Utmaningen från Asta =)

Blev utmanad av Asta!


Hur länge har du bloggat? Min dotter bloggade och jag tyckte det var roligt att följa hennes vardag. Började själv blogga i september 2009, men gjorde sedan ett uppehåll från feb 2010-dec 2010 pga min fostermammas bortgång.


Hur många bloggar återvänder du till regelbundet? Ungefär 10, har några "stammisar" jag alltid kikar in till. Sedan i mån av tid kikar jag in till flera.


Av de bloggar du läser, hur många är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar? De flesta är dagboksbloggar precis som min.


Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg? Absolut, skriver ju mest om min vardag, tankar och minnen, bloggar mycket för mina nära och kära som bor långt ifrån mig. De känner ju ofta till händelser som jag skriver om.

Har du hittat en gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden? Nej, jag har bestämt min gräns och håller på den....


I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse? Det har jag aldrig tänkt på, började blogga för mina barns skull, så de vet vad som händer med oss och djuren i vardagen. Därav alla bilder. Men visst tycker jag det är roligt när folk tittar in och lämnar en kommentar, det kanske är ett bekräftelsebehov ;)


Har du träffat människor irl, efter att ha träffat dem via bloggen? Nej inte mer än min kära släkt, har varit med i en community på nätet tidigare där jag hittade likasinnade personer med samma intressen som jag, två av dem har jag träffat irl flera ggr och vi ringer ofta till varandra.


Tror du att det är skadligt för vissa personer att blogga? Ja, har sett några bloggar där personer lämnar ut för mycket av sig själva som de kanske ångrar sedan.

Hur ser bloggandets nackdelar ut för dig? Ser inga nackdelar, har jag inte tid att skriva något så blir det inget...som blogguppehållet tidigare, så mycket annat som tog min tid och då hade jag ingen tanke på bloggen eller någon form av dåligt samvete.


Tror du att du fortfarande bloggar om 2 år? Ja om jag har samma tid som nu ;)

 


Nej, jag har aldrig sett filmen förut......

....säger min man oftast när vi ska titta på en film eller serie som vi sett tidigare. Igår var det Wallander och filmen hämnden vi tittade på. Vi tittade på Solsidan, Time out och sedan skulle vi slötitta på Wallander. Vi har läst alla böckerna och sett alla Wallanderfilmer så det skulle bli en favorit i repris =) När filmen började sa min man som vanligt "den här filmen har jag aldrig sett" Jodå, svarade jag....efter en stund kom militären med i filmen...där har du mördaren sa jag... Hmmm... sa min man, jag känner igen honom, jag har nog sett filmen härifrån... =)

Men ibland har jag börjat fundera om jag börjar bli senil...kommer inte ihåg mitt schema, har allt svårare att komma ihåg namn på ungdomar jag möter i jobbet....men då brukar jag tänka, jag har jobbat på samma jobb i 23 år haft över 30 scheman att hålla reda på, över tvåtusen namn att kunna, önskar jag var som en seg dator så jag kunde sortera upp min proppfulla hjärna med en defragmentering så alla bitar sorterades upp...då skulle det nog vara lättare att komma ihåg...eller vad tror ni?  ;)

Igår åkte ungdomarna hem, fem roliga, underbara och intensiva dagar har vi haft ♥ På sportlovet far jag till Stockholm och hälsar på många kära, börjar med syster och familj och sedan dotter och familj....Bara fyra veckor kvar =) Tågbiljetter bokas i morgon.


Filmen hämnden, bilden lånad från nätet.


En lite juvel sover middag, bilden från i lördags när vi varit ute och åkt pulka de röda rosen kinderna satt i hela dagen =)


Jag är mycket facinerad av vinterhimmeln som ni nog märkt ;), så vackra färger den bjuder på. Bilden tagen igår från sovrumsfönstret.Härlig vinterdag....

...var det igår, flera plusgrader och solen sken...men...det blåste en hel del också. Vid tolv gick Mille, jag, morfar och hundar ut en stund. Vi knallade först runt lite på gården sedan skulle Mille hälsa på hästen...efter den hälsningen fick han syn på katten i kattgluggen till logen, det var jätteskoj och de lekte titt-ut med varandra. Sedan skulle hästen ha middagshö och då öppnades ett paradis för Mille....LOGEN..Där inne var ju Gustav och Inez sprang också in, så roligt att kasta hö, mjukt och skönt att slänga sig i =) Sedan blev det pulka-åkning med mormor ett tag. Hungriga gick vi in till ungdomarnas middag som de lagat iordning. Sedan pratade Mille med min syster Jane i telefon...när de slutat prata fortsatte han prata med henne i nästan en kvart (på låtsas) i en (gammal avlagd) mobil som han fått av oss =)

Jag har passat på att blogga och skriva flera inlägg när Mille sover middag, för då sover han i vår säng och vi vill inte lämna honom ifall han skulle trilla ned från sängen....


Här är vi alla ute i solskenet, busiga Inez blir bara sudd på alla bilder pga allt bus =)Mille gillar stora Lokie ♥


Gurra och Mille lekte titt-ut i kattgluggen..


Tre busar på logen =)


Pratar med mormors syster Jane


Hästens fredasmyzzz......

Vi hade en mysig kväll igår, lite godis till kvällen bla ostbågar, Milton fyllde en mugg och gick med den och sin vattenmugg och myste i sin egen lilla "soffa" i trappen...Snart kom Mille och fyllde på muggen igen, vi misstänkte att hundarna tiggt lite fint och han som vanligt givmilt matat dem.....detta var vad mannen såg när han skulle blötlägga kraftfodret till hästen..... =) Klart hästen skulle ha lite extra gott! Mille är omtänksam ;)
När jag skulle gå sista pinksvängen med hundarna så satte jag ned fötterna i stövlarna och kände något konstigt....Det var fullt med ostbågar i dem oxå =)
Kvällen avrundade dottern och jag med att gå in på Bukefalos och titta på roliga hästbilder, vi skrattade så vi grät båda två =) Världens bästa fredag var sedan till ända ♥


Omtänksamt att Lokie oxå skulle få lite gott till kvällen....


5 minuter av Lets dance räckte för Mille....sedan ut på äventyr igen ♥


Inez leksak hamnade under Tv-bänken....där fick den ligga ett tag så vi slapp allt bus...hon trodde hon kunde glo fram den ;)


Roliga bilder på hästar finns på Bukefalos, bilden lånad därifrån =)


Tjusig akterspegel =) Bilden lånad från Bukefalos

Härliga fredag =)

Idag vaknade de flesta i huset klockan 8, jag låg kvar och myste i sängen tills klockan blev 9, dottern kom ned vid 09:30. Hon och svärsonen turas om att ha sovmorgon när de är lediga. Så gjorde jag och min man oxå, vi läste saga och nattade barnen varannan kväll, på helgerna turades vi om att gå upp och ta hand om djur och barn. Jag hade djuren och skjutsning till dagis på vardagarna i o med att jag inte började lika tidigt som mannen och medan barnen var små jobbade jag bara 50% och när de började skolan  75 %. När dottern började i högstadiet gick jag upp till 100%. Jag har ju alltid varit ledig alla lov så barnen har kunnat vara hemma och det tycker jag varit guld värt.

