Ett stort tack till Tootsie =)

Tack goa Tootsie för perkulatorn jag/vi fick av dig och så personligt med din hälsning ♥ Den kommer att komma väl till användning =) Förr kokade jag alltid kaffe (Jane gillade verkligen mitt kaffe då) men min kära make tröttnade på att passa kannan och tröttnade på att torka spisen efter allt överkokt kaffe. Vår kaffebryggare passerade nog bäst före datum för ca 5 år sedan, den enda som inte insett det är nog kära maken ;)  Nu blir det kok-kaffe framöver i perkulatorn =)


Perkulatorn vi fick av Tootsie, ser fram mot morgonkaffet nu =)

Igår och idag har vi haft härligt soliga dagar med värme, mitt på dagen har vi haft över 22 grader i skuggan. Dagar som gjorda för att vara ute och njuta och det har vi verkligen gjort =)


Efter en lång dag i solen och på em fotboll med mamma så blev det lite taktiksnack med pappa om hur man klår en snabb mamma i fotboll. En svettig kille klev sedan in i.....


...badet, där ödslades de sista resurna av kraft för att sedan somna vid 19:00...gillade denna bild där dropparna ger skugga på Mille.

Nästa vecka ska dottern åka till Kalmar igen för sina studier, jag ska då bli en dagislämnande och hämtande mormor. Har anpassat mitt schema så det blir bäst för Mille. Det kommer att bli en härlig vecka och på onsdag har vi ju barngympa igen som Mille verkligen gillar  =)

Fredagen är som förra året ledig för mig (varannan vecka kvällsjobb), när Mille kom hem från dagis idag så blev det först lek på gården och sedan gick vi med hundarna en sväng.


Idag var det sommar och fjärilar, insekter och syrsor visade sig och lät höra av sig....(amiralfjäril)Här sitter vi i varsin stol och njuter av eftermiddagen...


Här väntar hundar och Mille in sölkorven mormor/matte ;)

Förra helgen var det jobb som gällde..Hagen skulle röjas från en massa sly. Pappa och morfar kom ut ur källaren med röjsåg och motorsåg, det var en förväntansfull kille som ville göra dem sällskap..besvikelsen var stor när han fick vänta på gården.


vill så gärna följa med....


Ju mer motorer som brummar och låter...desto nöjdare blir Mille...vi samlade sedan sly han och jag i över två timmar...en lycklig och glad liten kille som fick vara med och hjälpa till ♥ Vi hade även matsäck med som intogs i solskenet =)
På söndagen regnade det igen...trots alla väderprognoser om en fin helg.....TRIST

Mina två datorer med Windows 7 är fortfarande obrukbara, IT-avdelningen på jobbet hade aldrig stött på ett så komplicerat virus. Tror detta virus har med operativsystemet att göra, för både makens och min tredje dator som har Windows vista har klarat sig helt från virus. Se upp alla med Windows 7, passa er för uppdateringar, jag tror jag fick mitt virus när jag uppdaterade flash player.

Ordspråk: Hösten är en andra vår, där varje löv är en blomma. / Albert Camus
Datorkrångel.....

Har fått ordentligt virus på två av mina datorer, det har slagit ut virusprogrammet på båda och jag kan inte ens omformatera datorerna =( Det går inte att göra NÅGOT på datorerna...Börjar att fundera om det har med Windows 7 att göra? Datorerna med Windows Vista har klarat sig.
Fick troligtvis problemet efter en uppdatering av Adobe flash player eftersom det fanns 6 hål i verisionen som hackare utnyttjat.
Min nya 900 GB dator som är drygt ett år är kanske ett minne blott =( Håll tummarna för att det går att fixa. Vi ses mera när allt fixat sig!

Har inte gjort så här....ÄN ;) (Bilden lånad från nätet)

Ordspråk: Liten tuva välter ofta stora lass

Lite reklam....

Idag tänker jag göra reklam för en av mina bloggvänners webshop...
Tänkte direkt på Freja när jag såg det här trycket på ett linne ;)


Bilden är hämtad från Mickes webshop..

