Åsby hem och trädgård..

.....fick besök av dottern och mig i måndags. Dottern hade lagt upp julmusik i mobilen, så vi lyssnade på alla klassiker på väg dit och hem via bilradion. Landskapet var helt vitt av frost och julstämningen kom.
 
Åsbys pyntning gjorde oss inte besvikna, en tradition vi skapat att åka dit vart år och julmysa.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Var tvungen att köpa dessa härliga julgransdekorationer till min syster.
 
Den sedvanliga räksmörgåsen inmundigades.
 
Ett besök även i Åsbys kött & vilthandel, där inhandlades julens prinskorvar.
 
Kallt i morse, -14,9 när jag gick med hundarna och skötte hönsen.
 

Jag har aldrig varit....

....någon festfixare, men tycker att lördagskvällen blev bra med god mat från Ica och världens bästa vänner och familj.
 
På fredagen var vi klara med all städning, blev en snabbdammsugning på förmiddagen då det samlats massor av hundhår sedan gårdagens dammsugning (hundarna fäller massor just nu)
 
Lite bilder från festen innan gästerna kom.
 
En enkel dukning. Alla kom vid prick 17, de höll tiden noga.
 
Avdammade och några av de diskade glasen, år sedan de användes..
 
Gott var det...ICA:s delikatessdisk levererade även med en mycket god potatissallad som var "hemgjord"
 
Fika med konjak och pistagelängden som Mille valt.
 
Kvällens ost och fruktbricka, mycket god, men för få kexpaket med (ska framföra det till ICA)....som tur var hade jag fler kex hemma.
 
Kvällen avslutades med snacks och mysigt prat, hade satt stopptid till 23 pga min ork, men vem kollar klockan mitt i allt kul? Blev lite senare avslut och jag somnade glad och nöjd strax efter alla åkt, son och make satt uppe länge och pratade. Vi fick vår fest med firandet av 30 år på gården och att jag är frisk igen, det betydde allt för mig.
 
Kära maken tog djuren på morgonen och sedan kröp han ner i sängen igen och somnade om..Vi sov alla rätt länge. Middagen blev pytt i panna med rödbetor på resterna som var kvar från köttbrickan, hönsen fick även resten av allt gottis som blivit över.
 
 

Nu har vi städat....

......och tvättat huset från golv till tak, vi tog in julstädningen här också när vi ändå gned på att ta bort alla flugprickar och hundarnas alldagliga nedskitande....
 
I morgon firar vi 30 år på gården och vi la även till att jag är cancerfri i firandet med våra barn, barnbarn och med några av våra närmsta vänner som  ställt upp för mig till 100 %  under både utmattningsyndromet och senare under cancerdiagnosen.
 
All maten är beställd från Catering, för mig räckte det med städning och planering inför dagen så maten lejde vi bort.
 
Hoppas på en fin fest med nära och kära imorgon 👍❤️
 
 
 
Champagne är inköpt så även en alkoholfri och pommac till barnbarnen, men skåla ska vi alla göra för 30 lyckliga år på "farmen" med vår familj, vänner och alla våra djur 🥂
 
 

Kallt....

...Gnistrade vackert när vi kvällsrastade hundarna ikväll i fullmåneskenet, -9,4 nu klockan 23..
Vintern kommer sakta men säkert nu..
Idag kom vi ändå ihåg att sätta i motorvärmaren och kupévärmaren innan vi skjutsade hem Mille efter barnvakten, så vi hade klar sikt...det glömde vi i tisdags då det var minusgrader också, ett evinnerligt skrapande på rutan för sikten..
 
 
Visst är vintern vacker? Bilden lånad här
 

Myser inne....

....mestadels nu i november, katterna gör det så mycket mysigare där de sover tillsammans överallt ❤️ Mår mycket bättre och börjar få tillbaka (lite) av aptiten 👍
 
Går återigen svängar med hundarna, de är överlyckliga att matte och husse går tillsammans igen. Oftast har vi även Gustav med på svängarna, den katten är helskön ❤️  Han låtsas anfaller båda hundarna och mig, springer alltid före hundarna och snabbt som attan slinker han upp i ett träd 🤣 ner igen och före hundarna innan han far upp i nästa träd.
 
