Lördag med sedvanliga lördagssysslor =P

Idag tog jag krafttaget och gick igenom huset..Måste erkänna att latmasken bitit mig en del o jag har bara samlat ihop de värsta hundhårshögarna o sopat upp det värsta gruset vi o hunden dragit in...med en långhårig schäfer blir det en hel del hår i pälsbytartider....två veckors tvätt väntade även på mig, varit lat även där =)
När nu föresatserna var så goda, med en ljudbok i mina trådlösa hörlurar, HÄR SKULLE STÄDAS...Då visade det sig vara stopp i dammsugarröret =(
Men min man fann på goda råd, han har ju rensband till avloppet, fixade även stoppet i röret galant...
Så nu sitter jag här nöjd! känns inte som om man går på en sandstrand längre när man är barfota =)
I morgon blir det dammtorka ; ) ...Tror jag...men man kan ju ändra sig.....Min vackra och helt underbara "hårboll" Arne...han är värd all städning =)....(bilden tagen av min dotter)

En underbar dag...

Sov till nio idag...somnade vid 24 i soffan igår, när jag vaknade i natt stapplade jag in och la mig i sängen, somnade på en gång =) så jag känner mig helt utsövd...
Piggare blev jag även av vädret, strålande sol från klarblå himmel...Vid tolv red jag barbacka ut i skogen, hade både en pigg hund och häst...Båda var lite busiga under hela ridturen...Lokie var ovanligt "tittig" och uppmärksam idag...vad vet jag, fanns kanske jägare i skogen som inte jag såg, men som han upptäckte med sitt goda luktsinne...
Men på hemvägen tog han priset =) såg en mycket gammal man komma gåendes med stavar, han var helt böjd och farten var nog 1 km i timman...hoppade av hästen och tog hunden i halsbandet så mannen inte skulle bli rädd...han varken såg eller hörde oss förrän vi var två meter framför honom...Lokie blåste och började "dansa" bredvid mig, hunden kikade nyfiket på denna mystiska man, men skällde inget... Blir så full i skratt åt hästen, han är i princip inte rädd för något, lastbilar, skogsmaskiner kan braka förbi honom utan att han höjer på ögonlocket...tror att han var extra busig idag och hittade på en anledning att få busa lite extra =) ÄLSKAR denna underbara och snälla häst...lite bus glädjer både honom o mig..

Hade bestämt mig för att både tvätta o dammsuga idag...men man är ju inte sämre än att man kan ändra sig..tror inte att någon god fe kommer att göra undan mina sysslor under natten, såååååååå tar den goda föresatsen att göra det i morgon istället =)
Ikväll blir det IDOL...gillar det programmet!


Bilden på Lokie är från idag....En gammal goding =)

Beskedet... :(

Så kom det då äntligen...beskedet vi väntat på, hur framtiden ska bli..
Jag får jobba kvar till sommarlovet, sedan omplacering..
Skönt med fakta på hand och veta vad jag ska rätta mig efter...så mycket rykten och ovisshet...

Ska fundera på framtiden nu..men är glad ändå för att jag kunde ge mina barn alla lov hemma när de gick i skolan :) Inte många som har möjlighet till det. Är även tacksam för alla år med underbara ungdomar och föräldrar som jag mött..  :)
Vet även att jag inte får tjänstledigt för att testa ett nytt jobb...bara att säga upp sig efter 23 år och hoppas att det blir bra =/Bild på mig från en vattenpuss...lika oklar som jag känner mig !

Studiedag....

Min önskan om fint väder slog in :) En härligt solig höstdag i dag..
Började tidigt och slutade sent, så vädret hade jag ingen nytta av..
Mitt jobb idag bestod av att sitta med spetsade öron och vrida mig fram o tillbaka på stolen...
sitta i över 8 timmar är ingen höjdare...förstår ungdomarna jag jobbar med ;)
När jag slutade dagen hade jag ont i huvudet, det är betydligt roligare att jobba på en skola när ungdomarna är där :)
I morgon är det sovmorgon till 9...tackar för det :)
Får även besked då hur det blir med mitt o andras jobb..ÄNTLIGEN..
Då vet jag vad jag har att rätta mig efter..