Kika in här så får ni se: http://thebull.spreadshirt.se/

Ordspråk: Det bästa med framtiden är att den bara kommer en dag i sänder./Abraham Lincoln


Så roligt allt är... =)

Idag när jag slutade mitt möte klockan 17 tänkte jag att jag går över till barngympan som är i vår skolas gymnastiksal. Ville överraska dotter och Mille =) Jag stod en stund och tittade på samlingen som precis börjat, hittade Mille och dotter direkt men gav mig inte tillkänna. Ser när Mille får syn på mig, hur han lyser upp och ropar mo-mo och kommer springandes till mig....då kan jag tala om att mina ögon tårades av glädje och kärlek ♥ En stolt mormor skuttade sedan runt och sjöng sånger och lekte lekar med dotter och barnbarn =)

Allt går i 100 knyck just nu men det är HÄRLIGT, har inte tid för bloggen riktigt utan det blir ett inlägg nu och då ;)
I måndags när jag kom hem från jobbet så ropade jag på Mille direkt i dörren och sedan gick han och jag med hundarna i skogen =)
Mille stortrivs på sitt nya dagis och han somnar vid 19:00 nästan var kväll efter en händelserik dag.
Mormor har oxå fått betydligt tidigare sov-vanor oxå nu för tiden =)

Ordspråk: Den sanna lyckan kostar inte mycket, om den är dyr är den inte av någon bra sort. / Francois Rene de Chateaubriand


En slagen hjälte...trött efter dagens bravader ♥


Rambo på biltaket....spanande efter fåglar.


Bild från i måndags efter skogs-svängen...men var är Mille?


opppsss...blev visst lite bakvänt här ;)


Bara att konstatera...sommaren är slut och hösten har tagit över ...


Sonen fyller år i morgon....

Minns så väl när jag fick min son en härligt varm och solig septemberdag. Det blev ambulansfärd för att hinna till BB de två milen in till Storstaden. Mina barn har båda haft bråttom till världen så nästa barn vågade jag inte vänta hemma på utan fick tillbringa nästan en vecka på BB innan hon föddes, tur var det för hennes födsel tog bara 3 minuter.


Sonen 4 månader ♥


Dottern 2 månader ♥

Helgen har varit bra och det har mestadels varit fint väder. Dotter och svärson har skrivit på kontrakt så nu är deras villa snart såld. Inte allt för lätt att sälja hus i dessa oroliga tider med huspris-ras och varning om höjda räntor.

Här hemma är det fullt hus och vi ska inte tala om hur trångt det kan vara i min säng ibland =) Titta själva!


Bild från förra helgen när även son och andra barnbarnet besökte oss, Här ska jag lägga mig och undrar var nånstans ? ;) men det finns hjärterum så alla ryms i sängen ♥


Det är härligt rörigt hemma hos oss med leksaker högt och lågt, gosedjuren och levande djur samsas i vår säng.
Nu dags att sova! Ha en fin vecka alla vänner här =)

Ordspråk: Det morfar eller farfar har lärt dem, bör barnbarnen gömma som en skatt i sina hjärtan./Laurence Oliver
En solig och varm dag efter några dagars blåst och regn...

I morse sken solen så fint när jag gick ut med hundarna. Tycker det är så vackert på morgonen. Så det blev några bilder ;)
Nu är jobbarveckan slut för min del, ser fram mot en härlig sov-morgon och hel ledig helg =)
Nästa helg ska jag jobba fredag och min första lördag, gillar att ha båda jobben för de är så annorlunda varandra,  jag har valt det själv att utöka fritidsgårdsjobbet. Min kollega på helgerna är oxå skolans kurator.


Det första som mötte mig var solglitter i en vattenpuss....


Ljus-spel på ladan och vår döda björkstam som varje år blir överväxt med humle....
Sotis var med på promenaden, nu börjar han få riktigt mjuk och go vinterpäls ♥


När vi kom hem till gården hade Rambo dykt upp till Sotis stora glädje, en puss fick han direkt ♥


Morgonhäst...som blir rundare för var dag som går...gräset växer otroligt mycket just nu med vårt varierande väder med regn och sol. Lite sandig är han efter sin sedvanliga morgon rullning =)

Ordspråk:Det är dyrt att leva, men i priset ingår en resa runt solen varje år./ Okänd

Oj vad det blåser.....

