Ledig...ledig ♥

....Här är kallt, mörkt och grått. Tillbringar mina lediga dagar med att promenera med hundar, mocka stall och ta det LUGNT ♥ Underbart efter denna jobbiga höst med så mycket arbete så jag försöker att bara VARA. Telefonen på ljudlös och dörren till sovrummet stängd så jag ska kunna sova ifred, resulterade i att mina hundar började skälla 08:00 i morse...Yrvaket klev jag upp och min dotter kom in i köket och drog ur sladden till kaffebryggaren...Pappa har ringt dig massor av ggr men du vaknar ju inte så han ringde mig ....;) Så det kan bli ibland ;) Bilen på verkstad, hoppas de får den klart tidigt i morgon då prinsessan ska hämtas ♥ ♥ ♥

Fullmånen lyser genom lönnens grenverk...trollskt och härligt nu i Halloween tider och Allhelgona helg
 
.....Minns mina kära som inte finns hos mig längre  ♥   ♥  Jag vet att många inte tycker man ska fira halloween, men en rolig helg i höstmörkret som ljusar upp unnar jag alla ungdomar ( och vuxna), som har veckor på sig för att planera utklädning för bäst klädda på discot...Vi glömmer ju inte vår allhelgona helg för det, i varje fall gör inte jag det..Ha det gott vänner =)
 
 
 


 

Det snöade idag.....

....som det nog gjorde hos er andra bloggvänner ;)  Jag missade den absolut första snön som kom med några få flingor i förra veckan...Men idag kunde jag inte missa det, det var vitt på backen när jag vaknade och sedan snöade det till 12...sedan kom det hatade regnet IGEN  =( Hellre snö och några minusgrader än det evinnerliga regnadet, det fick jag nog av i våras, somras och i höstas.
 
Min första lediga kompdag, vi har studiedagar på jobbet så har även dagis. Mille och jag tillbringade så klart en härlig ledig dag ihop så att mamma fick plugga =) En låååång mockning i stallet blev det som vanligt när Mille är med, vi eldade i lilla spisen i köket för mysfaktorn och extra värme, så kul att bära in ved tyckte Mille. Ikväll när jag tittade ut genom fönstret var det inte ett kompakt mörker, snön lyser upp =) Vinterdäck på bilarna så nu kan vintern få komma =)
 
Mille med sin nya vandringsstav på första hundsvängen.
 
Rambo var med oss idag...katterna byts ju av med att hålla koll på mig och hundarna  ;) Den smala slimmade Rambo börjar lägga på sig vinterhullet, vem vill vara ute i "skitväder" inte mina katter i alla fall.
 
Små vackra dunbollar av snö ♥
 
Nu går vi hemåt tyckte Mille, hundarna kämpar som vanligt om en pinne i bakgrunden.
 
Rambo tyckte det blev lite för mycket av det goda så han sökte skydd under tak i husses vedbod  =)
 

Så många minnen ♥ ♥......

...min syster Janes blogg väckte igår, så mycket kul vi gjort ihop under åren och jag minns allt med stor värme ♥
Jane tillbringade de flesta lov hos sin storasyster när hon gick i grundskolan, så  jag såg fram mot alla lov när hon skulle komma, trots att hon är yngre har vi alltid varit "tvillingsjälar" i mycket =)
Åkte vi inte miniskidor eller pulka efter schäfrarna ihop med mina kompisar, så red vi barbacka i en hejdundrande fart så vi förfrös kinderna =) Sedan har jag pinat både henne och min son med att sitta och pyssla och måla på kvällarna (något jag förstod i efterhand ;)   ), min dotter däremot uppskattade pysslet och måleriet, sedan hon var 7 år målade vi tavlor i olja eller akvararell med vänner till mig varje måndag i ABF:s lokal. Det var självklart att hon skulle vara med, annars hade inte jag gått.
 
Här är den stackars lilla ängeln Jane ville "halshugga"  ;)
 
Bild från i morse, -5 men så vackert =)
 
Solen förebådade en vacker dag.
 
Hundarna framför den lilla "sjön" som nu antagiten en något mer vattenfylld höstskogsväg....
 
Mille kom som vanligt till mormor idag, här leker han med den radiostyrda helikoptern han fick av min far när vi var i Falun ♥...
 