Bilder från promenaden idag.
 
Så ned från trädet igen och springa om hundarna.
 
Efter promenaden så tittade jag efter en stund ut mot hönsen, vem ligger på hönsgårdstaket?
....Gustav så klart 🤣 
 
Vi hade gett hönsen hushållsrester och de smarta skatorna flyger in och förser sig av godsakerna, troligtvis var det dem Gustav jagade.
 
Så skatorna retas med Gustav, han har inte en chans mot deras smarthet 👍
 
Så gott Rambo och Gustav alltid sover tillsammans ❤️ ❤️ bild från igår.
 
Bild från idag efter promenad och skatjakt, här sover de ihop på kökssoffan ❤️ ❤️ 
 
Har full koll på vad du skriver matte! 👍
 
 
 

Jag bara undrar....

....kikar just nu på program som är totalt hjärnbefriade....Alla dessa dokusåpor som jag lämnar i tanken direkt efter  jag sett dem.
 
Kikade igår på bonde söker fru, där sökte en tjej som var livrädd för fåglar till en bonde som just hade som särintresse "fåglar" undrar varför? Att bli sedd på TV kanske och hoppas bli upptäckt? 
 
Hittade en skata en gång som hängde med sin "fot" i ett bärnät, klippte loss skatan masserade dens fot i över en timme, sedan kände jag hur den kunde knipa runt mitt finger med foten, överlycklig släppte jag den till friheten igen och jag lovar att den försökte inte hacka mig en enda gång....
 
Hur kan man vara rädd för fåglar, höns? De kan inte på något sätt skada dig, möjligtvis gör det ont om en "sur" höna som du försöker ta äggen ifrån hackar dig, men jag lovar att blodvite inte ens uppstår....
För mig bevisar det bara hur långt vi kommit från en naturlig djurhållning och den mat många gladeligen äter, köpt i affären utan någon som helst tanke på hur djuren som leverar den har det.
 
Bilden lånad här
 
Länk till bonde söker fru
 

Hörde en smäll från köket...

.....Trodde det var något som fallit från bordet eller bänken, katten Gustav var ju inne 😂.
 
Idag blev det hederlig husmanskost, vi gjorde ett supergott rotmos och (köpt) fläskkorv. När vi satt och åt såg jag att det var jord på frysen, blicken halkade till fönsterbrädan och där saknades en blomma. 
När jag nästan ätit klart störtlandade en höstsömnig fluga mitt i min mat, petade bort den och förstod genast att denna trötta fluga troligtvis hade fångat Gustavs intresse och jaktinstinkter så då blev det blev jakt i fönstret med blommor som offer oftast.
 
Nåväl, blomman överlevde några timmar upp och ned, synnerligen jordfattig då all jord låg på golvet runt omkring. Omplanterad nu.
 
November kör sitt mörker som vanligt men dock mer regnfattigt än vanligt (hitintills) jag klagar inte, är det inte mina djurmorgnar så sover jag gott länge, datorn finns och många andra sysslor inomhus.
 
 Så vacker bild ❤️ lånad här
 

November-grått...

....Mörkt hela dagarna....Har den senaste veckan varit uppe sedan jag vaknat tills jag lägger mig, har straffat sig (igen) Har ont på vänster sida, en stickande smärta emellanåt, vad beror den på? Vet inte, tänker var dag att i morgon ska jag vila mera, men det blir inte så då det finns så mycket roligare jag kan göra.
 
Har skippat sociala medier mer och mer, vet inte när jag gjorde ett instagram inlägg sist 🤔 Försöker lite "haltande" hålla igång facebook, men inläggen sker med flera dagars mellanrum.
 
Även här på bloggen kommer det nog att "halta" en hel del och inläggen blir färre. Jag måste landa tillbaka till så mycket nu. Tiden före cancerdiagnosen, oron om vad som händer i kroppen, diagnosen, alla undersökningar och väntan på svar både inför diagnos och operation.
 
