På söndag..

... Bestämde jag ( den som behöver styrka och mod ) och kära maken att vi ska raka bort de få tovorna under magen på Börje, vi borde raka hela magen då det är där det fastnar mest skräp och pinnar när han är på jakt, man kan ju ställa in trimmern på hårlängd för resten av magen inför vintern. Det blir skinnjacka och veterinärhandskarna i skinn som inte katter eller hundar ska kunna bita igenom (sas det i reklamen)..
 
Har ju ingen susning om hur Börje reagerar vid fasthållning och trimning 😞 Hade det varit före utmattningssyndromet så skulle det bara bli gjort, punkt, slut! Jag vet ju att Börje är rakad 6 gånger tidigare (kanske fler) innan han lockades bort från sin ägare och uppfödare om de rakade själva eller en veterinär glömde jag att fråga..
 
Resten av pälsen klarar vi av, men Börje gillar inte att borstas under magen som jag skrivit om tidigare, kan dra två tag innan han lägger sig i försvarställning.. Gissar han har en massa dåliga erfarenheter av att det gör ont med bortagning av pinnar och skräp på magen, tovor och deras borttagning, där samlas ju det mesta skräpet.
 
Börje kom in nyss och detta fanns under magen efter dagens tidigare borstning, insamlat ikväll efter jakt. En pinne (som vanligt) torkat skräp, Brännnässla jag brände mig på plockades försiktigt för hand, sedan två drag med borsten 😆 Ute i två timmar och samlat på sig detta 😞 Stackars katt! 💗
 
De här hanskarna köpte jag, ett svenskt företag importerar dem från kina, men tittade på youtube och såg veterinärer med långa handskar som hanterade ilskna katter/troligtvis mest rädda katter, googlade och fann dessa, tog sin tid innan de kom.. Vi har köpt en trimmer som en långhårs kattägare tipsade om 💗, kära maken har användt den pål sig själv för att prova, vi vill inte ha något blodvite..
 
Håll tummarna för oss alla tre  på söndag, att vi kan fixa det på bästa sätt 💗 En sak har jag bestämt att han får inte fly ut, vi tar det lugnt inne i två timmar och sedan lockar jag med godismat, om han äter den så är allt frid och fröjd, han litar på oss igen och får gå ut..
 
 

Fick sms..

...Från Mille - kan jag och bästa kompisen komma idag, det var inget vi gjort upp tidigare men självklart blev det ett - ja! Vet inte vad de tänker hitta på idag, kanske luftgevärsskytte.
 
Det blev gräsklippning som vanligt, de kämpar på tillsammans 😊 och får betalt för mödan.. vi har klippt nog med gräsmattor i vårt liv så vi tar tacksamt mot hjälpen från dessa energiska killar..
 
Mille i shorts, då en av deras katter pinkat på hans byxor (antagligen låg de på golvet 😉) Den katten har aldrig pinkat inne förut, är gammal med sköldkörtelproblem som hon får medicin, foder mot. Med två kattlådor en till var katt, så borde det inte hända om hon var sig själv som tidigare 😢 Det var soligt och varmt idag så han frös inte men myggen kanske bet, inget Mille klagade över..
 
Här kämpas det på i forna hästhagen..
 
Måndagens potatisplockare 😊👍 han fick 10 kronor/kg för potatisen som han plockade upp..
  
Ibland är det svårt att se vad som är fram eller bak på "trasselsudden" 😆 💗
 
Som ni ser på fårskinnet så drar Börje in massor av skräp, men bara att dammsuga bort och piska i snö i vinter.. Kära maken sa som jag skrivit tidigare att Börje drar in mer skräp från gården än vad två schäfrar gjorde ihop..
 
Jag plockar bort skräp från golvet, rensar pälsen och borstar bort skräp minst två gånger per dag, jag bryr mig inte om att det blir skräpigt inne ibland, 48 år med schäfrar och ännu fler med katter från barndomen..
 
Ett välstädat hem har jag bara kunnat skryta med på julafton, då vi städat bort alla flugskitar i hela huset och gjort vår årliga grundstädning... Jag är hellre lycklig med älskade djur, barn och mina barnbarn och alla våra vänner som struntar i om det är välstädat, de vill ha en stund med oss och fika och snack.
 
De flesta vänner som jag har, de har samma inställning som vi, att städa ihjäl mig är inget jag strävat efter..
 
När utmattningssyndromet kom krypande så mockade jag stallet kl.06 innan jobbet, drog av golven med en mopp på nedervåningen där hundarna var mest, jag visste att när jag kom hem skulle jag bara orka svängen med hundarna i skogen.. En utmattad hjärna är inte rationell..

Varit sjuk i tre veckor..

..Har inte orkat blogga och inte har det hänt så mycket här, Mille med sin bästa kompis har varit hos oss två dagar var vecka. De har klippt gräs, Mille på åkgräsklipparen då han vet var de få stenarna finns på vår gräsmatta och kompisen har klippt slänterna där Mille inte får köra..
 
Han bytte gräsklipparen som han köpt med en fungerande "handjagare" för att det skulle bli lättare för kompisen att klippa då vår tunga före detta självgående lagt av just "självgåendet".
 
Idag hade Mille studiedag så han kom och plockade upp all potatis, han fick även potatis med sig hem och ett 18-pack ägg..
 