Idag åt vi tacos....Mille älskar allt gott som tillhör tacos, har aldrig sett ett så matglatt barn ♥ Men det är roligt när han äter allt och uppskattar allt =) Till kvällen blir det allehanda gott och Lets dance...
Ha en bra kväll alla!Hundarna busar med resterna som finns kvar av leksaken Inez fick igår....


Inez vill att dottern och hon ska ha lite dragkamp med trasorna...


Pingu är jättebra tycker Mille =)


Underbara Rambo, leker och busar med både katter och hundar ♥

Dopp i vinterkvällen

Idag var det en lång dag men rolig =) Jag gissade att jag och dottern skulle komma hem nästan samtidigt, när jag svängde in på gården kom hon precis efter ♥ Svärsonen hade gjort iordning smördegsinbakad fläskfilé med ugnsrostade grönsaker..... mummma så GOTT det var! Dottern hade köpt en rolig leksak åt Inez, Arne knöck den direkt och Inez försökte ta den tillbaka, de drog i den och Plopp.....så var den fina leksaken sönder efter bara FEM minuter.... Har inte hittat en enda leksak som håller för två stora schäfrar...Tips tack! =)

Sedan blev det gos och bus med Mille innan kvällsbadet. Nu börjar min helg! =)
Ha en bra kväll!
Sätter in några bilder från Milles kvällsbad!


Mille badar i vårt fd får-vattenkar, man tager vad man haver ;)


Så roligt att bada och plaska ♥

En kall dag , men med mycket värme...

Idag gick dagen lekande lätt, visste vad jag hade att se fram mot =) Barnbarnet Mille och svärson skulle komma på em. Så mysigt jag haft på em, vi har lekt, busat och nu på kvällen även tittat på Pingu..... I morgon kör dottern över 45 mil från kalmar upp till oss och så stannar de alla över helgen. Jag och dottern kommer nog hem ungefär samtidigt på kvällen i morgon. Blir nog inte så mycket bloggande när de är här hemma men några bilder och en kort sammanfattning hinner jag kanske med ;) Just nu har vi -15..... Ha en bra kväll!


Här har Mille precis kommit hem till oss, här går han runt och inspekterar och ser efter om allt är som vanligt ♥


Gode Gud, vad är detta för sörja????


Finns väl ingen kvinna som inte blir avundsjuk på dessa ögonfransar ;)

Glad dag =)

I morse när jag vaknade strax före 7 så infann sig oron direkt, min dotter gjorde sin långa Kalmar resa igen för sina studier. På lunchen ringde hon -Framme, då släpte den tunga orosklumpen i magen =) Har försökt att övertala henne om att åka tåg istället men hon berättade att då skulle hon få åka redan kvällen före för att vara i tid för skolan,  betala för ytterligare en övernattning. Det blir bilen framöver oxå. Så ni kommer att få läsa mina orosinlägg här på bloggen många ggr ;)

När jag pratar med dottern på tel brukar jag alltid prata med Mille oxå, jag hör hur han andas och man kan till och med höra att han ler när jag busar med honom ♥ Men i söndags kom genombrottet, jag pladdrade på som vanligt och nämnde hundarna....då härmade han hundarna och skällde, sedan "pratade" han lite till på sitt språk. Jag blev ÖVERLYCKLIG =)
Pratade sedan med Meja och hörde hur hon hade det, allt var bra och hon skulle börja ta lektioner med en ny sorts dans men även fortsätta discodansa ♥

Min syster är nyfiken på fritidsgården där jag jobbar måndagskvällar. Sätter in några bilder från den, självklart är bilderna tagna innan ungdomarna kom, sätter aldrig ut bilder på de ungdomar jag möter i jobbet.. Hade en underbar kväll igår, från stressad med ont i huvudet när jag kom dit så  blev jag så glad och lycklig över de underbara ungdomar jag möter där.


Nejdå...mormor har inte pratat för högt i telefonen ;)..MIlle är trött och då blir det öronpill ♥
(Min dotter har tagit bilden)


Himlen när jag åkte hemifrån igår vid 16:00 efter 30 min rast. Bilden tagen ut över hästhagen.


Biljard och dartrummet


Cafedelen med datorer


Tv-rummets härliga fondvägg, gillar tapeten =)


Hallen, här gillar alltid ungdomarna att sitta och snacka och kura skymning.

One of these days =/

Idag började jag tidigt, möte,  sedan skramlade dagen på. Vid lunch fick jag problem med några dokument som skulle skrivas ut, icke kompatibelt program med skolans datorer =(  där rök lunchen! Nu 30 minuters rast innan nästa arbetspass! Hoppas ni haft en bra dag! =)


Bilden lånad från nätet.

Sedan en liten historia från min värld ;)

- Går du i skolan min gosse?
- Ja.
- Och hur gammal är du då, lille vän?
- 8 år.
- Jag är 50 år och går också i skolan. Då kanske du kan gissa vad jag är?
- Dum, förstås!

Den här historian gillar jag =)

Frun står och beundrar sina bröst i spegeln och mannen undrar vad som försiggår?
-Jo min läkare sa att jag har bröst som en 25-åring.
Mannen- Sa han inget om det 50-åriga arslet du drar på????
Frun- Nääää! Vi pratade  inte om dig överhuvudtaget!!!
Hollywoodfruar....

Såg reklamen emellan programmet "grannyran", där sitter Maria Montazani och tar några ostbågar bredvid ett nyttigt fruktfat, gillar den kvinnan så mycket, mitt i allt lyx dyker den genuina och äkta Maria upp gång på gång såg det  även i serien Hollywoodfruar. Har haft arbetskamrater som idag mår riktigt dåligt pga alla bantningsdieter de prövat, t.ex ägg dieten, ett ägg om dagen, vatten och inget mer??????

Är ingen seriefreak och brukar inte fastna för serier, men på mitt "facebook" dök Anna Anka upp stup i kvarten, var det en ny seriefigur? Hade Kajsa Anka fått en rival om Kalle Anka? Insåg snart att Anna Anka var en person som rev upp mycket känslor i  främst Sveriges kvinnliga befolkning.... Nyfiken som jag alltid varit rev jag av serien på datorn. Jag förstod faktiskt reaktionerna på Anna Anka, smidig kan man inte kalla henne för (nu menar jag inte tränings och kroppsmässigt ;)  ) Svenska män och kvinnor drogs över en kam, totalt oglamorösa...att en man skulle städa, byta blöjor, vara pappa-ledig var bara löjligt....det provocerade inte mig, jag vet hur jag vill att min vardag ska fungera, med två som gör lika mycket i familjen...punkt slut...Annars får det vara för mig....Det är mina krav och Anna Anka hade sina krav, OK för mig, hon lever som hon lär och jag lever efter mina principer...fine...

