Vår kära.....

...ISTID har kommit till oss =/
Igår jobbade jag kvällen på fritidsgården, plusgrader hela dagen, så även när jag åkte hem 23:15. När jag vaknade blåste det en del och solen sken från en klarblå himmel, trodde det skulle vara varmt och skönt...men ack vad jag bedrog mig visade det sig senare.  Efter en timme ringde dottern - mamma kan du komma och se efter Mille en stund, har en så förskräcklig huvudvärk.  Sagt och gjort, åkte till dottern! Vi bestämde att vi åker hem till oss och hon lägger sig och sover och jag och Mille är ute så han får leka.

Hela gården är en enda stor isgata....   =/

Jag och MIlle åkte pulka och fort gick det.... jag satte fötterna i backen en meter före hästhagen annars hade vi brakat in i den...Lokie dansade runt och låtsades bli skrämd när vi närmade oss hagen till Milles stora förtjusning.

Efter ca 10 turer tyckte jag att pulkaåkning var nog för min del...men det tyckte inte Mille...ni som försökt gå med gummistövlar på is vet hur halt det är och att det är ganska meningslöst...så Mille kröp upp för backen med pulkan ;)

Is och snöätning stod mest på programmet idag...förutom pulkaåkning förståss =)

Kom igen nu traktor....STARTA ....någon ....gång......då

Nu är det sportlov =) jobbar bara måndagkväll på fritidsgården, då ska vi ha olika turneringar med priser =)  på tisdag ska jag hämta prinsessan och sedan ska jag bara njuta av vår ledighet tillsammans ♥

Ordspråk: Våren är vackrast en vinterdag / Carl hammare´n

Mille vecka...

....har det varit och så roligt vi haft och så ovanligt tidigt mormor somnat om kvällarna ;)
Mille kom i måndags och som vanligt så sov jag dåligt den första natten, omedvetet spänner jag mig nog och lyssnar på ALLA ljud från honom. Nästa natt sov jag gott igen =) Vi har hunnit med allt på morgnarna och haft god marginal  till min jobbtid. Det märks oxå att Mille blivit större och kan så mycket själv. När Mille somnat vid 19 på kvällen så har jag legat kvar i sängen och kikat på TV-program som jag missat. Jag har trådlösa hörlurar så han har inte blivit störd av mormors tittande =) Igår somnade jag 20:30 och vaknade 06:30, pigg och glad.

Ikväll kommer mamma hem från sina studier och hämtar honom...så TOMT det kommer att bli.

Lite bilder från vår vardag!

Välling i fåtöljen sedan blev det en liten stund med barn-TV, kompisarna är alltid med som sällskap ♥

Sedan dagis och jobb för mormor. I tisdags blev vi bjudna på semlor på dagiset, Mille hade varit med och bakat =) Semlorna var jättegoda!

Matlagning och efterrätt, här gör Mille och jag fruktsallad som räckte i två dagar =) Jättegod.

Mockning av stall står ju på dagordningen, nu kan Mille köra den tomma skottkärran själv =)

Utelek några timmar så klart....

...på onsdagen var det gympa som vanligt...

...en av veckans höjdpunkter....

....så jättespännande med så många roliga saker att pröva och roliga lekar med alla andra barn.


...Sedan sovdags. Vi har läst två Alfonsböcker var kväll och när jag sagt att nu ska vi sova så har det tagit 5 minuter tills den lilla godingen sovit ♥


Idag har vi haft så varmt och härligt, känns verkligen som att våren är här =)
Hustaket är helt bart och snart stalltaket oxå.

Man ser hur blött det är i varje spår, hundarna busar och Mille är ute och spankulerar =)

Ordspråk: Det kan inte bli någon kris nästa vecka. Min fickdagbok är redan full/ Henry Kissinger

Renar i bilen............. Skrattade gott när jag såg tidningsartikeln med renarna inne i bilen. Jag och min man har gjort liknade fast vi körde kalvar i en liten Mitzubishi Colt. Vi fällde ned ryggstödet i bilen och så låg min man och höll ned kalven. Jag körde.
Gissa om jag var rädd att vi skulle bli stoppade?
När vi körde hem andra kalven hörde jag min man utbrista, f-n nu blev jag blöt oxå. Gissa om jag fnissade i framsätet där jag satt torrt och körde  ;).

Kalvarna fick namnen Bruno och Lilleman, vi matade dem med mjölk morgon och kväll. De fick vara tillsammans i en hästbox i stallet
På våren när de skulle släppas ut på bete så fick de en jättehage där det rann en stor bäck så det fanns fritt med mat och dryck. På andra sidan bäcken gick hästarna. Första dagen när vi skulle se till dem på kvällen så såg vi att kalvarna simmat över och gick med de stora hästarna. Vi flyttade över dem till deras hage igen, samma sak på kvällen, då var de i hästhagen igen. Nu struntade vi i att flytta över dem, de kände sig nog otrygga i och med att de var så små och ville gå med de stora trygga hästarna.

