Bloggningen...

.....brukar halta lite för mig under vår och sommarhalvåret som ni nog märkt under tidigare år. Finns ju så mycket annat som upptar ens tid då. 
Bosse blir 5 månader idag han växer så det knakar och är även en mycket lättlärd herre ♥ Stannar, sitter och kommer direkt på kommando. Så nöjd över vår lilla buse.
Inez har börjat löpa och så liten han är visar han ändå sitt intresse.
 
Visar några bilder från före påsk på hundarna när de väntar i trappan på att husse ska komma hem ♥♥, det gör de var dag. 
 
 
 
 
 
  
I vårt land växer det trots kalla frostnätter, i natt var det -4, bilden är tagen idag. Hittade dessa lökar i landet förra helgen och planterade om dem, de är över 1,5 dm höga =)
 
 Kvarglömda lökar =)
 
Milles jordgubbsplanta har även den blivit omplanterad =)
 
 

Huggormsbett på katt...

....blev verklighet för oss.
 
I tisdags såg jag hur Rambo haltade lite, undrade vad han gjort men det var bara en lätt hälta så jag bekymrade mig inte så mycket. På onsdagen jobbade jag som vanligt till 17, hemma en kvart efter, en kollega ringde och vi diskuterade jobb när Rambo kommer runt husknuten, till min stora fasa så ser jag att hans ena ben är svullet som en "klubba" ropar till maken att Rambo blivit ormbiten. Avslutar samtalet snabbt och springer ut och hämtar in katten. I en timme hänger jag i Strömsholms "akutkö" har bara två samtal före mig från början.....19:05 kommer jag äntligen fram, vi är välkomna...
 
Stackars, älskade Rambo ♥ så ont han har...jämför benen och tass...ormbettsbenet var mer än 3 ggr så tjockt mot det normala..
 
Några minuter i 20 är vi framme vid djursjukhuset, sedan börjar vår väntan...Vid 22:20 kommer vi in till veterinären som kollar upp Rambos hjärta, temp och slemhinnor, allt är normalt men Rambo ska få dropp för att späda ut giftet så det inte förstör hans njurar. Vi låter Rambo traska runt i rummet i väntan på att droppkanylen ska sättas in. Coola, goa, underbara Rambo ♥ hoppar upp och lägger sig lugnt på en stol och vilar bredvid oss 
 
Här kommer veterinär assistenten in, innan vilade han så gott ♥
 
Man försöker sätta in kanylen på det icke svullna benet, det rakas bort hår, sticks, fungerar inte, ny rakning nya stick...men icke...Rambo ska till IVA där de ska sätta in kanylen på hans ena bakben. Rambo har inte morrat, inte försökt bita eller rivas... är så IMPONERAD av denna supervänliga katt ♥♥♥♥♥♥♥ Jag ber om en stor bur där Rambo kan ligga bekvämt medan han får droppet, vikten på Rambo är 4.80 kg så han är inte så liten ;)
 
Så kommer de efter i mitt tycke en evighet med katten, har hunnit bli orolig och dotter lugnar mig att de säkert haft annat att göra och vi vet att flera akutpatienter har kommit in under kvällen.
 
 Här ligger då vår älskling ♥ helt lugnt medan han får 30 ml dropp fram till klockan 01:30. Min dotter räknade ut att det kom 6 droppar i minuten ;) När han fått allt han behöver åker vi hem...hemma 02:30, två hundar som vill kissa, en lapp till maken om nattens bravader och att Rambo inte får gå ut. Vet att flera av er kanske undrar vad det kostade? 2100 kr då vi hann in före klockan 20 =)
 
Efter 2,5 timmars sömn är det dags för mig och dottern att förbereda oss för dagens jobb ;) Rambo mår jättebra idag svullnaden har lagt sig så den knappt syns =) Jag hoppas verkligen att han inte "leker" med en orm igen!
 
