GOTT NYTT ÅR

... Önskas er alla som kikar in på min blogg, jag vet att jag har många fler läsare än de som kommenterar här ♥
Hoppas ni alla får ett glädjerikt år. Kram till er alla ♥

När jag var liten skickade vi alltid både jul och nyårskort. De nyårskort som oftast kom i brevlådan visade en sliten äldre krumryggad man med långt vitt skägg som lämnade över till det nya året som var en pigg, glad och knubbig baby.
Sökte på nätet och fann inget som ens närmade sig min barndomsnyårskort =`(


Det här var det närmaste jag kom min gamla bild av nyårsafton...men visst är det så att det gamla året får vi lägga bakom oss (begrava) och uppleva det nya året på nytt med nya ögon och möjligheter =)Min nyårshälsning till min kära tvillingbror ♥ Du finns vid min sida ikväll! ♥


Christer och jag ♥

Ordspråk:Orden av Astrid Lindgren i Ronja Rövardotter, när Mattis sörjer sin gamle vän Skalle-Per.


Mattis gick storgråtande fram och tillbaka i stensalen och skrek:

”Han har funnits jämt! Och nu finns han inte!”

Om och om igen ropade han på samma vis:

”Han har funnits jämt! Och nu finns han inte!”

Du fattas mig Per Du finns med mig varje dag !!


Christer, du fattas mig! ♥ Du finns med mig varje dag! ♥ syrran.


Slutet nalkar sig...

...på 2011, ett år som både varit glädjerikt och mycket tufft. Kommer ihåg mitt inlägg 2010 då jag skrev att om jag vetat vad året skulle innebära så hade jag gått i ide på nyårsafton 2010. 2011 blev lite lika med glädjeämnen och sorg. Att man skulle bli starkare av sorger och motgångar tror jag inte ett dugg på, däremot så tror jag att man kan finna metoder och ser vad man verkligen klarar av. Nu tror jag att 2012 blir ett underbart år =)

Besöket hos tandläkaren gick tämligen snabbt och smärtfritt, 1100 fattigare när jag gick hem men utan ett hål i tanden dit tungan ville slinka hela tiden.

Resten av dagen bjöd på en härlig promenad med hundarna i skogen i solskenet =) Lite nyårsstädning och tvätt varvat med mina härliga julklappsfilmer.


Både hundarna och jag älskade dagens solsken ♥ Men vattnet var fruset och rann till och från på skogsvägen.


Lite frostnupna löv fanns kvar i skuggan...-4 nu på kvällen.


Vår fina skog flyter av små bäckar, jag hade inte stövlar på promenaden, fick hoppa från tuva till tuva på vissa ställen.

GOTT NYTT ÅR tänker jag önska er i morgon.

Ordspråk: Ungdom är när du får vara uppe till sent på nyårsafton. Medelålder är när du är tvingad. - Bill VaughnTandläkaren....

...i morgon, åt en dumlekaramell på julbordet vi hade för ungdomarna på fritidsgården och en halv tand försvann =(
Så i morgon ska skadan repareras och då blir jag någon tusenlapp fattigare, hade nog kunnat tänka mig en hel del trevligare saker att lägga pengarna på ;)

UR-trist dag idag, det regnade så mycket att inte ens hundarna ville gå ut en sväng. Enda glädjen i dag var att det var mormorsdag med Mille ♥


Utsikten idag.....


Sotis satt i fönstret och tittade sorgset ut på regnet, han är ju en sådan sockersöt kisse att han är rädd att han smälter bort om han går ut i regn ;)


Mille sökte igenom skåp och lådor, hittade papiljotter som han satte i håret ;) Jag använder aldrig dem utan locktång om jag ska locka håret så jag blev tämligen häpen när han visste hur de skulle användas (hans mamma använder ALDRIG papiljotter) Denna papiljott har han satt i alldeles själv =)

Sedan åkte vi lastbil med flak, mormor fick sitta på flaket, en schal hittade han i samma låda som papiljotterna och den skulle han ha på sig.


Fantasin är det inget fel på...huvudbonaden är en "tlättlapp" och hundskålarna är skor, Inez tittar förvånat på när hennes och Arnes matskålar vandrar bort. Stolarna är lastbilen, flaket där jag satt syns inte på bild ;)


Vi väntade tills det blev mörkt med att mocka stallet, Mille tycker det är så roligt att lysa åt mormor vägen ned till stallet, här vandrade vi först fram och tillbaka i våra stora vattenpölar...


