Idag blev jag och maken riktigt "putt"

......Efter frukosten med Mille och lite softande hördes plötsligt "vaff VAFF" vad sjutton sa jag åt maken det är en hund här idag igen.... vi sprang ut, Mille kikade från fönstret på övervåningen ( mormor jag såg hur hunden sprang runt, runt på gården).... Mötte en jägare på gården som sa- han jagade efter en grå katt... Nu blev maken riktigt "putt" och frågade mig om det var samma hund som jagade våra katter förra lördagen...men det var det inte, nu var det en stövare och förra veckan en spets =( Har en fråga idag, får man släppa en hund som inte är "ren" på just det byte den ska driva? Denna hund skulle driva räv, men tydligen blev någon av våra katter intressantare..Vi har bott på samma gård i över 20 år och bara haft 2 jakthundsbesök tidigare (en blev intresserad av kaninen och den andra av fåren)...gillar inte denna trend av jagande hundar =( Jag och maken brukar vara sociala och trevliga, det var vi INTE idag....men vi är det definitivt inte om det kan skada våra djur. Alla tre katter har varit in i kväll och ätit, oskadda ♥♥♥
 
Några bilder från igårkväll:
 
Inez önskar att Mille ska tappa något gott till henne...helst chips, vindruvor kan hon äta men de är inte favvo ;) Idol fick 10 minuter av Mille sedan hade han fått nog =)
 
Mina ljuslyktor fungerar säkert som de ska ♥ Arne sover gott framför en av dem ♥
 
Mille föredrog traktorer och filmer om lego, när mormor stängde av och vi skulle sova kom jag ihåg att jag glömt att göra i ordning hundarnas mat, kommer snart sa jag till Mille, efter 2 minuter sov han ♥
 
Hur gick det då för farmors, älskade och vackra prinsessa.♥♥.... Hon och hennes partner vann ♥
 
 

Vaknade första gången i morse av att Arne pep vid 6.... bara att plocka bort en stor bajshög =/ tänkte att rutinerna blivit ruckade av Mille, sista kvällssvängen blev inte av och glömdes bort, hundarna brukar alltid pliktskyldiga slå en drill när jag nu gjort mig omaket att gå ut med dem i vanliga fall ;) ....Vid 7 fick jag hulkandes ta bort 2 spypölar efter Arne   Så kommer då tvivlet igen.....ÄR DET DAGS NU???? Men en pigg och glad Arne har förgyllt vår dag, maten har mosats och kolpulver har han fått...nu blir det sista kvällsvängen för idag =) godnatt! 

 

 

Kommentarer
Postat av: ansepanse

nej, det är inte rätt, jakthundar ska inte komma och jaga vare sig katter eller andra tamdjur, jag skulle också blivit jättearg, vilken tur att det gick bra för era katter
GRATTIS till din prinsessa :) vad duktig hon är
vet du vännen, hundar får inte äta vindruvor, de kan orsaka akut njursvikt hos hundar, det här har jag läst på Giftinformationscentralen:

Vindruvor, både färska och torkade (russin) samt korinter, har i vissa fall givit allvarliga symtom när hundar ätit av dem. Orsaken till detta är okänd. Man vet inte heller varför vissa hundar blir sjuka och andra inte.

Symtom: Kräkningar, diarré, buksmärtor, slöhet kommer som regel inom 6 timmar. Efter 1-3 dygn kan njurskador tillstöta som visar sig till exempel genom att hunden kissar dåligt eller inte alls. Dödsfall har inträffat.

önskar dig också en fin söndag vännen
hos mig regnar det idag
och förresten, jag håller tummarna för Arne <3
bamsekramen <3

Svar: Tack goa vän, det visste jag inte att hundar inte får äta vindruvor...Inez åt en som Mille tappade på golvet, men hädanefter är vindruvor förbjudet för hundarna. Arne mår bra igen och har fått behålla maten, han kanske hade hittat något "skit" på någon promenad och stoppat i sig =/ Har regnat här oxå på morgonen men nu skiner solen =) kram
Kort

2013-09-22 @ 11:30:19
URL: http://kinaguld.blogg.se
Postat av: Freja

Jag har inte koll på lagtexten, men hundar får inte släppas om inte ägarna har kontroll på dem, och i det borde ju ligga att en jakthund vet vilka djur de ska jaga och vilka de ska låta vara i fred. Fy så arg jag skulle ha blivit! Håller tummarna för att Arne snabbt blir bra igen!

2013-09-22 @ 20:04:18
URL: http://frejareddevil.wordpress.com
Postat av: Jane

Vad bra det är med putta makar ibland!
Jag hade blivit vansinnig...
Grattis till prinsessan.
Kramar i massor min fina syster / Syrran

2013-09-22 @ 22:10:02
URL: http://janesunderbara.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0