Men Maria Montassani var den mest "verklighetsnära" av dessa hollywood fruar, livrädd för att såra en kompis, en go mamma ut i fingerspetsarna.... hon verkar att ha trivts med att vara hemma med barnen, nu tar hon stegen mot sin egen karriär. Hon kom ju även med resutatet till Lets Dance igår, de smyger in henne lite överallt pga hennes popularitet i Sverige, kul för Maria tycker jag.

Vill inte att någon ska tro att jag sågar Anna anka, hon har lyckats med sitt liv precis som Maria...
Skulle jag vilja ha deras pengar, självklart! Men jag är helt nöjd med det liv jag och min man byggt upp, tror fortfarande inte att LYCKA kan köpas för pengar ( de kan nog underlätta en hel del ;)   ) Jag behöver jobba för att tillfredställa mitt sociala behov, åtminstone 50 %. Min man är en typisk hemmaman som trivs hemma och hans sociala behov tillfredställs av sin familj, telesamtal och några träffar med vänner utspridda över året. Våra olikheter, tyckanden är ju bara ett stort plus, så tråkigt om vi alla tyckte lika. Min bästa vän är min totala motsats och vi berikar varandras liv så mycket, vi har varit bästa vänner sedan 15 års ålder och jag verkligen älskar min vän, kramar till dig Ann...


Maria Montazani, bild lånad från hennes blogg.


Visst är hon vacker Anna Anka. (bilden lånad från nätet)Ett bäver-möte.....

Denna händelse har några år på nacken, ca 10 år sedan.... Jag blev uppringd på jobbet av en taxichaufför som berättade att det sprang fullt med hästar lösa på min gård, en polisbil var där oxå...frågade taxichauffören om han såg några hästar i hagen...jodå där sprang fyra glatt omkring...Alltså hade jag fått påhälsning från ett främmande stall, mina hästar kvar i hagen ...Kastade mig i bilen och åkte hem, såg rätt dramatiskt ut med polisbilen med blåljusen på ...Hämtade grimmor från mitt stall, fångade in hästar och poliserna fick hålla dem vartefter de blev infångade...efter 20 min kom ägarna och hämtade hem sina rymmare...

Nästa morgon när jag skulle gå med hunden, tänkte jag att jag skulle se från vilket håll hästarna kommit, det hade kommit lite slask-snö dagen innan, den hade smält bort, men mjukt i backen, gick ner mot våra åkrar..men såg inga spår..när jag nästan var uppe vid stallet fick jag syn på något konstigt, ett djur som kom emot oss....men vad var det för djur???  
En stor och kompakt kropp, kunde det vara en skitig grävling?? Helsicke tänkte jag, vill inte ha någon grävling på gården som ska ta mina höns ..... Tog hunden i halsbandet, gick rakt mot djuret...1,5 m ifrån djuret såg jag vad det var....en BÄVER   Måste springa in och hämta dottern så hon får se bävern, de är ju så svåra att få se egentligen i naturen....med handen runt hundens halsband sprang jag till huset, slet upp ytterdörren, ropade åt dotterna att skynda sig så skulle hon få se något...vi stängde in hunden och sprang iväg mot stället där jag sist såg bävern....ingen bäver  

Då hörde vi hundskall...Nobbe (min schäfer) hade inte alls någon lust att vara själv inne så han hade öppnat ytterdörren och letat reda på bävern direkt  Vi tittade facinerat på det vackra djuret, mycket större än vad jag trott bävrar var...vi stod bara två meter ifrån den o tittade ..... Sa åt min dotter - spring in o hämta kameran så vi kan ta några bilder för ingen kommer att tro oss annars  Hon springer iväg....men nu har bävern tröttnat på oss...nu vill han vidare  Så jag och hunden spärrar hans väg, vill han gå åt ett håll så går vi dit :) Allt är lugnt och går bra tills dottern kommer knakande och brakande mot oss...då känner sig bävern trängd och gör ett anfall mot mig  Hjälp så rädd jag blev, sprang baklänges men halkade omkull efter några steg på de glatta grenar och kvistar som ligger på marken.... då agerar Nobbe, min schäfer börjar hoppa fram och tillbaka över bävern, bävern kommer av sig och stannar upp och håller koll på hunden...jag kravlar mig upp och går bort till min dotter, nu ett behörigare avstånd från bävern   Kallar in schäfern som kommer, tar sedan några bilder på bävern.....sedan får den kraken vandra vidare Jag gjorde alla fel man kan göra med ett vilt djur, jag fick skylla mig själv  Men så mäktigt att få se en bäver på så nära håll   En upplevelse jag aldrig glömmer  


En av bilderna jag tog på bävern =)


Min trygga räddare, Nobbe <3

En liten fräckis....

God förmiddag, sätter in en liten historia jag fick av en kompis, Här lyser solen -9 Önskar er alla en bra dag =)


Sexlivet i ett förhållande kan förkortas till MMA: I början står det för Morgon, Middag och Afton. Sedan står det för Mars, Maj och Augusti. Till sist står det för Möjligen i Mitten av April ;)

 

 

 


Lite bilder som talar för sig själva...

God förmiddag! Min sista arbetsdag för veckan som även har en hyffsad sluttid idag (nästa torsdag slutar jag 18)  Det är bara detta år som jag har haft möjligheten att ha en ledig fredag, förr hade jag mina givna ritualer på fredagarna...Direkt jag kom hem från jobbet klädde jag av mig och kröp ned i sängen och sov i två timmar, min man hade order om att väcka mig senast 18, sedan låg jag oftast kvar och drog mig en stund (har alltid så svårt att vakna när jag än sover ;)  ) Sedan var jag fit for fight för fredagskvällen/natten, programmen Idol/lets dance averkades med resultat och senare satt jag och ugglade växelvis framför dator eller animal planet fram till 2. Har sedan barndomen tyckt att helger ska man inte gå och lägga sig tidigt...fråga mig inte varför? för det kan jag inte svara på. Tror att det har med friheten att slippa titta på klockan och räkna hur många timmar man har kvar att sova eller att som liten fick man vara uppe längre...Men det stämmer inte heller logiskt, har ju alltid haft djur som ska ut och ha mat på morgonen, vi har visserligen turats om med sovmorgnar i vår familj så det var ju inte arla morgon jämt. Men när det var min djurmorgon kröp jag alltid ned i sängen efter djurskötsel och sov några timmar till ;)....

Några bilder som inte behöver någon förklaring =)


(denna bild har min dotter tagit hemma hos oss)


Överaktiva katter.......

Jag har ju berättat tidigare att Sotis inte vill gå ut, han har ett stort uppdämt energiöverskott just nu.

Klockan 5 vaknade jag i morse av att han kloade sig runt på rygg under sängen, önskar jag kunde filma honom någon gång när han gör det för han ser så rolig ut där han åker runt på ryggen och fort går det....men klockan 5 orkar jag definitivt inte filma ;)

Idag lyser solen och man får vårkänslor, vet att det är för tidigt, vi har ju inte kommit ur januari än, men det ljusa sinnet har väckts.