...i träa idag...Stormen katia nådde oss på eftermiddagen. Men uppe i våra skogrika trakter har den nog avtagit en hel del mot när den kom in över Bohuslän. Men katter och hundar har ingen som helst lust att sticka ut nosen ikväll.Det blåste en del i morse när jag gick med hundarna, hade jag inte hållt i ena sidan hade även mitt paraply vrängt sig ut och in. (bilden lånad från nätet)

Mille trivs bra på sitt nya dagis, en trött kille somnar däckad vid 20 var kväll efter alla dagens äventyr =) I morgon ska han gå på barngymnastik, kan tänka mig hur härlig skolans stora gymnastiksal måste vara för en 2-åring, ett stort hav av golv, ribbstolar och en massa andra spännande redskap som bara väntar på att prövas.


Denna bild är dock från en eftermiddagslur ♥

Igår hade vi världens härligaste "tjej-kväll" på vår fritidsgård, tjejerna gjorde tacos och hade hyrt en halv-läskig film. Jag och min kollega skrattade gott när vi hörde tjejerna skrika ett par ggr under filmen. När de hade tittat klart tyckte de alla att den var "jättebra". Som tur var hann jag inte titta på filmen....jag är mörkrädd av Guds nåde och har ju tio meter från bilen till trappan när jag kommer hem ;)


Detta är ett av mina största skräckscenarior gör alltid en skräckfilm i huvudet inför ett tandläkar besök ;) (bilden lånad från nätet)


Ormbunkarna har tappat färgen...Bild från en solnedgång förra veckan, vi går sista kvällssvängen med hundarna...Mille är så klart med =)Rättvist ska det vara...en varsin pinne till hundarna =)


Tycker Arne har varma höstfärger, han smälter så bra in i naturen nu ♥


Ordspråk: Sorgen är som ett moln, när det är som tyngst faller tårar. /okänd
En härlig helg är nu tillända...

Skriver dessa rader innan det är dags att krypa ned i sängen och börja nästa arbetsvecka. Helgen blev underbar, alla barn och barnbarn på plats och lördagen bjöd på strålande solsken =)


Mille blev mycket uppassad av sin goa kusin och goa storasyster (min dotters bonusbarn)  De körde runt på honom i hans bil i en hiskelig fart till Milles stora glädje =)


Här ett stopp för att farmor/mormor ska fotografera ;) Gillades inte fullt ut av Mille att döma av minen ;)


Vi skickade ut alla andra vuxna och så fick Mille dekorera kräftorna med dill kronor och tjejerna satte upp girlanger och kräftmånen..så MYSIGT vi fick till kvällen  =) Tyvärr kom inte tjejernas utsmyckningar med girlanger i taket med på en enda bild =(


Innan det var dags för kräftorna så fick Mille låna kusinens mobil, där fick han titta på ett avsnitt av "fåret Shaun" Favoritprogram för Mille just nu.


Meja skalade sina kräftor lekande lätt...men här blev det visst något fel ;) Mille doppade en dillkrona i kräftvattnet flera ggr och sög av den goa lagen..Han åt säkert fyra kräftor oxå och sörplade så det stod härliga till, han såg ju och härmade oss vuxna =) En 2,8 folköl var till oss vuxna var allt som bjöds på denna "barnkräftskiva" är själv uppvuxen med föräldrar som var nykterister så när det var fest var det alltid KUL för oss barn oxå.


Kusinerna softar i soffan med bilar och russin, mätta och trötta.


Lite poker, fångarna på fortet och lek med Milles bilar avslutade vår mysiga kväll ♥♥

Ordspråk: En av anledningarna till att jag inte dricker, är att jag gärna vill veta när jag har roligt./ Nancy Astor

Regn och sol i veckan som varit...