Vi gjorde en av hans favoriträtter idag som han beställt, kasslergratäng med sparris.. Vi var tre kockar i köket som hjälptes åt 💗
 
Här skjuter han in kikarsiktet på nya luftgeväret, en lördag så den veckan fick vi njuta av hjärtat 3 gånger 💗.. Hönan "Ripan" syns i bakgrunden..
 
En glad kille som kan skjuta igen med luftgevär då morfar satt en ammunitionssamlare och måltavla på ladugårdsväggen från början vid luftgevärsskytte.. Inte ens morfar klår honom i träffsäkerhet, Mille är verkligen en duktig skytt..
 
Fanns ett stort gäng kantareller igen i vår brevlåda för 1, 5 vecka sedan 💗 Rensades som vanligt med en rättegång i hörlurarna..
 
Nu märks det att hösten är här, vi har en katt som springer om en för att vara först in, Börje vet att han får godismat på fömiddag och eftermiddag, det missar han aldrig.. "förmiddag"? 😆 har stått och skurit upp hans matbitar klockan 4 på morgonen då han kommit in i går och förrgår.. Jag kan lova er att han försöker övertala mig ofta om vad han vill ha 💗
 
 
 
 
 
 
 

Hur kan Afrikansk svinpest...

... drabbat vår länsdel? 7 vuxna vildsvin har hittats döda i vårt län, efter provtagning på de döda djuren har det visat sig vara Afrikansk svinpest.. Nu har restriktioner kommit för vår länsdel, ingen vistelse i skog och mark för att förhindra smittspridning.. "Arbetet med att lokalisera, begränsa och bekämpa virussjukdomen afrikansk svinpest fortsätter med full kraft". Det är i dagsläget inte klart hur smittan har kommit till Sverige.. Ansvariga myndigheter tillsammans med jägarorganisationerna med flera arbetar nu intensivt med att samla mer information. Detta görs bland annat genom att söka efter döda vildsvin i kombination med kunskap om vildsvinens hemområden. Smittan drabbar inte människa eller andra djurslag, däremot kan smittan spridas via griskött eller genom att föra med sig virus på skor, redskap, fordon. Informationen lånad här
 

För att inte fler vildsvin i området ska drabbas och för att minska risker för smittsprid­ning ut ur zonen är bland annat nedanstående aktiviteter förbjudna inom den smittade zonen.

  • Jaktförbud. Förbudet gäller all typ av jakt på alla arter av vilt.
  • Aktiviteter, inklusive sportevenemang, sammankomster och offentliga tillställningar, där människor vistas i skog och mark, till exempel för att plocka svamp- och bär.
  • Alla typer av skogsbruksåtgärder.
  • Att släppa hundar lösa.
  • Fordon och maskiner som använts i lantbruk respektive skogsbruk i den smittade zonen måste rengöras och desinficeras för att få flyttas ut ur den smittade zonen.
  • Den som håller tamgrisar i smittad zon ska bland annat se över sin biosäkerhet och kontakta veterinär om djur blir sjuka eller drabbas av ökad dödlighet.
Gissar att vi nu har så många nationaliteter i vårt land, så får vi så många fler risker för smittor vi inte haft förut, man köpte med sig mat från hemlandet på semestern, blev dåligt och kastades i soptunnan, vildsvinen åt ur tunnan, i Fagersta välts ju soptunnor var natt.. (min gissning)
 
Barnbarnet kom och klippte gräsmattan, packade sedan upp luftgeväret och sköt när han var klar.. Han hade varit sjuk som dotter och svärson, går tydligen något skit i bygden, vi är inte ensamma..Morfar gjorde honom sällskap ute en stund och så även jag... Vi hade bestämt med dottern att han fick vistas ute hos oss och att hon körde honom, då en bil är en riktig smittohärd..
Nå Börje traskar där han vill, honom och andra utekatter rår man inte på...
 
Bilden lånad här

Varit och är fortfarande sjuk...

.. I tisdags natt när jag började kräkas så fortsatte det senare på dagen, bla när jag skulle ta febernedsättande.. Nästa dag 39, 1.. tillbringade mestadelen av dagen i sängen,  sover länge för att hämta krafter...
 
Efter två dagar med ingen mat, magen tom så var all ork och reservkrafter borta.. Har man svultit i ett år och kroppen knaprat alla muskler (26 kg) så är man inte tuff när man går ut till hönsen..
 
När vi sedan kunde äta lite så kom vår förkylning, vi nyser, hostar och harklar, är det den nya formen av covid som dykt upp? Media ljuger, larmar om covid, klimatförändringar som vanligt, får väl som vanligt lita till mitt eget förstånd.. Förhöjd temp som vanligt i morse, försöker sova mig frisk, då jag är så trött..
 
Lite roliga bilder..
 
Börje kommer klara vintern perfekt med denna pälsmassa 💗
 
Börje älskar sin blötmat ❤
 
 
 
Två nätter i rad sov han hos mig ❤ så mysigt när vi delar varandras värme..
 
Katter och kartonger, vad har de gemensamt förutom att katter älskar dem, ju mindre desto bättre 🤣
 
Jag är långtifrån pigg och frisk.. Men tack kära vänner för att ni bryr er 
💗
 
 

RSS 2.0