Så VARMT....puhhhh....

...men rätt dag att åka till stranden med klassen och spela beach volley, grilla och bada. När jag stod och grillade tänkte jag på hur jag kommer att sakna dessa underbara ungdomar när de nu börjar i gymnasiet, tårarna steg i ögonen. har jobbat från och till med dem från åk 5, sedan högstadiet har jag varit mentor för en del av dem.
Att vi fick en sån härlig dag, stod dessa underbara ungdomar för  ♥ Positiva, glimten i ögat och BUS så klart =)


Visar här några bilder från vår vackra badplats med källvatten....


Kallt som tusan i vattnet men det hindrade inte ungdomarna och en lärare från att bada =)


Först badade de sedan blev det beach volley....


Medan jag tände eld (veden från vår vedbod) så att ungdomarna fick något i magen....


Tjejerna var inte med på volley de hejade på killarna eller solade...slutsolat på bryggan...nu mat


Sedan blev det en match till innan några av killarna svalkade sig igen i vår källsjö, här på väg mot hopptornet =)


Detta blev kvar när alla var mätta och glada, de slängdes ut i naturen...hoppas räven eller något annat djur hittar dem och får ett riktigt skrovmål =)

När klockan var 17 och jag talade med min dotter på tel hade vi över 24,8 grader ute. Åskmolnen tornade upp sig och vi fick ett magnifikt åskväder med många blixtar och mycket tordön...Nu är det bara 22,4 grader ute, det luktar ljuvligt av alla våra syrener efter regnskuren som följde på åskan...
Alla bilder är tagna med min gamla digitalkamera, kom knappt ihåg hur jag satte igång den ;) Får tillbaka min nya kamera när dotter och svärson kommer till helgen =)

Ordspråk: För att en gång bli blixt måste man länge vara moln./ Friedrich Wilhem Nietzschie

En sommarkvällslåt......

En underbar sommarlåt tycker jag, med lommen som ropar i bakgrunden. ♥
Hepstars dyrkade jag som 11 åring ;)Ordspråk: Alla våra drömmar kan uppfyllas om vi har modet att uppfylla dem. /Walt Disney

Grattis på mors dag...

önskar jag min mor, min dotter, mina systrar och alla mammor =) Hoppas ni får en fin dag.

Igår var vi till Stockholm och firade Milles 2 årsdag, vi var även till Skansen. Bilder och mer om dagen kommer senare för jag glömde givetvis kameran hos dottern.


Grattis lilla mor ♥ Vet att du läser min och mina systrars bloggar ♥ så här får du en morsdagspuss av mig och Jane ♥

Ordspråk: Att vara mamma är att stå i förbindelse med Gud. /Okänd

Ledig idag.....

...istället för på fredag då jag ska jobba istället. Vi har "barnbytardag" då. Solen skiner och det är en underbar dag. Det har blåst som sjutton i fyra dagar, det enda träd som fallit i den kraftiga blåsten är ett över vår skogsväg.Midsommarblomster har blommat i över två veckor hos oss.
Humleblomster finns i massor.


Alla träd är fullt lövade. Bilderna från idag.


Morgonsol i björk och lönn.

Ordspråk: Grönt är skönt/ barnramsa


Vilken låt och .....

......vilken bra text. Jag har ju alltid jobbat med "problem". Jobbade ett tag i kvinno-jouren, för de problem som finns hemma kommer även med till skolan hos barnen. Ni har nog alla hört låten tidigare, om inte, LYSSNA!Idag har det varit en underbart väder, dagen har tillbringats utomhus. Här kommer några bilder från i fredags och från idag.


Bild från i fredags när hundarna och jag tog en promenad i skogen...


Den gamla hjulräfsan...


Ljus-spel i lönnlöv.....


Syrenen idag, har även plockat in några kvistar så det luktar ljuvligt i köket ♥


Vår "kisspromenad" går bredvid hästhagen och ned till åkrarna. Jag brukar kasta ut godis i naturen så får hundarna leta efter dem, något de älskar =) Björken har träffats av blixten, därav den långa svarta rännan....