 

På tal om skaren blev den just så hård som jag befarade, Arne med sina minst 45 kg sprang lugnt på den utan att åka igenom.

Ha en bästa dag vänner =)

 

Berättade en Bellman historia för Sotis, han uppskattade den som ni ser ;)


Fullmåne....

Tisdagar jobbar jag alltid till 17, vi har möte efter skoldagens slut. Så det var mörkt när jag åkte hem, fullmånen sken och man känner att kylan är på väg tillbaka. Stackars rådjur, hur ska de då få tag på föda, lär bli skaplig skare nu efter vårt blidväder. I våra trakter är det förbjudet att jaga med hund nu pga skaren. Bra!

Dagen gick annars mycket lätt efter beskedet att dotterns katt kommit tillrätta, han hade troligtvis blivit instängd i någon grannes garage för dottern tyckte han luktade just "garage".
I morgon är vi mitt i veckan igen! Fy fabian vad tiden flyger iväg.


Månen lös genom grenverket på vår stora gårdslönn. Tog bilden ikväll.

Yiiiipppppiiiiieeee..........

Dotterns katt kom tillbaka idag, tack alla goa vänner för ert stöd och omtanke ♥. Dottern ringde mig vid 09:00 precis när jag skulle börja en lektion och berättade det =)Denna bild stämmer överens med min glädje =)     (bilden lånad från nätet).

Har bara en önskan idag.....

....den är att min dotters katt Rambo ska komma tillrätta, han har varit borta sedan i lördagskväll. Förstår min dotters oro och jag är oxå jätteorolig, han har ju varit så mycket hos oss när dotter och barnbarn varit på besök, så han har ju en stor plats i våra hjärtan.
Håll tummarna för att han snarast kommer hem igen!


Rambo förra julen, trött efter allt stoj så sover han bredvid tomten ♥


Sotis och Rambo älskar varandra, busar, tvättar varandra och sover ihop ♥

Skridskobana.....

Har nu rast och knackar ned några rader. I morse när jag vaknade hade vi +3, insåg att allt nog bara var is på gården. Min man slog omkull sig igår när han skulle kvällsfodra hästen, hörde hästen galoppera iväg en bit in i hagen, jag gick med hundarna och frågade vad som hände? Jag slog omkull mig ropade han tillbaka men jag lyckades klara vattnet.
I morse när han gick ut med hundarna och skulle sköta om hästen slog Inez på rumpan nedanför trappen, lite rådlös såg hon allt ut ;)
Vägen till jobbet såg ut som en nyspolad skridskobana, inte ett enda sand eller snökorn, bara blankis. Men jag körde aldrig över 40 så det gick bra.
Men...men, när jag kom fram till jobbet såg jag att jag för första gången på 23 år hade glömt jobbnycklarna. Av alla dagar så ska jag glömma dem idag, vägrar att åka på isbanan hem mer än tvunget. Blir nog en lite knölig dag när jag får springa och be kollegor att låsa upp för mig =)
Ta det lugnt när ni går ut och kör försiktigt!


Precis så här såg vägen ut. (bilden lånad från nätet)Regn och grått.....

Den här vintern pendlar verkligen fram och tillbaka, -12 förra veckan och snöfall, idag +3 och regn. Det jobbigaste med växlingarna är ju halkan som följer när det fryser på igen.
Skulle aldrig vilja flytta från Sverige, trivs ändå med våra 4 årstider. Nu längtar vi efter våren och sommaren och ljuset, grillkvällar, semester, brunbrända armar och ben och myggbett ;) Vi är snart där igen det ljusnar för var dag som går, härligt!
Satt och tittade på lite bilder från sommaren 2010 delar några med er.


En av sommarens alla grillningar =)


Hundarna älskar att bada ♥


Den lilla sädesärlan har fångat nattmat till sina ungar, sitter på telefontråden till vårt hus........Åskmolnen som tornar upp sig....


....och den lilla fjärilen som landade på min solstol....Besök.....


Tänk att jag aldrig kan lära mig att det heter POSTKODMILJONÄREN, börjar väl bli senil ;) Men jag har förstått att ni förstår vilket program jag menar.
Idag kommer son och barnbarn ♥♥
Om vargjakten tänker jag inte skriva något, ni som följt min blogg vet vad jag tycker. Hörde just på radion att flera vargar skjutits och flera var "påskjutna" =(  Lägger in länk till en blogg som jag skrev förra året om vargjakten:  http://kort.webblogg.se/2010/january/vargjakt.html
Ha en bra lördag!


Farmors vackra ♥ älskar denna tjej så mycket ♥

Fredagsmyyyyys....

Idag åkte i alla fall sista julsakerna, julgran och adventsljusstakar. I varje fönster ställde jag en liten lampa som lyser upp vinterkvällarna efter ljusstakarna. Då blir det inte så tomt  ;)
Har tillfullo bekantat mig med min nya jobbdator och proppat i den allt som är nödvändigt för att den ska bli "trevlig" min man tyckte det var bra ljud i den när jag spelade låtar från spotify, inser att jag nog får ta med någon form av hörlurar till jobbet =)
Ikväll blir det fredagsmys med "vem vill bli miljonär" och "lets dance" ÄLSKAR fredagar ♥ Bästa dagen i veckan.
Ha en toppenkväll alla vänner och myyys =)


Bye bye kära tomte, "sedan åter in i tysta vrårna" på vinden...ses om 11,5 månader.Så här brukar vår fredagsunderhållning se ut, här Idol.....


...och förra årets lets dance, tror sotis vill bli programledare ;)

Go förmiddag....

Har haft en skön sovmorgon. Kylan har kommit åter hade -12 grader när jag åkte hem igår från jobbet och nu är det -8. Blir en fixar-dag inne tror jag.

Sätter in en låt som jag och min man älskade som unga ♥♥ Killen har tjejröst och tjejen killröst ;)

Ny dator igen...nu jobbdator =)

Sitter nu och skriver på min nya jobbdator (laptop), känns lite som en julklapp från jobbet.
Mina jobbdatorer brukar jag göra lite personliga, lägga in bilder på min familj, djur och natur.
Självklart lägger jag oxå in favoritmusik, jobbar bäst med dokumentation och skriva mail med min favoritlåt i bakgrunden. Det delar jag med många ungdomar som kan utesluta sin omvärld med favoritmusiken i öronen, när jag pluggade i omgångar för flera år sedan så försvann hundar och familj pga musiken, kunde till 100 koncentrera mig på mina uppgifter.
Jag älskar även att lyssna på ljudböcker, då försvinner jag oxå in i min egen värld och tvättar, skurar mm i flygande fart, finns inte en tanke på hur tråkigt det är. När min man vill något knackar han mig försiktigt på axeln, yrvaket nästan kommer jag tillbaka till världen ;-)

Idag när jag kom hem fick vi 2 ton hö hemkört, det var nästa uppgift att få in det på skullen. Men jag och mannen är så samspelta efter alla hövändor så det var inne på ett kick.