 
...så kul  =)
 
Sedan blev det dags för matlagning, såsen till laxen gör Mille själv  =) det är creme fraiche, lök som han mixar, svart stenbitsrom, en halv citron och dill, sedan ska det provsmakas =) Den blev som vanligt supergod...
 
Mille älskar även att diska, när disken var klar så hade diskborstarna en "pratstund" med varandra ;)
 
Kvällshimlen var dramatiskt vacker ♥ och till kvällen började det vina ordentligt i knutarna och snön föll, det blåser fortfarande.
 
Nu har jag ledigt (nästan) i tre veckor då jag kompar en massa övertid, mina ungdomar har först en vecka höstlov och sedan två veckor prao. Lite jobb med möten och tre kvällar på fritidsgården skall ändå göras =)
 
 

Tisdag...

....och solen skiner utanför fönstret, vet att den enda stund jag kan njuta av solen är när jag är hem på lunchen och rastar hundarna =) När jag kommer hem vid 17 har det redan börjat mörkna. Pratade med farmors lilla prinsessa igår och vi bestämde att hon skulle komma några dagar på höstlovet, så jag längtar efter att få träffa min lilla smula ♥ ♥ ♥


Längtar så efter mitt lilla hjärta ♥ ♥ ♥

Fyra dagar kvar....

...att jobba sedan tre veckors ledighet =) har några möten och kvällar på fritidsgården som ska jobbas, men för övrigt blir det m y c k e t    l e d i g t =) Hoppas ni alla får en fin vecka och så får vi se om det blir snö till helgen ;)
 
 
Älskar vintern ♥ så mycket bättre än kompakt mörker, regn, lera och smuts =/

Lördag...

...jobbade igår kväll så jag la mig vid 03:30 som vanligt, sov till 10:15 ;)
Dagen bestod av slappa, tvätt och slappa, dammsuga och slappa, sköta häst och slappa....älskar slappardagar ♥
 
Önskar jag kom igång att måla igen...Har tagit bort namn och årtal från denna tavla som INTE är färdig...saknas snöfall fortfarande :)

Ibland har man tur....

...och det hade jag idag  =) jobbade som vanligt på torsdagar mellan 9-12. När jag kom hem efter att ha handlat så dammsög jag snabbt och torkade golv, när sista rummet var gjort hörde jag brummandet av dotterns bil som körde in på gården. Brukar torka av golven innan jag åker till jobbet var dag, men denna vecka har varit så hektisk att jag varken hunnit eller ORKAT =/ Hund/katthår, sand och löv hade tagit över huset.
 
Jag och Mille gick direkt ut i skogen med hundarna, där det förut varit en väg var det nu en mindre skogssjö, där lekte vi med hundarna i över 30 min...på väg hem började det regna, vi hann aldrig bli riktigt blöta. Sedan skötte vi stallet, lite lek och rita innan matlagningen =) Mille var mig behjälplig i matlagningen som vanligt, idag blev det torsk med äggsås ;) Mille skalade äggen och skivade dem, den malda vitpepparn var slut så Mille stötte vitpepparkorn i en mortel till matlagningen, ett mycket kul jobb tyckte han ;) Här kommer lite bilder från idag =)
 
Morgonbild...här låg Rambo när jag kom ut i morse som vanligt, inte så vackert med en skummgummi madrass och kuddar på bänken...men så skönt för våra djur ♥♥
 
Självklart var Rambo och Sotis med mig på morgon-hundsvängen =)
 
Vart tog Rambo vägen? Undrar Sotis =)
 
 
Nu har vi ingen gräsmatta längre...bara en "lövmatta"
 
Mille fiskar...
 
...och det gäller att snabbt hala in fisken...han har sett hur pappa gör =)
 
Detta är en skogsväg...i vanliga och inte regniga fall ;)
 
Inez gillade den nya looken på skogen ;)
 
Att bada gillar ju de flesta schäfrar =)
 
Älskar denna bild ♥ Inez väntar spänt på Milles nästa pinne, stammarna som speglar sig i vattnet ♥ 
 
 
Arne var ju även med och han är nog "sälen" av våra hundar, men av någon anledning höll han sig mest på land idag..kanske för att det inte var så djupt att han kunde simma ;)
 
 Men vart tog stenen vägen? Arne dyker ned med huvudet utan att tveka, men doppar öronen gör han aldrig...det gjorde däremot schäfern Nobbe vi hade före honom, han tvekade inte för något =)
 
Men här jagar de varandra glatt =) Inez hann ju på pinnen först (som vanligt) =)
 

En bra dag....

