Passar bara på att....

....önska er alla en fin helg ♥ Tråkigt väder i två dagar nu, men på något konstigt vis har det inte bekommit mig mycket. Igår när jag och kära maken gick kvällsvängen i skogen haglade det, hundarna hade roligt så även vi =)
 
En kompis kom på besök igår och hade sin sons gamla "stora" leksaker med sig, det behövdes en pickup för att de skulle rymmas, de ska Mille få som påskpresenter, bilder kommer senare ;)  Vi kommer att bryta en gammal tradition i år som går ut på att barnbarnen (tidigare våra barn) inte får leta reda på sina påskägg och presenter från skrivna eller ritade lappar, i år ska vi dra garn runt hela gården som barnbarnen får följa för att hitta sina saker och påskägg =)
 
Bild på Bosse ♥ Han har inte schäfrars långa och spetsiga nos,  han har mer ett "dogg" huvud tycker vi och gillar det =)
 
 
 
 
 

Är ledig...

...denna vecka, eller rättare sagt så har jag tagit tjänstledigt då jag bara hade några få komptimmar kvar. Mina fina ungdomar är på prao så de saknar mig inte ;) I fredags var det riktigt oväder och marken blev vit igen, men i måndags var all snö borta  =)
 
Idag har jag stängt om paddocken så att hästen även kan vara ute på nätterna om han vill, den myckna snön i vinter hade raserat mycket av staketet så det blev några timmar ute i råkylan. Har även börjat ringa företag för offerter då vi MÅSTE byta avlopp. Alla vi som bor på landet ska ha egna reningsverk. Ett inlägg kommer om detta sedan =(
 
Igår var det soligt, varmt och härligt. Dottern skulle jobba lite extra så Mille var hos mormor. Vi hade vår första lilla picknick ute för året. Mille lekte och jag fotade ;).
 
Här kommer lite bilder från igår: Först fotade jag fåglarna som flitigt besöker vårt fågelbord.
 
En blåmes ger sig av med ett solrosfrö i munnen.
 
Talgoxen väntar på sin tur.
 
Hungrig...
 
En domherre satt högst upp i vår lönn och käkade frön.
 
 
 
 
 
Liten söt blåmes, undrar så om den är en ättling till de blåmesungar jag födde upp =)
 
Tre arter på samma bild talgoxe, domherre (hona) och nötväcka.
 
Domherre och troligtvis inte tagloxe, kommer inte ihåg just nu vad arten heter.
 
 
Nu lite bilder på Mille:
 Slit och släp ;)
 
Mille lekte ute och förbättrade sin "lekplatta"
 
Mellan lekarna blev det fika =)
 
Mysigt hade vi det i solskenet.
 
Jag önskar att jag hade hälften av Milles energi ;)
 
Rambo gonade sig i solen.
 
 
 
Det gjorde även Sotis.
 
Feta syrenknoppar som bara väntar på sol och värme.
 
Bild från i måndags från köksfönstret (mobil) tyckte hundarna var så söta i hundgården när de vilade ihop =)
 
Kära maken passade på att tjuvfota mig när jag stängslade hagen ;)
 
 
 
 
 
 
 
 

Ikväll hörde vi...

....koltrasten när vi skulle natta hästen ♥ då är våren här även om helgen kommer att bjuda på ett rejält bakslag med snö och kyla. Gården är ren från snö så gott som, finns någon liten isfläck och snösamling kvar efter drivorna som kära maken lagt upp med snöslungan. Har varit ruskigt dålig på att ta bilder denna månad ;)
 
Bild från 6 mars, isen försvunnen och bara snön kvar =)
 
En nyklippt Mille hos mormor som äter goda pannkakor, rulltårtspannkakor kallade vi dem för.....
 
...efter maten blir det så klart en glass och lite soft med "disney junior" för att smälta maten, en underbar barnkanal utan dagens alla våldsamma barnprogramsscener.
 
Fina Inez ♥
 
Min härliga "hundhög" med gosiga hundar som Bosse bestämt och han tycker att de alltid ska sova ihop efter morgonsvängen ♥♥ denna närhet mellan hundar har vi aldrig tidigare haft efter valpstadiet. Men Bosse får som han vill, Inez orkar inte hålla på sin integritet då det är för döva öron.
 