Alla som har genomgått samma resa med cancer säger att du kommer att "dippa" förr eller senare och jag tror jag står där nu, orkar inte vara social utan orkar bara bry mig om det som ger mig glädje för stunden. 
 
Det här ger mig glädje, två goda vänner, Inez och Gustav som sover gott i varandras värme ❤️ Vi har kastat ut de gamla madrasserna som luktade skunk/hund 🤢, så nu har hundarna fått nya 👍  Djuren får mig att känna så stor glädje var dag ❤️ I förra veckan fick vi 13 ägg av 17 höns på en dag, ett under i novembermörkret 👍

Vi hade ett stort bokbål idag....

 
....Har skrivit tidigare att jag vill få bort dammsamlare som alla våra bokhyllor är.
 

Äntligen så har vi röjt bokhyllorna i gästrummet 👍 6 fulla, tunga kassar med böcker till ett "bokbål" även två kassar med böcker som vi ska skänka bort till de som vill ha dem 😊 En kasse med några av dotterns alla Polluxböcker (hästböcker) Där får hon själv välja vilka hon vill behålla eller ge bort.
 
Det tog många timmar att elda upp bara 4 kassa med böcker .Jag tvivlade över vissa val jag gjort...men visste självklart inte vilka kassar maken bränt i tunnan. Tänker inte fundera mera...Jag gjorde valen där och då igår..Vet att favoriterna finns kvar 👍 finns två bokhyllor till med dubbla rader...Men ljudböckerna ger jag bort...
 
 Hundarna var så klart med i novemberrusket...
 
En konstbok som gick upp i rök bland många andra.
 
Visst var det med viss sorg jag såg böckerna förvandlas till aska, men det var mitt val...så mycket damm (hundhår) som samlades i alla dessa dubbla bokrader i bokhyllan.
 
Gustav nytvättad av Bosse så örat vek sig åt fel håll.
 
 
 
Älskar deras vänskap och närhet till varandra ❤️
 
 
 
 

Strömlösa.....

Det blev vi igår oxå under flera timmar, trist.
 
Nu har vi varit utan el i fyra timmar, förr var det vardagsmat, vi kunde vara utan el i flera dagar.. Vi har garderat oss mot det och köpt fotogenlampor med mera. Med ledningar nedgrävda i backen kände vi oss trygga i ca 10 år. Felsökning pågår, de vet inte var felet finns 🤔 så det är nog bara vedspis och fotogenlampor som gäller nu... Mobilens batteri är snart slut. 
 
(null)
Korsordslösning blev vårt fredagsnöje i ficklampans sken
 
Kontaktade vattenfall. Ingen lösning i sikte än!. De letade i mörkret.
Nu är 01:00 nästa bud..,.

Men...vad fan?...

...var kära makens kommentar när vi gick in i ICA-butiken idag och julsånger ljöd glatt. Julskinka, lutfisk och julmust, allt fanns redan i hyllorna, varför? Finns det någon som redan firar jul?
Även jag blev arg... Även för tidigt för en julälskare som jag när butikerna tar ut all glädje inför julen i förskott, de vill bara få folk att handla, folk kommer att ledsna på alla tomtar, stjärnor, julmat och all julmusik de matas med, allt stressas på en månad för tidigt...
 
Julen börjar sakta i advent för mig, först fyller butikerna på med adventsljusstakar och hyacinter, vackra julkort fylls på efterhand, sedan kommer alla lucia, stjärngossars och tärnors alla linnen och attiraljer ... Efter det så fylls butikerna med julmat, nötter, godis, julgranskulor, glitter, tomtar och pynt....Så stegrades julförväntningen i butikerna förr (för ca 10 år sedan)...
 
Såg att man kan köpa julgranar redan 1 december i reklambladen som ständigt dyker ned i brevlådan, kungsgranen var visst populär, undrar hur den granen ser ut den 24 december? 
 
Börjar förstå varför många struntar i julen, kraven, stressen, handlarna/traditoner/media lägger på oss inför årets största myshelg och tar en resa i stället med barnen söderut i lugn och ro.
 
 
 
 
 
 
 
 
.
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0