När vi sedan mockat stallet klart var vi tvungna att göra rent våra stövlar i vattenpölen ;)

Sedan blev det matlagning, Mille skar korv och idag blev det jättefina skivor.


Två bitar slank ostekta in i munnen...


...medan mormor stekte korven och gjorde pepparrotssås så kikade Mille på Mulle Meck på datorn ♥

Dottern kom och hämtade Mille vid 18 och sedan åkte de hem. Efter en timme ringde hon och sa - mamma det finns de som är värre än dig, slå på 3:an. Gjorde som hon sa och det var ett hemrenoveringsprogram och de jobbade med ett hus som var smockfullt med juldekorationer (året om) Jag har i varje fall vett att plocka ned mitt pynt mellan varven ;)

Ordspråk: Det är trist att alla som egentligen begriper hur landet ska skötas jobbar som taxichaufförer och frisörer./George BurnsVårvindar....

...varma har vi just nu. Inte en snögnutta finns kvar och all is försvann med blåsten natten till annandagen.

På annandagen var vi barnvakt då svärsonen skulle bjuda dotter på middag och bio. Goa Mille lös med ficklampan när vi skulle ut vid 16 och mocka stallet, ett jobb som han verkligen gillar =). När vi tömmer skottkärran på dynghögen går han framför mig och håller i handtagen.


Handlaget har han redan Mille "stalledräng"


Mormors duktiga hjälpreda och precis som sin mor även gjorde vid 2 års ålder så är det han som fyller på kraftfodret till kvällen♥

Efter lortgörat var det dags för bad, sedan blev det 30 minuters sagoläsning om "den lilla, lilla gumman, i den lilla, lilla stugan" Sedan skulle vi titta på Globen horseshow, efter två minuter sov det lilla livet. Klockan var då 19.
Ungdomarna kom på kvällskvisten och sov över. De hade haft en trevlig kväll och filmen de såg var bra..tror det var Sherlock Holmes.Mille vaknade klockan 10 dagen efter, han hade sovit i 15 timmar ;) Julfirande tar på krafterna ;). 10 grader ute och sol man tror närmast att man är i slutet på mars än i december.


Sol, barmark och julstjärna och adventsljusstake i fönstret, ser lite malplacerat ut ;) Hundarna har som ni ser släpat en massa pinnar och ved till gården.


Ingen tjäle i jorden så Mille kunde lätt gräva upp jord med grävskopan och fylla lastbilen med.

Idag har jag slappat, tittat på mina julklappsfilmer (det gjorde jag halva natten oxå ;)  ) gått en långsväng i skogen med hundarna, pratat med syrran Jane, varit hem till min bästa kompis som firade julen i Marocko.

Ordspråk: "I morgon" är den lates motto./ från Baskien

Scener ur ett äktenskap....

....blev TV för mig juldagens kväll och natt, satt och tittade på ”Scener ur ett äktenskap” av Ingemar Bergman med Liv Ullman och Ernst Josepsson..

När det först visades 1973 var jag tonåring och fattade inte mycket av ”dravlet” som dessa två fd makar hela tiden diskuterade.Fanns ju bara två kanaler på TV då så jag satt och slötittade ibland även om det då inte gav mig något. Ingemar Bergman har jag närmast uppfattat som ”psykopat” efter alla sina filmer med trasiga människoöden.

Bilden lånad från nätet

Men som vuxen och med både egna och vänners erfarenheter i bakgrunden facinerades jag av programmen. De båda makarna som ALDRIG i sitt äktenskap talade om vad de verkligen ville och kände. Båda gick efter sina föräldrars önskningar om vad de skulle göra eller bli i framtiden.

Det är först vid skilsmässan som de verkligen TALAR med varandra om allt som blev fel, inre önskningar, besvikelser  i äktenskapet osv. Ingen av dem backar från skilsmässan trots att de nog båda egentligen inser felen i sitt fd äktenskap.

 

Det slutar med att de båda har gift om sig och har en kärleksaffär ihop vid sidan om sina äktenskap.

 

Jag tycker nog fortfarande att Ingemar Bergman framställer människor och relationer till dem på ett många ggr mycket tragiskt sätt men inser att han var nog mycket präglad av sin barndom och uppväxt. Alla hans äktenskap är väl oxå ett bevis på att han var en rätt ”trasig” människa och hade svårt med relationer.