...blev det idag trots allt regn =) Har alltid möten på tisdagar och onsdagar. När mötet är slut på onsdagen går jag alltid över till Milles barngympa. När jag kom dit stod min dotter och Mille på trappen till gympasalen helt själva...Hörde du att gympan skulle vara inställd idag frågade min dotter? Nej det hade jag inte hört heller...sa då till dottern att då kör vi en "Millegympa", låste upp och sedan fick Mille ha hela gympasalen för sig själv och leka =) Så kul han hade även om han var själv med oss, kika på bilderna så får ni se...Bilderna tog dottern med mobil.

Uppradning av koner (Dottern har tagit bilden)
 
Snyggt blev det ;) (Dottern har tagit bilden)
 
Lite stor innebandyboll =) (Dottern har tagit bilden)
 
 

regn och åter regn..

...jobb och jobb...Den här årstiden är så tung med allt regnande och det tilltagande mörkret. Men nu jobbar jag bara en vecka till och sedan är jag ledig tre veckor =)
Hoppas allt är bra med er =)
 

Söndagen tillbringades i ...

....Falun =) Hälsade på far och hans underbara fru ♥ Först åkte vi till båthamnen och kikade runt där, fars båt var redan upptagen för vintern och sedan tog vi en god fika i husvagnen som de även har står där. Sedan åkte vi runt och tittade på ställen där jag bott som liten =) En underbar dag har vi haft och världens godaste fika och mat blev vi bjudna på =) Regnade gjorde det nästan hela dagen men vi hade så kul att vi glömde bort det =)
 
Hur kan någon frivilligt kasta sig ut från dessa höjder? Hopptornen i Lugnet...
 
Tog en bild från berget på utsikten, när jag kom hem såg jag skorna folk kastat upp ;) såg det inte på plats =)
 
Vi hämtade upp Mille som varit med pappa hos farmor och farfar utanför Mora, tre generationer på bild, den fjärde var hemma och såg till djuren =)

Lite (många) bilder från i torsdags....

....Torsdagen var en underbar dag, sol och värme =) tid hos frissan för både slingor och klippa håret. Min och Milles dag fick vi skjuta på i två timmar. När väl Mille kom så började vi med att mocka stallet...
 
..ett jobb som Mille verkligen gillar =) för mig tar det högst 10 minuter men med milles ordningssinne tar det 50 minuter...
 
...Lokies bädd ska vara ren och fin...
 
Mormors stallkille...
 
♥♥
 
Tre kärror fick Mille köra ut =)
 
Rambo övervakade noga vårt jobb ♥
 
Lönnen skiftar färg..
 
Men blommar gör det ännu i oktober =)
 
Kan någon berätta för mig vad dessa tåliga blommor heter?
 
En glad kille ♥
 
Lönnlöv, så vackra =)
 
Här var det dags att gå in och göra mat, Mille parkerar sina fordon i morfars vedskjul....
 
Så vackert med grässtrån som lyser igenom ♥
 
Tror detta är höstastrar ;) Rätta mig om jag har fel =)
 
Hundarnas sedvanliga sysselsättning.....dragkamp om en pinne ;)
 
Ölandstoken blommar  för fullt =)
 
Vårt hus i höstsol...en underbar torsdag  var det  =)
 
Här har mille gjort allt klart för byte av "bajsblöja" för mormor som pratade i telefon, tvättlappar i handfatet och varmvatten på=) Låg här och väntade på mig =)

Mitt i veckan...

...är ju onsdag om vi ser till arbetsdagar ;) Jag jobbar "tokmycket" och länge måndag, tisdag och onsdag detta år. I morgon börjar jag 9 och slutar 12...sedan ska jag till frissan och göra slingor, hade tid tidigare men fick avbeställa den pga feber =/ så det blir en kort "mormorsdag" i morgon.
 
Bilden jag lovade dig Jane när vi pratades vid förra torsdagen ;)
 
Imorse var det frost igen....
 
...förebådar den vita vintern ♥
 
Höstsol..klockan 08:00 på hundpromenaden i skogen
 
Vår gräsmatta i morse, färgprakt =)
 
 
 
 
 
 

Makens födelsedag...

