Sportlovet.....

...rusade iväg med expressfart, men det gör ju tiden när man har roligt =)
Vädret hade kunnat vara bättre, var det inte regn så var det blötsnö som ramlade ned från himlen stora som badhanddukar. Men en massa pinksvängar och leksvängar blir det oavsett väder, bara att gilla läget.
 
Lite bilder då från veckan:
 
Har du sett det här, teknokusinerna har kul =)
 
Kan du göra så här farmor?
 
...lite stretching för att hålla sig i form, det behövs....
 
........när man dansar och tävlingsdansar ♥ Jag är grymt imponerad av prinsessans vighet =)
 
Me like ♥ Ny och härlig bädd att sova i.
 
Hundbus nästan jämt ♥ 
 
Gos och lek med hårsnodd ♥
 
Bilder från idag: Inez har som vanligt tröttat ut Bosse och precis som Arne har han lärt sig att spara på krafterna och vänta in henne, genvägar passar smarta och trötta hannar ;)
 
Bosse har mörknat väsentligt den senaste veckan, valpullen börjar ge vika för den vuxna pälsen, det går för FORT =( 
 
De här uttrycksfulla ögonen har jag smält totalt för ♥ att Bosse även visar att han är en mycket klok och lättdresserad vovve tackar vi för ♥ Han sitter snällt kvar i hallen när jag säger "stanna" och ska släppa ut katterna. Kommer oftast när jag ropar på honom både inne och ute ♥ Tuff är han oxå och följer med mig ned i källaren när det ska eldas eller tvättas, det gjorde aldrig Arne, han gillade inte långa trappor ;) Han kunde gå in utifrån källarvägen men källartrappan inomhus gick han aldrig utför, trappan till övervåningen gick han uppför först när han var 6 år ;) (Inez har knatat uppför och nedför alla trappor sedan hon kom till oss )
 
Inez snyltade med den roligaste leksaken ut idag, dottern var med på svängen och hon avgudar Inez, så leka fick  Inez göra precis så mycket som hon ville och dottern ställde beredvilligt upp och uppfyllde alla hennes önskningar ( två stora "ploppar" är borta på leksaken, det är Arnes verk)
 
Ordspråk: Kvinnor och katter gör som de vill, och män och hundar borde slappna av och vänja sig med tanken.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Härliga dagar....

......har jag haft med mina barnbarn och ingen tid för bloggning ;) Ikväll är jag så trött så det blir tidigt sängen. Bosse har nu inte kissat inne på 2 dygn, och det var mycket längesen jag behövde plocka upp någon "hög",  lillplutten är snart rumsren , duktiga lilla älsklingsplutten ♥ Idag åkte min härliga och goa prinsessa hem. ........tomt, tyst och tråkigt =(
 
En av de härligaste bilder jag tagit ♥ vi hade en rosa em =)
 
Mina ÄLSKADE barnbarn ♥♥ mys på söndagskvällen =)
 
Måndag morgon bjöd M........ Mille och mig på en underbart god omelett ♥
 
Bosse bus får vara med på en bild från i söndags, han växer så det knakar ♥
 
 
 
 
 
 

I morgon....

.... kommer min älskade prinsessa, vi ska umgås som vanligt några dagar på sportlovet  ♥ En traditon sedan många år tillbaka ♥ Hon är en varm och omtänksam person och en mycket djurälskande tjej, kreativ som tusan och konstnärlig. Så duktig på att dansa ♥ Farmors älskade tjej ♥ 
 
Har lånat bilden från M........ instagram ;)
 
Det är även uppgjort att även prinsen Mille kommer och sover över så att kusinerna får umgås riktigt mycket som de båda vill  ♥
 
Prinsen med sin krona, lånade bilden från hans goa storasyster som tagit den =)
 
Ordspråk: Barn brukar leva upp till det du tror om dem / Claudia Lady Bird Johnson
 
 

Har en mycket.....

...trött valp just nu, stadsbesök och sprutor tar på krafterna.
 
Jag brukar aldrig svära här på bloggen men vilket jävla väglag att köra i, det har "kräksnöat" i ett dygn, de stackars killar och tjejer som plogar måste ju få någon vila, då det snöat i snart en vecka. Men just vår ort har nog fått några "Kronblommar" som vilar ofta och det är ALLTID dåligt plogat. De 4,2 milen tog över en timme att köra i snömodd och mellan hjulspåren var det flera dm snö =/ 50-60 var den hastighet jag och andra bilister låg på för att säkert komma fram.
 