Det verkar vara en tävling mellan hundarna vem som hittar flest godis ;)


Mitt kvällssällskap framför TV-n, så skönt tycker hundarna att matte sitter still en stund =) På bordet ligger min sedvanliga påse med "turkisk peppar". Inga mattor än för Inez "löper" fortfarande.

Ordspråk: För att få perspektiv på hur viktig man är i samhället borde alla skaffa en hund som dyrkar allt man gör och en katt som inte bryr sig./ Franklin P. JonesJordens undergång idag....

...och här sitter jag fortfarande vid min dator och skriver....Är så förbannad...Här skriver tidningarna om jordens undergång som ska ske idag =( Under min levnad vet jag inte hur många ggr jordens har sagts gå under... Senaste domedagsprofetsian var att alla datorer skulle slås ut och även jorden gå under år 2000. Kan inte media förstå hur de skrämmer ungdomar och barn??? Jag har elever som verkligen trott på denna profetsia, tänker även på mitt barnbarn som är 9 år och kan läsa alla löpsedlar och hör kompisarna prata om denna domedag. Vilken ångest skapar det inte hos barn och ungdomar som tror på allt tidningar skriver ???


Bilden lånad från nätet...Hade tänkt länka till Aftonbladets bevakning av denna domedag, men av någon anledning gick det inte =(

Kan endast länka så här : http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13060337.ab

Har även hört äldre ungdomar som tittat på History channel berätta att Jorden går under 21 decembar 2012, det har maya indianerna spått för ca 5000 år sedan, jag möter hela tiden ungdomar som är rädda för det de ser på TV och läser i tidningarna. Hur många spådomar ska få basuneras ut innan någon sätter stopp för denna skrämselproganda , hur många ungdomar till ska behöva ha ångest, dödsångest och vara rädda?????


Film från History Channel, "som f-n tolkar bibeln" tycker jag att alla tolkningar i denna film liknar  =(


Don Alejandro:
Kalendern slutar absolut inte 2012! (Lånat från nätet)

Don Alejandro

Mayafolkets främste nu levande ledare är Don Alejandro Cirilo Perez Oxlaj. Don Alejandro (även kallad Vandrande Vargen) är för Mayafolket vad Dalai Lama är för Tibets buddister. Han är ursprungsfolkens ambassadör i Guatemala, ledare för Mayaäldres Nationella Råd i Guatemala, Mayakalenderns dagräknare och andlig Quiche Mayaledare av 13:e generationen.

Han dementerar alla tolkningar som gjorts av nutida "vetenskapsmän" om jordens undergång.

 

Fler domedagsprofetior (utdrag från dagens Aftonblad)

Armageddon, Ragnarök, Domedagen, Världens ände, Jordens undergång... kärt barn har många namn.

Här är några domedagsprofetior:

På 80-talet skrev amerikanen Hal Lindsey boken ”1980s: Countdown to Armageddon”. Den sålde bra. Under 80-talet.

På 90-talet hävdade ukrainskan Maria Devi Khristos att det skulle vara över den 10 november 1993. Hon hade fel.

Runt millennieskiftet fanns en allmän domedagshysteri men jorden gick inte under då heller.

Filmserien ”Terminator” har haft flera olika datum för jordens undergång. Det vanligaste är 21 april 2011, vilket uppenbarligen var fel.

I mars trodde flera domedagsprofeter att en supermåne skulle förstöra jorden.

Enligt Mayakalendern kan domedagen inträffa nästa år, 2012.

 

Ordspråk: Fingrarna skapades före gafflarna och händerna före knivarna./ Jonathan Swift

 


Har funderat ett tag på om jag ska....

...byta bloggportal. Jag är nog för gammal för blogg.se, där ska man visa "dagens out-fit", "shoppinglistan sommaren 2011" eller "accessoarena alla vill bära". Det är inte riktigt min stil att hänga med i de trenderna, min "dagens outfit" är ni nog glada att slippa se här på bloggen ;)