.....och jag jobbade från 08:00-21:15...Hann slinka hem på en kvart och ge honom hans födelsedagspresent och en puss när han kom hem från jobbet...Första gången jag inte kunde fira hans födelsedag =/

Ingen tårta blev det heller...men vi får fira senare =)

Då var vi inne i oktober igen...

Här har vi haft frost i två nätter nu och tack vare det så har vi haft soliga och varma dagar.
Igår när jag och maken skulle åka och handla så fick jag se att staketet mot vägen hade blivit nedrivet, troligtvis en älg som hoppat lite galet ;) 6 stolpar och tråd var nedrivna.Tur att Lokie inte är en "smitar" häst utan stannat kvar i hagen.
Idag är Mille här och snart ska vi gå ut och mocka åt Lokie =)
 
Rambo gosar med mig ♥
 
Inez sover gott vid min sida när jag tittar på TV:n =)
 
 
Höstfärger....
 
 
 
 

En härlig oktoberdag.

Slutade tidigt denna härliga höstdag med sol och värme..I år slutar jag klockan tolv var torsdag och sedan kommer Mille vid ett, vi fortsätter med våra mormorsdagar, önskar att jag även kunde ha farmorsdagar oxå. Idag blev det nästan en upprepning från förra torsdagen, vi skulle på upptäcktsfärd till bilvraket igen =) Men vår utevistelse blev kort efter Milles bad i en vattenpöl ;)
 
Min underbara ljuslykta som jag fick i födelsedagspresent av min kära make ♥, har den tänd var kväll när jag tittar på TV
 
Här hittade mille en "oljespruta" i skogen så skrotbilen fick en smörjning =)
 
Idag var det inte en pinne hundarna kämpade om utan ett träd....(ser ni att de är nybadade och fluffiga ;)  )
 
Så kul de har med varandra..ska alltid ha två hundar =)
 
Sotis var ju med som vanligt ♥
 
ÄLSKAR denna bild ♥♥  tagen idag och med ett ljus som är magiskt i mitt tycke ♥ ♥ Min sagoskog 100 meter från vårt hus =)
 
Nu har alla tre hamnat vid sin favoritsysselsättning...vatten...så kul man kan ha där =)
 
Glädjen går inte att ta fel på =D
 
 
Plask, plask...
 
OOOpppsss! där sprack den utedagen, blev du blöt och kall i stövlarna frågade jag Mille - Nääää men jag fryser svarade han ;)
 
Sotis satt på behörigt avstånd från allt vatten.
 

Nu hoppas jag....

.....att jag ska kunna få till några inlägg i veckan. Egentligen så tycker jag att det är kul att blogga och bloggen blir oxå som en kär dagbok man kan kika tillbaka på. Men framför allt så har man funnit nya vänner här och det är så kul att följa er och eran vardag med familjer. Hösten har varit tuff med mycket jobb och lite fritid, tror även den regniga sommaren gjort att jag är lite tröttare än vanligt, kunde inte hämta energi under ledigheten som jag brukar. Idag har jag varit på tre bra föreläsningar och det ger energi =) Hoppas allt är bra med er vänner, tack för att ni orkat kika in till mig så ofta som jag ser att ni gjort...ska skärpa mig ;) kram ♥
 
Bild från förra torsdagen, Mille och jag hittade ett bilvrak i skogen, här stoltserar Mille framför fyndet, Sotis sitter på det  =) För var gång vi ska ut på upptäcktsfärder väljer Mille noggrant ut en varsin vandringstav, ibland när jag tar bilder påminner han mig om min stav som ligger på backen, han vet att annars är den snart söndertuggad av hundarna  ;)
 
Skogen flyter av allt regn...
 
En bild från förra veckan när solen sken på vår morgonpromenad innan jobbet =)
 
För tre veckor sedan blev det blåbärsplockning och picnic i skogen...
 
Sotis var med som vanligt och.....
 
...hundarna var så klart med...de hjälpte till med....
 
...blåbärsplockningen men blåbären hamnade i deras mage ;)
 
Rambo anfaller Sotis.....
 
...och sedan blev det jagande av varandra....fulare bild på katterna har jag nog ALDRIG tagit ;) Rambo ser ut som en känguru och Sotis som en hare =/
 
Fodring av häst, Mille kan sitt jobb....
 
Och en glad Lokie väntar på sitt goda kraftfoder ♥♥

RSS 2.0