Stackars alla....

....dessa människor som fått fly sina hem utan någon som helst förberedelse. Alla de som inte fått med sig sina stora husdjur som hästar, kor och får, måtte de flesta djuren överlevt . Informationen har varit dålig för de drabbade, idag låg länsstyrelsens hemsida nere pga för stor belastning, så även Norbergs kommuns hemsida, de hänvisade till andra sociala medier. Informationen tycks ha varit lika dålig till de brandmän och poliser som funnits på plats, folk har naturligtvis vänt sig till dem i sin oro men de har inte kunnat ge folk svar. 
 
Jag försökte ringa maken på jobbet, men telefonen funkade inte. Efter någon timme ringde min far och han berättade att han försökt ringa mig flera ggr och fått svaret att linjen var överbelastad. Även telefonerna måste ha varit en stor stressfaktor för alla drabbade som försökte ringa och söka information.
 
En stor eloge till alla dessa brandmän, hemvärn m.m och frivilliga som kämpar dag och natt med denna brand  ♥ ♥
 
Två artiklar om två drabbade människorna som beskriver sina känslor så bra ur tre olika perspektiv. Ilska och sorg, förtvivlan och sorg. 
 
En polismans berättelse
 
Vid 16 började det regna lite och då slogs rök och den mycket fräna brandlukten ned riktigt ordentligt, Snabbt stängde vi alla fönster och just nu är det väldigt varmt inne ;) 28,6.
 
Bosses veterinär ringde och gav ett glädjande besked, det andra provet var oxå positivt =) Nya tider inbokade då ledvätska ska sprutas in i leden. Vi tycker att Bosse går lite bättre nu ♥
 
Bild från sovrumsfönstret när det var som mest rök.
 
Inte var det mycket sikt.
 
 Hittade Fredrik Reinfeldts uttalande i Aftonbladet idag:

"Fredrik Reinfeldt: Vi har ställts inför en prövning

Statsminister Fredrik Reinfeldt uttalar sig nu om händelserna i Västmanland.

– Vi har ställts inför en prövning. Det är den största skogsbrand vi haft i Sverige i modern tid. Det har lett till att en människa förlorat livet och att djur har fått sätta sitt liv till. Vi blir små inför naturen krafter och påminns om detta, säger han.

Insatsen har fått kritik för att ha kommit igång i ett sent skede.

– Man måste förstå de människor som naturligtvis känner att de varit hotade till livet eller som tvingas man överge sitt hem, och tycker att man inte fått tillräckligt med information. Jag har sett flera som vittnat om det. Då förstår jag att man är kritisk. Men det är betydande resurser som finns på plats och en professionell räddningsledning, säger Fredrik Reinfeldt och tillägger:

– Jag imponeras av de frivilliga och professionella insatser som många människor nu gör."

 

 Det fick brinna i många dagar och många kämpade förtvivlat med branden innan de "betydande resurserna" sattes in  =(
 
 

Kommentarer
Postat av: Freja

Riktigt otäckt med branden och de som evakuerats och inte vetat var de ska eller vad de ska göra av sina djur. Samtidigt tycker jag det är en härlig känsla att se alla som erbjudit boende, stallplats, ladugårdar, plats för hundar och katter, transporthjälp och mycket mer via facebook. Det visar att det finns godhet i en värld som ofta känns väldigt kall och hård!

Svar: Det är som vanligt den vanliga personen i samhället som gör den största insatsen i en stor katastrof, även vår landshövding går ut med kritik över att vi fick hjälp så sent. Lyssnade på intervjun med Reinfeldt, bara vanligt politiskt bullshit, de betydande insatserna var i såfall en kompetent räddningsledning, de stora sociala insatserna är det privatpersoner som dragit gång...Han själv har nog inte brytt sig nämnvärt =( Här är intervjun: http://tv.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/article47773.ab
Kort

2014-08-06 @ 00:13:48
URL: http://frejareddevil.wordpress.com
Postat av: Monica o Jacob

Härligt att Bosses prover såg bra ut och att han går bättre, PUSS på nosen från oss.
Jag skulle vara fly förbannad, vilka klåpare ingen verkar veta vad den andra gör och som vanligt garvar hela världen åt oss ett land som inte kan skydda sina medborgare:-(
Samma klåpare i farten som vid Estonia och Tsunamin att man aldrig lär sej;-(
Måste vara hårt med värmen och röken, här är det ju "bara" varmt och fuktigt, utan ac:n hade jag suttit på psyket nu.
Ha det bra STOR KRAM

Svar: Visst är det konstigt att våra styrande med ansvar och höga löner ALLTID står lika handfallna så fort det blir en allvarlig händelse =( Skrev detta till Freja: Det är som vanligt den vanliga personen i samhället som gör den största insatsen i en stor katastrof, även vår landshövding går ut med kritik över att vi fick hjälp så sent. Lyssnade på intervjun med Reinfeldt, bara vanligt politiskt bullshit, de betydande insatserna var i såfall en kompetent räddningsledning fram till i lördags (då hade det brunnit sedan onsdagen), de stora sociala insatserna är det privatpersoner som dragit gång...Han själv har nog inte brytt sig nämnvärt =( Här är intervjun: http://tv.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/article47773.abPussen är vidarebefodrad till Bosse =) kram
Kort


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0