Bilden lånad från nätet

 

Jag tillhör ju den revolterade ungdomen som ABSOLUT inte skulle följa i mina föräldrars fotspår eller bli den de önskade, det är jag innerligt tacksam för idag =) jag gick min egen väg och har alltid vågat prata och stå för det som varit viktigt för mig.

 

Blåser i knutarna ikväll så jag ibland tror att huset ska lyfta =) Skrev inlägget på natten till annandagen)

 

Ordspråk: Att göra ett äktenskap lyckligt är som att sköta en gård. Du måste börja på nytt varje dag. /Frans av Assisi


Bildbomb.....

....från julafton. Vi hade en så rolig dag ♥ vi åt julmaten vid två sedan blev det som vanligt Kalle Anka och hans vänner.
Vid 17 kom tomten med sin lykta och säck från skogen. Världens finaste tomte gjorde entré och Mille var inte det minsta rädd för honom =) Men ni må tro att Mille tog tid på sig när han skulle öppna sina julklappar, så fort han öppnat ett paket var han tvungen att leka med den julklappen i minst en kvart innan vi kunde locka honom att öppna nästa klapp. När son och andra barnbarnet anlände med ett jättestort paket säger maken -Har du köpt ett ishockeyspel och det var precis vad det var ;)

Kvällen bara sprang iväg med fika, julgotter och ishockeyspelet som killarna körde turneringar med, sedan spelade vi alla M.....s jätteroliga spel "Alias". Varför ska årets bästa dag gå så fort?


En bil i diket precis utanför oss, halt som sjutton i våra regioner. Ingen gjorde illa sig här, bara bilen.


Adventsgranen bytte plats, mina kära julbonader av Anders Olsson på plats =)


Drar man ut datastolen eller en köksstol kan man nästan alltid vara säker på att där ligger en katt.


Morfar och Mille vilar på maten


Mille hämtade glatt sina paket från den snälla tomten =)


Och sedan skulle han leka med sakerna...hans julklappshög tog det några timmar att öppna.


Julsnören gillar Rambo att leka med, Inez vill gärna vara med och leka.


Goa M..... Har heller aldrig bråttom att öppna sina paket, hon väntar tills hon fått alla sina och sedan öppnar hon dem i lugn och ro.


Många paket blev det.....
Vi satt i flera timmar och spelade Alias....så underbart roligt vi hade =)


Ibland var det lite svårare att förklara vissa ord.......


När jag skulle förklara ett ord i spelet sa jag tomten, Mille ropade -tomten kommer och sprang till fönstret, hans farmor förklarade att det inte kom någon mer tomte för en besviken kille


Här får Sotis stora jultvätten av Rambo ♥

Ordspråk: Den som inte längtar efter att bli lyckligare är lycklig. /okänd

Julafton...

...årets bästa dag ♥ Det har jag tyckt i hela mitt liv =)
Nu ska vi äta gott och bara mysa i familjens  närhet.

De kära barnbarnen lyser upp julhelgen med sin närvaro...


Först ut var ju farmors lilla prinsessa ♥♥


...och sedan kom mormors lilla prins ♥♥


...koppla av och njut med en bra bok eller film, hoppas ni får en skön ledighet även om den blev ovanligt kort..
(bilden från den tiden vi hade äkta gran )

GOD JUL!

Ordspråk: Hoppas ni en härlig jul alla fått, kvittar var ni bor i koja eller slott..
Omtänksamhet, värme och kärlek är det som betydet mest, då kvittar pengar eller rikedom, julklappshögen eller maten och vem som hade dyrast fest.
Där hjärtat funnits med under dessa dagar, det tar vi med oss och under året och lagrar.
Det är mellan nyår och jul vi till  familjen, prövas i kärlek, omtänksamhet och visar den rätta viljan./kort


Granen står så grön...

...och grann i stugan. Julefriden bara sprider sig i kroppen nu.
Ska sätta mig i julgranens mysiga sken och titta på "tomten är far till alla barnen" en film som alltid ger mig julkänsla av den mysiga julmiljön. Sedan finns det saker jag inte gillar med filmen som att en vuxen är både taskig och nedlåtande mot barnen.
"Mormors dag" idag och Mille och jag har skött stall och plockat fram alla tomtar ♥ Dottern och Mille har nyss åkt och kära maken kommit hem. En helt UNDERBAR julgrupp hade han fått från jobbet, många av växterna i den ska jag försöka hålla liv i efter jul ;)
Imorgon uppesittarkväll med ungdomarna då blir det julgröt och provsmakning av skinkan.
Om jag inte hinner in på bloggen före julafton så passar jag på att säga GOD JUL till er alla ♥


Kära dottern klädde granen och satte i ordning julklapparna runt den och tre tomtar vaktar alla julklappar ♥ Vi bestämde att granen skulle vara röd iår ;) Adventsgranen får flytta till köket istället.