 
 
 
Väl framme vid veterinärkliniken fick tryggheten Inez stanna kvar i bilen, Bosse ynkade efter Inez en stund, jag plockade ett ben i butiken som jag betalade senare åt honom som distraktion, fungerade ;)
Väl inne hos veterinären bad jag henne kolla chipmärkningen innan jag registrerar Bosse hos SKK och jordbruksverket, veterinären sökte i över 7 minuter men hittade inte chipet. Det är faktiskt rätt vanligt att chipet försvinner direkt vid märkningen om valpen ruskar på sig. Så Bosse fick ett nytt chip + vaccinering.
 
Bilden är en märkning för katter, men märkning till hundar är lika, sprutan som för in chipet är rätt grov och hjärtat grät när Bosse skulle utsättas för detta igen =`( Men ett litet pip blev det bara, tuff var han där ♥ Ean-koderna ska sedan skickas hit och dit så om Bosse skulle komma bort så hittas vi som ägare snabbt =)
  
Hemma igen med en molande spänningshuvudvärk efter att ha kört på helspänn i två timmar, jag gillar inte att köra utan är oftast en mycket glad och bekväm passagerare ;)
 
 
Ha en bra helg =)
 
 

Är så lycklig...

....över hur kul hundarna har ihop ♥ Inez har levt upp och busar som sjutton och det leksällskapet tackar Bosse för.
 
Långa arbetsdagar denna veckan men i onsdags åkte jag på magsjuka så det var bara att stanna hemma. Snöat, snöat förutom i måndags då solen lyste. I morgon får Bosse sin vaccination, undrar om han ens hinner märka sprutan i sin nyfikenhet i en ny miljö;)
 
Sedvanligt morgonbus =)
 
 
 
Vet inte vad som hände med denna bild, men jag tyckte den blev läcker.
 
 
 
Inez med pinne...
 
 
...och när Bosse inte fick låna den skaffade han sig en egen.
 
Stilstudie.
 
 
 
Gasellen Inez i full fart och varvar stackars Bosse i hundra knyck.
 
Försök att ta den om du kan....
 
Den här synen ser Bosse oftast, bara ändalykten av Inez ;)
 
Nu struntar jag i din pinne =/
 
OK, du kan få lukta lite på pinnen ♥
 
Trött liten Bosse ♥
 
 
 
 
 

Sotis ♥♥

....Vår älskade lilla vildkatt som valde oss som ägare ♥ I början trodde vi att Sotis var en dräktig honkatt, men det var en hane med svältmage. Vi förstod senare att han hade blivit påkörd och läkt ihop ca 2 månader under vårt stall innan vi såg honom. Han är den tuffaste av djuren i vårt hushåll och som jag berättat tidigare så lyder hundarna honom blint, han har en så härlig pondus när han skrider fram ♥ Nu har han även lärt Bosse att katter behandlar man varsamt och inte busar med ;)
 
 En gosig Sotis gosar med Bosse, bild från i morse ♥
 
 ♥ Sotis ♥ 
 
Mys igårkväll framför TV ♥
 
Mys igårkväll ♥
 
Hundleksaker ( och några leksaker Bosse fått av Mille) överallt =)
 
Lördagsgodis ;)
 
 
 
 
 


Hörde på radion...

...att det har aldrig varit så solfattigt i januari och februari tidigare, det känns tycker jag. Mörkt, grått, fuktigt och världen är just nu svartvit, färger syns inte i gråheten =/
 
Igår kom Mille en stund ♥ det snöade kraftigt så Mille hade fullt upp med "plogning".
 
Titta! jag gjorde en snigel ;)
 
När jag gjorde maten låg en liten trött "arbetare" och tittade på Disney Junior på kökssoffan ♥
 
Trötta djur gjorde mig sällskap framför TV-n, en trött matte somnade i fåtöljen ;) Vaknade 23:30 då var det dags att kvällspinka hundarna, väntade på att Bosse skulle bajsa när ugglan skrek ett par gånger, Inez började skälla och en förskrämd Bosse sprang upp på trappen och ville in. Så klockan 04:15 fick vi gå ut i morse så han fick göra ifrån sig. Sedan sov vi gott igen.
 
Några bilder från förmiddagssvängen idag.
 
Full sprutt efter Inez.
 
Så här drar man loss grenar, Inez lär Bosse =)
 
Sötnöten ♥
 
Nu du Inez ska jag ta din pinne =)
 
Kompisarna ♥♥
 
Vackraste hjärtat Inez ♥
 
Om du visste Bosse vilken rolig pinne jag har =)
 
 

Friluftsdag...

