I natt eller i morse kom regnet..

Sov gott i svalkan och hörde inte regnet.. I 6 eller 7 veckor har vi haft värme och sol, lite lätt regn den 18 juni, satte inga större spår i naturen.. Jag tror att jag som bonnunge reagerar mer på vädret än stadsbor och de som lever i tätorter då bönder är mer beroende av vädret, hur påverkas djurens foder, potatisen, höskörden och senare höstskörden (kanske nödvändigt med nödslakt)? Urbaniseringsfolket vill oftast veta hur semestervädret blir (förstår dem också)..
 
Pratade med sonen idag, han berättade om hur varmt de haft i storstaden på nätterna, inget konstigt sa jag då de haft 4-5 grader varmare än vi på nätterna på gården.. Vi har ingen asfalt, gator, hustak, huslängor där värmen stannar när de värmts upp..
 
Vår åkgräsklippare la av, gick inte igång.. Pga av missförtånd har vi nu 2 nya batterier hemma 😆 Men helt ok då kompisen L..... vill köpa det ena, hon har varit hos oss och sågat björkarna igen, kämpade som tusan igår i värmen..
Ska hon kapa de sista behövs större motorsågssvärd för att klyva dem.. Strunta i dem sa jag, de försvinner med tiden.. Icke sa L..... Får se hur hon löser det..
 
Jag fyller ju år i mitten av juli och mina doftrosor blommar redan nu, helt utblommade till födelsedagen säkert, året har nog ändå varit gynnsammare än 2018 då jag inte minns de var utblommade..
 
Vilket slit hon gjort, men hon värmer sitt hus med ved 😍 Hon har redan kört hem ett fullt lass ved tidigare.. Ni ser hur fint hon samlat in allt ris i en stor hög, det får eldas i vinter och i snö...
 
Gissa hur tunga dessa kubbar är? 
 
Födelsedagsrosen, doftar ljuvligt idag 😍 Allt har sin tid man får inte allt man önskar sig...
 
 

Midsommarafton..

Jag har brottats med knottbeten jag fick på bröllpsfesten, kände att jag blev angripen av knott men vägrade klia eller röra dem, men på natten när man sover så river man och krafsar förstår jag när det kliar.. Här hemma har vi varken mygg eller knott då allt är knastertorrt och vattendrag inte finns i närheten..
 Förutom så glada minnen så var knotten "överdjävliga" betten kliar gudskelov inte längre, men fula märken är lämnade på benen..
Är idag kritvit som en fiskbuk, kan inte sola längre för allergin, jag som tidigare älskade sol och bli brun på sommarhalvåret 😢
 
Startade bloggen med denna bild från 2009 i min presentation, en solälskande kvinna som tillbringat många timmar på hästryggen, hundpromenader och i solstolen..
 
Hittade en ny podd idag och lyssnade på "sveriges mörka minnen", på Spotify, en man kallad "Vildhussen" fixade en av Sveriges största naturkatastrofer år 1796. Natten mellan den 6 och 7 juni 1796 tömdes sjön Ragunda på allt sitt vatten pga av icke kunnande, cirka 300 miljoner kubikmeter fösvann på 4 timmar i en stor flodvåg, gäddor fanns i grantopparna, tamdjur drunknade men konstigt nog ingen människa, storforsen som fanns tidigare och levererade vatten till Ragundasjön kallas efter det "döda fallet" googlade och hittade bilder på Ragundasjön och storforsen, så intressant och något jag missat tidigare.. 
 
Har ätit matjessill och färskpotatis med egna örter som kryddning.. Jag har kanske lyckats få i mig en halvliter jordgubbar med grädde lite senare, allt är så gott.. Önskar så att magsäcken utvidgar sig med tiden, efter förra årets "inte kunna äta något"
 
 

Sista undersökningen i måndags..

... I uppföljning efter cancern, allt såg bra ut, ultraljudande och fler undersökningar som tidigare...
Då cancern var inbäddad i livmodern så trodde man inte den spridit sig till lymfkörtlar, jag slapp strålning eller tabletter då cancern säkerligen stannat i livmodern.. Sjukvården glömde dock kolla mig om cancern återkommit under tre år.. Fick ett ursäktande brev om deras glömska från 2018 till 2021..Har skrivit om det på bloggen tidigare..
 
 Min läkare var rätt arrogant dagen efter operationen, klappade mig på min mage och sa att fett orsakar cancer...Jag har ju nu gått ned 26 kg sedan förra året då jag inte kunde äta något, smooties var det jag levde på.. Har fått köpt en "sittring" då jag inte klarar att sitta på hårda stolar längre...Som läkaren sa idag, du hittar på egna utvägar i din livssittuatton, jag redovisar inte allt här på bloggen vad vi talade om.... 
 
Min matupplevelse idag är inte i stort förändrad, kött som frysen är full av hoppar jag över, klarar inte konsistensen idag, lax 😞 luktar för mycket.. Torsk (kokt) 💗 äter jag glatt så även få andra rätter..
 
När jag väl fick mina cancerkontroller var min läkare supertrevlig, idag pratade vi om mina djur, att hon köpte kravmärkta ägg..Gillar hon mig? var hon stressad på ronden när hon klappade på min mage efter operationen? Jag gillar henne idag.. Men kanske fjäsk för att inte bli IVO anmäld? Struntar i vilket.. Jag väljer att gilla människor även om de sårat mig och vill verka för förändring.. Jag fick en cancerdiagnos i slutet av augusti, opererades i mitten av september.. är så tacksam för alla röntgen, undersökningar jag fick och en suverän läkare som opererade mig..
 