Den underbara julgruppen maken fick får stå i vardagsrummet =)


Vårt sedvanliga julfönster får vi avstå ifrån pga katterna, de sitter nämligen gärna i fönstren och tittar ut (Rambo och Sotis) en tomte har de redan kraschat... 


Gillar denna låt =) Hoppas inte min julskinka rymmer...

Ordspråk: Jul, jul, strålande jul, glans över vita skogar/ Edvard Evers/Gustaf Nordqvist
 
Julbord....

...gånger två blev det idag. Först på jobbet och sedan gjorde vi ett julbord för ungdomarna på fritidsgården (kostnadsfritt så klart). Två snabbsvängar hem på 30 minuter från 07:30 - 21:30, den första bestod i hundrastning och mockning av stall, den andra av hundrastning och mat till hundar och det andra mellanmålet till hästen. Både jag och maken hade lyckats pricka in två långdagar samma dag, maken kom hem vid 19:30.

Men så rolig dag det varit, först en traditionell mysig avslutning i vår kyrka med barn som sjöng julsånger så vackert att ögonen tårades. Sedan förberedande av ungdomarnas julbord med goa vänner och kollegor.


Allt dukat och klart....


Marchalljulgranen tänd....Välkomna!


Maten framdukad......Till våra ungdomar.


Ägghalvor med räkor, rom och majonäs..så GOTT =)

Sedan delade vi ut julklappar till de ungdomar som gjort lite extra med utnämning av prestationer =)

Ordspråk: Att inbjuda en gäst är att påta sig ansvaret för att han har det bra så länge han är under ens tak./Jean Anthelme Brillat-savarin

 

Fest

Idag hade jag besök av....

...två tomtar i klassrummet =) De jobbade flitigt och tyckte det var roligt att sitta i skolbänken igen ;)
En av tomtarna kommer faktiskt hem till oss på julafton och delar ut våra julklappar =)


En flitig tomte....


...och en lika flitig tomte till =)

Jobbar med världens underbaraste elever är så tacksam över att jag har förmånen att få ha ett så bra jobb.

Min hosta som jag haft i snart fyra veckor bara eskalerar och blir värre, jag vaknar varje natt av hostan och är vaken var gång över 1 timme. Idag hostade jag så mycket på jobbet att jag fick springa till toaletten och spy =/
Har kollat lungorna men de är bra, men troligtvis så är luftrören mycket sönderhostade och trasiga.
Hoppas ledigheten vid jul kan hjälpa till så jag blir bättre och piggare.


Bild tagen i morse över hästhagen....Bild tagen klockan 14 idag på jobbet, solen lyser i vattnet där isen ännu inte lagt sig, så vackert ♥

Ordspråk: Det finns tre saker som inte kan döljas: kärlek, hosta och fattigdom./Ivo Andric

Söndagen....

...ägnades åt städning, tvätt och julklappsinslagning. Tejpen var skruttig o dålig och adresslapparna tog slut men till sist blev alla julklappar från fredagens inhandling inslagna =)
Igår gjorde vi ca 100 julköttbullar och goda blev de. Har ju jobbat i helgen så fredag och lördag hann vi inte med särskilt mycket i julförberedelser.
I morgon jobbar jag kväll på fritidsgården och så även på onsdag då vi serverar ungdomarna julbord med vår egenhändigt lagade julmat ;) Sedan utnämner vi några ungdomar som stuckit ut lite mer och de får en julklapp. Så min närvaro på bloggen kanske blir lite gles.
Det har snöat i dagarne två så ute är vitt och vackert.
FÖRSTA gången jag inte hann skicka julkort =( Förlåt!
Hoppas ni haft en fin helg och att ni känner hur den härliga julen bara närmar sig ♥Den här bildserien blev fel, jag har tvättat och städat köket ;) min man städade badrummet, stryker gör jag sällan, gardiner blir så släta och fina om man duschar dem när de hänger på plats ;) Syr gör jag ALDRIG!

Sätter in min hemska juldikt igen ;)

Stackars tomten =( bör ej läsas av känsliga!!!!!Tomten


Släden den glänser i stjärnornas ljus
Tomten stiger in med säcken i ett hus.