....för vårt högstadium =) Hade lite "sov"morgon i morse, hann även dammsuga innan jobbet,. Vi började vår friluftsdag i bowlinghallen där ungdomarna körde turneringar ihop. Efter ett tag släcktes hallen ned och det blev härlig discomusik med ljuseffekter. Andra ungdomar besökte en skidort och åkte snowboard, andra var i ett badhus.
 
 
Hem på lunchen till hundarna och hästen som vanligt.
 
Till även Inez lycka så är det bus nästan jämt =)
 
Hon riktigt stoppar in ett ben i munnen på Bosse för att de ska ha lite dragkamp ♥
 
På eftermiddagen så var vi sporthallen och hade lite olika aktiviteter =)
 
När jag såg flickorna balansera på bollarna kom jag att tänka på "Jag skulle aldrig svalt det där bubbeltuggummit" ;)
 
 
Dagens outfit ;) Är ju populärt att visa den på bloggar har jag sett  ;)
 
 
 
 
 

Bloggvärde....

Kikade in hos Amanda och hon hade skrivit sitt bloggvärde och så kunde man testa vad ens egen blogg var värd =) Testade på skoj och fick fram detta:
 
 
Inte för jag vet hur och vad som värderas i bloggarna. Ni kan ju testa själva =)
 
Idag sken solen en stund, fick ett sms från dottern att hon och Mille hade varit ute med hundarna en god stund ♥ Jag och eleverna mätte hastigheten som bilarna körde utanför vår skola på matten, så vi fick även lite sol =)
 
 
 
 

Vardag..

Igår beställdes tid för nästa vaccinering till Bosse, det sker först nästa fredag. Den lilla illbatingen väger redan 14 kg, vad månde bliva med den tillväxten ;) Vi avmaskade hundarna igår och var då tvungen att väga dem. Inez vägde 28 kg men hon är ju också som en gasell i kroppsformen.
 
Rambo är fortfarande både rädd och avvaktande mot Bosse, men han kommer in som vanligt och TV-goset är han aldrig utan ♥
 
Det går fortsatt toppenbra när jag jobbar, han bryr sig inte det minsta när jag åker på morgonen eller varit hem på lunchen ♥
 
I skogen har jag Bosse lös och det fungerar jättebra och han kommer då jag kallar på honom, till och från gården blir det flexikoppel, nu är han helt van vid dessa rutiner =)
 
 

Att någon som är så liten...

... och så underbart söt kan låta så gruvligt mycket och farligt. Filmade Bosses bus i torsdags, hade aldrig hört honom låta så "farlig" tidigare och så mycket =)
  
 
Helgen bestod av blötsnö och åter blötsnö i massor både lördag och söndag, urtrist =/ Uppe 05:35 i morse, en liten valp ville ut och bajsa och hästen ville ha mat ♥ La mig en stund igen och sov kanske en kvart till. Så mina kvällar blir det tidig sänggång nu förtiden =)
 
  
Till Lena: Lade inte ut din kommentar då du hade skrivit ut ditt mobilnummer. Jag har något knas med min mobil och den tar inte emot mms. Ska försöka fixa det, både dotter och son har försökt hjälpa mig men det FUNKAR inte =(
 
Bosse i snöandet medan husse mockade stallet i dag, andra hade det ju L I T E  bekvämare
 
Sotis gonade in sig i mitt värmegrad 5 täcke redan i morse, så.....
 
...jag kunde inte bädda på hela dagen ;) 
 
Här har hundarna busat så dynan åkt in halvvägs under sängen ;) Lite söndagsmys på kvällskvisten ♥
 
 
 
 
 
 
 

Lite ärlighet.....

Jag gillar när jag kan luta mig tillbaka i bekvämlighet och skylla på en massa annat som kan förklara röran i mitt hem. Just nu har jag lutat mig lugnt tillbaka och skyller all röra och allt ostädat i vårt hem på Bosse. Han är ju så liten ♥, har inte brytt mig om att dammsuga på en vecka, för tänk om han är rädd för dammsugaren =( ( Så är det nu inte, den lilla illbattingen tycker att dammsugaren är jätterolig och vill helst jaga efter munstycket) Men som tur är läser inte så många av mina bekanta min blogg så jag kan fortsätta i min bekvämlighet och skylla bort oredan på annat ;)

 

 
Nåja så här samspelta är inte jag och Bosse i städningen än ;)
 
 

Men lite uns av sanning finns det faktiskt i det, en valp är precis som ett litet småbarn som måste få leka, ingen ide att plocka undan så vida man inte har en massa ork och lust för plockande till ingen nytta ....lite kiss här och där....bara att svabba av golven i tid och minut. Renare golv har jag inte haft sedan förra valpen.