Veterinären berättade för oss att katten som togs in innan Rambo oxå var ormbiten, de hade haft 12 fall av ormbitna djur i påskhelgen. Vet att i Falun var det 8 djur ormbitna i påskhelgen. Har haft katter som strosat fritt i hela mitt liv och detta var min första "ormbettskatt", hoppas även att det var den sista.
 
 
 
Huggorm på vår väg.
 
 
 

NU....

....Har mitt påsklov börjat ♥ Efter en härlig dag på jobbet som vanligt med de bästa ungdomarna,. gick jag nöjd till mitt lov ♥ Bilen skulle till verkstad för byte av bromsok och krängningshämmare och så var det nog något mer som jag inte kommer ihåg ;) Dotter och Mille skjutsade hem mig efter det jag lämnat bilen på verkstaden, när vi kom hem blev det fika, mys och sagor för Mille ♥
 
 
Bus vid kvällsnattningen av häst, som vanligt lyckades Inez plocka med en av inneleksakerna ut och det blev en hel del jagning och bus ♥♥
 
Bosse ♥ 
 
 
 

Grattis...Hipp, hipp HURRA ♥♥

.....för vår älskade Inez , Inan pinan som blir fyra år idag  ♥
 
Här kommer en liten bildkavalkad på Inez tid hos oss  ♥ Men först....
 
 Födelsedagspresenterna, fiskbullar som hon älskar, och en leksak  ♥
 
 Första dagen hos oss, 8 veckor  ♥♥
 
Goa Arne var en vuxen läromästare för Inez och även världens mjukaste huvudkudde  ♥♥
 
Här fick Inez sitt smeknamn Inan-pinan, Arne var ju långhårig och mycket håröm, det fattade Inez direkt och utnyttjade ;)
 
Hon är även världens största kattvän ♥ Här leker Rambo som ungkatt med hennes svans, har du kul så får du väl leka tyckte Inez  ♥
 
 Som valp hade hon månge bestyr med Milles skötsel, lite tvättning efter maten....
 
 
Bortstädning av kladd vid maten ;)
 
Men mycket KUL har hon oxå haft, här laddar hon för ett anfall på en intet ont anande Arne  ♥
 
Vem vann alla dragkamper? Jo...Inez...segheten själv med sitt ryckande, knyckande, bändande och vridande, Arne försökte med att utmanövrera henne med sin tyngd, han fick alltid se sig besegrad till slut, hennes list och snabbhet vann alltid över honom ♥
 
Arnes död blev tuff för Inez som haft honom som vuxen förebild i över 3 och ett halvt år... så fick hon då Bosse som familjemedlem  ♥ En snäll, rättvis styvmor har hon blivit till honom...hon får tuffa tjyvnyp ibland, men kan även ge honom detsamma tillbaka ;) 
 
 Världens bästa  ♥ .....
 
....Inez fyller fyra år idag  ♥♥
 
 

Regnade igår......

….och det behövdes, efter första nattens regn såg man redan hur gräset börjat spira i grönt. Man ser oxå en skir grönska runt sälgen. Igår såg jag även att vitsipporna kommit när hundarna och jag gick en liten sväng. Bosse har visat sig bli en bra vakthund, han reagerar och skäller mycket tidigare på saker än Inez, han brukar även säga ifrån när joggare springer förbi gården =) Vädret idag är regnigt och så ska det fortsätta hela veckan.  

 

Hörde på radion hem från jobbet att det skulle komma blötsnö till natten, så skulle det fortsätta snöa även i morgon även om det skulle övergå till regn, hur kul är det på en skala????? Behövde lite uppmuntran till dessa trista prognoser så det blev fika hos dottern och gos och lek med Mille ♥♥

 

 

 
 

 

 

 


Så ledsen ...

