Ni kanske undrar..... hur mår jag idag ?

.....världen är ett gungande "gungfly" emellanåt med "fritt fall" om jag gör något för häftigt och en hjärna med en massa "fluff" i där det glöms en massa saker. Var till läkare igår och blev sjukskriven igen för STRESS, när och hur ska jag lära mig att undvika den fällan? För mig går det nog inte i det jobb jag har idag, vore jag inte inkännande, närvarande och brydde mig om de ungdomar jag möter i vardagen, ja... då ska jag inte jobba kvar. I 27 år har jag satsat allt på mitt jobb och det är inget jag ångrar, men inser också att det tagit på krafterna, något som krupit sig på och signaler jag ignorerat, första gången jag åkte dit ordentligt av jobbstressen kan ni läsa här .
 
Är sjukskriven till den 11 maj, ska VILA så mycket som möjligt. Det gör jag och de enda måsten jag har är att för min egen och hundarnas skull gå två 20 minuters svängar per dag, resten av dagligt jobb får kära maken ta ♥ 
 
Lite bilder som jag orkat knäppa ;) och dottern står för några ♥
 
Pang sa det så var marken full av vitsippor (dottern har tagit bilden )
 
Mille plockar vitsippor till mig i söndags ♥  (dottern har tagit bilden )
 
Det blev en fin bukett som står sig fint även idag =)  (dottern har tagit bilden )
 
Så kommer då några bilder från mina hundsvängar:
 
Bosse står i den sedvanliga "drickvattenpölen" halvägs hem, där tar alltid båda hundarna sig en iskall slurk =)
 
Hur glada är vi inte över att ha två busande hundar igen  ♥ ♥ ♥ =D
 
För varje skutt Bosse tar gläds vi åt att hans muskler utvecklas ♥
 
Dragkamper har hundarna var dag =)
 
Inez ser sig som obesegrad, därav den höga svansföringen =)
 
Bosse ♥ fri och glad ♥
 
Vi brukar kalla våra hundar för "tandemhundar" när de springer ihop och vägrar släppa pinnen.... men som ni ser tycker Inez att hon har allt under kontroll...därav den höga svansen ;)
 
Ok morsan, vi väntar in dig  ♥
 
Sotis kom oss till mötes ♥
 
Härligt med sol och värme tycker katterna ♥
 
 

Trodde ett tag att jag hade....

...kristallsjuka, då ska man röra på sig så mycket som möjligt även om allt gungar. Jag har varit ute och gått med en käpp som stöd och försökt sköta vardagen som vanligt.
 
Direkt på tisdagen ringde jag till vår läkarstation och fick tid för provtagning av blodtrycket klockan 11. Sköterskan hade berättat för mig att det här med blodtrycksutredning krävde sin tid. Förstod det, då jag tidigare stressat mig till högt blodtryck 2 ggr och kunnat sänka det utan medicin 2 ggr. När sköterskan mätt mitt blodtryck 3 ggr så förstod hon mycket väl varför jag är så yr  mitt blodtryck vid första mätningen var 160/119, de andra två var inte något bättre =( Hon beordrade mig att vara still och vila hemma, sedan gick hon in till en läkare och sa att hon inte vågade släppa hem mig med mitt höga blodtryck.Läkaren  gick motvilligt med på att träffa mig förstod jag av det jag hörde han svara....
 
Fick lägga mig på en brits och vila, läkaren muttrade vresigt om att datorsystemet låg nere och han kunde inte se något från akutens anteckningar om mig.. Han tog mitt blodtryck igen, det övre var på 140 det undre minns jag inte. Han skrev ut medicin, vi ses om en månad. Punkt...slut...Kära maken hämtade mig och vi åkte till apoteket för att hämta ut medicinen.
 
