Äntligen....

....så är de Franska och Italienska vattenbombplanen i luften och på väg bort mot branden. På grund av att vädret idag varit grått och regnigt och molnen legat så lågt så har de inte kunnat flyga då de inte ser var de ska släppa vattnet.  Mot eftermiddagen klarnade det upp. Nu hoppas vi på sent mörker ikväll så de hinner släppa många ton vatten över branden.
 
 Nyss ankomna till Västerås flygplats Hässlö, bilden lånad från Aftonbladet
 
Idag kunde man gå upp i plan och titta över vissa brandhärjade områden, det visade sig att det var flera bostadshus och gårdar som brunnit ned. Så oroligt för de evakuerade som hör den nyheten på radion att inte få besked om det är deras hus eller gårdar som klarat sig eller brunnit ned.
En glädjande nyhet var att den unga fyrabarnsfamiljen som fick fly sitt hem i all hast utan kläder (det var över 30 grader) då det brann 200 meter från deras gård och de fick lämna 2 hästar och 11 får kvar. Idag tilläts de åka till sin gård och alla djuren levde och kunde evakueras. Tyvärr hade ladugård och uthus brunnit ned men bostadshuset stod kvar. 
 
Några bilder från branden som jag lånat från Aftonbladet på HJÄLTARNA som kämpar dag och natt för andras hus och hem och säkerhet ♥♥
 
Bilden lånad från Aftonbladet
 
Bilden lånad från Aftonbladet
 
Bilden lånad från Aftonbladet
 
Bilden lånad från Aftonbladet
 
Bilden lånad från Aftonbladet
 
Bilden lånad från Aftonbladet
 
Undrar vad denna herre pysslade med när de andra slet i skogen???? 
Du får nog inte många röster i valet från Västmanland herr Reinfeldt.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Dåtern

Vad jag vet så ska de som fått sina hus förstörda ha blivit meddelade (i den mån man kunnat lista ut vilka fastigheter det handlar om antar jag)

Jag såg bilder från gården där uthusen brunnit men inte boningshuset - elden har gått runt kanten på hagen/hagarna men inte in!

2014-08-06 @ 22:31:13
Postat av: Freja

Det tog väldigt lång tid innan det här blev en riksangelägenhet, all heder till de som slitit så hårt och fortsätter slita!

2014-08-06 @ 22:33:45
URL: http://frejareddevil.wordpress.com
Postat av: Monica o Jacob

Sverige är ett riktigt u-land vad gäller krishantering det gör det samma vilka som regerar ingen gör något bara käften som går när det är val.
Tror inte det finns maken till politiket och andra makthavare som så totalt skiter i folket som man gör i Sverige.
Vår beredskap är god säger man om Ebolan också när man inte har sjukvård som räcker till till dagens sjukdomar.
Hoppas allt är bra med Bosse/Stor Kram

Svar: Håller med dig till fullo i allt du säger, jag har under de senaste valen ibland tänkt strunta i att rösta, då det idag inte finns ett rakryggat parti med en klar politik, tycker det i dag bara finns ett lila parti, en blandning av rött och blått som ligger på mitten och försöker vara slängdast i käften och svartmåla varandra och de har ungefär samma politik =(..

Idag har Bosse haltat lite mer, tror vi får göra om uteburen så den blir bättre, jag söker orsaker och lösningar hela tiden. Men han ska ju ligga stilla så mycket som möjligt. Kram
Kort


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0