Nu kom jag på en sak, jag började titta på "Big brother" i våras, för att se detta omdiskuterade program som så många ungar tittar på. I vår matsal hör jag allt från fyror till nior diskutera "Gurkan", "Simon", "Chrille" och dösnygga "Maartin". Frågade några fyror om de tittar på datorn? Näää.... de tittar var kväll på TV, bör upplysas om att programmet slutar 23:00. Inte undra på att många ungdomar är mycket trötta i våra skolor idag.
Nåväl jag började titta på BB, tittade på ett program lite då och då tills dottern var på besök och vi tittade på det var kväll tillsammans. Fascinerades av hur inlåsta människor förlorar sin identitet och att programledarna kan i princip styra deltagarna som de vill. Men kan nog tycka att deras "spritdrickande", " sex-snack" och "taktiksnack" inte är för små mellanstadieelever. Programmet är över-reklamerat i sin "fördärvlighet" eller så är jag fördärvad ;)

De bilder jag lagt in här är lånade från nätet.

Gurkan i buren, alla ungdomars favorit på vår skola. Gurkan har även gått på vår skola och det gör honom inte mindre populär ;)


Simon, en stor och snäll norrlänning, oxå en favorit.


Så har vi då tjejfavoriten Martin, han är ju så snyyygg, suckar tonårstjejerna.

I morgon har jag ledigt som vanligt men på lördag ska jag jobba då vår skola ska ha "öppet hus" så att föräldrar har en möjlighet att besöka sina barn på lektionerna. Tycker att det är en bra idé, både vi vuxna och eleverna kompenseras den 7 juni så vi kommer att få en lång och härlig ledighet i samband med kristi himmelsfärdsdagen =).

Ordspråk: Männen är mer motståndskraftiga mot kapitalistisk manipulation än kvinnor. Kvinnor växlar mode vart och vartannat år, medan männen höll fast vid kavajkostymen i över ett sekel. Det kallar jag tåga. / okänd

Våren fortskrider med dagliga överraskningar =)

I lördags hörde vi göken för första gången i år.


Göken, bilden lånad från nätet.

Igår kväll mullrade åskan fast solen sken. Är man sist på linjen så är det bara att dra ur allt elektriskt om man vill ha prylarna hela.
När vi stänger av datorer, tv så sitter det i ryggmärgen att även dra ur kontakterna. Det gör vi även på vintern, tror vi slipper en massa strålning om vi drar ur modem och trådlöst modem samt datorerna. Idag är vi ju omgärdade av elektriska prylar. Tror även att den gamla hederliga väckarklockan med skruvuppdragning var bättre än den digitala och elektriska vi har nu.


Visst var de här klockorna rogivande med sitt tickande =) bilden lånad från nätet.Till skillnad mot dagens digitala apparater som inte hörs men skräller igång med både alarm och radio =/ Bilden lånad från nätet.

Önskar er alla en fin vecka! Jag har kompat onsdagen då vår klass ska åka till Stockholm. Hundarna klarar sig inte själva i 8 timmar tills mannen kommer hem, själv skulle jag vara borta i 13 timmar. Riksdagen som vi skulle besöka och naturhistoriska museet har jag varit på många ggr tidigare så det är ingen större förlust för mig. Men det vore roligt att se ungdomarna på dessa ställen =)


Riksdagen, sedd från vattnet. bilden lånad från nätet.


Naturhistoriska museét. bilden lånad från nätet.


Naturhistoriska museét, naturen i Finland. bilden lånad från nätet.

Ordspråk: Museér är konstens gravplatser./ Alphonse de lamartine

Helgen blev fylld av meningsfullt arbete.....

Igår stängde vi hagen i ett alldeles lagom väder, inte för varmt och inte för kallt, en T-shirt räckte. Under tiden så lekte hundarna, kämpade om pinnar och badade i varje dike de såg.
Efter middagen "Nettes goda fisk", den fiskrätten görs ofta i vårt hus,  sov jag middag, kommer inte ihåg när jag gjorde det sist, men så skönt det var och kära maken fick väcka mig en god stund, för jag är oftast mycket svårväckt ;)
Vi har skogsdelen kvar av hagen som skall stängas helt om idag, men det är kanske 15 procent av hagen och är gjort på ca 3 timmar.


Inez väntar på husse som hämtar lite grejer i källaren.


Vår hage har flera vattenfyllda diken och bäckar, men Lokie föredrar att serveras vatten ur en vattenho ;)
men hundarna älskar att bada i dessa diken och bäckar.


