Älgjakt eller vargjakt.....

....idag tänker jag göra en blogg som många av er kommer att tycka är obehaglig, både att ta ställning till och bilderna......Har hört att 11 vargar blivit dödade under älgjakten hitintills (men detta är hörsägen) men vet att flera vargar blivit skjutna av jägare och att länsstyrelserna inte ifrågasatt hundangreppen, inga veterinärintyg osv på en del av skadorna. Kikade in på facebook och såg ett i mitt och makens tycke superbra inlägg och mycket klokt från en ung släkting, en ung tjej mitt i livet som bor på landet med sina djur och barn, här får ni läsa Karins inlägg:
 
Ang jakt...
Sitter och googlar runt innan det är dags att smaska i sig matlådan.. Men jag blir så djupt upprörd av all skit som händer..
Jag själv bor mitt i skogen. Vi har Lo Varg Räv Mård Grävling Rådjur Älgar Hare Möss Råttor Sorkar mm på vår tomt och skog runt om kring titt som tätt. Det innebär att jag inte har mina höns lösa varken på gården eller i skogen utan har dom i en hönsgård. Lika så med mina kaniner som jag självklart inte släpper i skog och mark. Inte ens mina barn släpper jag utan uppsikt.

Detta tycker jag är sunt.

Men vad håller dessa människor på med i sverige? 
Dessa konstiga människor som påstår sig behöva skjuta en varg i försvar pga att dom släppt sin hund i deras revir för att jaga deras byten?? 
Varför påstår människan att dom kan sköta naturen bättre än naturen själv? 
Javisst i områden där inga rovdjur finns kan jag köpa att älgstammen kan behöva lite hjälp på traven, men varför släppa lös sin hund i ett område som naturen redan så väl tar hand om själv och sedan lägga ut bilder på hur man offrat sin hund till vargarna i ett patetiskt sökande efter empati bland andra blodtörstiga hycklare.

Om jag hade en hund som jag var de minsta rädd om skulle jag inte medvetet skicka in den lös i ett vargrevir! Hunden är en förtamad avlad varg som hör hemma i koppel hos sin matte/husse.

Så snälla, nästa gång kan ni väll hoppa över att publicera era slaktade hundar på sociala forum. Om jag vore ni skulle jag snarare skämmas för att jag medvetet utsatt min vän för en fara som sedan tog dess liv.
 
En tidigare blogg jag gjorde 7 januari 2010 : http://kort.webblogg.se/2010/january/vargjakt.html
 
 Vårt första möte med "besten" vargen var kanske sagan om Rödluvan och vargen  (bild lånad från nätet)
 
 
 
Tavlan..säger mer än tusen ord =/
 
JAKT ..........människa eller varg...vad är skillnaden?...jag ser bara döda djur =`(  (bild lånad från nätet)
 
En människa med sin trofé (bild lånad från nätet)
 
En hund med sin och husses/mattes trofé (bild lånad från nätet)
 
(bild lånad från nätet)
 
(film lånad från nätet)
 
 Vill inte se denna bild igen, men en husse/matte gjorde sitt val att släppa sin bästa och jagande vän i skogen (bild lånad från nätet), men vill inte heller se denna bild igen.......
 
.....troferna som lagts upp på stubbar.(bild lånad från nätet)
 
Vill inte heller att vi ska glömma att trafiken tar flest jakthundars liv, en stor risk tar alla som släpper sin bästa vän utan uppsikt.
 
Läs och begrunda,:
 
UPPDATERAD. I går måndag sköts en varg i Värmland igen i samband med älgjakt. Vargen ska ha gått fram emot en älghund nära skogsbyn Brunnberg som ligger långt ute i folktomma skogar några mil norr om Hagfors.
Hunden hade ingen kontakt med vargen, vargen är död.
Enligt hundföraren fanns det två vargar på platsen, den döda vargen bedöms vara en årsvalptik. Den vägde 20 kilo.
Vilken ålder det var på den andra vargen som gick undan vid skrämselskottet går naturligtvis inte att säga. Hundägaren bedömer den som större än den dödade vargen. 
Vargvalpen som blev ensam på platsen sedan den större vargen försvunnit gick sakta fram mot hunden och befann sig ca tio meter från hunden då den sköts. Hunden och vargarna hade ingen fysisk kontakt. 
Enligt uppgift bedöms skottet mot vargen ha följt de regler som finns för att § 28 ska kunna användas. 
Skogsbyn Brunnberg ligger inom Acksjöreviret. Valpen ska nu undersökas av SVA i Uppsala dit den nu är på väg. I reviret fanns minst fyra valpar för några veckor sedan.
Reviret är inte nytt, alla som jagar där vet mycket väl att vargarna finns där sedan flera år. Ändå släpper de sina älghundar.
I dessa dagar då det dödas varg runt om i Värmland och Dalarna får vi höra från jägarhåll att antalet döda vargar beror på att vargarna blivit fler. Faktum är att angreppen har kommit i revir som sedan länge är etablerade i nuvarande områden och väl kända för de jägare som jagar där. Ett revir har varken fler eller färre vargar över tid. 
Skottet i Brunnberg betyder att antalet dödade vargar sedan 1 juli i år där § 28 åberopats är 11 djur.
De flesta av dem föräldradjur vilket kommer att få återverkningar ute i de drabbade reviren.