Under sommaren växte de så det knakade och de var så gosiga och kom skuttande direkt vi ropade. Jag älskade dessa gosiga tjurkalvar men visste också att de skulle slaktas till hösten, en stor smolk i glädjebägaren. Vi hade heller inte plats för dem som vuxna i vårt stall.

När dagen kom och de skulle slaktas, hade vi bestämt att det skulle gå mycket lugnt tillväga. Vi skulle locka ut dem en och en från hagen utan någon grimma, sedan skulle de få äta sitt favoritgodis när de dog, de dör ju på en hundradels sekund.

Jag var hemma och grät och kära maken åkte iväg. Han och slaktaren blev nästan osams då slaktaren hävdade att han måste sätta på dem en grimma innan de togs ut ur hagen – nej svarade maken de är så tama att de följer mig. Så dividerade de en stund men maken sa - det är mina tjurar och jag bestämmer hur jag tar ut dem.
Så Lilleman och Bruno följde med husse ut ur hagen, blev kliade och fick sitt favorikraftfoder och dog ovetandes om vad de var med om . Men jag och maken bestämdes oss för att inte ha fler kalvar, det gjorde för ont att ta bort dem. Tyvärr har jag inga bilder på kalvarna utan bara videofilmer och de ligger på VHS.

Hörde idag på radion att det inte finns något förbud att frakta djur som vi gjorde och mannen med renarna gjorde igår. Men det är väl inget att rekommendera.


Renarna i baksätet (bilden lånad från Aftonbladet)


Den här colten är större än vad vår var ;)

Ordspråk: Alla djur utom människan vet att livets huvudsakliga mening är att njuta av det. / Samuel Butler

En vecka till...

...sedan har vi sportlov. Då kommer farmors prinsessa på besök några dagar  ♥ =)

Men först ska vi göra denna vecka, på tisdag morgon åker dottern tidigt till Kalmar igen för sina studier och då blir mormor barnvakt tills hon kommer hem på torsdagkväll.
Vi får se nu om jag glömt rutinerna sedan sist och blir i sista minuten som första gången jag var barnvakt. Då såg jag ut som mina schäfrar med tungan hängandes ur munnen och flåsade in på jobbet i sista minuten.
Men så kul det ska bli tycker jag =)

En härlig helg är till ända. ♥

En slagen hjälte somnade i tisdags vid 18:30 i soffan ♥ (bilden tagen av min dotter)
Bid från nyårshelgen när Mille besökte tomten och hans vänner i Tomteland (bilden tagen av hans farmor)


Ordspråk: Varför kallas det rusningstrafik när ingenting rör på sig / Robin Williams

Ledig + solsken = UNDERBART

Igår var det som vanligt "mormosdag" med Mille, vi var ute och han fick leka i en timme i snöfallet (vilket inte bekymrade honom det minsta). Hundarna busade runt i snön samtidigt =)
Mille gjorde pannkakssmeten och när jag stekte pannkakorna så lekte han så gulligt med två tomtar, de diskuterade med varandra och det var så gulligt att höra honom ♥


Här diskuterar tomtarna med varandra ;)

En liten fygtur bjöds de på.....

Puss på dig min vän ♥


Idag har jag tillbringat stor del av dagen utomhus med hundarna. Passade även på att sola i en timme vid källarväggen, så varmt och härligt. Sotis gjorde mig sällskap =) Väntar nu på att dottern ska komma med en familjepizza som hon ska bjuda på ♥ Slapp matlagning idag ;)

Vår gård i solskenet, bilden tagen från hästhagen...

Arne passade på att åla runt lite i snön, så härligt....

Hundarna och jag gick och kikade  efter vattenhål som hästen dricker ur...

Sotis vågade sig ut idag, han passade på att sola ihop med mig vid källarväggen.

Ahh..... så härligt i solen....♥Rambo vill in, han har flera olika sätt att påkalla vår uppmärksamhet, oftast klättrar han upp på väggen =)


Ordspråk: Livet består inta av att vänta ut sommaren. Det handlar om att lära sig att dansa i regn / Okänd

En sorgens dag...

.....vårt samhälle har idag mist två unga pojkar och en är illa däran, troligtvis på grund av en överdos. Vår kommun  har inte mer än 5000 invånare och många skulle nog tro att vi lever i ett lite mera lugnt och tryggt samhälle där alla känner alla, men så är tyvärr inte fallet. Vi vill många gånger tro att allt farligt händer i storstäderna och att det händer inte "mitt barn".