När han kommer tillbaka är renarna väck
Kvar står bara hans julklappssäck.

Han ser sig förvirrat om efter djuren
Då ser han två skyltar som sitter på muren

På den ena det står Securitasvakt
På den andra: de djur som står här går till slakt

Tomten tänker ”otur som fan”
av alla ställen att landa på Scan

Men det kanske inte är någon fara och färde
För de jobbar väl inte här den 24:e?

Det gör de förstår han när han hör skriken
Tomten rusar in i fabriken

På ett band ser han renarna - åh vilken pärs
En efter en blir de malda till färs

Maskinen är stor, tomten slänger vanten
och svingar sig upp på kanten

Han tar tag om den sista renens svans
Det är blodigt och halt, han har dålig balans

Han träffar maskinens roterande egg
Det sista som syns är hans bländvita skägg

Gläns över sjö och strand
Tomten säljs som isterband

 

Hoppas ni får en fin vecka! =)

 

Ordspråk:

Minne i advent

Snart är advent och med tankar från förr

Jag gläntar försiktigt på barndomens dörr.

Minnen så många i hjärtat jag har,

Minnen så fina från min mor och far.


Papperstjärnan som lyste så vackert gul,

Då visste jag det var inte långt kvar till jul.

Ljuset som lyste den första advent,

En glädje ja kände då vi det tänt.


Och ögon som glittra med ljuset ikapp,

Som barn då man undra: Vad får jag för klapp?

Jag ser allt framför mig, det finns i mitt minne,

All glädje från förr skänker frid i mitt sinne./Birgit Svensson
Torsdag = mormorsdag....

Idag och torsdagar framöver när jag slutar 13:00 har jag och Mille "mormorsdag" Vill inte tappa bort vår fina kontakt som vi fått efter det ungdomarna bott hos oss sedan sista augusti. Vi började med att mocka stallet och göra i ordning hästens kraftfoder, efter att mormor visat hur man skakar bort spånet från hästgrepen så var Mille fullt sysselsatt, "Bajskottar" sa han nog minst 20 ggr ;) sedan åkte vi bob på isen och jäsiken vad det gick fort :) En tur med hundarna i skogen hanns även med innan det mörknade.

När vi väl kom in lärde jag honom hur man åker kana utför trappan från övervåningen, han skrattade gott när mormor med raka ben åkte om honom, sitta knä sa han för han ville åka lika fort ;) Jag och min tvillingbror tog oss alltid ned för trappan på det viset när vi var små.

Sedan blev det lite mat och Mille diskade hundskålarna, Arne har fått problem med sin mage igen och fick idag majsvälling med kokt ris, Mille vispade glatt i disken och gjorde "lälling" till Arne. Vid 18 kom dottern och hämtade honom.

Imorgon ska jag, make och dotter åka in och julhandla de sista julklapparna och julmaten.
Sedan är det jobb för mig både fredag och lördag kväll på fritidsgården =)


Mormor har världens bästa mobil...Traktor tom finns även på dem ;)


Här står vällingen på svalning och Arne vet att den är till honom, så går de nedrans katterna och smakar av hans mat =`(  Här Rambo....


...och sedan Sotis, men ett bestämt WAFF från Arne gjorde att katterna lät hans och Inez mat vara ifred ;)
Min snälla jätte har i varje fall en gräns på sin snällhet. Nu har han oxå svultit i över ett dygn för att magen ska få vila..så gissa om han är hungrig?

Ordspråk: Barnen är alltid mänsklighetens enda framtid. / okänd

Kompade igår....

...för nobellfesten, sov gott och länge. Kan ju göra det med gott samvete då jag vet att hundar, katter och häst får mat och blir utsläppta vid 05:30 var vardag =)
Gjorde mycket hemma men i behaglig takt, sedan hade jag ett utvecklingssamtal vid 17, efter det hade jag tänkt hinna kika in på Milles "gympa-avslutning" men blev haffad på vägen så det blev en halvtimmas snack innan jag for hem...Gården är fortfarande en enda stor isgata och snö har vi kvar, men plusgrader.
10 dagar kvar till julafton, blir nog julhandling av mat på fredag, jobbar sedan både fredag och lördagkväll....