En blöt Inez i hagen, hon lär sig en hel del dumheter av Arne ;)


Efter några timmar tyckte Arne det var skönt att vila i skuggan och titta på oss som arbetade ;)

Nu kan vi bevisa för våra barn att sagorna är tagna från verkligheten =) visa dem bara bilderna, här har ni beviset =)Ordspråk: Kungen är en statstjänsteman som i våra dagar har blivit ett slags bihang: utan syfte när han håller sig lugn, och när han blir för påträngande riskerar han att avsättas. / Austin O Malley


Lördagen blir en utedag med jobb.......

Denna film tror jag handlar om Arne, han har efter kastreringen bara en sak i huvudet. Nämligen MAT, MAT och åter MAT! ;)Idag ska vi stänga hage, så det blir en heldag ute för både oss och hundar.


Inez lekte med en boll, så rullade den till Arne. Den respekten har han med sig att hon inte vågar ta den ifrån honom. Här ligger hon och försöker "glo" bollen tillbaka =)


Titta matte vad duktig jag varit säger Sotis, Arne undrar varför musen ligger på hans bädd. Går den kanske att äta? ;)


Vår himmel igår kväll, fantastiskt vacker.

Ordspråk: När jag leker med min katt, är det då katten som är min leksak eller är det jag som är kattens? /Michel de Montaigne


Svalare och moln idag.....

Igår natt åskade det som sjutton, hela sovrummet lystes upp av blixtarna. Åskrädd har jag alltid varit så jag låg vaken tills det slutade. Arne var orolig och pep, förstod att det var för åskan så han fick ligga på Inez plats bredvid mig. Han har aldrig varit åskrädd förut men jag kommer ihåg att han reagerade på en riktig smäll förra sommaren, det var så att hela berggrunden skakade. Sedan åskade det en timme på morgonen oxå.


Bilden lånad från nätet.

Inez har blivit en stor flicka nu och börjat löpa. Jag såg det i måndags och det är en helt ny erfarenhet för oss som tidigare bara haft hanhundar. har plockat undan mattor så vi har bara golv som blir lätta att torka.


Stora tjejen ♥

Som jag skrev i förra inlägget så dröjer sig domherrarna kvar hos oss. De plockar frön från gamla lönnvingar. Vi har ett stort gårdsträd som är just lönn så det finns mycket frön att hämta.


Denna domherre plockade frön i hundgården.


Vi har byggt hundarnas stora lekgård i anslutning till huset, här pratar jag med Arne genom köksfönstret.

Häggen blommar för fullt...i år ser det ut som det ska bli någon/några veckor mellan hägg och syren, vårens vackraste tid. I flera år har hägg och syren blommat samtidigt hos oss.


Även körsbärsträdet blommar för fullt =)


Tulpaner blommar lite överallt =)Ordspråk: Blommor är vilsamma att betrakta. De har varken känslor eller konflikter. / Sigmund Freud
 

Att bli kär i fel man.....

...kan få katastrofala följder....80 procent av Carolyns ansikte sköts bort, hennes mamma sköts i magen och dog när hon försökte tillkalla hjälp. En svartsjuk/galen man gjorde detta.!?!?!? Med generösa vapenlagar (som i USA) händer dessa svartsjuke drama tyvärr alltför ofta. Vi läser även i vår dagspress hur det blir allt lättare att få tillgång på vapen.
Denna blogg idag skulle handla om vårens framfart, bilder på blommor osv. hade jag planerat... Kan säga att det föll starkt efter programmet jag såg på TV 4 fakta. Carolyn var "kvinnan utan ansikte" men med plastikkirurgi vågar hon idag visa sitt ansikte.Det fanns inget kvar av ansiktet, hon fick intravenös föda för att överleva....


Carolyn idag....efter många plasikoperationer....ett rekonstruerat ansikte....en skugga av hennes forna skönhet....hennes enda fel var att bli kär i fel man.


Här kommer hennes egen berättelse, bland annat om polismannen som såg hennes bortskjutna ansikte och trodde hon var död tills hon grep om hans ankel......Skräms av all avsaknad av empati för medmänniskor och djur . På you tube läggs det in filmer om hur man stampar ihjäl katter och kaniner, filmer på ungdomar som misshandlas läggs in av förövarna.
VEM BÄR ANSVARET???????????????????????????????????