 

Vad jag vill säga med detta blogginlägg är....att jag önskar att jag låtsades att jag hade en valp jämt och bara var bekväm med det som jag och kära maken är bekväma med...och inte låtsas och städade som att vi har det så välstädat jämt som i IKEAS heminredningsbilder...

 Jag har ingen lust att städa för andra än mig själv och min familj längre.
 
 

Glömmer aldrig min kära makes kommentar då några vänner besökte oss för första gången, och vår sedvanligt röriga diskbänk med kattmatsburkar, hundmatsfoderburkar tog plats som vanligt, - kommer ni hit igen så ser ni att det ser ut så här hos oss =) De svarade med ett leénde - ja, men det ser likadant ut hos oss bara fler mjölkpaket på diskbänken där vi förvarar allt matavfall...Ärlighet varar längst ;)

 

 Jag har valt gladgubben här =) hitintills har inga vänner valt bort mig pga kattmatsburkar, lite hundhår här och där...Så nu ska jag bli lite bekvämmare för min egen skull och inte bry mig om "vad jag tror krävs av mig " =)
 
 
 

Igår......

,,,,blev det en tur till storstaden med dotter och Mille. Första affären blev Grizzly Zoo, där inhandlades ett nytt halsband, flexikoppel till pinksvängarna på kvällen, leksaker och ben =) Vad jag inte visste var att även kära maken inhandlat leksaker, våra golv är fulla av hundleksaker, precis som det ska vara ;)
 
Hönan är en rolig leksak, men benet fick största intresset ♥
 
Inez gnager koncentrerat på sitt ben ♥
 
Bosse var fullt upptagen av sitt ben i över 20 minuter =)
 
Bus idag med liten höna, så kul de hade ♥ Fick bara suddiga bilder för de var så busiga ;)
 
Sedan blev det några klädaffärer, leksaksaffär för Mille som skulle ha "utklädningssaker" då han ska på födelsedagskalas i morgon och då ska alla vara utklädda. Även presenter till de två födelsedagsbarnen inhandlades där =)
Men som vanligt blev det några stopp för att Mille skulle få leka ♥ 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hamburgare blev det på McDonalds när magarna började kurra. Hemfärden var inte rolig, det vräkte ned blötsnö och det var mycket moddigt, men hem kom vi =)
 
Fullt bus idag =) så roligt de har ihop  ♥ Buset var av den mycket HÖGLJUDDA sorten ;)
 
 
 
 
 
När de busat klart så sover de ihop som vanligt ♥♥
 
Laddade upp bilder från mobilen och hittade dessa bilder på Bosse, första dagen hos oss ♥
 
 
 
 
 

Så fint.....

...det har fungerat nu när jag börjat jobba =) När tiden drar ihop sig för att jag ska åka till jobbet på morgonen lägger sig Inez på en av de små mattorna jag lagt ut i hallen, Bosse lägger sig tätt bredvid, trött och nöjd efter morgonens mat och utelek i över en halvtimme =)
 
Bilder från i morse när jag tar på mig stövlarna, en trött och gosig Bosse har kurat in sig hos Inez  ♥ Säger det igen, hon är så UNDERBAR och snäll goa Inez  ♥
 
 Hejdå vovvarna  ♥ ♥ sedan låste jag och gick =)
 
På lunchen blir det mat åt Bosse och idag åt han faktiskt bra =) en sväng i skogen, sedan samma hejdå procedur igen, Bosse bryr sig inte heller då om att jag försvinner igen =)
 
När jag kommer hem blir det en kiss och bajssväng i skogen direkt med hundarna, lite bus på gården och en kvarts lek i hundgården.
 
 Ropade på hundarna från köksfönstret  ♥ Så söta båda två  ♥
 
 Sedan vila efter utebuset, lugnt och skönt när matte sitter still vid datorn ett tag, innan kvällsysslorna börjar =)
 
Är så lycklig över att det fungerar så fantastiskt bra =) Men det var nog bra att jag var hemma förra veckan så Bosse hann bli helt hemmastadd. Finns ingen oro längre när jag åker till jobbet, en jobbardag kvar innan min "helg" börjar =)
 
 

Orolig.....