Nu lite härliga sommarbilder :) tagna i maj-juni 09
 Idag blev det aldrig ljust...

Tyckte nog jag var lite piggare i morse, en extra timme att sova :) somnade ju vid vanlig tid igår.
Varje år är det likadant, man kommer till jobbet och klockorna är som vanligt fel, brukar ta några veckor innan alla är omställda.
Nog märks det att vi snart är i början på november, den mörkaste, gråaste och mest trista månaden på året..
Dimman låg som ett tjockt hölje hos oss från morgon till kväll, tycker det är lite kusligt och trollskt över dimma, man ser inte vad som finns 20 meter bort, precis som i en skräckfilm...Måste erkänna att jag går och tänker ut lite olika skräckfilms-scenarior när jag går med hunden i skogen, kan oxå skrämma upp mig själv riktigt...Igår kväll blev jag riktigt rädd när det knakade bland träden, då hamnade hjärtat i halsgropen ett tag, sedan blir det aldrig tyst när det är så fuktigt och har regnat tidigare, ploppar o pluppar överallt..

En schäfern vi haft, Nicke, ville inte gå ut med mig på kvällarna, jag sände ut så dåliga vibbar med min rädsla. Husse gick han däremot glatt ut med på kvällarna, han kunde väl inte förstå vad jag var så rädd för :)

Blev ett uppehåll i bloggandet pga att jag haft min goa dotter och barnbarn hemma, så även son och barnbarn kom till helgen..så mysigt med alla hemma :)

Nu har ungdomarna hos oss höstlov, innebär studiedagar för mig..Hoppas det blir bättre väder i veckan för ungdomarnas skull :)
Tyckte denna bild blev läcker, Lokie suddig i dimman :)Precis som hunden och katten känner Lokie igen ljudet på min bil, kommer direkt till stallet och tigger mat :)

Kusinerna...mina älsklingar..så söta båda två :)
Typisk oktoberdag!
Är hemma och försöker bli frisk, men hunden måste ju ut och göra sina behov...har skogen inpå knutarna så dessa bilder tog jag med mobilen på vår promenad idag :)
Hittade ännu ett nytt jobb som jag sökte igår...vet att jag inte blir uppsagd, men omplacerad.... vill inte jobba på dagis...vill jobba med det jag är utbildad för...vår kommun kan inte erbjuda särskilt mycket vid omplacering....
Har nu fått veta att man tänker sparka folk som har ända upp till 14 års anställningstid :(
Vart är vi på väg?????

Tankar...mycket tankar nu....

Har blivit dåligt med bloggande denna vecka....dels är jag inte riktigt frisk än, var till läkarstationen där de rådde mig att vara hemma en vecka för att ha en chans att bli frisk. Sedan har verkligheten kommit ifatt, jag får inte behålla mitt jobb som jag haft i 22 år, fick reda på att det är spikat nu...grubblar och tänker mycket just nu....Visserligen blir jag inte arbetslös, omplacerad...vi är säkert ca 10-15 personer som ska omplaceras, några blir uppsagda....
Ringde fyra olika vård och behandlingshem i fredags, visst intresse fanns, söker det intressantaste jobbet nu i helgen...
Man blir ju även bekväm, har ju kunnat åka hem på lunchen o rasta hunden och middagsfodra hästen. Alla andra jobb ligger minst fyra mil bort. Hur gör vi med hunden t.ex????

Blir oxå så FÖRBANNAD, när det blåser tuffa vindar så måste man alltid skylla på någon...I våras sparkades vår rektor, hon fick skulden för de dåliga resultaten på vår skola... Nu är det vi som bär nästa "hund-huvud" för att resultaten är dåliga på vår skola...Kan klart säga att de skulle varit ännu sämre om inte vi funnits där..
När vi försvunnit får tiden utvisa!!!!!!
Jag kommer att sakna alla dessa underbara ungdomar och föräldrar jag har kontakt med, det är nog det svåraste med att sluta.
Blev själv mobbad av en lärare i lågstadiet (pga att jag var fosterbarn), så illa att jag fick äta lugnande i två år för att överhuvudtaget våga gå till skolan....som tur är så vågar barn TRO på det goda...men vet hur mobbing präglar en människa, hur det följer en genom livet. Jag bestämde mig tidigt som ung att aldrig ge avkall på mitt
människovärde igen.
Därav har jag ÄLSKAT mitt jobb och de ungdomar jag mött och kunnat hjälpa...min skolgång bestämde mitt yrkesval, inget barn skulle behöva må så dåligt som jag gjorde, har lagt ned hela min själ i dessa underbara ungdomar och trivts med det... så jobbigt nu att kliva av...
Så ser situationen ut för mig just nu..grubbla och smälta situationen lär jag nog göra ett tag till...Ha tålamod :)
Jag kommer alltid igen ;)
Mina barn, barnbarn och man...bara Arne fick representera djuren :)