Nu börjar min helg, mår bättre och hade bara en liten temphöjning i morse =)
Ha en bra kväll vänner, kram


Vår första hund Erro som unghund motade ur sonen ur badbaljan....


Sen var det dottern som blev utmotad ur sin badbalja av Nicke......


Nicke tyckte det var jättetråkigt när dottern inte ville bada med honom mer =)

Halvnaken på kattjakt.....

Har haft världens bästa dag med världens bästa ungdomar, proppade i mig lite febernedsättande på morgonen och det höll sig bra under dagen.... Men så T R Ö T T , höll på att somna på bussen dit och även hem, sedan var det ett möte till klockan 17. Igen-isad bil, suck. Sätter in en blogg igen om en dumhet jag gjort =)
Ha en bra kväll vänner! Kramar

 

Bilden tagen den 10 augusti, hög-gravid.  Här med vår kanin Märta som ska tillbaka till buren.

Fick min dotter den 28 augusti…denna händelse jag ska berätta om hände i juli, jag var rätt höggravid men hade bara gått upp 7 kilo så jag var snabb och rörlig ändå….

Bodde tidigare långt ute på landet i en bondby…Hade mina hästar, schäfer och två underbara hankatter..de var kastrerade båda två så de höll sig mest hemma… Allt hade varit frid och fröjd om det inte varit för….SMURFEN…grannens stora, svarta, icke kastrerad hankatt, ärrad till tusen efter alla slagsmål och bara ett halvt öra på vänster sida …Denna herre hade som ett extra nöje att komma hem till oss med jämna mellanrum och spöa mina två fegisar….Båda mina katter var livrädda för honom, de bokstavligen bajsade på sig av rädsla när Smurfen dök upp, jag fick plocka stinkande kottar från trappan och tvätta kattrumpor stup i kvarten…  

Nåväl min berättelse börjar en varm sommarnatt i juli…fönstren var öppna runt om i huset för att ge lite svalka..,varmt som det var sov jag iklädd endast trosor…
Vaknar vid 03:30 av en av mina katters rädda skrik…upp for jag..sprang ner för trappan ilsken som en furie …upp med ytterdörren och ut…på gräsmattan ser jag Smurfen brottas med min Nisse…springer fram får tag i Smurfens nackskinn och lyfter upp honom i luften…När jag stod där med katten i mina nypor framför mig, de gula ögonen fixerade mig…tänkte jag…Vad gör jag nu då??  Behövde inte fundera någon längre stund för smurfen klöste till mig , jag släppte honom och han sprang hem som ett svart streck…plockade in min lilla katt-älskling och gick upp till sängen och sov vidare..

Dagen efter träffade jag bonden som bodde nedanför vårt hus…han skrattade och sa: blev du arg i natt?? Ja! Svarade jag, hörde du mig när jag skrek åt Smurfen??…Neej svarade bonden, jag stod på balkongen och såg när du kom utfarandes…  
Oooopppsss…färgen steg på mina kinder , tänkte inte på att någon kunde vara vaken vid den tiden och som ni vet är det ju dagsljus på sommaren vid 3...
Ärligt talat tänkte jag bara på att rädda min lilla Nisse…Ja, ja…en fadäs i vanlig ordning 


Dåligt + bra = dräglig dag ;)

Idag hade jag fortfarande feber när jag vaknade, vågade knappt svälja innan jag fått i mig hett kaffe, har "igelkotten" kvar i halsen. Allt gick lite mer i ultrarapid på morgonen än det vanligtvis gör. Men jag kan inte vara sjuk nu för då går all min planering åt helsicke, det låter vrickat men är sant, kan inte skjuta på vissa saker. Gjorde en deal med chefen (som tyckte jag skulle åka hem) att jag var kvar så länge eleverna var i skolan, (skippade alla möten på em så länge febern sitter i), sedan skulle jag åka hem för att orka med morgondagen, för då ska vi åka till annan ort så eleverna får se några av de olika gymnasieutbildningarna de kan välja.

Fick sms att dottern var välbehållen i kalmar efter sin 5 timmar långa bilresa...puhhhh så orolig jag alltid är över de resorna.

Väl hemma kröp jag ned i bädden och somnade på stört. Sov i 2 timmar. Precis när jag slumrade in hörde jag ett pip från mobilen, kikade direkt jag vaknat och mina förhoppningar besannades. Mitt paket med diverse gardiner, påslakan och överkast hade kommit =) Kära maken fick åka in till ICA och hämta paketet.
Nog piggade det upp kvällen =)


Gustav tittar på det nya fina överkastet han snart ska få ligga på och håra ner  ;-)Här ser du Jane  sakerna jag berättade om =)

Dagens hunk......

......Är den finaste man jag vet, han är en stor djurvän, omtänksam, bästa pappa, morfar, farfar och make.
Denna man har varit min livskamrat sedan jag var 19 år och jag vill inte byta ut honom.
Stolt morfar med lilla barnbarnet Mille. Ser att frisören inte skött sig, dvs jag  ;-)

Vi är bara några som vet sanningen...

Har ju alltid jobbat med ungdomar som har någon form av problem eller med problemklasser..
Älskar mitt jobb och tycker så mycket om dessa ungdomar som jag fått förmånen att lära känna ..

Detta hände på en av mina lektioner med en askulterande (blivande) lärare med från högskolan...

Vi började lektionen, eleverna 14 år intog sina platser, den auskulterande tog plats längst bak i klassrummet för att iakttaga och dokumentera min lektion.... Vi inledde en vanlig lektion som vanligt, eftersom det var svenska så var en av mina mest debatt villiga elever snart igång och ville diskutera en sak.. Han hade en stor trovärdighet bland sina kamrater pga sitt stora ordförråd och kunde svänga sig bra med uttryck och formuleringar som klasskamraterna inte förstod...men för dem lät det bra ...bemötte honom och de andra alltid villigt i diskussionerna....Denna gång var denna elev verkligen ute och ”seglade” i sin argumentation...mitt i diskussionen knackade det på dörren ...en elev lättade på rumpan för att öppna...SITT, sa jag, det tillhörde nämligen vanligheten att någon knackade på...en kompis som ville låna en tia eller en cigg, någon som lämnat eller inte velat gå till sin lektion Eleven slog ner rumpan igen på stolen och vi fortsatte lektionen...

Efter 5 min knackade det från ”materialrumsdörren”...förvånat tittade jag och eleverna på varandra ...Lite sakta och försynt öppnades dörren...in tittade en man, barn och utbildningsnämndens ordförande och några personer till från nämnden kom in i klassrummet...
Jag hälsade på dem och ordföranden sade: Vi knackade nyss på men ingen öppnade, så vi bad om hjälp att få komma in denna väg ...
Vågade kika lite försiktigt på min askulterande...han kämpade för att hålla sig för skratt...blev själv så full i skratt att det var ett under att det inte brast...  

Dessa underbara ungdomar sa inte ett knyst om att det var jag som sagt ifrån om att öppna dörren...de svarade bara beredvilligt på de frågor som ställdes av de vuxna...men nog var de lika fulla i skratt som jag...