I onsdags började jag jobba igen, lite för tidigt insåg jag efter två timmar då svetten lackade och jag kände att jag fortfarande hade feber. Fick bannor av bästa kompisen på morgonen när jag kom till jobbet, hon såg på min ögon direkt att jag hade feber, men jag sa att jag mådde bättre och det trodde jag oxå..

Idag är jag så gott som frisk i alla fall...Jag, Mille och hundarna var ute och plockade kantareller, det blev en supergod kantarellsås till middagen.

Mille har börjat inskolas på dagis, han tycker det är så roligt och allt har gått jättebra. I morgon ska jag åka med honom till dagis och vara med för dottern har en tenta. Allt är så livat och glatt hos oss nu. Alla somnar i regel ovaggade tidigt om kvällarna efter en härlig och händelserik dag. På lördag kommer sonen och prinsessan och ska sova över ♥. Familjen är då komplett =) Undrar om vi inte ska ha en liten kräftskiva då.
Ha en fin helg alla!


Dessa svampar plockade vi INTE...de är aj, ajI lördags klippte morfar och Mille gräsmattan ihop, i över en timme höll de på =) Mille så lycklig över att få hjälpa till och att få ha "hörselkåpor". Mamma och pappa var i Stockholm och gjorde allt klart inför visningen av huset.


Kom igen morfar...här måste vi ta i.....


Ni ser den stora "Hässjan" av ris, kvister och träd efter avverkningen i vår skog...den ska flisas senare. När jag, maken, Mille och hundarna var ute på en promenad så hittade Arne en bit av ett gammalt bil-däck..hundarna busade och jag såg hur biten höll på att trasas sönder, bad då maken slänga upp den på traven och han gjorde det.. det tog bara två minuter så var Inez uppe och hämtade den, hon är smidig som en gasell... Arne försökte oxå men han är för tung och klumpig. När hundarna inte såg så kastade jag upp däckbiten igen och där ligger den fortfarande.


Sotis var även med på den promenaden och han klättrade oxå upp efter Inez =) Han var bara nyfiken vad Inez gjorde där.

Ordspråk: Den som söker han finner./ bibliskt uttryck.


Då var vi där IGEN....

...Nu har jag jobbat i tre veckor och då infinner sig lika säkert som ett brev på posten att man blir sjuk, i veckan har minst 7 av våra ungdomar varit sjuka efter att ha träffat alla bacillusker på skolan och nu blev det min tur. Ont i halsen, feber och snuvig... Nu har ungdomarna och barnbarn flyttat hem till oss ♥ Trots feber så tog jag, Mille och hundarna en tur i skogen, vi hade härligt varmt och solen sken...på em blev det åska!


Först lite lek på gården och inspektera leksakerna att dom funkade som vanligt...


Balansering på några vedträn....


Ett nytt dike kanske?


Sotis och Rambo leker jämt...igår såg dotter och jag hur de flög rakt upp i luften båda två när de lekte...I/på tunnan blev det leken "hide and seek"


Dom är helt "lealösa" när de leker...Skulle jag måla en tavla med Sotis skutt så skulle nog folk ruska på huvudet   =)


Sotis hoppade in i syrenbusken...snart hade han Rambo på ryggen ;)


Inez och Arne har sökt sig till skuggan i värmen.


På väg till skogen "många ampar" var det...och mormor fick räkna medan Mille pekade  =)


Mille och Arne sprang i förväg ♥


Vår stora myrstack i skogen, myrorna har "autostradvägar" till den från alla håll...helt otroligt att myror kan åstadkomma dessa stigar...Så fascinerad Mille blev av alla dessa små myror som stretade åt alla håll till och från stacken...


Mille gillade myrornas "hus".. sedan kikade vi ned på åkrarna och efter 2,5 timmar gick vi in...


...och då blev det lek med småbilarna och pappas gamla garage som hittades i gömmorna på vinden förra helgen =)

Några minuter i 8 somnade en slagen hjälte, Mille använde vällingflaskan som värmeflaska, mätt efter mat och chips och dipp ♥♥

Ordspråk: Det är sunt att vara sjuk ibland./ Ryskt ordspråkRSS 2.0