Älskar denna låt = )Lyssna och njut!

Veckan snart till ända :)

Tänk så fort en vecka går, som vuxen tycker jag veckorna bara består av måndag, onsdag o fredag...svischhh så har helgen gått...snart bara två månader kvar till jul :)
Jag älskar advent och julen,  alla ljusstakar som lyser upp decembermörkret....springer som en tätting och tänder allt på eftermiddagen, släpar mig sedan runt hela huset och släcker allt vid läggdags, är alltid uppe lite för länge ;)
Funderar på en riktigt bra systemdigitalkamera som gemensam julklapp till mig och mannen, vi tycker båda om att fotografera...
Snö utlovat till natten...minusgrader redan..blir kanske en vit advent i år :)Några julbilder från förra julen....

Bara sååå.....finns inte ord till känslan.... =(

Hittade ett jobb som jag ska söka idag...I dessa osäkra tider ska jag nog försöka komma ifrån en snart 23-årig fast trygg anställning.....Många tycker nog att jag är lite rubbad...men tror det är dags att gå vidare o inte fega ur...

Någon som har ett bra jobb till mig??? :)


Har gått med i bloggtrafiken...kikat in på många bloggar, så många tillgjorda bilder tycker jag...synd, så många söta tjejer som inte behöver posera...
eftersom jag har en dålig dag, så tänker jag sätta in en dålig bild på mig ;)
En osminkad, sjuk kvinna som inte ens kammat håret...( min protest)Min protestbild :)

Blåmesar och älgjakt...

Idag blev det ingen långsväng med hästen...Älgjakten har ju börjat och man bör hålla sig från skogen =(

Gick i skogskanten med hunden när jag kom hem, vet ju att jägarna kan se skillnad på häst, hund o människa mot en älg, men har fått lära mig att kulorna kan ändra riktning pga stenar, träd och dylikt...därför så många olyckor med allt skjutet utom älg!

 

När min man kom hem tog han oxå en sväng med hunden..han ropade på mig att jag skulle komma ut och se hur han löst problemet med motorvärmarsladdarna till våra bilar....slogs då av hur många småfåglar, mest blåmesar som flög fram och tillbaka mellan träden i närheten av oss...

Tror de väntar på mat sa jag...-ja! sa min man..de har börjat sälja fågelmatssäckar på Coop såg jag.. åker o köper direkt sa han...

Sååå...från och med idag ska fåglarna ha tillgång till mat hos oss fram till maj nästa år...

Att vi har så många blåmesar beror nog på att år 2005 tog vår katt Gurra båda blåmesföräldrarna som hade ett bo i en ventil i vårt hus...sprang då ned i källaren och drog ut ventilen...där låg fem små ögon och fjäderlösa ungar..tog ut boet och insåg att jag måste hitta föda till dem snabbt om de inte skulle dö...på en gård med mycket djur brukar det finnas flugor...men det var inte tillräckligt kan jag lova...det blev maggots från sportaffären, kattungars foder uppblöt och mosat med köttfärs...

För att göra en lång historia kort....skrev dagbok och tog bilder för var dag =)  och mot alla odds, lyckades jag få alla fem blåmesungarna att överleva och släppte ut dem till friheten på hösten...Ska nog se om något bokförlag vill ge ut den berättelsen,

De har stannat kvar hos oss...de är inte handtama, men de vågar sig mycket närmre än vilda fåglar...Deras ungar har oxå blivit kvar och präglats av sina föräldrar...så vi har många blåmesar här och som ni nog förstår är det min absoluta favoritfågel idag...Har så många underbara bilder och minnen av den sommaren 2005...

