kommit till jobbet i morse....6 mil är tufft att hålla koncentrationen på halkan uppe....
 
 Ordspråk: Om du är ledsen, var inte ensam. Om du är ensam var inte ledsen ( Samuel Johnson 1709-1784 )
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I morgon...

....fyller kära maken jämt  ♥ vi har båda tagit ledigt i dagarna två så vi ska kunna njuta och ha riktig roligt av just den dagen  ♥ Vad vi gjort kommer senare ;) Min man läser ju min blogg så här avslöjas inget än ;)
 
 Gurra gjorde mig sällskap igår kväll, han är så stor att han tar upp en hel datastol  ♥  ♥ 
 
Bild från idag på härlig höstsol, vackra färger och värme =)
 
Skuggspel på gården när jag kom hem från jobbet ♥ 
 
 
 
 
 


Tufft beslut....

....har jag fattat idag =`( Har beställt tid för att låta vår älskade Gurra  ❤ få somna in lugnt och stilla nästa fredag 16:30.  Så TUNGT...Jag vet att han har haft ett mycket bra liv och det tröstar oss ändå idag....men så TOMT det kommer att bli, alla djur har ju/ berikar vårt liv med just sin personlighet  ❤
 
Hur mycket kommer jag inte att sakna dig Gurra  ❤, ditt "pratande" ditt öppnande av dörrar som du inte får  ❤ Har fått ställa stolar för dörrar innan jag åker till jobbet.
 
Nu hoppar Gurra inte upp i sängen längre för att sova, knölen han har i magen hindrar honom...för nästan ett år sedan märkte vi att Gurra hade problem att hoppa upp på diskbänken för att äta mat, jag köpte en pall åt honom på IKEA för att han lättare skulle komma upp, och det hjälpte....vi trodde åldern tagit ut sin rätt och att Gurra inte var så smidig längre, inget syntes då.
 
I våras började Gurras mage växa och det har gått fort, så nu ska vår 17-åriga vän få ett värdigt slut. Gustav äter som vanligt, kurrar gosigt och är än så länge som vanligt. Alla bilder är tagna i veckan.
 
Har inte orkat blogga då jag haft feber och varit sjuk, har ont i halsen fortfarande.Något "skit" som går i våra trakter och många ungdomar och vuxna som varit sjuka på jobbet.
 
Arne, min andra gamling som sover skönt på sin madrass och gillar värmen från elementet, trots sin tjocka päls  ❤ Arne är helt bra i magen nu och är MYCKET pigg och glad =)
 
Trots feber och halsont så blev det en sväng med hundarna idag, passade på att ringa goa syrran Jane då  ❤
 
Höst-svamp-angripen-lönnplanta
 
 
.
 

RSS 2.0