Skogsbranden blir bara värre....

....och ökar snabbt i omfång.
 
Just nu ökar orterna som måste evakueras för var timme. Banderollerna på Tv  visar fler och fler orter som måste evakueras, så hemskt att vara tvungen att fly sitt kära hem inom loppet av en timme och inte veta om man får återse det igen.
Det har blåst mycket idag och branden har spridit sig snabbt och fort. Största branden i modern tid enligt nyhetskällorna. Var morgon har vi den stickande brandröken och då bor vi ca 2,5-3 mil bort från skogsbranden. Många fönster står ju öppna då vi vill ha ordentlig svalka åt Bosse.
Jag och dottern var med Mille och badade idag, säkert 30 grader i vattnet, över 31 grader i skuggan. Satt och tittade runt på skogen vid vår vackra skogssjö och tänkte på om skogen och alla vana synintryck skulle brinna ned och försvinna.
Hur blir det för de enskilda skogsägarna, får de ersättning eller ska försäkringsbolagen luta sig tillbaka och hävda att det är en "naturkatastrof", jag vill minnas att folk fick ersättning vid stormen Gudrun för deras skador på skogen och det ser jag mer som en naturkatastrof än en antändning av skog av tåg eller åska som händer var sommar.
 
 
 
 
Regn är utlovat på onsdag och jag hoppas vi får ett ordentligt skyfall då som hjälper till att släcka branden.
 
 
Vindförhållandena gör att min far ända uppe i Falun är mer besvärad av röken än vi.
 
Jag blir oxå så förbannad när de pratar om branden vid Sala, den började mellan Virsbo och Ramnäs och det är där folk nu måste evakueras, såg en kvinna på nyheterna som trodde att det var lugnt då hon följt nyheterna om branden,   Sala ligger trots allt ca 4 mil bort, hon hade bara att packa ihop på nolltid det viktigaste när brandmännen knackade på =/ Inser att medierna hellre lägger fokus på en stad  för att få läsare än på de små samhällena, byarna och de enskilda gårdarna som är drabbade =/
 
Bilden lånad från Aftonbladet Ni kan läsa artikeln här 
 
Klockan är nu 22:22 och man har börjat att evakuera runt staden Norberg, och man har förberett evakueringen av staden.
 
 
HALLÅ herr Reinfeldt detta har blivit en riksangelägenhet nu, två vattenbombarplan från Italien skulle komma idag...de kommer först i morgon, kalla även in vattenbombarplan från Spanien innan denna brand bränner ned hela mellansverige....Det måste få kosta!
 
Så otäckt och hemskt..
 
Jag tror vi klarar oss där vi bor då vi har flera större vattendrag mellan oss och branden...men säker kan man aldrig vara...I slutet av augusti tror man att denna skogsbrand ska vara helt släckt, oro för många under lång tid......

Kommentarer
Postat av: Jane

Fy vad stort det har blivit. Konstigt här i Sverige.
Jag pratade med våran lillesyster idag och hon kände inte ens någon lukt av brand fast hon bor så nära.
Jag såg på nyheterna att röken inte var så farlig att andas in som tur är. Men det räcker ju med att ett hus brinner så blir det farlig rök.
Usch! Hoppas att du slipper få mer obehag av det här.
Och stäng fönstren syrran , du får aldrig bort lukten annars.
Stor kram / Syrran

2014-08-05 @ 00:15:38
URL: http://janesunderbara.blogg.se
Postat av: Monica o Jacob

Vi är ju ett "rikt land" varför är all beredskap så dålig inget verk fungerar ju när det händer något.
Synd om alla som råkar illa ut och dom som jobbar i motvind med att släcka.
Som sagt vakna för helvete politiker och ge oss lite service för skattepengarna.
Hoppas allt är bra med Bosse och att ni klarar er från branden/KRAM


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0