.......har jag varit när jag tänkt på hur det ska gå för lilla valpen när jag börjar jobba, ska han yla och gråta i timmar =(
När jag gjort alla sysslor i morse och rastat hundarna förstod Inez att det var jobbdag för matte igen, hon la sig i hallen och Bosse la sig bredvid henne. Jag sa -hejdå,  gick ut och låste. Inget pip eller krafsande på dörren hördes =) När jag kom hem på lunchen möttes jag av glada hundar, torkade upp några "olyckor", bjöd Bosse på mat, som han inte ville ha. Sedan gick jag ut och rastade dem, gav småfåglarna mat och så även hästen. När jag sa hejdå igen låg båda hundarna ihop i hallen, inte ett pip hördes. Lugn åkte jag till jobbet igen. Trygga Inez ger Bosse trygghet när matte och husse är borta ♥
Så kul att få träffa de härliga och fina ungdomarna igen ♥ Fick även en så fin present av en elev =)
 
 Ni ser ju att det är Lokie, Inez och Bosse ♥ Tack goa elev ♥, så glad jag bev =)
 
När jag kom hem blev det mat till Bosse och nu sa det bara slurp så var allt uppätet, en rastsväng och sedan åkte vi in till byn och handlade =)
När kära maken kom hem gick vi ut på gården med hundarna och de busade och hade riktigt skoj
 
Bosse i lördags ♥
 
 
Bosse växer så det knakar, hur mycket gör inte en vecka i en valps liv =) Bilder från idag.
 
 
 
 

Valpen dag 9 ♥

 I morse gick jag upp före 05:30, ut direkt med Bosse och Inez. Var inte det minsta trött för jag sov redan 23 igår kväll =)
Kloklippning på båda hundarna idag igen, vi ska ta det till en vana nu att klippa klorna var söndag på båda.
 
Har lite ågren för att lämna valpen själv i morgon (han har ju Inez som sällskap) =/ Han får vara i köket och hallen och där har vi säkrat så att han inte kommer åt några kontakter.När Inez var liten hade hon gnagt på en sladd  som jag var ovetandes om, när jag dammsög under sängen hördes en smäll och så blev det ett ljussken bakom sängen. Vilken tur vi hade att hon inte fick ström i sig och dog.
 
Har ju så nära att jag kan åka hem var lunch som jag gjort i alla tider när jag jobbat, hundutfodring, kiss och bajssväng, hästen ska ha lunch och småfåglarna behöver påfyllning
 
Som ni nog förstår kommer jag inte att hinna blogga i samma utsträckning som jag gjort denna vecka. Gläds åt att vi har två mötesfria veckor =) Så dagarna blir kortare än vanligt. Sedan en vanlig vecka innan det är sportlov =)
 
Några bilder från dagen :
 
Morgonen startade med bus =)
 
Inez och Bosse brottades en bra stund =) Ni kanske såg filmen jag la in tidigare.
 
Så råkallt och fuktigt, flera plusgrader...
 
Vy från sovrumsfönstret ut över hästhagen...
 
Bosse är så nyfiken på jätten Lokie.
 
Utesväng i blötan...
 
Här har ni Arne som doppar ned hela huvudet i snön och.......
 
...Bosse som gör likadant =)
 
 
 
 
 
 
 
 

En film från morgonbuset =)

Vaknade halv 6, direkt ut med Bosse och Inez för morgonpinken. När jag kom in var kära maken uppe och hade satt på Kaffe ♥ Vi fikade och satte oss vid datorerna och då startade morgonbuset. Bosse är mycket tuff och Inez får sina fiskar varma ;)
 
  
 
 
 

Valpen dag 8 ♥

En mulen och mörk dag idag. Vi sov lite längre i morse och det resulterade i en pöl och en hög.
Bosse är inte särskilt hungrig på morgon eller förmiddagen. På morgonen äter han bara välling och förkastar helt den fasta maten, på förmiddagen äter han ca 1 dl fast mat. Men på eftermiddagen då äter han med god aptit, så även på kvällen.
 
Idag kom en kompis och hälsade på oss, hon var lite nyfiken på Bosse ;) Bosse visade sig från sin bästa sida och satt snällt och gosigt i hennes knä =)
 
Fick hjälp med diskmaskinen idag =) Det har alla mina valpar hjälpt till med ;)
 
Inez ♥
 
Ibland hade jag två hjälpredor ♥♥
 
Sovande "hundhög" ♥
 
Hundhög 2, Arne och Inez ♥♥
 
Sotis är fortfarande lite avvaktande mot burdusa Bosse, Bosse vet inte riktigt hur han ska förhålla sig till katterna, så då blir det oftast hopp och skutt och skällande.
 
Inez var så försiktig när hon hälsade på Sotis första gången och de blev vänner direkt ♥ 
 
Lek med favoritleksaken som piper så härligt =)
 
Skrattade gott åt denna =)
 

RSS 2.0