I år tänker jag fuskstäda av Guds nåde, ungefär som gamla bilder på folk som sopar in skräpet under mattan….Min dotter och son har inte många mattor på golven i sina hem så jag kommer troligtvis inte att bli avslöjad ;) Kära maken kommer bara att älska det, han är inte en särskilt stor vän av julstädning även om han alltid gör sitt bästa efter order från chefen =)


Gammalt beprövat sätt ;)..Om ni nu undrat hur istappar bildas ;)
Snöbollskrig =)

Ordspråk: Heltäckande matta- en statussymbol som har den stora nackdelen att man inte kan sopa in saker under den på det gammeldags trivsamma sättet. / Okänd

Luciamorgon....

....och tidigt blev det, upp klockan 5 men det var mysigt oxå eftersom jag och maken fick lite morgontid ihop med fika och lite prat innan han for till jobbet.
När jag kom till dagis såg jag inte dotterns bil...HJÄLP! hade de försovit sig? Nix det hade de inte, de kom fem minuter efter mig, en mycket sömnig Mille lät sig påklädas tomtedräkten utan någon protest =)


Så trött liten tomte, försöker förstå allt som händer runt omkring denna tidiga morgon ♥


Oj så mycket folk! Undrar var mamma och mormor är i mörkret?


Här pustar Mille ut efter välförättat värv, hans första luciamorgon som tomte ;) Skönt att dagis-stolar är anpassade efter de som använder dem =)

Hörde på radion igår att flera dagis i vårt län förbjudit fotografering eller filmning under luciafirande för att så många idag lägger ut bilder på nätet. Den frågan kom oxå upp på Milles dagis men ingen protesterade. Precis som med de elever jag jobbar med skulle det aldrig falla mig in att sätta ut bilder på någon som inte gett sitt godkännande. Så mina bilder innehåller en massa ben och halva personer =)

Efter luciafirandet bjöds alla på gröt och skinksmörgås, lite härligt "umgås" med dagispersonal, föräldrar och far och morföräldrar blev det.

Sedan hem och ut med hundar och eftersom jag började först klockan 09:00 så passade jag på att mocka stallet oxå...insåg att jag nog skulle vara rätt trött efter arbetsdagen, två morgnar med uppstigning klockan 5 tar ut sin rätt =)

På jobbet så blev det ytterligare lussefika med klassen =)

Ordspråk: Natten går tunga fjät runt gård och stuva, kring jord som sol'n förgät skuggorna ruva, Då i vårt mörka hus stiger med tända ljus, Sankta Lucia, Sankta Lucia .

Nu kan man snacka om .....

....ordentlig halka, regn och frysgrader på backen. Vår gård och trappa är bara isgata även om vi har en del snö kvar. Var orolig för svärsonen som började sin 23 mils resa klockan 3 i natt med bil och släpkärra som bara hade vinterdäck utan dubb i den här "svinhalkan". Han hade kommit fram i alla fall när jag ringde för att höra hur det hade gått.
I morse avbröts de regionala sändningarna stup i kvarten för att långtradare stod på tvären och blockerade vägar överallt i vårt län.

I helgen flyttade ungdomarna till eget boende, så konstigt det blev när det inte kryper upp en sömnig två-åring i knät och vill ha nedvarvninsgos hos mormor på kvällen. Men i morgon ska jag upp fem så att jag hinner till dagis och titta på när Mille ska vara tomte i dagisets luciatåg ♥

Här kommer några bilder från deras lägenhet.


En tomte med hyacinter hamnade i det härliga badrumsfönstret med bred fönstersmyg...min dotter har stora planer för vad det ska dekoreras med så det blir mysigt i badet =)


Här har ni Milles blivande lekrum, en stor klädkammare som passar utmärkt till en två-åring och alla hans leksaker.
Ladugården som han ställt upp djuren så fint i fick jag i julklapp när jag var 10 år ;)


Min dotter hade dekorerat lekrumsdörren så fint med stora och vackra julkort ♥

Ordspråk: Du kan inte sakna något du inte upplevt. / Marit Tusvik

Silikonets vara....

...eller inte vara. Låt det vara tycker jag.
Tycker det är skrämmande när så många inte tycker att de duger som de är. Unga vackra tjejer opererar om sig och blir i mitt tycke så mycket sämre. Jag har många i bekantskapskretsen som varit tvungna att operera sin stora byst pga ryggproblem...Undrar hur dessa tjejers ryggar mår?


Men hallå! Ingen kan väl tycka att detta är snyggt?


...eller detta decolletage =/


Bollar.....


??????????????????????????


Hoppas innerligt att detta är en fejk-bild....Ett misslyckat ingrepp....


Snyggt? Vad är det man vill säga med dessa "plutläppar" ?