OBS! den debattvillige är idag en mycket duktig skådespelare  

Vad den askulterande läraren skrev i sina kommentarer vet jag ej  

 

Bilden är lånad från nätet.


back to work again.....

Då var ett långt och skönt jullov över, känner mig verkligen utvilad, men hade verkligen önskat att jag fått vara frisk hela lovet.
Som ni nog förstår kommer jag inte hinna att ha lika många inlägg nu, men ska försöka så gott det går. Har ju fått flera nya vänner som jag känner att jag är rädd om. Idag har jag en 12 timmars arbetsdag som vanligt på måndagar.
Igår natt regnade det, sov dåligt då av både blåst, plippande och ploppande. vänder även ALLTID på dygnet när jag är ledig. Vi hade sedan + grader hela söndagen, blåst även denna natt, runt 0 nu, så vägen är säkerligen en skridskobana nu på morgonen. Ingen behöver vara särskilt orolig för mig när jag kör i halkan, mopeder kör om mig och i dag går väl folk om mig ;)
Önskar er alla en bra dag! Kram

Visar er här två av min dotters vackra teckningar och en oljemålning hon gjorde vid 11 års ålder.


Denna teckning har hon gjort från ett foto av vår häst Lokie som föl och hans mamma.


Denna bild har jag inramad på väggen, en örn hon tecknade en gång när hon väntade på att jag skulle komma hem från jobbet! Hon är superduktig =)


Denna oljemålning gjorde hon som 11-åring, så många ggr vi har tecknat och målat ihop och så roligt vi haft =)
Cykelställ i affären =)

Jag har bloggat tidigare på en av nätets alla community, vi var då några som bjöd på alla fadäser vi gjort genom åren i en särskild grupp....tänkte bjuda på några av dem här =) Har ALDRIG haft vett om att skämmas ;) Tycker man kan bjuda på alla sina tillkortakommanden =)

När jag var 20 år skaffade jag och min man vår första schäfer...Erro hette han och var en stor kille..när jag skulle åka och hämta honom, 8 veckor gammal gick jag förbi honom där han och en brorsa satt i en hage..jag skulle ju ha en valp, inte denna bjässe som jag såg.
Nåväl, bjässen följde med hem och var en underbart snäll och omtänksam schäfer, tog hand om hamstrar och kattungar..
En julidag när han var unghund gick jag till affären för att handla, varmt och skönt var det, band Erro i cykelstället och travade in i affären...gick där i svalkan i godan ro och plockade i mina varor...såg helt plötsligt att det samlades mycket folk vid kassorna...nyfiken som jag är drog jag dit min vagn för att se vad alla hade så roligt åt....
Döm om min förvåning :)....där sitter min hund.... med cykelstället  inne i affären...
En rödkindad Kicki började släpade ut det tunga cykelstället med hund ut ur affären under folks skratt och glada tillmälen.... 

Efter den dagen band jag den hunden i en lyktstolpe i fortsättningen. Min man tyckte det var roligt när jag kom hem och berättade vad jag varit med om...då höll jag inte med honom...men nu gör jag det :) :)

 

 

Han värnade om alla små <3 Här har en kattunge smugit upp och sover i hans trygga "famn" Kattungen vaknade av blixten =)

Han var även den lydigaste schäfer vi haft, gick bl.a fot bredvid hästen när vi mötte andra hundar, när han drog pulka med barn i fanns det inget som kunde distrahera honom från uppgiften, han var GUDOMLIG <3

Bara att inse att jag och maken släppt mycket på "lydighetskraven" för var schäfer som kommit efter. Inez ser dock ut att kunna både axla hans älskvärdet mot alla små och även lydnad.

Erro <3

 

 

 

 
Nu snöar det även på bloggen ;-)

Idag vaknade jag och hade jätteont i halsen, hostar emellanåt förskräckligt. Klart det, ska ju börja jobba på måndag. Har jag inte feber så SKA jag jobba, vi har ett viktigt jobb att göra då på studiedagen. Vi ska analysera alla våra elever i vår klass och se hur vi kan hjälpa dem till bästa resultat. De är ju nior så betygen är viktiga inför gymnasievalet.
Idag har jag fortsatt att plocka undan julgrejer. men adventsljusstakar och granen får vara kvar ett tag till.
Satte upp mina nyinköpta gardiner i sovrummet, BRAK sa det efter 10 minuter, gardinfästet hade släppt från väggen.
Nu sitter de i alla fall på plats igen och jag är helnöjd med dem.

Min kära dotter har fixat ett vackert snöfall på min blogg, bad henne snällt =) Det är även hon som fixat min fina header...
Nu lite TV till kvällen, först "vem vill bli miljonär" älskar att sitta där i soffan och se hur mycket jag vunnit innan jag torskar dit =) Sedan "fångarna på fortet" =)
Ha en bra kväll!


VILL INTE, VILL INTE BLI SJUK IGEN!!!!!  (bilden lånad från nätet)
Fortsätter på inslaget från igår..legaliserat djurplågeri =(

Jag fotsätter på vägen om djurplågeri.... nu den helt VANSINNIGA tjurrusningen i Spanien, matchotestet nummer 1...först hämtas några tjurar från sin lugna hage på landet... förs in till staden...där de förs med piskor och slag för att börja rusa genom stadens gator...ingen av oss tror väl att de "flanerat " på dessa gator förut och känner igen sig....Sedan finns alla dessa tusentals människor som skriker bakom dem, framför dem, folk som kastar vatten på dem, retar dem på alla sätt....Tror dessa tjurar bara är ordentligt vettskrämda och flyr för sina liv....sedan står någon av dessa "gapskrikor" framför dem, vad gör tjuren? det både du och jag antagligen  hade gjort....försvarar sitt liv.. I pressen står det sedan- 27 årig man förlorade sitt liv, dessa tjurar är avlade för att vara aggresiva och för att döda! Om tjurarna fått gått kvar i sin hage och 27 åringen suttit på krogen eller stannat hemma hade han nog mått bra idag! Spanien har ju ett försvar om att i dag "toppar" de ju hornen på tjurarna så att de inte ska skada människor så svårt...HALLÅ! vi lever på 2011-talet! Tycker dessa tjurrusningar hör till medeltida nöjen... Tycker dessa matchomän ska vissa hur tuffa de är och byta en bajsblöja istället....
Strålande sol och nästan nollgradigt.....

Idag har jag roat mig med att plocka undan alla mina tomtar, det tar sin lilla runda tid ;) men det finns massor av julpynt kvar, men det är en dag i morgon oxå. Passade på att ta en sväng med hundarna vid 12. Första gången på flera veckor utan att jag frös om händer eller fötter. Har förfrusit händer, fötter, kinder och säkert mer i ungdomen när man for fram som ett jehuu på hästryggen fast det kunde vara runt -25. Det enda jag inte förfrusit är rumpan för när det var kallt red jag alltid barbacka.
Blev så glad när jag lyckats övertala min goa dotter att börja blogga igen, det är henne jag har som länk och som heter "eyz".
Ikväll blir det Lets dance, dock utan godis =( Vi orkade inte leta fram någon bil, de är ju totalt översnöade.
Ha en bra kväll!


