En underbar julhelg! =)

Har inte hunnit blogga sedan den 21 december, då kom dotter och barnbarn hem till oss. Vi hade en hel del julbestyr att göra tillsammans men inte minst såg vi till att ha tid att umgås. Kvällen före julafton betade jag och dottern av minst 14 favoritavsnitt av "Sunes kalender". Senare på natten mot julafton kom svärsonen hem till oss efter det han slutat jobba, 22 mil hade han att köra.

Milton och Arne trötta, på kvällen den 22 december.

Dottern hade sin ljuvligt söta kattunge (Rambo) med, ett yrväder och en kurrmaskin av Guds nåde =) Han gillade verkligen vårt hus, några sömndruckna och kylslagna flugor följde med juldekorationerna ned från vinden, i värmen kvicknade de till och började poppa runt i taken och surrade i fönstren, så roligt att jaga dem tyckte Rambo (men inte mina blommor =) )


Jag spelade farmtown, Rambo försökte ta den lilla gubben som kilade omkring på skärmen.


Tomte och kattunge helt utslagna.


Får vänta till nästa år med denna tomteluva, lite för stor =)

Julafton började vi som vanligt med risgrynsgröt och skinksmörgås, vid två åt vi julmiddagen och sedan blev det Kalle Anka, ingen jul utan Askungen, tjuren Ferdinald och Benjamin syrsa.
Har alla Disney kanaler men tittar aldrig på ett tecknat program till vardags, sitter ibland och kikar med barnbarn, men att missa Kalles jul, det skulle vara katastrof.

Efter Kalle Ankas jul delar vi alltid ut julklapparna hos oss, så även i år. Milton (och Rambo) gillade papper och dekorationer skarpt men uppskattade även de julklappar han fick. Jag och min man hade bestämt att vi inte skulle ge varandra några julklappar i år, vi ska köpa en riktigt bra digitalkamera med videofilmning med HD kvalitet senare. Vi vill kunna filma bla äldsta barnbarnets dans och Miltons uppväxt. Vi har videofilmat dottern och äldsta barnbarnet från det de är nyfödda tills nu, men tekniken går ju framåt så snart finns nog inga VHS spelare kvar att köpa i handeln, dags att lägga alla dessa gamla filmer på DVD.


Milton har redan tjuvstartat med sin julklapp =)


Rambo undrar vilka julklappar som är hans =)

På juldagen kom sonen och äldsta barnbarnet, vi firade julafton igen efter våra traditioner. Istället för Kalle Ankas jul hade jag köpt en DVD med tomteverkstaden, utdelning av julklappar av tomten, tjuren Ferdinald m m, vi hade även sparat en del klappar så att son och barnbarn inte behövde öppna julklapparna själva, vi vet hur man drar ut på det roliga ;) På kvällen satt vi i flera timmar och spelade nya monopol, jättekul hade vi. Vi hann även med en film innan vi alla trötta och nöjda la oss.


Meja delar ut pengar i rätt valör åt oss alla när vi spelar Monopol.


Mina älsklingstomtar <3 Meja och Milton.


Mina underbara barnbarn, älskar dem så mycket.


Skulle dra av Milton luvan men den satt som en sugpropp =) Gissa om vi skrattade åt hans min? Lite Toker över denna bild eller hur?

Kan bara summera denna julhelg som en av de bästa jag varit med om, massor av gnistrande snö och kyla förbättrade allt =). Fullmånen som skapar en sagovärld med sitt vackra blåa sken med långa skuggor. Vill inte gå in om kvällarna när jag nattat djuren och det är så vackert. När kommer tekniken så långt att jag kan fota dessa vackra kvällar och nätter?


Milton har sovit en liten tupplur i vår julbäddade säng! Visst matchar han våra lakan? =)

I morgon nyårsafton, goda vänner kommer till oss, önskar er alla ett GOTT NYTT ÅR! =) <3

Psstt: mina nyårslöften i år - köra på min crosstrainer minst 15 min var dag och blogga mera, fick lite träta av min kära syster idag för att jag varit så dålig på att blogga =) För hennes skull ska jag skärpa mig, kram syster <3


Bild från idag, -22 och full månen syns redan =)


Så vacker solnedgång i kylan, tänker här på Viktor Rydbergs "midvinternattens köld är hård"
Bild från idag 30 december.
Trackback
RSS 2.0