Kan nu dessa tragiska dödsfall "hjälpa till" att få många av våra ungdomar att inte testa droger, det är i varje fall min förhoppning ikväll. Har haft dessa pojkar i skolan, har svårt att fatta att de nu är borta. Lider med deras föräldrar, syskon, släkt och vänner =`(
Sov i ro pojkar ♥ (bilden lånad från http://www.blomera.se/ )


Ordspråk: Att en person är död bevisar inte att han har levat./ Stanislaw Jerzy Lec

Nu vräker snön ned...

...tidigare på dagen tyckte jag det var så härligt när snön smälte bort på skolgården och det rann vatten. Det kändes som vår =)
När jag kom hem blev det en skogstur med hundarna, men det kändes att det blivit råare i luften. Vid fem började det snöa och nyss när vi skötte om hästen vräkte snön ned, det hade redan kommit massor.
Hoppas det håller upp i morgon och blir bra väder då vi har friluftsdag på vår skola.


En tidigare bild på snöfall, men det snöar lika mycket nu...


Ett hjärta till er alla som kikar in ♥♥    (bilden lånad från nätet)

Ordspråk: En ska aldrig räkna ut något för det blir aldrig som en tänkt sig / Raskens Ida

Toppenhelg =)

Det blev inget jobb denna helg eftersom det är problem med värmen på vår fritidsgård, det har legat på mellan 9 och 11 grader. Vi får hoppas att de snart får ordning på värmen så ungdomarna kan besöka sin kära fritidsgård igen.

Dotter och Mille kom igår och de skulle sova över, även en syster kom på besök och åt middag med oss. Dottern hade en god annanaspaj med sig till efter-rätt. Kvällen tillbringades med postkodmiljonären, gladiatorerna och så hade dottern tagit med en film "hämnden" som vi kikade på.

Mille sov hos mormor så att mamma skulle få en sovmorgon. Vid 9 vaknade han och gick och hämtade boken "Vad sa pappa Åberg" så vi mornade oss med en saga. Efter frukosten så gick vi ut, solen värmde massor. Det blev lek och en skogstur med hundarna. 12 grader i solen och även plusgrader på norrsidan =)

Efter utevistelsen gick vi in och åt morfars goda köttsoppa =)


Vackra Arne med snöpudrad nos ♥


Inez njuter av sol och skogspromenad ♥Jag ska leka med Inez- sa Mille. Hundarna är roliga lekkamrater för honom =)


Vi har ju alltid en katt med på promenaderna, idag Rambo ♥


Vår stora myrstack har haft besök av något djur....


Mille inspekterade hålet noga =)


Sedan tog vi en liten vilopaus i snön ♥


Varenda stubbe ska Mille upp på och sedan ska han hoppa ner ♥


Dottern står med en pinne i handen, VILL HA skäller Arne ;)


Söta, goa, underbara Rambo ♥

Ordspråk: När du ser att någon sätter på sig sina stövlar, kan du vara ganska säker på att Något Spännande ska hända./ Nalle Puh

Sol+katter

Kallt igen! -14 igårkväll, redan -8 här nu. Men en vacker dag har det varit och solen har lyst hela dagen. Nu känns det att den börjar värma ordentligt, varmt i de rum som blir belysta på dagen =)

Fortsatt "blöri" i magen men bättre än igår. I morgonkväll  och lördagkväll ska jag jobba. Vi ska ha besök av flera liveband som uppträder från hela länet på lördag så då blir det nog en kväll med fart och fläkt =)


Men....det här är ju ingen mus matte.


Goa småkatterna som sover ihop på kökssoffan ♥  bild från igårkväll.

Ordspråk: Min fru säger att om jag åker ut och fiskar en helg till så kommer hon att lämna mig. Jo, jag kommer att sakna henne.
Båtar, Segling
 

Alla "goda" ting är tre....

I måndags kom min man hem från jobbet och det första jag hörde var - usch vad jag är dålig stönade han. Han hade åkt på magsjuka och hade 39 graders feber. Först Mille, sedan maken och nu väntade jag på min tur =/

Jobbade som vanligt igår men kände hur magen blev mer och mer orolig ju längre dagen gick. Misstänkte ju att jag kunde vara smittad men man kan ju inte sjukskriva sig "om/utifall" att jag får det.
Men nu var det min tur =/
Dunderförkyld i helgen, magsjuka nu så vad blir det tredje?


(Bilden lånad från nätet)

Igår kväll var det fullmåne och så sagolikt vackert ♥Först var det lite moln bakom månen.....

