Regn igår 😞

Nu är snart vinternkänslan och snön borta, så trist.
Igår var vi barnvakt till Mille, vi skulle hämta honom efter han spelat piano, men de ringde från skolan och han ville inte till fritids utan bli hämtad DIREKT 😉 Så det var bara att åka 😃

Jag följde med till Milles pianolektion och filmade när han spelade, vi hade bestämt att vi skulle överraska hans farmor med filmen igår på hennes födelsedag 🎂 Filmen skickades med gratulationer ♥

 

 Här en bild från filmen och lektionen =)

 


Disigt och dimmigt...

....plusgrader och nu på kvällen när vi gick ut duggade det. Märkligt hur vädret skiftar från en dag till en annan, för två dagar sedan hade vi -12,5 på morgonen. Hade gärna haft snön kvar och någon enstaka minusgrad. Det blir ljusare på dagarna och hundarna drar inte in någon smuts. 
 
Tror även vädret påverkar djuren, katterna gillar inte regn, primadonnan Inez gillar inte heller regn hon vill in och blinkar olyckligt för var droppe, de enda som inte bryr sig om vädret är Bosse och hästen, de vill vara ute i ur och skur =)
 
 
 
 

En underbar helg!

Denna helg var vi barnvakt då dottern jobbade, son och andra barnbarnet kom också över helgen. Så mysigt när vi är samlade alla ♥ Dottern hann komma några timmar på lördagen. Jag och mitt äldsta barnbarn "prinsessan" gick ut och tog några bilder. dessa tog jag på henne :
 
 
 
Tre bilder på det finaste jag vet ♥ ♥ ♥
 
 
 Sedan tog barnbarnet över kameran och fotade dessa härliga bilder:
 
 
En och sol ♥
 
Lokie funderade vad vi sysslade med och kikade ut från stallet ♥
 
Bosse med snöpudrad nos ♥
 
UNDRENS TID ÄR INTE FÖRBI ;)
 Sotis vår vilkatt som kom till oss kan ibland vara lite brysk mot hundarna, de åker på en "smocka" ibland när det passar honom. Bosse tar det med ro och gosar gärna med honom, medan Inez inte vill vara i närheten av honom, hon tycker han är opålitlig. Döm om våran förvåning när vi fick se två under ske igår 
 
 Sotis hade snott hundarnas bädd och helt plötsligt gick Inez och la sig hos honom, men hon ser inte helt bekväm ut ;)
 
Mille har Sotis skytt som pesten, så fort han kommit i närheten har han stuckit undan...men inte igår då fick Mille gosa med honom ♥
 
 
En härlig kväll var till ända och sängdags, alla sov gott!
 
Rambo gonar in sig i täcket ♥
 
Inez madrass är så stor att den försvinner in några dm under sängen och det gör hon oxå ibland ;)
 
En trött liten Mille sussar gott ♥
 
Söndagskvällern vart det härligt födelsedagsmys hos en kompis, vi har alltid så roligt ihop och man skrattar tills man får ont i magen =D
 
 
 
 

Min superba ficklampa var borta .....

Hade tappat bort min superba ficklampa som gör mörkret till dag när jag kvällspinkar hundarna  ( alla som känner mig vet att jag är hiskeligt mörkrädd sedan barndomen ) Åkte till däckfirman som sålde den till mig för två år sedan i förhoppning att den fanns kvar...det gjorde den inte  men de hade nya modeller, försäljaren bröt upp förpackningen på en liknande lampa men den kostade bara 299 så mina förhoppningar var inte stora (min lampa kostade 600) Nix! den kom inte ens i närheten av ljus som min förra lampa....Vad säger den underbara försäljaren då?
Jo - jag vet exakt vilken lampa du menar har en själv hemma då jag går med hunden, jag har en lampa kvar på kontoret och du får ta den till samma pris som denna (299) jag behöver inte en så bra lampa här på jobbet Hur serviceminded kan någon vara och generös   Så TACKSAM 
 
På kvällen när jag gick med hundarna var de upprörda, något djur fanns i närheten, zoomade lampan och såg ögonen på ett djur på andra sidan vägen....följde det och såg hur det smög sakta bort från ljusstrålen....Så glad över denna helt suveräna ficklampa som lyser över 500 meter bort  ...och vet ni vad? idag hittade jag den bortappade lampan   glädjen är stor   
Köpte en bra ficklampa till kära maken i julklapp förra året, den kostade 900 men är oxå superbra, hos oss blir ju allt nattsvart på kvällen så bra lampor behövs =)
Ha en bästa helg vänner!  
 