 

Så små och värnlösa de var när jag började sköta dem..mitt lilla barnbarn var oxå duktig att hjälpa farmor =)

Den nedersta bilden är det jag som sitter med alla fem i handen...

 

Undrar hur många bilder jag har på dessa ljuvliga små varelser...men så roligt det vara att tillbringa ett sommarlov med dem...även om jag fick gå upp 06:00 o mata dem och varannan timme efter det =)

 

 

 


Nu har de åkt...

Efter konsultation i fredags med vårdcentralen så trodde de att jag blivit "matförgiftad" mina symtom tydde mest på det...
Dotter med familj valde då att åka hem till oss, de dök upp vid fyratiden i fredags..Milton hade utvecklats massor på de två veckor som gått sedan vi såg honom sist...


Visst kände Milton igen mormor o morfar :)

På lördagen tog jag och dottern en tur till Västerås, blev en hel del kläder till Milton, men jag och dottern hittade en  del att sätta på oss oxå ;)
Milton är en sagolikt förnöjsam och go liten kille, vi åkte vid 10:30 hemifrån och kom hem 16:30..inte en enda gång blev Milton ledsen eller uttråkad på vår shoppingresa...när vi fikade försökte han även att ta för sig av mormors goda toast pin..???? kommer inte ihåg vad den hette, men det var kalkonkött, getost och vitlök i brödet...Jättegott, rekomenderas :)


Jag vill oxå ha, Milton försökte förse sig själv :)

Evelyn tog en ridtur i skogen efter maten, jag blev lika orolig som förr när det mörknade och hon aldrig kom hem...jag sprang som en orolig höna ut och tittade i stallet och när jag var inne kikade jag i fönstren ideligen..nåväl hon kom hem efter en härlig ridtur :) Lättad pustade jag ut.Här gosar Evelyn med vår katt Gurra...vi kallar honom för puman pga storleken

Smolken i glädjebägaren var att min son och andra barnbarn skulle oxå komma hem och sova över, men de blev så förkylda så de fick stanna hemma...Älskar att få ha hela familjen samlad..
Strax före tre idag åkte ungdomarna mot Dalarna, de ska ta hand om dotterns svärföräldras stuga och katt när de åker till Cypern...
Här har nyss haglat, är bara 2,4 grader ute...halka som vanligt i morgon...kör försiktigt!

Magsjuka... = (

Igår fyllde min man år, hade beställt en smörgåstårta till firandet av honom... Coop gör suveräna tårtor, vi åt och njöt..På kvällen började jag få ordentligt ont i magen...fick ligga i en särskild ställning i natt så det inte skulle göra så ont, vaknade även flera ggr i natt av att det gjorde ont...Sedan kom följderna av magsjuka! :(
Tror inte det var smörgåstårtan som det var fel på för min man känner inget, magsjuka kan ju komma av förkylning..

Idag skulle dotter med familj komma hem till oss och stanna till söndag...hade sett så fram mot det, hur det blir nu vet jag inte..
Väntar på att läkare ska ringa upp, min förkylning jojar fram och tillbaka och har gjort det i 4 veckor nu...Hoppas det finns någon hästkur att ta så jag får bli frisk igen...Så tröttsamt just nu!


Milton, mitt goa barnbarn...bilden tagen av EvelynVilken underbar dag i skogen!

Idag var det skogsdag för våra 8:or.. Det hade ju utlovats regn och blåst dagen till ära, men när jag gick med hunden i morse så såg det ut som 50-50 procents chans till fint väder eller regn. Hade lovat ungdomarna att jag skulle ha cowboyhatt, vinterridstövlar och fotsid regnjacka om det blev busväder :) skulle med andra ord se ut som ett vandrande tält :) Nu blev det bara vanlig jacka, keps och paraply (fick inte användning för någotdera)

Men vilken UNDERBAR dag det blev..den bästa skogsdag jag någonsin haft. Gladare, roligare och trevligare ungdomar får man leta efter....positiva till ALLT de skulle göra!
De fick gå till olika stationer Bla..såga av en timmerstock två åt gången med gammaldags såg, göra upp eld, skjuta med luftgevär på tavlor, beräkna träds höjd och ålder.
Som lunch fick vi världens godaste mat och många backade om :)
På slutet fick alla göra upp i dragkamp...så kul, hejade på "min" klass så jag blev hes, och de vann allt oxå :)
Bör kanske tillägga att jag var med två ggr i dragkampen pga att några inte kunde ställa upp ;) så skoj!