Ordspråk: Den som vill slå hittar alltid ett vapen./ Finskt ordspråk

En härlig helg!

Helgen som gick byggde min man och jag en riktig hundgård till våra hundar. Eftersom vi har schäfrar och den rasen är mycket social så innebär det att de bara ska tillbringa högst två timmar per dag i rastgården. Men det är tryggt att kunna släppa in dem där när vi inte hela tiden kan ha uppsikt över dem. Vi har ju en mycket trafikerad väg utanför gården.

I söndags var vi till Stockholm, syrrans dotter konfirmerade sig. Våra hundar fick då tillbringa dagen på ett hundpensionat. Glatt hoppade de in i bilen, men färden blev bara 1 km eftersom vår närmsta granne har ett hundpensionat ;) Det är första gången vi lämnat hundarna på hundpensionat, massor av hundar fanns det där så intrycken blev många för dem. Så vi hämtade två hundar som snarkade och sov djupt resten av kvällen och natten =)


Två förväntansfulla vovvar som tror de ska ut på en längre bilfärd, som dock slutade efter 5 minuter, men vi tror de hade roligt =)

När vi kom till kyrkan såg vi dotterns och svärsonens bil, de hade hunnit före oss. Mille funderar om Gud finns däruppe? Dagen till ära har han slips. Kyrkan var inte riktigt Milles stil, för mycket stillasittande och så måste man vara TYST =/...nåväl, morfar och Mille tillbringade gudstjänsten utomhus ;)
Några bilder på konfirmanden, hon är så vacker så "klockorna stannar" ♥En helt underbar fest blev vi sedan bjudna på av syrran och hennes man ♥


Jag och syrran jane, vi har alltid så roligt ihop och är så lika i sättet =)


Idag miste vi ett litet sött hjärta ♥ Stampe somnade in pga ålderdom.Idag såg jag även att svalorna kommit, nu är nog nästan sommaren här.


Så här vackert var det ikväll kl. 19 när jag kom hem efter ett föräldramöte, över 20 grader varmt fortfarande. Grönt och härligt är det nu =)

Ordspråk: Utan kyrka inget helvete./ Max Frisch

Djurplågeri...

Säger det igen... DJURPLÅGERI....Man pinar tjurar och tvingar in oskyldiga hästar i ringen. Cowboyer sägs ju försvara sin häst med sitt liv....PYTTSAN! =(  Har aldrig förstått de som "glorifierar" USA, dubbelmoralens och hyckleriets förlovade land.....Ordspråk: Den enda last som inte kan förlåtas är hyckleri. En hycklares omvändelse är i sig själv hyckleri. / William Hazlitt

Bakslag i våren...

....i morse var det vitt av snö på backen när jag vaknade. I hagarna är det annars helt vitt på backen men då i form av vitsippor. Vi har hur mycket vitsippor som helst, när vi hade får var de sällsynta för de åt upp varenda blomma de kom åt =)
I söndags kom svärsonen och hämtade deras katt Rambo som varit hos oss i över en vecka. Mille blev så glad när han fick se all sågspån som blivit efter vedkapningen, där roade han sig en god stund. Sedan blev det slalom mellan morfars vedstaplar =)
Bilderna på vitsippor och daggkåpor är från morgonens hundsväng. Snön hade smält och det var fuktigt och blött, vitsipporna hopslagna pga kyla och snö.


Vi har vitsippor ÖVERALLT, härligt =)Daggkåpan gör skäl för sitt namn...


Här med en stor silverdroppe...


Räknade till 25 domherrar på gården idag, de är lite sura på oss för att vi inte matar dem mer än en gång per dag nu. Här sitter han demonstrativt utanför fönstret med en "lönn-vinge" i näbben...


Ska det här vara  mat till en grann fågel???


Sågspån, så lent och mjukt att ta i...


så kul att kasta......


och sprida överallt...


Vedtravarna var jätteskoj att springa slalom mellan ;) som mest har morfar 30 torktravar.

Ordspråk:  TV är det enda sömnpiller som man tar genom ögonen. /Vittorio de Sica

 


RSS 2.0