......jag blivit flera gånger för min vackra Inez skull...när Arne dog och jag försökte pigga upp Inez med att gå i "byn" för att hon skulle få nya intryck, då hände det ofta att folk kom fram till mig och frågade om jag skaffat en ny hund?  -Nej, svarade jag...jag har haft henne i över tre år ♥ Men när jag gick på "byn" med hundarna tidigare så var det bara Arne som folk la märke till förstod jag då...När jag var vid macken så kunde folk stå och vänta vid min bil och fråga om Arne vilken ras han var osv...så även när jag handlade...
 
När jag tog in offerter från de jag anlitat för att lägga om vårt stalltak så fastnade en av killarna vid hundgården, jag berättade om Arne och killen berättade att han var en av dom som stått utanför min bil vid affären och frågat om Arne....
 
Älskade Inez ♥ Du är en av de klokaste, en av de mest lydiga hundar vi haft, idag har du aldrig halsband på dig hemma då vi litar på dig totalt och du lyder direkt på uppmaning ♥ Vilken hund är mina barns favorithund sedan flera år tillbaka? Gissa?...Jooo.....Kloka, snälla, underbara och pinntokiga Inez ♥
 
Vackraste och bästa Inez ♥ 
 
Vackraste och bästa Inez ♥  
 
Vackraste och bästa Inez ♥ 
 
Vackraste och bästa Inez ♥ 
 
Vackraste och bästa Inez ♥ 
 
Vackraste och bästa Inez ♥ 
 
Vackraste och bästa Inez ♥ 
 
Vackraste och bästa Inez ♥ 
 
 

Solig dag....

.... och jag vaknade med en fortsatt rasp i halsen =/ Det blev att titta på den fina dagen genom fönstret förutom under hundsvängarna.
Nog märks det att vi är inne i april, fågelkvittret är underbart och idag flög en trana över vår gård med sitt härliga läte, de brukar alltid spatsera runt på våra åkrar och leta efter grodor och annan föda.
 
Morgonsvängen blev lite längre än de två senaste dagarna då jag hasat mig fram som en 80-åring med som jag tror samma ork. Glada hundar berättade för mig med sitt nosande att vi som vanligt haft många besök under natten...undrar så ibland vad som dragit förbi i skogen ?
 
Vad luktar de på som är så intressant?
 
 
 
Rambo var dagens följeslagare på skogssvängen =)
 
Vi väntar på dig matte...lite suddig bild men den fick vara med ändå ;)
 
Rambo gosar och fjäskar lite för Inez.
 
 
 
 

Första april.....

....och jag blev inte lurad en enda gång, glömde själv bort att lura någon. Radion körde världens sämsta aprilskämt som var så genomskådligt, även om vår landshövding var med och försökte få tyngd till lurandet.
Har varit halvkrasslig i två veckor, förra veckan när jag var hem på lunchen hade jag feber, tog tempen för jag kände mig så hängig..
I onsdags morse sa halsen ifrån och jag har legat nedbäddad i två dagar förutom de hundsvängar/hästmatningar som måste göras, men jäsiken vad ont i ryggen jag får när jag ligger en hel dag =/ 
 
Lyssnar på en bok som i mitt tycke är jättebra =) Åsa Larssons - Till offer åt Moluk. Den börjar med att en man står vid spisen och hör hunden skälla, det är inte en ekorre tänker mannnen för det är ett annat skall, inte heller en älg för även det skallet är annorlunda. Helt plötsligt skriker hunden, ett fasanfullt ljud som mannen aldrig hört från hunden förut, han springer ut och får då se en björn som dödat och kalasar på hans hund...en björnjakt inleds, björnen dödas och i magen på den finner man bl.a...... Läs den!
 
Idag skulle det vara lätta moln och sol, men solen lös med sin frånvaro fram till 16, lite lätt kallt även om solen varit framme mestadels under veckan då nordanvindar blåst. I måndags var det -7 i gryningen och motorvärmarna fick användas igen.
 
Solnedgång i måndags.
 
Soluppgång i tisdags.
 
 
 

RSS 2.0