Tog bilden genom sovrumsfönstret, Lokie tittar på bushundarna i snön.


Lokie har en stor hage som är på 4 hektar, han har sina vandringsstråk i hagen, resten av snön är orörd. Han är nog gruvligt trött på att pulsa i snö, han till och med lipar åt eländet =)


Men här kommer två som älskar snön, de leker och far runt hela tiden =) Här har jag visslat åt dem att vi ska gå hemåt, försten till matte vinner.


Gamla Arne har blivit ung på nytt och busar gärna, det behövs för efter kastrationen lägger han på sig.


På vår förstukvist har vi småfåglar som bor under tegelpannorna, vi har sett när de kryper in. Mysigt tycker jag då slipper de frysa på nätterna.

Sen kväll!

Gick in till maken som tittade på den svenska filmen "Varg"den visades på kanal 1. Har sett den tidigare då den kom ut på bio, jag har i jobbet haft hand om kompisstödjare och elevråd i 21 år och som tack för deras flit och jobb gjorde jag alltid en resa med dem på våren, ibland var det Skara sommarland, Gröna Lund eller vår närmsta storstad där vi käkade och gick på bio. En av gångerna då ungdomarna valde vår storstad  med bio såg vi just filmen "Varg", i slutet när hunden dör grät jag floder, har ju genomlevt fyra hundars död, fyra hästars död och alla känslor väcktes till liv hos mig om hur tufft och känslosamt det är. När min älskade häst Dysse var tvungen att avlivas vid 22 års ålder och över 18 år hos mig tog jag kompledigt och ledigt för min dotter, min dotter var då 13 år och hade levt med denna häst i hela sitt liv. Det var hästen hon ryktade vid två års ålder, ledde och även fick rida på pga hennes snällhet. Vi sörjde ihop, grät och låg två nätter i vardagsrummet, då vi pratade halva nätterna om Dysse och det hjälpte oss båda genom sorgen.


Dysse <3


Hon litade på mig till fullo och jag på henne <3


Älskade denna häst så mycket <3


Sedan knäppte jag över till Animal Planet, många filmer är bra i deras serie "otämjt och oklippt". Men jag OGILLAR verkligen alla deras klipp om dessa cowboys som tävlar på "vilda tjurar och hästar" Hade de inte spänt åt remmen om handjurens könsorgan, som skapar olidlig smärta så skulle de inte heller vara vilda. Sedan springer dessa fåniga clowner ut och försöker skära bort remmen som klämmer åt för att ryttaren som fallit av inte ska skadas av de smärförblindade djuren. Vet att många inte vet om denna rem. En HORIBEL sport, DJURPLÅGERI i mitt tycke....Titta var remmen sitter på alla stackars djur, hästar och tjurar =(
(Bilderna på hästarna och tjurarna är lånade från nätet)Min dotters katt Rambo.....

....påminner starkt om Simons cat =) Blommor och el-ljusstakar ryker om det finns en sömndrucken fluga i huset.

Jag älskar när katten "bubbar" på den tunga stentomten och blomkrukan, den mannen som ritat detta har verkligen fångat karaktären av katter =) Nu tänker jag närmast på att efter allt "gap" om att få komma in så ska de "trugas in" ;) Och de kan mycket väl göra sig förstådda om att de är hungriga. Det är baske mig omöjligt att inte smälta för dem och ge dem mat....hur runda de än är =)

Snöstorm....

Idag har vi riktigt snö-oväder. Inte ens hundarna gillar att vara ute, de kisar i snöblåsten. Katten Sotis har inte satt sin tass ute på tre dagar. Gustav däremot går ut slår ner ändan i min rabatt och sedan hör vi "sirenen" Miiiiaaauuuooo på trappen efter 3 minuter.

Blir en pysseldag inne idag, med gott samvete kan det bli rätt mycket datortid oxå ;)
Ha en bra dag vänner!

Lite pigga upp bilder!


Solkatten Sotis njuter av våren, våren 2010


Arne i ett vitsippehav inne i hästhagen, våren 2010


När vi stängde vår hage i våras bad jag maken flytta en stolpe som satt vid en gran, NIX sa han, visade mig fågelboet ♥ koltrastar älskar vi, så stolpen fick stå kvar så inte boet rasade=)


Hej mitt vinterland.....

Nu har det snöat oavbrutet i två dygn hos oss, tror vi kommer att få en lika snörik vinter som den förra. Hela vår värld är mjuka vita kullar, så även bilarna. Hundarna var ute när min man skottade och även de blev små vita kullar.
Idag var jag till frissan, blonderade slingor och klippte av allt slitet hår....så SKÖNT... Jag och frissan konstaterade att det var över 7 månader sedan sist jag besökte henne. Tiden har skramlat iväg och solen blekte håret i somras det är först när man står en mörk vinterdag framför spegeln och tycker att man ser verkligt vinter"murrig" ut som man inser att det är dags för ett frissan besök. Ingen bild här! Tycker jag varit nog "ego-trippad" som satt in två bilder på mig inom loppet av en vecka.

Önskar er alla en underbar kväll och trettondagsafton.


Stor vit kulle......


........Liten vit kulle <3


Jag berättade ju att Inez är i slyngelåldern och förstör alla sina leksaker, här försöker hon sno Arnes leksak, han kämpar desperat emot.


Förr la alltid Arne sina leksaker i matskålen medan han åt, så vi inte skulle knycka dem ;)


Dessa saker hade han kvar + flera när Inez kom...nu, finns ingen kvar =)


Inez plockade med Arnes och sina saker till bädden när hon var liten <325 tecken på att du börjar bli gammal!

Man kan ju tänka sig att jag matar katterna som tanten till höger ;) i o m att jag har fågelbord. Men mina kära kissar ligger bara inne och sover =) (bilden lånad från nätet)

  1. Dina växter hemma håller sig vid liv, och ingen av dem går att röka.

  2. Att ha sex i en 80-säng är helt uteslutet.

  3. Du har mer mat än öl i kylen.

  4. Klockan 6:00 är det dags gå upp. Förr var det dags att lägga sig vid samma tidpunkt.

  5. Du hör din favoritsång i hissen.

  6. Du tittar på vädret på TV.

  7. Dina vänner gifter och skiljer sig, istället för 'gängar' och 'dumpar'.

  8. Du går från tre månader ledigt om året till fem veckor.

  9. Jeans och t-shirt är inte längre att 'klä sig fint'.

  10. Det är DU som ringer polisen, när de där &%@# grannungarna inte sänker volymen på stereon.

  11. Äldre familjemedlemmar drar sig inte längre för att dra snuskiga skämt i din närhet.