Hästens sista vintehö införskaffades, inser att vi kommer att ha några rundbalar kvar till hösten ;) som vanligt tar jag till lite för mycket =)
 
Jag brukar ringa en del samtal i jobbet varje dag, ibland gör jag det innan jag klivit ur bilen när jag kommer hem. Rambo ville in och satt på trappräcket, när jag inte klev ur bilen satte han sig på bilens motorhuv, krafsade på rutan, gick på taket....allt för att påkalla min uppmärksamhet ;)
 
När samtalet var slut och jag öppnade dörren.....
 
....så traskade en otålig katt in i bilen ♥ Jag ÄLSKAR verkligen alla mina djur med deras speciella personligheter ♥♥♥
 
Nästa vecka har jag tagit tjänstledigt då mina härliga elever är på prao, knackade de flesta komptimmar jag hade då jag tog ledigt när Bosse kom till oss som 8-veckors valp =) Om vädret tillåter så blir det en riktig genomgång av hästhagens stängsel.
 
 

Visst märks det att....

....vi går mot ljusare tider =) Halvljust när vi nattar hästen efter 18, ljust när jag går upp och slipper ficklampa på morgonsvängen med hundarna =)
 
På alla hjärtans dag fick jag ett så fint hjärta av Mille, det skulle hänga i fönstret men sedan ändrade han sig och det skulle sitta över min säng ♥
 
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
 
Lite sedvanligt morgongos hundarna emellan, Bosse har städat "kattlådan" därav den vita nosen. Nu har vi skaffat en kattlåda med tak och väggar så jag får städa den själv ;)
 
Bild före sportlovet då jag kommer hem från jobbet, två godingar som väntar på att matte ska kliva ur bilen ♥♥ (Bilden tagen med mobil)
 
Jag for till Stockholm helgen före sportlovet och hälsade på syrran med familj. De hade världens härligaste och finaste lägenhet.....
Här sov jag gott i bäddsoffan ♥ (Bilden tagen med mobil)
 
Deras mysiga vardagsrum ♥ (Bilden tagen med mobil)
 
Hallen. (Bilden tagen med mobil)
 
Vi hade så roligt, syrran fixade mitt hår och jag stormtrivs med frisyren och så la hon in bruna slingor =) Två krogbesök hann vi oxå med, så vi skrattade och trevliga människor träffade vi =) Helgen gick fort och snart satt jag på tåget hem igen, hade gärna varit kvar några dagar till =)
 
Syrrans fina salong, så genomtänkt och vacker med nya möbler i äldre stil och tapeten älskar jag ♥ (Bilden tagen med mobil)
 
Kristallkronan i taket förstärkte stilen i salongen ♥ (Bilden tagen med mobil)
 
Roligt att få vara i storstaden ibland =) (Bilden tagen med mobil)
 
Förra onsdagen åkte kära maken och jag till "storstaden" och köpte ett teleobjektiv, här kommer några bilder tagna med det.
 
 
 
Denna bild är tagen utan teleobjektiv.
 
I fredags när jag åkte in till samhället så var alla parkeringar belägrade av färgglada bilar och det stack ut granar och en massa andra saker på varje bil,  jag åkte till macken och där fanns det flera bilar oxå. Frågade några killar om jag fick fota deras bil och det gick de glatt med på =)
 
Skulle väl föreställa en älg men det såg mer ut som en ren ;)  (Bilden tagen med mobil)
 
Pigga glada ungdomar som åker Europa runt =) Ni ser granen i bagaget ;)  (Bilden tagen med mobil)
 
I söndags var jag och Mille på teater, vi tittade på Petsson och Findus, en blyg liten kille vågade sig fram för att få autografer på biljetten och fotas med skådespelarna =)  (Bilden tagen med mobil)
 
Katterna sover,  men utesvängarna blir fler och längre nu, mars månad är nog lite speciell för katter, vem har inte hört talas om marskatter ;)
 
Blötsnö, regn och lite sol har senaste veckan bjudit på
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0