Om någon av eleverna kikar in på min blogg vill jag bara säga: Ni är juveler och bäst i världen :) Kram och tack för en underbar dag!

Tog en hel hop med bilder, lägger inte ut någon på elever här, men däremot några bilder från den vackra plats vi befann oss på....

Nu ska jag ut och sköta om djuren :)


Blähhh...

I morse hade vi -4...kallt! sedan tittade solen fram en stund :) men...men...på eftermiddagen drogs rullgardinen ned, mörkt och regndroppar började falla...
Blev i alla fall glad när jag var in på biblioteket och boken jag beställde i fredags hade kommit in...min man läser triologin av Stieg Larsson om "män som hatar kvinnor", han läste första boken över helgen, ville glädja honom med de andra två i höstmörkret.

I morgon ska jag ut i skogen med två klasser, ska klä på mig utav sjutton, här är utlovat regn hela dagen...hade hunden varit lite mindre glad och livlig så kunde han ha fått följt med...men så är ju inte fallet så jag får ta bil som vanligt, så jag hinner hem en sväng till honom på lunchen.
Längtar efter riktig vinter nu :) Sätter in några härliga bilder från februari i år!

Känner mig som en surpuppa ikväll, var uppe för länge igår. Nu ska jag krypa upp i soffan och slötitta en stund på TV.Tacka vet jag en solig vinterdag, med några minusgrader :) Arne håller med :)


Vår gård inbäddad i snö, februari i år..

Vilken underbar oktoberdag...sol och varmt..

I morse när jag gick med hunden strax efter 7 såg jag fullmånen över trädtopparna...Har alltid tyckt det är så fint med fullmånekvällar, ett så speciellt ljus...mystiskt och härligt..det vackraste jag vet är kalla, snöiga fullmånekvällar, när skuggorna blir alldeles blåa och man ser glittret i snön..

När jag kom hem från jobbet drog jag snabbt på mig ridbyxor, gjorde i ordning hästen och så drog vi ut på en långsväng...när vi var på hemväg såg jag till min fasa att de snart ska börja avverka skogen på flera ställen...F-N så arg jag blir, så många ridvägar som försvunnit pga av alla skogsmaskiner som kör sönder o förstör skogen :( Tydligen ska de göra en ny skogsväg oxå, för lastbilar körde i skyttetrafik på den lilla skogsvägen...
När vi var på väg hem försökte sig Lokie på en extra racetur....hunden gjorde något konstigt ljud och hästen hoppade rakt upp, slog en riktig bakut och drog iväg...men snäll som han är gick det fort att stoppa honom...men lite skojsigt hade han allt ;) Hunden tyckte oxå det var jättekul och hoppade glatt bredvid...

Blev sedan ett långt ompysslande av Lokie efter ridturen, skötte om kaninerna, den lilla gråa kaninen sitter alltid på en stubbe och väntar på mig...har jag något gott i fickan kanske? :) Tycker han är sååå söööt :)
Sovmorgon i morron, blir nog lite senare natt-tid ikväll ;)
En pigg söndag...i varje fall om man jämför med igår ;)


Bild från idag,  ser ut som gurra tröttnat på att läsa o somnat :)


Mätt och belåten tänkte jag knacka ned några rader..
Idag har det varit mer fart på oss :) Vi har veckohandlat, tvättat, lagat mat och kört hem spån till hästen..
Hittade även en ordförande till vår bioförening...skönt, det låg som en mara över mig, finns inte så många som vill ta ordförandeansvar. Nya ordföranden o jag spånade lite om vilka filmer och eventuella teman vi kunde ha...Det är mest "gubbar" i styrelsen så hon och jag får försöka väga upp med lite mer "kvinnofilmer". Ser fram mot filmhösten och vintern! :)

Halvbra väder, regnar en stund och sedan lyser solen i en halvtimme.. Att det är höst nu har katten bevisat, på våren o sommaren kommer han bara in för att äta och få sin "gos"kvot tillfredställd...sen ser vi inte röken av honom..på nätterna jagar han och på dagarna sover han på hö-skullen...Nu är han inne drygt 20 av dygnets timmar, mestadels skönt sovande i vår säng :)

