Efter 9 dgr med liv, glädje o fart, så är det nu tyst o TOMT!

Vid 14 tiden packade dottern in sig och son i bilen för att göra sin långa resa hem, vi har nu haft förmånen att ha våra barn och barnbarn hemma i nio dagar. Så livat och glatt det blir i huset =) Även djuren blir uppspelta, nu ligger hundar och katter och sover, tror de är både trötta av all fart, liv och rörelse och även dämpade av saknad.

Jag och maken passade på att åka och handla inför nyår på eftermiddagen, vi gissade rätt =) var inte alls mycket folk i farten. Till nyår kommer våra bästa vänner och firar den med oss. Vi har alltid firat nyår hemma pga alla djur vi har och alltid haft.
Förr hade vi även en häst som var LIVRÄDD för alla former av raketer. Vi var tvugna att ta in hästarna före 15 innan några ljushuvuden började smälla av sina raketer. Sedan var det svarta sopsäckar för alla fönster i stallet, bomull i hästens öron, vikingarnas julband i en radio som jag och dottern turades om att springa ned till stallet en gång i halvtimmen och vända. Då slapp den kraken vara livrädd. Jag köpte henne som två-åring och troligtvis var det någon som roat sig med att kasta in smällare/raketer i hagen när hon var föl. Det hjälpte inte heller att mina andra hästar var totalt orädda för smällare och raketer och stod lugnt och mumsade sitt hö.
Att det hänt henne något med raketer är jag bara helt övertygad om, när det åskade på sommaren och blixten lyste upp natten stod hon lugnt och sov ute i hagen, totalt orädd.

Ikväll ska vi ha en "slapparkväll", imorgon blir det en snabb genomgång av huset inför nyårsafton.


Har sett att morfar använder skohorn när han tar på sig skorna....


Funkade bra, morfars skor passar perfekt ;)


Två söta "änglar" sover middag <3


Lokie vandrar ut i hagen i eftermiddags-skymningen, bild från igår em.
Trackback
RSS 2.0