11 vargar döda sedan 1 juli...
 
Ytterligare en blogg om människans inverkan på naturen: http://kort.webblogg.se/2011/february/forelasningen-var.html#comment
 
 
Ordspråk: De som hatar vet inte ens om att de hatar! De tror sig bara säga sanningen / okänd
 
 

 
 


Kommentarer
Postat av: ansepanse

säger som jag sagt förut, vargen ska få finnas i vår svenska natur
Sv: jag gick in och kollade ditt inlägg om flugsvamplamporna :) och nu kommer jag ihåg att jag då tyckte att de var vackra och att jag gärna skulle velat ha sådana redan då :)
kramar

2013-10-29 @ 19:37:06
URL: http://kinaguld.blogg.se
Postat av: Freja

Jag blir så jävla förbannad av att läsa det här! Jag är uppvuxen bland jägare och jag vet att de gör det med flit. Det skämtas friskt om hur en ska göra för att kunna skjuta varg och björn. Så hetsar de sina hundar så att rovdjuren ska gå till "attack" = försvara sig, och sen skjuter de i "självförsvar".

Jag hamnade en gång i diskussion med två jägare som ville utrota varg, för att de tog så många hundar, och för att deras barnbarn inte kunde gå till skolan själv utan vuxen fick gå med eftersom de bodde i vargtrakter. Jag kontrade med att fråga om de inte istället borde förbjuda bilar eftersom bilar dödar betydligt mer både barn och hundar. De kunde inte riktigt greppa mitt resonemang utan tyckte jag var galen som ville förbjuda bilar, det gick ju inte. Jag fick då pedagogiskt förklara att för mig fick både bilar och vargar finnas kvar, jag är villig att anpassa mitt, mina barns och mina husdjurs liv för både varg och bil. Medan de däremot, i linje med sin omtanke om barn och hundar, borde driva den i så fall mycket viktigare frågan att förbjuda bilar... Där någonstans började deras hjärnor koka, och de som lyssnat på oss stod och gapskrattade...

Svar: Stor kram till dig Freja, jag är oxå uppväxt med jägare som stolt talar om SGT = skjut-gräv-och tig.... förstod att jag inte skulle få många kommentarer på min blogg men just nu har 116 läst min blogg och så har jag 188 sidvisningar...Att jakthundar tyvärr blir dödade av vargar som jagat efter dem kan jag förstå, jag kan även förstå hundägarens sorg....men att jakthundar inte driver det de bör göra t.ex älg, räv eller rådjur har ju jag fått erfara då de jagat mina katter, får, kaniner som jag bloggat om tidigare. Det är inte ens en sansad debatt om vargens vara eller inte vara i Sverige...bara ett enda stort VARGHAT...Har argumenterat som du så många ggr...länstsyrelsens representant som kom för att ge oss råd om staket för att skydda våra får såg på mig som en "mindre bättre vetande" då jag sa att det var min skyldighet att skydda mina djur från rovdjuren, stänger jag in djuren så de inte kan fly, ja..då är det min SKYLDIGHET...Insåg att han tyckte att bor man på landet och har djur så ska man HATA rovdjur.....
Kort

2013-10-29 @ 21:56:04
URL: http://frejareddevil.wordpress.com
Postat av: Jane

Jag är så stolt över dig syrran som tar upp det här igen på din blogg.

Jag trodde att det skulle vara massor av kommentarer och att det skulle bli nästan som en debatt här inne.
Det är synd att folk inte vågar stå för sina tankar ang det här.
Då kanske det skulle bli en ändring!!!
För jag tror (hoppas) att dom flesta människor med sunt förnuft tänker som du.

Kramar i massor min älskade fina syter / Syrran

2013-10-30 @ 08:27:39
URL: http://janesunderbara.blogg.se
Postat av: amanda

jag tål inte ens att se på bilder på detta slakteri,
jag förstår inte det heller,
måste dem jaga bara för nöjes skull ?
då är man inte mycket till en riktigt jägare,

kram på dig du goa djurvän !

2013-10-30 @ 17:41:34
URL: http://metrobloggen.se/fyrverkerier/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0