När jag stod på apoteket och väntade på min tur dök en massa frågor upp i min "lulliga" hjärna..Läkaren frågade inte om mitt jobb, skulle jag jobba med ett så högt blodtryck? Varför skulle ingen kolla upp om medicinen hjälpte och kolla blodtrycket på en månad? Har en tidigare underbar kollega på apoteket som hjälpte mig med alla dessa frågor, vi mäter blodtrycket till en kostnad av 40 kr då du är medlem, behöver du mer vård hjälper vi dig med det =) Tack min vän ♥
 
Imorgon ska jag åka till apoteket och mäta blodtrycket och även köpa en blodtrycksmätare att ha hemma =) Tråkigt som tusan just nu, världen gungar och mitt vilande tillbringar jag med att titta på en massa BRA dokumentärer på SVT play och sova, solen ser jag skina genom fönstret. Är det sol i morgon tänker jag baske mig vila ute liggandes i min baden-baden ;) 
 
Min kära stressade doktor bör nog ta det lite lugnare.....
 
Hoppas på sol imorgon =)

Påskafton blev annorlunda....

...inte i en rolig bemärkelse. Jag vaknade strax efter 5 och behövde gå på toa. Mille sov gott bredvid mig ♥ När jag reste mig upp kände jag mig yr, men trodde jag var ordentligt sömndrucken, när jag skulle kliva över grinden som vi satt upp till köket (Inez löper och vi måste ha hundarna åtskilda) så höll jag på att falla av snurret. Fick hålla mig i väggarna för att ta mig fram till toa, en katt ville ut och en ville in, jobbigt värre blev det PGA av snurret. Tänkte att det blir bättre om jag sover färdigt, la mig ned och hela världen snurrade. Tog mig ur sängen och fick krypa därifrån. Satt sedan på golvet, rabblade mitt personnummer och förstod att jag inte drabbats av en stroke, väntade på att dottern skulle kliva upp för att åka till jobbet. Först upp var maken och jag ropade på honom och sa att vi måste åka till akuten. Han blev så klart jätterädd när han såg mig sitta där på golvet i mörkret.

 

 Väl framme vid akuten kom jag snabbt in, där togs många tester, blodtrycket blev jag mörkrädd för 182/114 (stress troligtvis) blodprover, EKG och en massa andra tester. Alla tester var bra men jag fick som tur var en ung läkare som inte ville utesluta något så han beställde även röntgen av hjärnan. Första gången jag gjorde skiktröntgen och det var en enkel och snabb procedur (allt var normalt). Ett nytt blodtryck togs och då var det nere i160/95 dåligt men ändå bättre =) Jag fick frågan om jag ville bli inlagd, då skulle jag bara observeras och inget mer göras, jag ville självklart åka hem igen =) Vi ringde dotter och son och höll dem informerade och berättade när vi skulle komma hem.

 

 När vi kom hem ropade dottern att mat stod på bordet, jag och kära maken hade ju inte fått något i magen då vi åkte hals över huvud tidigt på morgonen. Gissa hur gott det var med traditionella ägghalvor med räkor, majonäs och svartrom till det sill och potatis ♥♥♥ När jag satte mig på stolen var det som att åka fritt fall en meter och yrseln var kvar. Men gott var det och jag kunde njuta ihop med familjen ♥

 

 Vi vilade en stund i soffan och pratade, Ligger jag still och inte rör huvudet så funkar det, då är jag med ;) Lyckades fixa såsen till kycklingarna jag gudskelov kokat dagen förre så middagen blev till belåtenhet även denna påskafton ♥

 

 Vaknade igår morse klockan 6, gick på toa, allt kändes normalt då, dottern var uppe då hon skulle iväg till jobbet, vi pratade en stund.....la mig och sov sedan bredvid Mille till 08:20 och då var allt snurrigt igen. Tog min vandringsstav som extra stöd då det var tvunget att tvättas (enligt mig). Har jag huvudet stilla och ser åt samma håll är det lugnt, kanske är det kristallsjukan jag fått.

 

Sakta och makligt städade jag golven efter Inez löp och hängde två maskiner ute i solskenet. Sedan blev det vila i några timmar, har lärt mig vilket öra jag ska vila/sova på för att bli minst snurrig. Några ”fria fall” har det blivit idag oxå. Då går jag och lägger mig. Kära maken lyckades såga sig i handen när han och Mille tog ned några björkar, ett Första hjälpen omslag som bands om hårt men ändå blödde det igenom. Så då blev disken mitt jobb, jag diskade och såg ut genom fönstret, höll huvudet stilla hela tiden, det funkade.

 

Idag har jag fortsatt jobba i intervaller med hemmasysslor. Ju senare på dagen, desto mer yrsel. Hundar och häst har maken helt fått tagit hand om.