 
  Min ficklampa heter Elwis, en nyare modell än min, lätta att bära och ryms bra i fickan =)
 
 

Idag blev det...

...inte många knop gjorda ;) Förutom mockning, skötsel av djur och matlagning har jag mest slappat framför datorn. Blev glad nyss när jag hörde en uggla utanför. Förr hörde vi kattugglan ofta på kvällarna men när vi sedan hade tre katter (nu två katter) som tar mössen blev den mer sällsynt.
 
Var nyss ute och det snöade för fullt, - 2,5 grader nu vid 18 så snön blir kvar ett tag verkar det som =) Inte mig emot, det är ljusare ute även om det är en mulen dag och snön reflekterar ficklampans sken så det blir ljust och fint =)
  

Lyckan hade varit total...

....om jag hade haft en sådan här häst när jag var liten ♥ visserligen red jag på riktiga hästar men efter en timmes ridning sa pappa stopp. Jag hade byggt hinderbanor och dressyrbanor och spungit runt och hoppat och lekt dressyr...En fälttävlans bana i skogen hade jag nog oxå fixat ;)
Vet att min dotter oxå skulle älskat att ha en sådan häst, hon och hennes kompisar byggde "käpphästar" som de sprang runt med och hoppade hinder i paddocken =) precis som jag hade hon riktiga hästar att rida på, men energin i ett barn räcker längre än hos hästarna som arbetar under oss  ;)
 
Skrattade så jag grät när jag såg denna film, älskar engelsmännens humor oftast =)
  

Råkallt idag och mer snö...

Idag tog jag vantar på när jag mockade stallet, råkallt som tusan och det vräkte ned en massa snö på fm. Tydligen har vi i Västmanland fått mer snö än i Dalarna som hade klass 2 varning igår. 
 
Bytte rent på hundbäddarna idag, det är inte lätt för när jag ska göra det så lägger sig båda på bädden ;) Vi har skurit av en tjock skumgummimadrass på mitten så hundarna har varsin härlig bädd att sträcka ut sig på ♥
 
Inez på sin bädd ♥ Köpte in ett stort antal filtar "kråkris" från Ikea när Bosse opererades 2014 för att han alltid skulle ligga på rent underlag =)
 
Mina älskade hundar Inez och Bosse ♥ ♥ Bild från 2015 augusti vill jag minnas ;)
 
 
 

Snön kom som lovat...

Vaknade som vanligt av talgoxarnas knackande på fönstret, vi kittade om fönstren i somras och talgoxarna tycks älska kitt. Vi hade satt upp plastpåsar utanför fönstren för att skrämma bort fåglarna, men det fungerade INTE, talgoxarna satt på dem och svajade fram och tillbaka mellan tuggorna. Det enda som hjälper är Sotis som inte tycker om deras knackande i fönstren. Då hoppar han upp i fönstren och gör utfall och då försvinner de.
 
Bild från i morse då han jagar bort talgoxar ♥
 
Har blivit en hel del småplock inne idag förutom mockning av stall. Kära maken får stå för hundsvängarna idag, är inte bra i höften än efter halvvurpan på Inez boll den 18 augusti och efter allt klättrande upp och ned på fönsterbräder och stolar vid fönstertvätten, så idag går jag som en halt "kråka".
 
Bild från 14:30 idag, det har tagit i och snöar rejält, hästen tycker om snö och är ute mestadels. Han har ju möjligheten att gå in i stallet när han vill =) 
 
 

RSS 2.0