  12. Du vet precis när ICA stänger, men inte McDonalds.

  13. Din bilförsäkring blir billigare, men amorteringen blir högre.

  14. Du matar hunden med av experter rekommenderad föda, istället för gårdagens pizzarester.

  15. Du får ont i ryggen av att sova på soffan.

  16. Du tar tupplurar på dagen.

  17. Middag och bio är hela dejten, istället för bara början på en.

  18. En 150-grammare med pommes klockan 3 på morgonen vänder upp och ner på din mage, istället för att lugna den.

  19. Du går till apoteket för att köpa Ibuprofen och magsyredämpande, istället för kondomer och graviditetstest.

  20. En 40-kronorsflaska med vin är inte längre 'grymt bra'.

  21. Du äter riktig frukost vid frukostdags.

  22. 'Fan, jag kan inte dricka på samma sätt som jag gjorde förr...' ersätts av 'Jag kommer aldrig mer dricka så mycket!'

  23. 90 % av tiden du spenderar framför datorn är faktiskt arbetsrelaterat.

  24. Du dricker ett par öl innan du går till baren, för att spara pengar.

  25. Du gratulerar dina vänner när du får höra att de väntar barn, istället för att utbrista 'Åfan! Vad har du nu gjort?!?'


Frisyrer genom åren ;)


Monika Domenick (bilden lånad från nätet)

När jag skulle varva ned igår efter jobbet, så tittade jag på "Stjärnorna på slottet", jag inser att jag har en själsfrände i Monicka Dominick, vi har båda luggen i ögonen, det har jag haft sedan jag fick bestämma själv om min lugg vid 11 års ålder. Vi skrattar båda så sminket ryker all väg när tårarna forsar efter kinderna. Men nu har jag sedan några år tillbaka hittat en vattenfast kajal, min räddare i "glädjenöden" ;)

Det snöar massor hos oss idag. Blir en mysdag inne =)

Sätter in ett collage på mina frisyrförändringar under åren ;) Vid sexton hade jag inte lugg i alla fall på ett halvår......
Idag har jag nästan "förtagit" mig i flit ;)

Idag har flitens andar vilat över mig ;) Tvättat, dammsugit, beställt lite grejer till hemmet, ordnat tid hos frissan och en skogssväng med hundarna. Första biten var tuff att gå, ingen hade gått där så det var bara att pulsa i snön.
Idag avslöjades även hästmat-tjuven, det var Inez, såg havren när hon bajsade.

Det var vackert väder, ca -7 och jag svettades efter allt pulsande i snön. När vi kommit upp en bit på vår skogsväg så hade någon kört fyrhjuling så då blev det lättare att gå i spåren. Passade på att ta några foton som vanligt, jag kan stanna och beundra en vacker snötyngd gran i flera minuter eller ljusspelet mellan granarna när solen går ned, hundarna brukar tycka att jag är tråkig då när de måste stanna och vänta in mig ;) Som de schäfrar de är springer de aldrig längre ifrån mig än att de har ögonkontakt med mig.

Ska jobba på Fritidsgården nu till kvällen, sedan en vecka ledigt igen innan jag börjar jobba på "riktigt" igen.


Äntligen hade vi pulsat klart och fick hjulspår att gå i.


Min älskade lilla gos-stumpa....snart 9 månader <3


Här laddar Inez för en attack på Arne som kommer släntrande efter mig =)


Bäst att stå lite bredbent så man står pall för smällen när lilla "raketen" hoppar på en ;)

2 januari

En lugn och härlig dag är snart till ända. Det mest händelserika idag var väl vårt affärsbesök ;) En av mina chefer önskade mig en trevlig helg efter ett möte, jag svarade honom att en bra helg för mig är att jag kör in bilen på gården på fredagens em och kör ut på måndag morgon till jobbet, DET är en BRA helg för mig =).

Passade på att köpa två "pipleksaker" åt hundarna, fanns ingen kvar hemma. Inez är i "slyngelåldern" nu så de flesta saker hon får är sönder inom en dag. Dagens pipleksak hon fick höll i 2,5 timmar innan jag kastade bort trasorna. Få se hur länge Arne kan vakta på sin "leksak" innan hon demolerat den också ;)

Vi kastrerade Arne i höstas, ville inte ha oönskade valpkullar. Arne har under hela sitt 8-åriga liv haft fri tillgång på mat men det har vi fått bryta nu. Dels har han haft en inflammation i magsäcken två ggr sedan i somras och han har ätit antibiotika mot det båda gångerna och nu får han ett svindyrt dietfoder som är nog så smakligt. Vi är tvungen att gömma det för annars är katterna där och äter upp det innan det svällt klart. Mina katter skulle annars aldrig DRÖMMA om att äta vanligt hundfoder =) Idag var det någon av hundarna som åt upp Lokies (hästens) kraftfoder, vi gissar på vår kära "kastrat". Betfor är ju sött och gott och sedan slank även pelleterna ned, havren låg dock strödd överallt. Så vårt hus är nu en "matfästning" =) Allt inlåst eller bakom grindar!


Arne! Älskar denna hund så mycket <3

Farmors hjärta <3 Så vacker! (min son tog denna bild)


Så förväntansfull inför julklapparna <3 <3 ( MIn son har tagit denna bild )


Mormors Hjärta! Min dotter bad Mille att lukta på osten....men han slickade =) den lilla gourmeten älskar mögelost =)
(min dotter har tagit bilden)


Nyårsafton blev perfekt =) mögelost och choklad, allt går att utläsa på Milles t-shirt ;) Märk väl kexet som sitter klistrat på hans t-shirt ;) <3<3
(min dotter har tagit fotot)


Ett litet charmtroll är han <3 (min dotter har tagit fotot )

Nyårsdagen 2011

Det var första gången jag skrev 2011 =) Det lär ju bli några ggr till under året.
Först det viktigaste av allt.... Inez var inte det minsta rädd för raketer =) Hon och Arne gick och snusade och lekte i snön medan vi stod ute och tittade på alla fyrverkerier från vårt närmsta samhälle. Att jag varit orolig för detta med raketer beror på att en bekants boxer blev så rädd att den stack till skogs för flera år sedan, de kom till oss på nyårsdagen och frågade om vi sett hunden, det hade vi sorgligt nog inte =( De hittade henne efter en och en halv vecka, så smal och utmärglad över en mil från sitt hem.

Satt och slötittade på TV till klockan 3 i natt, sov länge i morse. Kära maken var uppe med tuppen som vanligt, han la sig efter det vi tittat på fyrverkerierna. Han är en KLIPPA min kära man och vi kompletterar verkligen varandra i det mesta. Det har nog oxå gjort att vi varit tillsammans i över 36 år <3 Vi har djurintresset gemensamt och vi har alltid jobbat sida vid sida här på gården.

Inga nyårslöften från mig, jag har gett ett förut som jag alltid bröt, nämligen att sluta röka. Men våren 2000 bestämde jag mig för att lägga av med rökat och på den vägen är jag än =)
God fortsättning till er alla! Kram


Lokie en skäggig kille.


Gran ger en fräsch andedräkt har jag hört ;)
RSS 2.0