Min katt och hund älskar ostbågar, när jag tar påsen från skafferiet så har jag dem båda vid min sida inom en minut...har försökt överlista dem, öppnat påsen när de var ute så de inte hör prasslet, men icke, de har väderkorn båda två som heter duga, de sitter direkt vid min sida även då. Köper alltid största storleken på påsen, vi är alltid tre, ibland fyra som delar :)

Nu har jag bara dammsugning och att klippa mannens hår kvar denna dag...sedan är det viktigaste gjort :)
Ingen bio ikväll, så det får bli Tv en stund..

Tänkte sätta in några goa bilder på vår katt Gustav... :)


Gustav diskar ;) Han vet att han inte får göra så här, men han är katt, lyder således inte!


Här tyckte Gurra att jag skulle bry mig mer om honom än datorn :)


Trött katt som väntar på att matte ska lägga sig, han sover hos mig på nätterna :)


Barnvakten gurra :) sover gott i sällskap med Mille....


Här gosar gurra med hunden, gurra har varit ute hela natten och är jättegosig :)
Bilden tagen med mobil, därav den dåliga kvaliteten..

Snö utlovat till natten i vår region...Vår häst har ju frigång, det innebär att han kan välja helt och hållet själv om han vill vara inne i sin box eller vara ute..Just nu spöregnar det och är bara 5 grader....och var är Lokie...jo han står mitt i ösregnet o tar en svalkande dusch :) ser honom från fönstret...
Idag gjorde vi iordning en mjuk o go bädd till honom, så han kan sova mjukt o skönt inne när han vill..tidigare i höstas har det varit så ovanligt fint väder o då har han föredragit att sova i vår sandpaddock :)
Men det är skönt att veta att han aldrig behöver stå i regn, blåst, snö och starkt solsken om han inte vill.

Idag är vi otroligt LATA både min man och jag...det är så skönt att vi båda har kommit till den insikten att vi tillåter oss att bara ta det lugnt en dag :) Vi har båda släppt en massa prestationskrav med åren...nu ligger min man och läser i vår obäddade säng, men det hör faktiskt till ovanligheten att vi inte bäddar :) I dag var det katten som la sig i min säng innan vi hann bädda, skulle aldrig falla mig in att mota bort honom när han sover så gott :)


Finns väl inget som ser så skönt ut som en sovande katt :)

Idag blev även maten från pizzerian, gott som omväxling :) Läste löpsedlarna medan jag väntade på pizzorna, det varnades för en riktig höststorm med mycket starka vindar och både regn och snö...regnet började även smattra på vindrutan när jag körde hem, börjat blåsa hade det oxå...men, men...blåsten har nästan upphört hos oss nu, medan regnet fortsätter...
Nu ska jag lägga mig och läsa en stund jag oxå denna mörka oktoberdag...Håller tummarna för att vi slipper en storm i Sverige i natt!

Frosten förebådar den vita årstiden!

Märkte direkt i morse att Arne (hunden) inte mådde bra....han vandrade osaligt runt och pep...
När vi skulle gå ut på morgonsvängen förstod jag vad det var, han hade sträckt sig i halsen igen...
Han gjorde det en gång förut när han o husse hade dragkamp och lekte med Arnes pipleksaker...tog någon vecka innan han blev bra..


Arnes pipleksaker :)

När man äter måste man lägga leksaken i matskålen så inte matte o husse tar den :)


I förrgår när vi var ute hos djuren sista svängen såg jag i ficklampsskenet att katten även var med på promenaden...när vi närmade oss huset så sprang hunden i full fart, bakvänd o tittade efter katten, vem skulle hinna först till trappan? BANG! Hunden sprang rakt in i en av våra bilar i full fart! Nu kommer följderna efter smällen :(
Men tiden läker alla sår, han vänder inte gärna huvudet åt vänster... Vi vet att det läker ut om några dagar, av tidigare erfarenhet, om inte så är fallet blir det veterinärbesök....men tycker så synd om min goa "hårboll" som inte förstår varför det gör ont :( Är Arne klumpig?????