 

Förhoppningsvis kan jag få tid till läkarbesök i morgon/ tisdag och får förhoppningsvis blodtrycksmedicin och så ska jag förhoppningsvis även sluta stressa i jobbet =)

 

Lite bilder från påsken;

 

 Långfredag och solen sken på vår gård, som resten av påskhelgen ♥
 
Rambo har lagt sig i min stol...satt du här? det såg jag inte ;)
 
Milles påskpresenter, bättre begagnade från en av mina kompisar =) Glädjen var stor över att ha en traktor igen. Den förra blev sönderkörd då den gömdes i snön och vi fick en hö-transport.
Morfar fick hjälpa till och visa hur timmerkranen skulle skötas....
 
Sedan fixade Mille att lasta på och av ved galant....
 
...något som sysselsatte Mille hela påskhelgen i det fina vädret =)
 
Min vackra prinsessa ♥ (Lånat bilden från henne sida). Dottern fixade allt med present och påskäggsletning medan jag var på akuten.
 
En vacker kväll i skymningen ♥
Jag skulle bädda rent i sängarna inför påsken på skärtorsdagen, kastade mitt täcke åt sidan....Sotis sov gott på mattes täcke ♥  ;)
 
Vi var barnvakt åt Mille i påskhelgen då dottern jobbade...här morgon och Mille ligger och drar sig efter att ha vaknat, örngottet är i flanell och dottern sydde det när hon gick i nian och Mille älskar det =) Vad gör Mille?...
  
 
.....tittar på Alfons Åberg så klart på mormors surfplatta =) Härligt med helger och långmys på morgnarna ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 


GLAD PÅSK alla vänner.....

 
......Hos oss blir det fullt hus och traditonellt påskbord och traditioner ♥ ÄLSKAR alla storhelger ♥
 
Idag hade jag och eleverna en överenskommelse, vi skulle lura en av deras lärare att de tagit mitt aprilskämt på allvar och att de stannat hemma ;) Jag åkte till jobbet tidigare för att gömma dem i ett grupprum ;) De smög tyst in och jag stod som ett levande frågetecken när klassrummet var tomt och läraren dök upp, sade att jag ångrade så mitt aprilskämt och jag hade inte sett någon av eleverna fast jag varit på skolan tidigt. Nåväl, hon frågade elever och vuxna som gick förbi i korridoren om de sett eleverna, men det hade de inte =) efter ett tag och lite funderande så anade hon "ugglor i mossen"  -Jag tror de gömt sig i ett grupprum sa hon och gick och tittade, APRIL, APRIL ropade en hel klass unisont =)
Man får luras den 2:a april om man inte hade läraren den 1:a april, det var eleverna och jag helt överens om ;)
 
Dagens lunch var en supergod påsktallrik ♥ Har sagt det tidigare - Vi har Sveriges bästa skolmat och mat-tjejer ♥
 
GLAD PÅSK ♥
 
GGLAD

Första april och jag lyckades....

.....lura eleverna direkt på morgonen under mentorstiden. Jag sa att det blivit fel i kalendariet och eftersom det är skärtorsdag i morgon så var de självklart lediga ;) Ungdomarna jublade och jag fick en bamse kram av en kille i glädjeyran =) Då tänkte någon till och sa det är första april idag, så då drog jag ramsan april, april din..... Ungdomarna satte på mig ett förkläde som straff och såg till att mina armar blev låsta ;) så fick jag ha en "tvångströja" i en timme vilket jag glatt ställde upp på innan de befriade mig =)
 
 
Från bildlektionen där de skulle börja designa masker.
 
Så blev det då lunch, en av tjejerna berättade att hon och hennes kompis höll på att lära sig att spå folk och de frågade om de fick spå mig. Det fick de och de visade hur jag skulle sätta händerna, så satte tjejen på två vattenglas och jag trodde glatt att det hörde till spåtricket. April, april nu kan du sitta där resten av dagen för att du lurade oss =) så jag skrattade och lurad blev jag av de underbara ungdomarna ♥
 
En tjej fick rota upp min mobil ur väskan och ta bilden, för själv kunde jag det inte ;)
 
 
 

RSS 2.0