Tycker Kissie som är en förebild för många unga tjejer ser ut som en skyltdocka, totalt oproportionelig. Skulle inte vilja att mitt barnbarn eller dotter såg ut så här. Vet att Kissie är en söt tjej som tyvärr fallit för silikonberoendet om man får tro hennes blogg.

Dessa bilder lånade jag från nätet.

Ordspråk: Den som är missnöjd med sin nästa är alltid missnöjd med sig själv. / AlainEn av mina största.....

...favoriter bland julsånger - Chris De Burgh " A spaceman came travelling" ♥ Tycker det är en så stämningsfull och vacker låt, älskar hur den sjungs upp på slutet =)Chris De Burgh är nog mest känd för denna låt...
..Lady in red. Synd att han är borta sedan 2009.

Ordspråk: Det kvittar hur man dör, det viktiga är hur man lever innan man dör.

En underbar kväll....

...blev det, stassen blev den samma som förra året, bara lite annorlunda "bling-bling". Hade inte tid att leta kläder och det första jag provade tyckte jag blev för urringat, min "lager-på lager" långklänning var spårlöst borta?????????? Några andra har jag "växt" ur ;)
-4 när jag åkte till festen, rått och kallt. försökte ta foto med blixt på entren men insåg då hur fuktig luften var...


Blev bara en massa fuktbubblor med blixt...


....blev betydligt bättre utan blixt......marschaller tända inför festligheterna =)

Försökte ta en bild i spegeln men det blev bara sudd....maken hann inte komma hem innan jag for och ta ett foto....men "kruddilutterna" blev bra...Här är bildförsöket :)Klassens bord... har retuscherat folks ansikten då jag inte vet om de vill vara med på min blogg...
och som ni nog sett, sätter ALDRIG in bilder på ungdomar jag arbetar med så denna bild är innan festen.


Vi åt gott, tre rätters middag. Förrätt tunnbröd med en jättegod fyllning med bla currysmak, kycklingfile med världens godaste potatisgratäng, till efter-rätt pannacotta med hallon. Mätta och glada blev vi allihopa =)

Vi hade som vanligt musiker som underhöll och en konferencierhela kvällen, ett musikstycke berörde mig mycket, var helt oförberedd när de spelade och sjöng Bob Dylans "bara om min älskade väntar", försökte allt vad jag kunde att tänka på annat, men tårar rann från mina kinder, min tvillingbrors död är fortfande så sårbar för mig men jag tror faktiskt ingen märkte det då jag vände mig bort och allt fokus var på scenen.

Ungdomarna var så fina och fint klädda =) Synd att jag inte kan visa er.

Kvällen avslutades med disco på vår fritidsgård, ytterligare en härlig Nobelfest var till ända ♥

Idag har det "kräksnöat" ett uttryck som myntades av en av mina vänner på facebook och som säger allt ;)
KANSKE...kanske kan det bli en vit jul även i år ♥


Bild från idag....


Ordspråk: Den vackraste gåvan människan fått är att känna glädje./ Luc de Clapiers Vauvenargues

 


Då kör vi.....

....för fullt igen. Dottern är i Kalmar och pluggar så mormor ska dagislämna idag. Onsdagar börjar jag 07:30 och slutar 17 sedan direkt till barngympan som slutar 18.

På torsdag har vi den årliga Nobelfesten och jag har inte ens bestämt vad jag ska ha på mig =/ Jag brukar klä upp mig  för mina kära elevers skull. Det är ju elevernas fest och det delas ut priser i olika ämnen och jag vill ju att mina elever ska få se en annan person än den de ser i vardagen. Brukar sminka mig ordentligt, klä mig snyggt ( vet ju inte om eleverna tycker det  ;)  ) och ha en massa "glitter" på mig. Torsdagens arbetsdag blir från 09:00-23:30. Så nu hoppas jag att jag är fit for fight igen.
Fredag morgon kommer hovslagaren, men då möter dotter upp honom så jag får sooooooova  ♥

Nu har jag inte tid för bloggen förrän på fredag, må gott alla bloggvänner och alla ni som läser min blogg,  kör försiktigt ♥


Dukat för Nobellfest =)


Förra årets bling-bling och stass ;) Försökte "krudilutta" håret, blev som ni ser ingen hit ;)
Maken tog bilden innan jag for till festen.


Ordspråk: Den som alltid går i sina bästa kläder har inga festkläder. / Okänd

Man vill ju inte skryta...

....men ni kan ju kika om ni vill här =)


Vad gör jag där?????