 
 När undersökningen var klar så gissade jag att kära maken var på Granngården och köpte foder, gick till cafeterian och köpte två räksmörgåsar, en god kopp kaffe hemma och bryta vanligheten att bara dricka kaffe på morgonen utom vid besök..Ringde kära maken och sa att jag var klar, kommer om två minuter blev svaret.. Vi åkte hem, jag släppte ut hönsen, katten Börje kom in, kära maken bryggde kaffe.. sedan mumsade vi på räkmackorna..Orkade bara halva mackan så hönsen blir glada i morgon 😉 men hälften av räkorna käkade Börje upp, han älskar räkor 😊...
 
 
Mille fick min gamla digitalkamera, han gick ut och testade den, resultatet blev denna underbara bild på sötnöten Börje 💗
 
 

Vår dotter gifte sig..

... Med den man hon älskar, de är så lika, de har så många gemensamma intressen och värderingar 💗 Hon höll ett tal till sin blivande man som var fullkomligt ärligt, som beskrev hennes personlighet, så vackert 💗..Vi, både min dotter och jag, kan tillkännage våra tillkortakommanden då vi gärna "kör på ibland och ibland inte" och dessa våra underbara män anammar det och struntar i det för andra kvalifikationer som de ser vi har och älskar...
 
Bröllopet var magiskt vackert i naturen (borgelig vigsel).. Fantastisk god trerätters middag från en lokal cateringfirma.. En ny familj knyts till vår ännu mer, familjekretsen utökas, svärmodern och jag har så mycket gemensamt sedan tidigare. Tvillingsjälar i mångt och mycket..
 
Har aldrig haft ett barn som gift sig förut, vår dotter har fått en underbar man, i 7 år har de lärt känna varandra.. Men många känslor rasade runt den dagen i mig, så klart är vi föräldar lyckliga, dottern gifte sig med mannen hon älskar och vi vet att han är mannen som är den rätta för henne 😍  LYCKA TILL 💗
 
Här är vi på väg in till gläntan, själv är jag och kära maken längre fram och är inte med på bilden..
 
Vår svärson använder inga sociala medier, så bilden fick bli maskad.. Klänningen är vit men i solskenet och grönskan så såg klänningen grön ut..  det röda framför deras fötter är rosenblad som vi alla gäster kastade över dem 💗
 
Förrätten var mycket god med ätbara växter och blommor...
 
Rostade grönsaker och hasselbackpotatis, köttet är vildsvin..
 
3 olika supergoda tårtor till efterrätt..
 
Mitt älskade barnbarn 💗 i en mycket vacker klänning, står här och pratar med sin pojkvän..
 
Kvällsbilden 22:21 igår , himlen brann, så vackert...
 

Lite odlingar..

Sedan växthusen brakade av snön för några år sedan så är det småskalig odling som gäller..
 
Potatis, gräslök och dill kommer starkt...
 
Gräslöken och dill kommer fint till midsommar..
 
 
I vardagsummet har jag satt kryddor också som förhoppningsvis växer en bit in på vintern..
Här växer basilika i största krukan, gräslök som jag satt efter ett köp och klippt ned, den kommer bra  igen..
 
Här har jag sått persilja och en nedklippt persilja från affären, skördar, fryser in och så har jag så smakrika örter året runt..
 
Börje på ingång efter jag stängt in hönsen 19:30.. Det är vår sedvanliga kvällsritual..
 
 

27 grader i skuggan.. Den 15 juni..

I över tre veckor har vi haft sol och värme, Gudskelov ingen åska, gräsmattan har som vanligt torkat bort då vi bor på sandmark..
 
8 juni 21:53..
 
Börje ålar sig ofta på marken när vi ska gå in 😊 Här har han bara ruskat på sig en gång, kära maken skrattade och sa han drar in mer än hundarna drog in tillsammans 😂🤣
Som tur är finns det sopkvastar så inget större bestyr..
 
Månbild från 31 maj 21:08
 
Den lila syrenen, hela gården doftade gott i nästan två veckor 😍 Bilden från 30 maj 17:51, de vita syrenerna är oftast en vecka tidigare.. Göken hörs flera ggr om dagen och den får också svar lite längre bort..
 
Börje hade tagit en fågel och jag såg det och sprang ut och räddade fågeln, den var oskadd men dog senare, säkert av chocken.. Här går Börje och letar efter fågeln för det var där jag tog den från honom..
 
Vart tog fågeln vägen? 5 juni 21:00
 
 Men Börje får tillbaka ofta från skatorna som jävlas med honom 😂 Bilden från idag..
 
Vi har inköpt bröllopskläder inför dotterns giftemål, skrivit tal, ser så fram mot bröllopsdagen och festen 😊 
  
Vi gjorde en mycket god gröna ärter soppa med färskost och kallrökt lax recept här
 
En bild på vår söta GUDAGÅVA på sitt älsklingsfårskinn 💖 
Idag avmaskad med tabletten i easy pill.. Slurp så var tabletten i magen..

RSS 2.0