Mors dag.. mina tankar idag.

Jag har varit mamma i många år nu, mina barn är vuxna och firat mig i många år. Jag tycker vi bryter trenden nu, mina barn är självständiga personer och för länge sedan uppfostrade av oss.
 
Dotter med familj med sin snart fyra månaders Lillan är de som ska firas, där har vi mors dag 💗 Vill inte vi ska släppa traditioner, men att vi ska tänka om vem som hyllas bör mitt i livet. Så även fars dag.
 
Vi har gjort vårt nu, fostrat våra älskade barn och nu livets efterätt barnbarnen, där vi även får vara med att påverka 💗
 
Himmelsbilderna kommer att vara färre till kanske mångas glädje här på bloggen, då jag inte har höns längre att sköta om till kvällen då 14 höns dödas på juldagen, troligtvis av mård vi gjorde allt för att skydda hönsen i 8 år klarade vi det, men en miss blev det, har inte orkat gå ner till hönshuset än och se var felet var.
 
Gräsmattan välklippt av barnbarnet Mille.💗
 
Så vacker vårkväll och det doftar så gott av syrenerna 💗
 
Göken gal i skogen, vita och lila syrener blommar samtidigt ( inte ofta hos oss ) Fåglarna kvittrar på. Vid midsommar tystnar fåglarna då är de fullt upptagna av sina ungar, så njut nu av all fågelsång 💗
 
Har fått presenten en gång tidigare av dottern, då vi avsagt oss presenter, då vi har allt/skaffat allt vi behöver,  så denna present älskar jag 💗 Vilken bättre morsdagspresent kan man ge bort? En kvinna får föda säkert, en morsdagskvinna till?
 
 
 .

Djurvänner är inte djurvänner...

 
Gick med i en grupp om veterinärvårdspriser.
 
Vi bestämde oss för att vår mycket långhåriga katt behövde rakas då vi inte klarade att hinna med tovorna här på landet (1 vecka sedan), en katt vi tog hand om då han övergavs i mars förra året (6 år gammal idag och även då var nyrakad ).
 
Vad tror du det kommer att kosta frågade jag maken? -1000 svarade han, glöm det sa jag det är ju Evidensia. Vad tror du frågade han? 2500:-, veterinären berättade att priserna höjts rejält, en rakning idag kostar 3555 kr. Hur lång tid tar det att raka en liten kattkropp? Har själv ingen erfarenhet då jag bara haft korthåriga katter tidigare som kunnat sköta sin päls. Det fick kosta, katten behövde bli fri från tovor, det jag är mest rädd för att djur kan fara illa när priserna far i höjden.
 
 
Plockat, borstat ur pälsen efter en ute vistelse.
 
Katten är lejonklippt så han har pälsen kvar på huvudet, benen och svansen.
 
Ytterligare en grupp jag går ut från.. Alla dessa som tror sig kunna bäst, läser inte frågan hur vi hjälper djuren.. Mitt nästa inlägg här.
 
Jag blir så klart ledsen att många här inte tror jag borstar katten när han kommer in, vi gör allt vi kan för att han ska slippa tovor, men som jag skrivit tidigare är detta en räddningskatt som frusit ihjäl om vi inte tagit hand om honom, har noll koll på långhårskatter då mina 10 tidigare katter varit korthåriga "bondkatter" utan tovor.
 
De flesta har gett mig råd, förklarat er vardag med långhåriga katter med tovor, jag har skaffat mig en arsenal av saker för att kunna klara pälsen, men gick bet. Jag skäms inte, har ingen erfarenhet. Ge råd till oss som räddar katter som de flesta gör i tråden, inte ord som varför skaffar du en långhårig katt om du inte kan sköta den? Till mina bondkatter där fem var räddningar, så behövde de bara kärlek, mat och ett tryggt hem. Dessa saker har vi köpt under året för att sköta pälsen, men fått nya tips tack ❤ 
 
 veterinärskyddshanskar från bett och riv från katt (från kina), tovskärare, olika borstar för pälsvård, ocj en trimmer som jag använt för tovbortagning
 
109 gillanden,176 kommentarer 😌 De absolut flesta med råd.. kram ❤   
 
 

Idag.

