En blogg hos Asta....

....fick mig att riktigt tänka till, den började så här : "Vem skulle du rädda om du bara hade tid å möjlighet att rädda en av dem från att drunkna, Anders Breivik eller grannens hund?"  Hypotetiskt skulle jag ju inte veta att det var Breivik som låg där, så jag skulle göra så gott jag kunde för att rädda de två nödställda och samtidigt ropa på hjälp.
Har under sommaren skrivit en del på FB och länkat till stoet Amanda som blev uppskuret i könsdelarna.....
 
OBS: mellan tisdag kväll och onsdags förmiddag då blev vårat ardennersto uppskuret från ändtarmen och ner över ljuvret!!!
Detta hände i Rolfstorp så har ni beteshästar i närheten så håll extra koll på dom!!! (Håkan Svenssons foto)
 
Mitt svar till bilden: Det otäcka är att detta måste vara en hästkunnig person med tillgång till lugnande medel för hästar...En häst tillåter ju inte denna behandling om den inte är bremsad eller fått lugnande....såg även på killens hemsida att hon blev tvåa vid en premiering på Strömsholm förra hösten..Idag har hon ett 2 månaders föl vid sin sida och är dräktig.
 
Sedan några dagar senare får jag se en länk från ägarens sida som upprörde mig mycket pga att veterinärer utalat sig mycket konstigt i mitt tycke, lägger in länken (Kunde tyvärr inte få in den bättre) och mitt svar till ägaren:
Titta på detta videoavsnitt, bara tillgängligt 30 dagar till.
 
 http://www.tv4play.se/program/nyheterna-halland?video_id=2411217
 
 Tror ni att hästen skulle kunna skada sig så själv??? utan att få ett märke på någon annan del av kroppen ???? =/ Inte jag ialla fall...(Håkan Svenssons foto)
  
Länken jag gav till vänner och mitt svar till ägaren på fb:
Vill att ni alla djur och hästälskare ska få se detta mest vansinniga inslag jag sett...Lämnar även här min kommentar till ägaren:

Tittade på Tv-avsnittet du länkat till, måste säga att det var det DUMMASTE jag hört att hästar skulle kunna skada sig så själva. Hur i hela friden skulle Amanda kunnat skära sig så utan att skada något mer på sin kropp ?????? jag hoppas du får en förklaring på hur många hästar som skadat sig så och vad i en hage som kan skada en häst så...Har haft hästar i hela mitt liv och vi har då aldrig fått någon liknande skada på våra..... Hoppas de får tag i den som gjort detta....har även länkat till din bild och varnat andra. Mina tummar hålles för er, stoet och fölet...

Kommer att lägga ut denna länk nu så fler hästmänniskor får se dessa idiotiska påståenden =(
 
Uppmärksammade hästknivskärningar i sommar: 
http://www.expressen.se/kvp/stoet-amanda-skars-med-kniv-i-underlivet/ http://hd.se/orkelljunga/2013/05/27/vansinnesdad-mot-ung-travhast-pa/ http://hd.se/hoganas/2013/07/26/vill-varna-andra/

Skillingaryd, juli: En häst fick rivsår över hela kroppen, troligtvis efter en kniv, när den gick i sin hage en natt. Fler händelser under denna sommar

 
Här kommer ett utdrag från Astas blogg:
Jag har ofta funderat över det där, med människans överlägsna värde över djurens. 
Hur mänskligt liv anses okränkbart på ett vis som inte gäller andra arter på jorden. 
Genom vår intelligens, vår förmåga till samarbete och anpassning, vår motorik och vår själ har vi en alldeles egen status på den här planeten. 
För de flesta.

För mej är det inte så. Inte lika självklart så i alla fall.
 
Kan bara hålla med Asta, jag anser att djurens, barnens och allas värde ska vara lika. Med denna djurskärare och flera artiklar jag läst tidigare i år där bla ett stos könsdelar skars helt bort och var borta, troligtvis blev de en souvenir för "psykopaten" som gjorde detta...stoet dog, vem kunde tro något annat.  
 
Så vem skulle jag rädda?????
 

Kommentarer
Postat av: ansepanse

nej, hua vad hemskt, har bara hört om det förut, aldrig läst och aldrig sett på bild, det är ju så obegripligt hemkst så det är svårt att ens ta in, vem, jag vem kan göra något sådant mot djur som lärt sig att lita på människan och lita på människans goda vilja och snällhet
gråter nu
kramen <3

Svar: Kramen tillbaka, detta har upprört mig hela sommaren och något jag varit rädd för att mina hästar ska drabbas av under 20 år =( HUR kan en människa bli så GRYM, vad har den själv fått utstå som liten???
Kort

2013-08-05 @ 19:32:05
URL: http://kinaguld.blogg.se
Postat av: Freja

Så jäkla otäckt att det finns människor som kan få sig att göra sådana här saker, jag blir förstummad!

Svar: Jag med och att sedan veterinärer kan påstå att djur skadar sig själva så...HUR....PÅ VAD???? Bullshit säger jag...har försäkringsbolagen för djur med detta att göra????? Tror snart inte på någon rättvisa för alla de svaga i vårt samhälle längre =)
Kort

2013-08-05 @ 21:03:01
URL: http://frejareddevil.wordpress.com
Postat av: Lisa

Exemplet med Breivik var nog inte särskilt bra bland annat därför att många ( om de visste att det var han) skulle låta honom drunkna oavsett om någon hund var inblandad eller inte.
Möjligtvis skulle exemplet vara relevant om det gällde en okänd hund och en okänd människa. Men det handlar ändå om en situation ytterst få personer någonsin kommer att hamna i.

2013-08-16 @ 09:16:15
Postat av: Lisa

Exemplet med Breivik var nog inte särskilt bra bland annat därför att många ( om de visste att det var han) skulle låta honom drunkna oavsett om någon hund var inblandad eller inte.
Möjligtvis skulle exemplet vara relevant om det gällde en okänd hund och en okänd människa. Men det handlar ändå om en situation ytterst få personer någonsin kommer att hamna i.

2013-08-16 @ 09:19:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0