En stor skogsbrand....

....härjar i vårt län sedan i torsdags, den är utom all kontroll. Just där skogsbranden började brukar det brinna då det ofta är tågen som är brandorsaken (i år gissar man även att åska kan vara orsaken).
 
Pratade med min far igår och han frågade lite om branden, även uppe i Falun där han bor hade man varnat för röken, allt inom en omkrets av 15 mil kunde drabbas.
 
Vaknade klockan 5 i morse av att kära maken satte igång radion, han satte även igång datorn och jag kände genast en stickande brandlukt i näsan. Tittade ut och såg att det regnade. Kära maken visste inget om skogsbranden och blev orolig då han vaknade av brandlukt och sprang ut för att se så inget brann på gården eller i huset, en tjock dimmig, rök låg omkring gården, den hade säkert pressats ned av regnet.
 
Berättade om branden och visade på Aftonbladet var han kunde läsa om den, la mig att sova igen. När jag vaknade hade jag fortfarande den stickande röklukten i näsan.
 
Men ute hade den försvunnit, solen sken som vanligt denna sommar från en klarblå himmel, 29 grader varmt i skuggan (som vanligt).
Vi satt ute i skuggan i flera timmar och njöt av den härliga sommarbrisen som ändå fläktade oss =)
 
Tycker Bosse går bättre på morgonen nu, men ikväll var det säkert 2-gradig hälta =( I morgon ringer veterinären förhoppningsvis och ger oss besked på benbitsprovet. 
 
Här kommer några bilder som jag lånade från Aftonbladet idag.
 
Bild från  Aftonbladet
 
 Bild från  Aftonbladet Tycker den lilla helikoptern ser ut som en "droppe i havet" mot den gigantiska skogsbranden. All beundran och tack till alla brandmän och privatpersoner som gör allt för att släcka denna skogsbrand ♥♥
 
 Bild från  Aftonbladet
 
 Bild från  Aftonbladet
 
 Bild från  Aftonbladet
 
 Bild från  Aftonbladet
 
Ordspråk: Ett litet vaxljus brände ned hela Moskva / ryskt ordspråk
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Jane

Usch! Vad otäckt.
Nu gör du dig av med hästeländet och flyttar till Stockholm och blir som folk.
Skogsbränder och sådant där trodde jag bara hände andra inte mina närstående...
Jag blir ju jätterädd förstår du väl.
Jag gick in på Aftonbladet och läste DET BRINNER SATAN skrev dom!!!
Hur går det för våran andra syster undrar man ju.
Brända systrar luktar illa tro mig...
Stor kram / Syrran

Svar: Det är värre för lillsyrran, hon bor närmare branden än vi, hos henne är nog himlen skymd av alla tjocka brandmoln....man blir liten när naturens element rasar och visar sin styrka mot den lilla människan, kram ♥
Kort

2014-08-03 @ 23:06:39
URL: http://janesunderbara.blogg.se
Postat av: Monica o Jacob

Otäck med bränder och dom kan sprida sej snabbt i trädtopparna, undrar om man dragit ned på skogsbrandssidan också.
Lilla Bossegubben, håller tummar och tassar extra hårt idag.
Ha det bra STOR KRAM

Postat av: Freja

Det är alltid otäckt när naturen visar att den har betydligt mer kraft än vad vi människor har! Jag såg på TV i dag att en ort skulle evakueras omedelbart och bege sig till ett Kommunkontor i Fagersta. Jag kan bara tänka mig hur tungt det skulle kännas att bara slänga in familj och husdjur i bilen, åka i väg, och inte veta om huset kommer att klara sig eller ej... Hoppas ni inte hamnar i farozonen!

Svar: Orterna som måste evakueras ökar med flera för var timme nu, det har blåst mycket idag och branden har spridit sig snabbt och fort. Största branden i modern tid enligt nyhetskällorna. Var morgon har vi den stickande brandröken och då bor vi minst 3 mil bort från skogsbranden. Regn är utlovat på onsdag och jag hoppas vi får ett ordentligt skyfall då som hjälper till att släcka branden. Vindförhållandena gör att min far ända uppe i Falun är mer besvärad av röken än vi. Jag blir oxå så förbannad när de pratar om branden vid Sala, den började mellan Virsbo och Ramnäs och det är där folk nu måste evakueras, såg en kvinna på nyheterna som trodde att det var lugnt då hon följt nyheterna för Sala ligger trots allt ca 4 mil bort, hon hade att packa ihop på nolltid det viktigaste när brandmännen knackade på =/ Inser att medierna hellre lägger fokus på en stad för att få läsare än på de små samhällena och byarna som egentligen är riktigt drabbade =/ Jag tror vi klarar oss då vi har flera större vattendrag mellan oss och branden...men säker kan man aldrig vara...kram
Kort

2014-08-04 @ 19:39:46
URL: http://frejareddevil.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0