I morse när vi gick vår vanliga sväng sniffade hunden av granar o marken....vet sedan förut att hans doftsinne avslöjar alla gäster vi haft under natten...
Så mysigt det är när nysnönkommer, för där avslöjas allt! då ser även jag vilka djur vi haft besök av :) mössen som kilat fram, fåglarna som sökt efter mat, så även rådjuren :) räven som besökt vår dyngstack, efter vårat matavfall...en helt ny värld öppnar sig när snön fallit, då vet jag vad min hund fann var dag med luktsinnet :)

Idag har jag varit på Teater, Detta knyckt från: http://www.4e.se/produktioner/padan:
En ständigt aktuell berättelse om kolonialtidens blodbad, förpackat i en förbannat rolig form.

Dario Fos skröna om Johan Padan tar plats i de stora geografiska upptäckternas tid. Johan Padan är den ofrivillige äventyraren med tur som en tokig. Han tar sig ständigt ur askan i elden på resan till den nya världen. Väl framme låter han oss titta på olika kulturer med en distans som låter oss förundras och skratta åt oss själva. Det är en mycket befriande föreställning som bjuder på många skratt men som också påminner oss om människors girighet efter makt och rikedomar.

Av: Dario Fo
Med: Örjan Hamrin
Regi: Åsa Norell

Detta knyckt från: http://www.4e.se/produktioner/padan.


Jag skrattade så jag hade ont i magen :D..... denna underbara skådespelare, o en av mina elevers underbara upplevelse av hans tolkning :) tårarna rann......VILKEN UNDERBAR DAG! Tackar dig min underbara elev för det.. :) o alla andra som gjorde denna föreställning till ett av mina bästa minnen!

Vaknade till en vit värld idag, ledsen...NEJ!...förlåt.... Men visst är det lite mysigt???? frosten först, förberedelse för snön! Är beredd, vintern får komma nu :)

Back in business!

Sen dag, idag oxå.....vet ibland inte när jag slutar...min man och familj har blivit rätt vana genom åren...Jag TROR att jag kommer hem kl.... en tidsmarginal med en timme, oftast mot ett senare klockslag :)Kan nog säga att jag är rätt flexibel...när jag jobbade i ett resursteam visste jag aldrig hur min dag såg ut, trivs med utmaningar :) ett telefonsamtal ändrade oftast hela min dag, akutjobb....tel till mannen...vet inte när jag kommer hem...

Var som vanligt hem på lunchen o rastade hunden, katten gick ut efter att ha sovit inne sedan morgonen...cirka 30 minuter efter det jag kommit till jobbet ringde mobilen....till min förvåning hörde jag att det var min granne....shiiit har hästen gått ur hagen var min första tanke...men ...nej....var är din hund? frågade hon...Hemma, inne! svarade jag...
Jag har en schäferhanne här hos mig sade hon....DÅ! började tankarna mala...visst släppte jag väl in hunden? kan jag ändå ha glömt honom ute?????? Har jag för första gången på 34 år med hundar glömt en hund ute??? Tvivlet snurrade runt i mitt huvud, ungefär som...glömde jag låsa? släckte jag ljusen på bordet? Drog jag ur strykjärnet, stängde av kaffebryggaren m.m.??????? Vi gör ju så mycket saker på rutin, saker vi inte är säkra på när man ställs inför fakta :)
Av beskrivningen på hunden förstod jag att det inte var min Arne...puhh...: )  jobbade fem minuter...då slog det mig plötsligt...satte min man på strömmen till hagen i morse? Ringde honom! Näää det glömde jag! svarade han...FAN, fan...såg framför mig hur Lokie blev jagad av hunden, gick omkull, bröt ett ben...drog till mig jackan och skulle springa ut till bilen innan sansen kom ifatt....ringde självklart grannen som driver ett hundpensionat...frågade henne om hon hade hunden inom lås och bom...självklart svarade hon :) puhh...slog mig ned igen o jobbade vidare..
Inbrott på jobbet inatt, jobbar på två skolor, den sista lektionen fick ställas in...tordes sjutton släppa in pigga o glada 14-åringar i ett hav av glas-splitter.. De grät inte precis av beskedet att de fick sluta tidigare ;)


RSS 2.0