En skojfilm som jag la in på bloggen 2009 ;) Den räknar från 100-0 innan filmen börjar, tålamod krävs ;)

Är nu bättre och ska jobba i morgon  =)

Ordspråk: Skryter bäst som skryter sist. / OkändDet SNÖAR =)

.....hos oss och jag är så glad för det =)
Hundarna drar inte in massor av smuts och det blir ljusare ute, ni ser - bara fördelar ;)
Jag hade nästan gett upp hoppet om en vit jul, nu kom det tillbaka.Detta är nog Bing Crosby som sjunger, låter definitivt inte som Elvis =)


En gammal bild, från dec 2009. Älskar vintern och tycker om vinterns färger och glitter ♥

Ordspråk:Vintern är den bästa årstiden, för då kan vi ju längta efter sommaren. Men vad har vi att längta efter på sommaren? / Carl Hammarén

Inte så mycket bättre, blev den....

...förkylningen alltså, hade 38,1 idag vid 14. Hade behövt vara i toppform denna helg och hjälpt ungdomarna när de nu börjat flytta till eget boende igen. Min hjälp denna helg bestod i att vara ett vakande öga över otroligt snälla och goa Mille ♥ Han lekte med sina bilar, kröp upp till mig och ville höra sagor, jag väste och pep fram sagorna, men barn är toleranta och finner sig i röstförändringar =) Min goa dotter var bara tvungen att härma mig lite idag ;) Jag låter förskräckligt!


2:a advent.


Bilderna från lördagskvällen, våra värmeljus luktar pepparkaka och det vill Mille lukta på, vattenfärgsgsasken blev pötsligt en laptop, gick att vika upp den ;) den mindre asken blev "much" (mus).
Tre katter som håller sams när de tigger mat ;)


Lite adventsbilder, morfar har eldat varmt och gott och en rödkindad två-åring kikar fram bakom ljusen som hans mamma tänder var morgon när Mille äter välling.

Ordspråk: När första ljuset brinner står julens dörr på glänt
och alla människor glädjas att fira få advent

När andra ljuset brinner är snart Lucia här
hon bjuder oss på kaffe och bud om julen bär

När tredje ljuset brinner vi juleklappar syr
Och bakar kakor och har ett stort bestyr

När fjärde ljuset brinner vi hämtar julegran
Och alla barnen räknar var dag till doppare danYiiiippppiiieee....jag gjorde det igen...


(Bilden lånad från nätet)


För ca 10 - 15 år sedan så hade jag det jättestressigt på jobbet, mycket tungt att hantera och jag ger mig ju aldrig så kroppen fick ta en massa stryk. Hade ibland så ont i magen att jag inte kunde stå rak, .men när välvilliga kollegor bad mig gå till doktorn så svarade jag som Alfons Åberg -Jag ska bara.... ta det här mötet, måste jobba i morgon osv.

Till slut gick jag till läkare, hade fått högt blodtryck.  =( Skrämmande! Trodde jag kände mig själv så bra att jag kunde läsa min kropps signaler, men det KUNDE jag inte, har alltid varit frisk, vill inte äta mediciner.
Läkaren sa att jag sjukskriver dig först två veckor men jag är inte säker på om du får börja jobba efter det. Jag protesterade - men! jag kan inte vara borta så länge.
-Nu ska du bara gå hem och vila, motionera, gå med dina hundar och rida sa läkaren.

Envis som jag är så vilade jag, promenerade och red. Efter 5 dagar var mitt blodtryck normalt igen. Jag lärde av läxan och det höll i många år =) Jag fick börja jobba igen efter de två veckorna ;)

Men efter min fostermors död och min tvillingbrors död inom loppet av 1,5 år, så har jag inte stannat upp och gett mig tiden att sörja som jag behövt. Så nu trillade jag i fällan igen! Högt blodtryck!
Nu skulle jag medicineras, men först skulle det gå 1,5 vecka tills nästa mätning. Gjorde som förra gången, men har jobbat hela tiden, jag har vilat och gått längre svängar med hundarna. Igår var jag och mätte  blodtrycket igen och nu var det 130/80... INGEN medicin! Yiiiippppiiieee  =)


(Bilden lånad från nätet)

Har halsfluss just nu, sjukskrev mig igår, förr jobbade jag även med feber =/ HUR DUM FÅR MAN VARA?

Ordspråk: Den som aldrig varit sjuk har aldrig lärt känna sig själv./Romain RollandRSS 2.0