.. Hade vi bestämt att det blev mormor och morfarsdag för Lillan 💗 Nu har hon blivit 3 månader och hon blev blyg för oss i början, trots att det inte var länge sedan vi sågs.
 
Vi tittade bort när hon granskade oss i en halvtimme, sedan var hon trygg med oss, log glatt när vi log mot henne och kommunicerade. Dottern satte Lillan i knät på Mille och jag fick en så fin bild på barnbarnen ihop 💗.(Inte denna bild, den bästa spar jag till oss) 
 
I knät på storebror, jag pratar och ler, hon ler och även skrattar 💗 tre älskade barnbarn har jag idag, min stora skatt där självklart mina barn tillhör skatten, så även kära maken 💗
 
Bilderna blir många var gång, så även filmer. Men kommer snålt att visas här på bloggen men dottern sa att jag kunde lägga ut någon bild då jag visade den halvklippta bilden från bloggen tidigare. Hon vet hur jag sitter på händerna för att inte klicka och inte visa den sötaste Lillan💗. 
 
Glädjen över var gång jag träffar mina barnbarn kan inte beskrivas i ord, sist träffade jag prinsessan  hade valt ut smycken som jag gav henne som minne av mig den dag när jag är borta, lagt undan till dottern också.
 
Ett silverarmband jag fick i tonåren, för var födelsedag fick jag välja berlock till armbandet, mitt konfirmations kors (med två föräldrapar fick jag två kors) Farmors smycken m.m. Jag har aldrig varit något fan av smycken så till mina jämna födelsedagar har jag bett folk att inte köpa det då jag inte kan värdera smycken tills deras värde. Däremot har jag önskat mig hästsaker så min bästa vän frågade mig -är det du eller hästarna som fyller år? 😄 Två guldringar till sonen. 
 
Som jag skrivit tidigare har jag och kära maken sagt - det vi inte använt på 5 år ska bort. 

Vandraren...

Min fina granne som såg till att Börje kom till oss berättade att han var hos henne idag, han hade hoppat in i hennes kattgård, hon ville meddela mig det om inte Börje kom hem så jag inte blev orolig om han var borta. Så vi även visste var vi kunde hämta honom 💗. Vi pratade en lång stund och jag trodde Börje skulle komma hem igen. Ibland är jag ute och ropar på honom, ingen katt, oftast en katt i fullt språng in.
 
I förrgår när jag skulle meddela barnbarnet + kompis att maten blev omplanerad, så fort Börje hörde min röst hade jag en katt som slingrade sig runt mina fötter och följde sedan mig in för godismat. jag har ju ingen aning om Börjes eller tidigare katters förehavanden.
Börje sov inne under natten som vanligt 😊 släpptes ut av kära maken i morse.
 
Mina fina grannar ringde och berättade att de sett honom, den sista grannen som hörde av sig och som sa han vill nog visa sin "nya fina frisyr" så skrattade vi båda 😄 och jag sa att då är han på väg hem igen. Mycket riktigt så kom han vid 15 och ville ha godismat, sedan ut igen.
 
Jag ser ett mönster nu, när Börje kom till oss nyrakad låg han alltid på fårskinnen i vardagsrummet och även i våra sängar. Så gör han nu igen och älskar sina fårskinn. Desto mer pälsen växte ut drog han sig till övervåningen där vi inte har element i ett rum som vi byggde till (från vinden) som nu är gästrum, ett el-element finns som bara används när vi har besök och övernattning.
 
Jag ser att han är så mycket rörligare nu utan pälsmassan med några tovor, tillgivnare, rörligare så att mina grannar får besök flera km bort. Jag såg det som ett nederlag att trots allt borstande, tovbortagande så kunde jag inte helt bekämpa tovorna, stackars katt som blev rakad för säkert sjunde gången 😢 Börjar tänka om nu!
 
En vän skrev att hon rakade sina katter höst och vår, Vi har en trimmer med olika längdskär, att ta det längsta skäret höst och vår kan nog hjälpa Börje och vi att hålla pälsen i normalnivå så han och jag kan sköta den tillsammans. Vi får se!
 
Rakad..
 
Kanske fullpälsad, men dagen efter rakad..
 

RSS 2.0