Tyst, tyst efter röken...

.... i tisdags efter den blev det helt tyst på gården. Alla våra skönsjungande fåglar har försvunnit och hallonen blir bara fler och fler när inte koltrasten är här och tävlar med mig om vem som hinner plocka dem först. De enda fåglar som vi har kvar är svalparet som fortfarande har ungar i boet i ladan. Så tyst och trist =(
 
I går när jag gick ut med Inez i skogen så tvärstannade hon, reste ragg från halsen till svansroten och sedan hördes något mycket ovanligt för henne - en riktig avgrundsmorrning. Hon stod blickstilla och sedan vände hon och gick snabbt mot gården. Jag följde snabbt efter. Vi har björn i våra trakter och sedan har jag funderat på var alla vildsvinen från branden har flytt? Kanske till våra trakter. Jag har tänkt på och det har varit mycket tal om på länsstyrelsens sida om alla viltstängsel som stänger in djuren, folk har undrat varför man inte öppnar dem så djuren kan ta sig ut. Enligt en expert klarar sig alla de fyrbenta och bevingade djuren sig bra och att de flyr i god tid. Det är smådjuren som sorkar, ormar m.m och fågelungar som inte är flygfärdiga som oftast stryker med i bränder. Såg på länsstyrelsen sida igår att de vädjade till folk att inte klippa upp viltstängsel.
 
Nu verkar det som de börjar få en bättre kontroll över branden och kan börja släcka den, vi tackar dessa gentlemän och kvinnor från Frankrike och Italien som hjälpt alla våra tappra hjältar i kampen om elden.
 
Nu har man sagt ifrån åt den hjälpsamma allmänheten ♥ att inte komma med mer varor till kämparna, det är knökfullt med gåvor från allmänheten. Tyckte det var så gulligt när en av kämparna sa - när man öppnar dörren till maskinen så har man direkt en macka i handen, det kändes hur tacksam han var mot alla dessa hjälpsamma människor runt omkring. Det bär nog alla som kämpar mot elden och även allmänheten som vill göra allt för de som sliter ♥ I nöden prövas vi människor =)
 
Själv har jag suttit vid Bosses sida som sällskapsdam med radion på hela dagarna för att han ska slippa "tratten" i värmen.
 
 
 Så mäktigt och häftigt att se hur de tankar planen med vatten....Bilden lånad från Aftonbladet
 
...snacka om skickliga piloter =) .Bilden lånad från Aftonbladet
 
En skön syn att se över de brandhärjade områdena. .Bilden lånad från Aftonbladet 
 
 .Bilden lånad från Aftonbladet
 
Alla fyra vattenbombarna i luften =) .Bilden lånad från Aftonbladet
 
Planen var betydligt större än jag trodde. .Bilden lånad från Aftonbladet
 
 

Kommentarer
Postat av: Monica o Jacob

Tar nog tid innan den är släckt, här i Österåker luktar det av elden till och från men inte så mycket.
Vi håller fortfarande tummar o tassar så du vet.
Kram och nospuss till Bosse från tjejerna Sture håller inte på med sådana dumheter säger han HAHA

Svar: Ha ha, Bosse tackar damerna och struntar nog i Sture ;) , han har blivit könsmogen och tar nogsamt de få tillfällen han får i akt att snusa Inez i rumpan som troligtvis börjat löpa ;) Tack och kram hälsar vi båda ♥
Kort

Postat av: Freja

Vilken tur att planen kom, hoppas det inte sprider sig mer nu. Och att fåglarna kommer tillbaka!

2014-08-07 @ 21:03:15
URL: http://frejareddevil.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0