Alla bilder är mycket inzoomade, tyvärr lyser månen som en lampa på bilderna =(
verkligen dags för en ny kamera med bättre kapacitet.....

Ordspråk: Av tio farhågor är det minst nio som inte blir verklighet/Winston Churchill

Lugn söndag....

...med massor av snö. Jag har tillbringat min söndag med att titta på programmen "Sveriges fulaste hem" och skrattat ohejdat åt Simon och Tomas roligheter.
Mår bättre idag så det blir jobb imorgon =)

Kära, underbara syster Jane ringde och vi pratade en god stund ♥ Sedan fick jag syn på himlen, så vackert. Hon fick följa med mig ut när jag fotade och hon tog samtidigt bilder hemma hos sig =)


Så vackert ♥♥ Här solnedgång på kameran..


Här auto, på denna bild syns det oxå hur mycket det snöar...


Från sovrumsfönstret lite senare.

Sedan kikade lilla månen fram oxå...


Ordspråk: Det berättas i familjen att jag som liten vände mig bort från fönstret, där jag hade stått och tittat på en snöstorm, och förhoppningsfullt frågade: "Mamma, tror vi på vintern?" /Philip Roth

Fortsatt....

...jätteförkyld, men har bara tagit det lugnt idag (förutom 4 maskiner tvätt) ;)
Hann/ville ju inte tvätta förra helgen då son och barnbarn kom och det blev shopping med dottern till stora staden på söndagen =)

Tänkte förklara här på bloggen hur jag kommenterar bloggar.
När det är vardag går jag in när tid finns och kommenterar de som kommenterat mig, har jag gott om tid så kommenterar jag alla från min "vänlista".

Jag tackar er alla som orkar kika in på min blogg där temat inte ändrar sig ofta ;) Bilderna är på djur, barnbarn, natur, och solnedgångar. En stor kram oxå till mina elever och fd elever som kikar in ♥

-22,3 här nu, ha en fin lördagskväll!


Älskar denna låt ♥ Det var denna låt som gjorde att jag skaffade video, ville höra den och se den en gång till......en gång till...en gång till ;)

Har ännu en stor favorit som ni kan se hos Freja, Madonnas ♥

En lite nyare goding ;)


Så vacker låt ♥

Ordspråk: Aftonrodnad ger vacker natt. Morgonrodnad vatten i hatt./ Norskt

Dunder förkyld idag...

...som tur var är Mille det oxå så jag slipper smitta honom. Får ha papper under näsan hela tiden och stackars Jane blev nog döv när vi pratades vid, jag "braknös" henne i örat, förlåt syrran!
Nu ska jag ta min elektriska värmefilt och titta på "lyxfällan" och kanske sova en stund. Hoppas verkligen förkylningen lättat till i morgon, kan/vill inte vara sjuk nu!

Blev en tur med hundarna i nästan 14 gradig kyla, solen lös och det blev en härlig skogssväng.


Skönt att vi har så lite snö att man med lätthet kan gå i skogen, Inez ♥

Vid 11 kom Mille ♥ Just nu är han i den åldern att allt ska radas upp snyggt.


Snygga parkeringar ;)


Sedan blev det en lång "kö" runt mormors dator, ett pyssel som tar sin tid =)


Is-kristaller på fönster, dåliga ytterfönster men bra innerfönster som håller värmen inne .


Det andra rummets fönster, på nedervåningen är fönstren bättre och där finns inga is-kristaller. Men jag kan inte låta bli att tycka att det är vackert ;)


Solnedgång över gården....

Ordspråk: Framtiden var bättre förr / Okänd


Kallt...

...Ser ut att bli ett kyligt veckoslut, vi har redan -13. Ingen "mormorsdag" idag då Mille åkte på magsjuka igår och 6 barn till på hans avdelning. Vi tar igen vår dag i morgon =) Passade på att åka till min "bästis" och tog en fika =)


KALLT... (lånade bilden från nätet)

Idag var/är det oro hos hundarna, en brandvarnare piper till var 10:e minut och Arne tycker det är MYCKET obehagligt. Jag vet inte hur länge den hållit på innan jag kom hem. Konstigt nog är det den nyaste som piper och den är bara några månader. Har försökt riva ned eländet men vet inte hur mannen satt fast den så det är bara att vänta tills han kommer hem =(
Nu är min jobbarvecka slut och hela helgen ledig =) Men har blivit väldigt snuvig nu i eftermiddag, t o m med min kompis påpekade detta "helt plötsligt låter du väldigt förkyld" Hoppas det går över snabbt!

Ordspråk: Vilken kyla! Hade termometern varit sju centimeter längre ned, hade vi frusit ihjäl allesammans./okänd
RSS 2.0